Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Může mi, prosím, někdo poradit? Stavím trať, všechno celou dobu v pohodě a najednou mi přestalo částečně fungovat písmeno Z, kterým srovnávám terén ke kolejím. Zvedne se jenom trochu asi 4 metry pod kolej a kolej mi potom zůstává ve vzduchu. Máte s tím někdo zkušenosti. Předem děkuju za odpověď :)!

Laborec425 napsal:
Může mi, prosím, někdo poradit? Stavím trať, všechno celou dobu v pohodě a najednou mi přestalo částečně fungovat písmeno Z, kterým srovnávám terén ke kolejím. Zvedne se jenom trochu asi 4 metry pod kolej a kolej mi potom zůstává ve vzduchu. Máte s tím někdo zkušenosti. Předem děkuju za odpověď :)!

:P :P :P
to si také musíš zvednout výšku terénu z nastavených 65m na např. 300. Koleje určitě nebudou nejvyšším místem v trati. Ikonka druhá zleva dole, pravé tlačítko myši a výška terénu.

Zbyněk Šemora napsal:
Laborec425 napsal:

:P :P :P
to si také musíš zvednout výšku terénu z nastavených 65m na např. 300. Koleje určitě nebudou nejvyšším místem v trati. Ikonka druhá zleva dole, pravé tlačítko myši a výška terénu.
Děkuju moc :D !

Nazdar všetci!
Mohol by mi nejaký staviteľ pomôcť s mojím problémom?
Ide o to že neviem v trati odstrániť osadenú dynamickú koľaj,resp. po jej vymazaní mi trať nejde v editore (ani nijak) spustiť.Stále to obnovujem zo zálohy.
Vopred ďakujem za odpoveď.

duuso napsal:
Nazdar všetci!
Ide o to že neviem v trati odstrániť osadenú dynamickú koľaj,resp. po jej vymazaní mi trať nejde v editore (ani nijak) spustiť.Stále to obnovujem zo zálohy.

Pokud nějaká kolej nebo silnice nejde smazat, tak to vyřeší dvě věci. Nejlépe starší záloha nebo obnova databáze, která ale rozhodí všechna návěstidla. Pokud tam těch návěstidel bude moc, tak ani editor po té nelze spustit. Nejlepší je všechna návěstidla smazat, obnova databáze a návěstidla znovu osadit a nastavit. Tak si vyber, co je rychlejší.

Chtěl bych se zeptat, jak se dá změnit denní doba v MSTS. Například mám léto, jasno 7:00 a je tma a já chci aby bylo světlo (asi takové, jako je v létě, jasnu 8:00).
Předem se omlovám za zaplácávání prostoru, pokud už se to tu někde rozebíralo. ale nemohl jsem to najít.
Díky za radu

Petr: Časy východu a západu slnka (aj mesiaca) sa nachádzajú u každej trati v adresári ENVFILES. Súbory ktoré sú v ňom obsiahnuté platia pre rôzne ročné doby a počasia. Dá sa to urobiť pomocou programu Route Riter, kde v záložke Common súbory sú tlačidlá pre úpravu východu slnka. Ak by ti to nevyhovovalo tak sa to dá urobť aj ručne. Sú to príkazy:
world_sky_satellite_rise_time ( 05:54:05 )
world_sky_satellite_set_time ( 17:32:17 )
Pre mesiac sú zvlášť a pre Slnko je ďaľšia dvojica príkazov.

Petr napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak se dá změnit denní doba v MSTS. Například mám léto, jasno 7:00 a je tma a já chci aby bylo světlo (asi takové, jako je v létě, jasnu 8:00).
Předem se omlovám za zaplácávání prostoru, pokud už se to tu někde rozebíralo. ale nemohl jsem to najít.
Díky za radu

Jo ,čeče ,tak to já mám svítání v létě už před 6hodinou..

Naposled editoval moderátor:
Víte, kdy nejčastěji padá editor MSTS, aniž by jste cokoli osazovali?
V místech, kde máte hodně lesů vytvořené z Forest. To je opravdu síla. Já nechápal, proč mi editor padá v Bílovicích a současně v Klánovicích. Chtěl jsem osadit most nebo vyměnit brány TV. natáčel jsem kameru kolmo na objekt a přesýpací hodiny.....ve finále Bill. A pak že forest je tak hospodárný. Čím víc stromů obsahuje, tím je k pádu náchylnější. Toto lesy z jednotlivých stromů kolem trati jako vedlejší účinek nemají. Asi jedinný význam to má, že se chovají pro čtverce v editoru jako jeden objekt. Ale pro zobrazení to s výkonem PC pěkně zamává.

Dynamic track

duuso napsal:
Nazdar všetci!

Ja som mal takýto problém 2.krát. Raz, keď som prerábal jednu trať na svoju a zároveň som mal nainšatlovanú pôvodnú a druhý krát, keď som mal nainštalovaný X.tracks a moja trať v ňom nebola robená.

Otázka. Čo ti ukazuje, keď klikneš na zelený ihlan na začiatku dynamic ?

duuso napsal:
Nazdar všetci!

Vďaka všetkým za rady, vyskúšam a dám vedieť.Aby sme si rozumeli-trať ŽSR 130 X-tracks NEPOUŽÍVA.Problém je len v tom že v Bratislave na hlavnom je kopec skapatých dyn.koľají a odmietajú sa so mnou baviť o odstránení...

Zdravím,nemohl by mi někdo pomoci ,kde bych mohl získat informace o nadmořských výškách žel.stanic ČD? Dík

duuso napsal:
Vďaka všetkým za rady, vyskúšam a dám vedieť.Aby sme si rozumeli-trať ŽSR 130 X-tracks NEPOUŽÍVA.Problém je len v tom že v Bratislave na hlavnom je kopec skapatých dyn.koľají a odmietajú sa so mnou baviť o odstránení...
Skús použiť Zbyňkov GLOBAL (ak Ti to dovolí :) ), zo štandartným kolajivom urobíš s hlavného maximálne paródiu.

Nazdárek pánové,chtěl bych se zeptat v kterém souboru změním rozestavění trolejového vedení při automatickém rozmístění.Dále bych se htěl zeptat po kolika metrech se trolejové vedení rozmisťuje s normou ČD díky Tomáš

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře