Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já mám nastaveno 50m, je to dolní hranice, ale MSTS při automatickém pokládání neumí rozlišit, jestli je trať v rovině či oblouku. Má to své výhody. Můžete naprosto přesně po odečtení počtu stožárů osazovat kilometrovníky, návěstidla, přejezdy. Při rozmístění 70m, by se to odečítalo hůře. Ale na vzdálenosti např 200km vznikne odchylka, proto je dobré kilometrovníky raději trochu natahovat.

Na koridorech je to na rovince přesně 70m, protože na každém třetím sloupu je kilometrovník s rozdílem 200m od předchozího, čili 3x70m je 210m. A jelikož né 210 ale 200, tak proto je asi každý kilometr kilometrovník na čtvrtém sloupu, aby se ten rozdíl 10m vyrovnal... :idea:

A docela by mě zajímalo, kde jsou od sebe sloupy v zatáčkách 30 nebo 40m? Já už prošel hodně prudkých zatáček a vždycky byla vzdálenost 50m... 8)

Stavitelxx

treba na zatacku 150 nebudu cpat 50m ale dam 30m protoze by to trochu do te koleje nepasovalo a drat by couhal ze smetaku.

Re: vzdálenosti

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
Na koridorech je to na rovince přesně 70m, protože na každém třetím sloupu je kilometrovník s rozdílem 200m od předchozího, čili 3x70m je 210m. A jelikož né 210 ale 200, tak proto je asi každý kilometr kilometrovník na čtvrtém sloupu, aby se ten rozdíl 10m vyrovnal... :idea:
Tady opatrně. Ty čísla na sloupech TV nejsou kilometrovníky a v žádném případě neoznačují vzdálenost. Jsou to jenom JMÉNA konkrétních sloupů pro potřebu údržby TV. Stejně tak není pravda, že jsou stejně daleko od sebe, jsou postaveny podle potřeby a například na styku dvou napaječových úseků nebo v kompenzátoru mají vzdálenosti úplně jiné.
A co sloupy zdvojené - od kterého se bude počítat vzdálenost k dalšímu, od prvního nebo druhého o 5m dále ?

Je to podobné jako označování návěstidel autobloku,má to číslo nejbližšího hektometrovníku a podle koleje a směru lichého nebo sudého.
Pokud tedy bude mít návěstidlo blíže k lichému hektometrovníku,ale náleží mu sudé oznažení,bude označeno sudým číslem,přestože je lichý hekt blíže.
Stavitel myslel bulej kylometrovnik na sloupu ne cislo na nem natrene.

Jo bobe 57, asi tu mluvíme každý o něčem jiném. Já myslel ty placaté bílé cedule podobné rychlostním značkám, jsou umístěné na sloupech z obou stran a udávají vzdálenost po 200m. :wink:

Stavitelxx napsal:
Jo bobe 57, asi tu mluvíme každý o něčem jiném. Já myslel ty placaté bílé cedule podobné rychlostním značkám, jsou umístěné na sloupech z obou stran a udávají vzdálenost po 200m. :wink:
Jo :)

Tramvajové koleje

Ahoj, nevíte, kde bych mohl sehnat tramvajové koleje, co jsou zapuštené do betonu? Jde hlavně o texturu. Dík.

VáclavS napsal:
Kde se dá najít nějaký pěkný model točny? dík za případný odkaz
Zeptej se Zbyňka má ji na Masaryčce v depu a o jiné nevím.... Myslím, že původně pochází z Abula Line, ale nejsem si jist.

kilometrovník

Zdravím Vás.Chci se zeptat,jestli jdou udělat kilometrovníky s desetinnou tečkou např. 11,7.Zkoušel to už někdo?

Re: kilometrovník

rada napsal:
Zdravím Vás.Chci se zeptat,jestli jdou udělat kilometrovníky s desetinnou tečkou např. 11,7.Zkoušel to už někdo?
Na texturu si můžeš nakreslit, co chceš.

Cedule

Chtěl bych se zeptat, jak mám udělat „svítící“ peron.
Když zadám v souboru *.sd do položky ESD_Alternative_Texture 257 (jak se píše v návodu u cedulí aby svítili i v noci) tak mi MSTS hodí chybu, že je objekt neplatný. Prosím poraďte.

Moderátor JOHNZ: To 256 som dal preč, nech to nemätie a nepôsobí chyby, ospravedlňujem sa za zásah od príspevku

Re: Cedule

Petr napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak mám udělat „svítící“ peron.
Když zadám v souboru *.sd do položky ESD_Alternative_Texture 256 nebo 257 (jak se píše v návodu u cedulí aby svítili i v noci) tak mi MSTS hodí chybu, že je objekt neplatný. Prosím poraďte.
A máš v tom adresáři Night texturu k tomu objektu?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře