Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
juros napsal:
Pri vytvarani tunelov sa vraj pouziva objekt GreenGrass ktory ma byt medzi transfers ale co mam robit ked ho tam nemam??? :?:

Jak si zhotovit objekt Transfers

1/ Najděte si adresář trati, do které chcete objekt přidat (C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\Routes\xxxxx)

2/ V podadresáři TERRTEX najděte soubor xxxx.ace, který představuje texturu terénu, ze které chcete objekt vytvořit (např. terrain.ace) a soubor ZKOPÍRUJTE do adresáře TEXTURES.

3/ Otevřte si v textovém editoru soubor xxxxx.ref přílušné trati.

4/ Do REF souboru přidejte následující text:

Transfer (
Class ( <Transfers> )
Filename ( terrain.ace )
Align ( None )
Description ( Terrain )
)

Poznámka: soubor ace uvedený v řádku Filename musí odpovídat souboru textury zkopírovanému v kroku 2

5/ Uložte upravený REF soubor.

Teď budete mít již v Editoru tratí k dispozici "záplatu" na úpravu okolí tunelu.

Na požádání mohu poslat v angličtině návod na tvorbu tunelu i s obrázky stažený z webu.

Honza

zvuky

Prosim ktokolvek ma dejvove zvuky odporovych lokomotiv nech mi ich posle lebo u dejva to nejde stiahnut.
Dakujem

Problem s padem do Windows pri couvani jsem take resil a makonec jsem zjistil ze trat nesmi koncit vyhybkou. zkus se podivat jestli tva trat na konci nekonci vyhybkou, pokud ano, tak tab postav jeste treba 50 metru trate.

juros: si to stáhni ze stránek p. Šemory

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/sndelok.rar

Akorát tam teda budeš mít všechny elektriky. Navíc ten archiv zvuků odporových loko byla stará a neaktuální verze.

Za další nechápu, proč si někteří vzpomenou, až už to tam neni (mám dojem, že ty odpory jsem stejně odstranil, jakmile byl vydán balíček sndelok)

A za další jsi na sebe nenechal kontakt. Stejně posílat 12MB by byla vražda....

Naposled editoval moderátor:
Pády a vyhybka

Ještě si dej při stavbě trati pozor na smyčky, ty mají v MSTS svá přísná pravidla a mohli by Ti připravit nejednu horkou chvilku .... :roll:

Mohl by mě prosím někdo poradit jak přidám do hotové tratě která už funguje zastávku.Díky za odpověď. :?:

emihop napsal:
Mohl by mě prosím někdo poradit jak přidám do hotové tratě která už funguje zastávku.Díky za odpověď. :?:

Jednoduše: BUdeš pokládat objektj, takže si zapneš příslušnou funkci s ikonou domečku, který sedá na terén v okně Mód úprav.

Pak si vybereš z objektů <Interactive object> a zvolíš Platform.....ten si roztáhneš na potřebnou délku. V parametrech nastavíš na které straně je nástupiště a kolik lidí na peróně čeká.

Pak už jenom doplníš nástupiště a návěst "Místo zastavení"......

No a v aktivitě si musíš toto místo vybrat a doplnit do Paths.

Při ukládání změn v trati msts hlasí: "Failed to save terrain tile XXX". Dělá to při otexturování čtverce a následném uložení. Setkal se někdo s tímto problémem?

textury

chci se zeptat na různé textury kolejiva pražce,beton atd. kde se to dá sehnat něco už mám v podobě betonových kolejí ale zdaleka nejsou všechny koleje v dřevě i betonu takže stanice se nedá postavit z jednoho materiálu. Kdysi se to tu rešilo ale už jsem to nenašel .. poradí někdo ?

Přesněji je to od října tady: http://www.3dtrains.com/forums/index.php?act=ST&f=48&t=5360&s=086fa5937c63366a6529167342d1961f

Jsou to odkazy ve fóru (na soubory ke stažení), je nutná registrace. Scale rail je nově modelovaný plastický železniční svršek, stáhnout lze modely kolejiva, textury, tsection.dat, zdrojové formáty textur (Photoshop. PaintshopPro) a help. Lze stáhnout i Scale road - silnice.

Domovská stránka - viz výše uvedený anonymní příspěvek.

Jiná možnost je tady: http://sweb.cz/greenery , je tam sada pro úpravu svršku s rozdílnými texturami pod výhybky (dřevěné pražce) a širou trať.
Modely výhybek v Globalu mají upravený odkaz na odlišnou texturu (acleantrack3.ace), texturu s tímto názvem je potom nutné nakopírovat do textur každé tratě spadající pod příslušný "Global".

Takto to pak vypadá:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ar-system.cz/data/Mstsg/forum/f1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ar-system.cz/data/Mstsg/forum/f2.jpg

Textury pod koleje jsou na uvedených obrázcích kresleny dle tvaru stanic v Photoshopu a celek je doplněný o "transfers" - textury štěrku (stavebnice) tak, aby nedocházelo ke kmitání na hranách s alfa kanálem.
Tímto způsobem by někdy během února mohly být upravovány stanice na tratích Zbyňka Šemory, záleží na dohodě v lednu na srazu. Je tady několik detailů, které se nejlépe řeší osobně. Samozřejmě tam nebudou dřevěné pražce, ale koridorový svršek.

Ještě jednou podotýkám, někde jsem to už psal - je dobré zapnout v ovladači grafické karty anizotropní filtrování a pokud možno i antialiasing, pokud to karta a výkon počítače dovolí. Výrazně se vylepší grafika hry - ostrost textur. Pro textury ze stránek greenery.cz to platí dvojnásob.

Trunda

Naposled editoval moderátor:
Stiahol som si trat Lokálka. Po jej presunutí do MSTS/Routes mi nejde spustit. Keď v hre na ňu koiknem tak vsetko zmrzne a MSTS spande do Windowsov. V Route-Editori trati ju normálne natiahne a dá sa pozrieť. Tu je to bez problémov.
Ako je to u vás? Máte s ňou problémy?

Kebarko napsal:
Stiahol som si trat Lokálka. Po jej presunutí do MSTS/Routes mi nejde spustit. Keď v hre na ňu koiknem tak vsetko zmrzne a MSTS spande do Windowsov. V Route-Editori trati ju normálne natiahne a dá sa pozrieť. Tu je to bez problémov.
Ako je to u vás? Máte s ňou problémy?

to je pravděpodobně že vám chybí buď něco v globalu nebo v soundu. Stáhnul a nainstaloval jste si i GLOBAL a SOUND ?

Stiahol som si aj SOUND aj GLOBAL.
Nainštaloval som ich namiesto pôvodných.
A nefungovalo to. Nerozumiem tomu prečo.

Kebarko napsal:
Stiahol som si aj SOUND aj GLOBAL.
Nainštaloval som ich namiesto pôvodných.
A nefungovalo to. Nerozumiem tomu prečo.

Mě to dělá to samé,tak jsem to zkoušel prohnat Route_Ritterem 6.Byla tam spousta chybových hlášek a zarazilo mě,že tam není spouštěcí *ace lokalka.Je tam sice *ace Lokálka,ale je prázdná a navíc je jinak psaná než byla zadána.Pak tam byly chyby v (nazvu to systémové soubory) *rdb,*rit,*trb a*tit.Tohle R_R neuměl opravit a tak je trať nefunkční.Nic proti tomu,že trať byla rozdělena na 10dílů,zřejmě kvůli modemákům.Pokud použiji download manažera při stahování,nepotřebuji nic dělit,spíše tady může nastat chyba při slučování souborů.Podle mého názoru by možná bylo dobré dát na web trať v celku,počet MB se nijak nezmění ať to budu stahovat po částech či najednou.Nehledě na to,že je třeba stáhnout všechno,jinak je to k ničemu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře