Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Petr Novák napsal:
Kebarko napsal:
Stiahol som si aj SOUND aj GLOBAL.
Nainštaloval som ich namiesto pôvodných.
A nefungovalo to. Nerozumiem tomu prečo.

Mě to dělá to samé,tak jsem to zkoušel prohnat Route_Ritterem 6.Byla tam spousta chybových hlášek a zarazilo mě,že tam není spouštěcí *ace lokalka.Je tam sice *ace Lokálka,ale je prázdná a navíc je jinak psaná než byla zadána.Pak tam byly chyby v (nazvu to systémové soubory) *rdb,*rit,*trb a*tit.Tohle R_R neuměl opravit a tak je trať nefunkční.Nic proti tomu,že trať byla rozdělena na 10dílů,zřejmě kvůli modemákům.Pokud použiji download manažera při stahování,nepotřebuji nic dělit,spíše tady může nastat chyba při slučování souborů.Podle mého názoru by možná bylo dobré dát na web trať v celku,počet MB se nijak nezmění ať to budu stahovat po částech či najednou.Nehledě na to,že je třeba stáhnout všechno,jinak je to k ničemu.

ty problémy co tu oba popisujete mě dělali když sem použil překonvertovaný ace jako úvodní obrázek. jak sem klikl na trať všechno zatuhlo. Proto tam nakonec není. Zkontroloval jste všechny archivy jestli se stáhli v pořádku ?

P.V napsal:
Petr Novák napsal:
Kebarko napsal:

Mě to dělá to samé,tak jsem to zkoušel prohnat Route_Ritterem 6.Byla tam spousta chybových hlášek a zarazilo mě,že tam není spouštěcí *ace lokalka.Je tam sice *ace Lokálka,ale je prázdná a navíc je jinak psaná než byla zadána.Pak tam byly chyby v (nazvu to systémové soubory) *rdb,*rit,*trb a*tit.Tohle R_R neuměl opravit a tak je trať nefunkční.Nic proti tomu,že trať byla rozdělena na 10dílů,zřejmě kvůli modemákům.Pokud použiji download manažera při stahování,nepotřebuji nic dělit,spíše tady může nastat chyba při slučování souborů.Podle mého názoru by možná bylo dobré dát na web trať v celku,počet MB se nijak nezmění ať to budu stahovat po částech či najednou.Nehledě na to,že je třeba stáhnout všechno,jinak je to k ničemu.

ty problémy co tu oba popisujete mě dělali když sem použil překonvertovaný ace jako úvodní obrázek. jak sem klikl na trať všechno zatuhlo. Proto tam nakonec není. Zkontroloval jste všechny archivy jestli se stáhli v pořádku ?

To je právě ten problém,při stahování je to všechno v pořádku,ale po rozbalení už ne.Setkal jsem se tady s názorem,že to může dělat zapnutý antivirus.Já používám německý AniVirus a ten tyhle problémy nemá.Za celou tu dobu,co ho používám jsem se s tímto problémem nesetkal.A úvodní obrázek se musí použít,jinak se trať vůbec nespustí,na to mě upozornil Route_Ritter.

Petr Novák napsal:
P.V napsal:
Petr Novák napsal:
Kebarko napsal:

To je právě ten problém,při stahování je to všechno v pořádku,ale po rozbalení už ne.Setkal jsem se tady s názorem,že to může dělat zapnutý antivirus.Já používám německý AniVirus a ten tyhle problémy nemá.Za celou tu dobu,co ho používám jsem se s tímto problémem nesetkal.A úvodní obrázek se musí použít,jinak se trať vůbec nespustí,na to mě upozornil Route_Ritter.

na serveru jsou archivy určitě v pořádku už si je stáhlo několik lidí a řikali že vše funguje jak má. K tomu úvodnímu obrázku protože nešel ten můj ace dal jsem tam blank ace a fungovalo to ukazatel loadingu na černém pozadí funguje to i ostatním kdyžtak to budem řešit po meilu ať to tu nezaplácáváme.

pvlcek@seznam.cz

Naposled editoval moderátor:
Stiahol som si tie súbory dokonca dvakrát aby som vylúčil chybu pri sťahovaní. Pri prvom aj druhom raze som musel ručne zasahovať do archívu pretože to nebol schopný sám rozbaliť (WinRar). - Možný zdroj chyby. Ak by to bolo možné bolo by dobré dať ten súbor na stiahnutie v celku.

Asi jde o to v jaké verzi komprimačního programu to bylo sbaleno a pak rozbaleno. Nechť zde autor uvede v čem to balil a porcoval. Třeba to pomuže.

Ppoollll napsal:
Asi jde o to v jaké verzi komprimačního programu to bylo sbaleno a pak rozbaleno. Nechť zde autor uvede v čem to balil a porcoval. Třeba to pomuže.

Tím to asi nebude, spíš bych to přikládal tomu, že ikdyž třeba WinZip umí rozbalit rar adrchivy, tak tohle může zmrvit.....zkusil bych origoš Winrar

Takže jde o winRAR 3.30. jestli by to byla chyba při balení tak proč to někomu otevřít jde a někomu ne ? ještě sem se nesetkal že by třeba winzip nepřečetl *.rar a nerozbalil ho. Dám ruku do ohně na to že to na serveru je nahrané a zabalené v pořádku. Takže chyba buď při stahování nebo při rozbalování nevim kde jinde by to mohlo být ...

P.V napsal:
Takže jde o winRAR 3.30. jestli by to byla chyba při balení tak proč to někomu otevřít jde a někomu ne ? ještě sem se nesetkal že by třeba winzip nepřečetl *.rar a nerozbalil ho. Dám ruku do ohně na to že to na serveru je nahrané a zabalené v pořádku. Takže chyba buď při stahování nebo při rozbalování nevim kde jinde by to mohlo být ...

Já používám verzi 3.40 a chybu bych viděl při spojování - rozbalení souborů.Nevím,proč nebyla použita možnost průběžného číslování jednotlivých dílů,vyhnuli bychom se asi problémům.Nechávat nastavení číslování souborů na WinRaru se obecně nedoporučuje,protože se tam nastaví čas a datum zabalení a to nemusí odpovídat pořadí zabalených souborů.Také pokud nebyla přidána možnost opravy souborů alespoň 1% z celkové velikosti archivu (to není zase tak moc),tak se rozbalení nemusí podařit.Alespoň si pamatuji,že tam byly při rozbalení 2 chyby,které se nedyly opravit -chyběl soubor na opravu dat.

P.V napsal:

Mno, zrovinka já s tím měl problémy....mám PowerArchiver, a ten sice umí rozbalit rar, ale ne rozdělený na jednotlivé subarchivy....musel jsem si naisntalovat WinRar....Na serveru je to opravdu OK, ale problém bych viděl na klientovi....

Martens napsal:
P.V napsal:

Mno, zrovinka já s tím měl problémy....mám PowerArchiver, a ten sice umí rozbalit rar, ale ne rozdělený na jednotlivé subarchivy....musel jsem si naisntalovat WinRar....Na serveru je to opravdu OK, ale problém bych viděl na klientovi....

Verze 3.40 má určitá vylepšení proti verzi 3.30.WinRar používám od samých počátků,tedy přes 4 roky a jsem s ním spokojen.Jen se musí pořádně nastavit,jinak dělá problémy při rozbalování.Pokud tam však není záznam na opravu dat,tak s tím nic nesvede,vyhodí chybovou hlášku a pokračuje dál.Tady s tím klient jen těžko něco udělá.

Vyhadzovanie návestidiel.

Zdravím, páni. Vždy, keď postavím nejaký úsek trate a po nahratí trate v Route editore so zapnutou funkciou Obnoviť databázu trate povyhadzuje mi niektoré návestidlá ... najčastejšie odjazdové. Vedel by niekto, prečo ??? Používam Tomiho návestnú sústavu z trate pána Šemoru

návěstidla by se měly dávat až je trasa hotová,to že to rozháže vazby semaforů při obnovení databáze je normální.

