tata22 napsal:
Zdravím všechny příznivce MSTS. Potřeboval bych poradit s padáním MSTS u tramvajové tratě Mnichov. Trať je to pěkná a celkem hratelná. Má jen jeden problém. Vždycky po pátém přehození jakékoliv výhybky kdekoliv, MSTS zatuhne a já musím restartovat PC. U jiných tratí to nedělá a rovněž, pokud nepřehazuju výhybky v "Mnichově" jsem v pohodě. Zajímavé je, že se to vždycky udělá přesně po pěti přehozeních a je jedno , v které části trati to je. Nemáte někdo nějakou radu ? Mám tu trať z tramvajových nejraději. Díky.
Dobrý den !
Tuto trať jsem také získal a mám s ní a s dalšími tram tratěmi tuto zkušenost:
MSTS zřejmě nesnáší uzavření dráhy do kruhu. Každá taková trať v tomto momentě zamrzne (Belin27 apod.). Vyjel jsem z Mnichovské vozovny, otočil jsem se na "severní" smyčce a vydal se zpět do města. "Jižní" smyčka je vlevo od hlavní trati. Po přestavění poslední výhybky, kdy se dráha budoucí a dráha projetá uzavře do "kruhu PC totálně zamrzne. Při dalších jízdách jsem se pokoušel MSTS ošálit tím, že jsem pečlivě za sebou (Shift+G) přestavoval všechny projeté výhybky, tak aby mířily do slepých koncových úseků. Skončilo to stejně zamrznutím. Jakoby to poslední přestavění výhybky proti hrotům inicializovalo návrat všech mnou přestavených vyhybek do původní polohy a kruh se uzavřel.
Tato trať se mi natolik líbila, že jsem chtěl jižní konec upravit na vratný trojúhelník. Nejprve jsem to zkoušel kusek za vozovnou, potom na dvojkolejném úseku za smyčkou, ale vždy to skončilo totálním kolabsem kvadrantu a obnovu trati ze zálohy.
Doufal jsem, že instalace návěstidel by mohla problém vyřešit. Ale jak tato trať tak i Berlin 27 nějaká skrytá návěstidla má (podařilo se mi vytvořit aktivitu, kde jsem se potkal s další tramvají, což by bez návěstidel údajně nebylo možné) a přesto obě vesele padají dál. U té Berlin 27 by možná pomohlo, kdyby se na té konečné stanici (která má dvě kuse koleje vedle sebe) otočil směr kolejových spojek tak, aby se z pravé koleje dalo přejet na levou kolej couváním a pak snad by se dalo jezdit nepřetržitě. Mám to odzkoušené na jiné vlastní trati kdy linky mající smyčka+trojúhelník se dají jezdit do úplného vyčerpání obsluhy nebo PC ......

Jsem laik a věčný začátečník. Údajně existují české (snad dvě) železniční tratě z kategorie "fiktivní", které jsou na obou koncích ukončeny smyčkami, ale nakolik je to funkční nevím - neboť je nemám.
Možná, že nám nadšeným tramvajákům poradí někdo ze zkušených stavitelů tratí.
S pozdravem a s díky PepeQ