Trať Luhačovice (341 a 346)

Našel jsem starší aktivitu EC102, ale při spuštění (přes TrainStore, MSTS Bin 1.7.051922, trainset 6.1) mi několikrát naskočí hláška "Nelze otevřít soubor s texturou CD_Bmz_6.ace". Skutečně, ve složce CD_Bmz jsou pouze CD_Bmz_1-5.ace. Nu což, pomohl jsem si a zkopíroval jsem CD_Bmz_5.ace na CD_Bmz_6.ace a maká to.

Co je ale horší, že při přesednutí z Esa na Brejlovce ve Starém městě mi ten Brejlovec nejde odbrzdit, ať dělám co dělám (F9 - výběr lokomotivy, odpojení "Spořitelny"). Má někdo podobnou zkušenost? Nemá to nějakou souvislost s Binem?

S binem ne, ale s *eng souborem brejlovce. Stejný problém měla aktivita v trati ČD 183, kdy stejně nešel odbrzdit brejlák v Klatovech a byl k aktivitě přiložen upravený eng.

Zdravím.

Aktivita je z mojí dílny. Celá aktivita byla a je distribuována v zapakovaném rar souboru v kterém jsou 4 soubory. Samotná aktivita, text cti_me a dva exe soubory. Soubor Bw_EC102_odklon.exe mimo změny výšky vodní hladiny (simulování povodně) nainstaluje i upravený eng a sd soubor pro loko 754051 (která je v aktivitě použitá), tak aby tato šla po přestupu odbrzdit. Pokud by něco bylo nejasného, můžu vysvětlit v SZ.

Blackwolf napsal:
Zdravím.

Aktivita je z mojí dílny. Celá aktivita byla a je distribuována v zapakovaném rar souboru v kterém jsou 4 soubory. Samotná aktivita, text cti_me a dva exe soubory. Soubor Bw_EC102_odklon.exe mimo změny výšky vodní hladiny (simulování povodně) nainstaluje i upravený eng a sd soubor pro loko 754051 (která je v aktivitě použitá), tak aby tato šla po přestupu odbrzdit. Pokud by něco bylo nejasného, můžu vysvětlit v SZ.

Také zdravím. Udělal jsem vše dle návodu - rozbalil ten pack se čtyřmi soubory, nainstaloval .apk, pak spustil odklon.exe. Vše proběhlo bez problémů. Nemohl byste mi kdyžtak ten upravený eng a sd poslat? Je to zajímavá aktivita a docela rád bych si ji projel ...

Musel jsem úplně znovu nahrát tuto trať a teď s ní mám problémy. Jakmile kliknu v MSTS na Trate a vlaky, tak MSTS spadne. Možná to bude Globalem. Jaký tam má být? Já sem nahrál do toho základního (defaultního) ty, co byly na http://www.train-sim.cz.
Co s tím?

Naposled editoval moderátor:
Jel jsem dneska aktivitu, Sp 1736, kterou jsem objevil náhodou "zapadlou" u sebe na disku, ale dojel bohužel jen do Uherského Brodu, odkud už mě nepustila červená. Měl jsem 3 minuty zpoždění, ale předpokládám, že to snad není příčina této závady. Má někdo podobnou zkušenost, nápad co s tím? Zkoušel jsem i couvnout, jestli nebrzdím nějaký traffic, ale nic.

Robert Schindler: Jediné, kde lze zjistit příčinu, je otevřít si aktivitu v Activity editoru a zkusit si ji přehrát.

Jinak vás všecky po delší době opět zdravím . Pokud nebudu extrémně přetížen pracovními úkoly, tak bych se chtěl znovu pustit do stavby směr Slavičín. Studijních úkolů jsem se již naštěstí úspěšně nadobro zbavil .

Robert Schindler napsal:
Jel jsem dneska aktivitu, Sp 1736, kterou jsem objevil náhodou "zapadlou" u sebe na disku, ale dojel bohužel jen do Uherského Brodu, odkud už mě nepustila červená. Měl jsem 3 minuty zpoždění, ale předpokládám, že to snad není příčina této závady. Má někdo podobnou zkušenost, nápad co s tím? Zkoušel jsem i couvnout, jestli nebrzdím nějaký traffic, ale nic.
Jestli to nebude tim, ze aktivita Sp 1736 ze stranky Tomase Volejnika je delana na binu 1.61...

Robert Schindler napsal:
Že by rozdíl v BINech způsoboval odlišné chování odjezdových návěstidel?

Možné to zřejmě bude. Podívej se do historie vývoje Binu na stránkách autora.

VolejnikTomas napsal:
Jinak vás všecky po delší době opět zdravím . Pokud nebudu extrémně přetížen pracovními úkoly, tak bych se chtěl znovu pustit do stavby směr Slavičín. Studijních úkolů jsem se již naštěstí úspěšně nadobro zbavil .

To je dobrá zpráva, už se těším, tuhle trať jezdím rád...

Venny napsal:
Robert Schindler napsal:
Že by rozdíl v BINech způsoboval odlišné chování odjezdových návěstidel?

Možné to zřejmě bude. Podívej se do historie vývoje Binu na stránkách autora.

Jednotlivé Biny spíš ovlivňovaly rychlosti Trafficu a ten, když byl napřed nebo pozdě, mohl způsobit trvalé bloknutí nějakého návěstidla.

Chtěl bych moc poděkovat za tuto trať a můžu z vlastní zkušenosti potvrdit (bydlím blízko Vlárského průsmyku a každý den jezdím odtud vlakem do Uherského Brodu), že trať je opravdu velmi přesná.

LuděkD napsal:
Musel jsem úplně znovu nahrát tuto trať a teď s ní mám problémy. Jakmile kliknu v MSTS na Trate a vlaky, tak MSTS spadne. Možná to bude Globalem. Jaký tam má být? Já sem nahrál do toho základního (defaultního) ty, co byly na http://www.train-sim.cz.
Co s tím?
Mě to dělo, když jsem měl špatně, resp. vůbec jsem je tam neměl, nainstalované původní tratě MSTS. Bylo to sice u xtracku, kde bylo zapotřebí i defaultních tratí-nevím proč. Pokud máš global BP, je asi potřeba původní tratě mít na tento global stavěné. Nevím jak to přesně má vychytaný Zbyněk u své trati, ale když jsem se pokusil jet bez původních tratí, tak mi to dělalo stejný problém. Nevím jestli je to srozumitelně, kdyžtak se ozvi.

Richard napsal:
U této tratě stejně jako u BP musí být současně všechny původní tratě.

Já tedy nevím. Originál tratě jsem smazal a BP i Luhačovice se chovají naprosto korektně!

Back
Nahoře