Fritz
Obnova databáze tratě vyhazuje návěstidla která mají zatrženy 2 a více vazeb/linků pro jeden návěstní znak. Takže pokud chceš používat tuto kontrolu tak zatrhávej jen jednu vazbu pro jeden návěstní znak. Souvisí to s tím jak je návěstní script napsán. A je jedno který návěstni script použiješ (Tomi, Polák...).
Nebo si dávej velký pozor na pády editoru což znamená, že musíš používat propracovaný systém zálohování. Zbyněk se po jakémkoliv pádu editoru tratě VŽDY vrací k poslední záloze - jinými slovy - co udělal od poslední zálohy smete po pádu editoru do koše. Je to pracné ale nejde to jinak pokud nemá trať obsahovat skryté a těžko odstranitelné chyby. :cry: Tento systém si vypracoval po ne příliš mírumilovné korespondenci mezi náma na toto téma již před rokem a zatím se mu osvědčil.
Čili vyhodil všechna návěstidla, nechal si opravit všechny neshody v trati, dosadil zpět všechna návěstidla a pak si už jen dával VELKÝ pozor na pády editoru.

Ppoolll: odpoveď

Díky za odpoveď, ale zrejme to nebude až tak pravda. Pri mojej predchádzajúcej ( zatiaľ neverejnej ) trati Riverside som použil návestnú sústavu J. Poláka, kontrolu databázy trate som robil pomerne často a toto sa nikdy nestalo. Pritom v linkovaní návestidiel som zatrhával dve aj tri políčka. Takže včil neviem, ale bezpečne mám kopu práce v keli ! Ono totiž sviňa si pamätá, kde to návestidlo bolo položené a druhé tam už nepríjme ! :roll:

Obnova DB vyhadzuje iba navestidla, ktore maju zaskrtnute 2 a viac policok viazanych k jednemu navestnemu znaku (priklad - ked mas zaskrtnute "40 link 1" a "40 link 2" tak ho vyhodi, kombinacia "40 link 1" a "60 link 1" je ok).

Obnovu DB bud vobec nepouzivaj, alebo pred jej spustenim odstran problematicke linky, resp. po jej ukonceni oprav napachane skody :)

Fritz

Koukni se na tu tvou zmiňovanou trať kde máš návěstidla od Poláka. Rád bych se dozvěděl zda těch více zatržených vazeb se týká OPRAVDU JEN jednoho návěstního znaku (tak jak rozvádí o něco obšírněji Tomi aby nedošlo k omylu) nebo se to týká RŮZNÝCH návěstních znaků - každý z nich zatrhnut jen 1x.
Až do tohoto okamžiku mi není známo že by se script Poláka a Tomiho v tomto bodě chovali rozdílně. Sice je to možné zrealizovat ale vyžadovalo by to kompletní přepsání návěstního scriptu přičemž by nový script nebyl zpětně kompatibilní. Takže bych v tom měl rád jasno aby zde nebyly šířeny nějaké fámy.

Ppoollll napsal:
Fritz

Koukni se na tu tvou zmiňovanou trať kde máš návěstidla od Poláka. Rád bych se dozvěděl zda těch více zatržených vazeb se týká OPRAVDU JEN jednoho návěstního znaku (tak jak rozvádí o něco obšírněji Tomi aby nedošlo k omylu) nebo se to týká RŮZNÝCH návěstních znaků - každý z nich zatrhnut jen 1x.
Až do tohoto okamžiku mi není známo že by se script Poláka a Tomiho v tomto bodě chovali rozdílně. Sice je to možné zrealizovat ale vyžadovalo by to kompletní přepsání návěstního scriptu přičemž by nový script nebyl zpětně kompatibilní. Takže bych v tom měl rád jasno aby zde nebyly šířeny nějaké fámy.
Pro Fritze,pokavad ti budou radit ti co nepostavili ani jeden pomalu kus tratě tak to daleko v msts nedotáhneš,jenom se divim pollovi že opět takhle oblbuje začátečníky v mstsjako předtím s těma čekacíma bodama které údajně nefungují a co jenom vím tak tři stavitelé je používají tady je to všechno o pochopení,místo aby ti vysvětlil co ta obnova databáze zamená,pokavad si zadáš obnovit databázi tratě tak simulátor zkontroluje zda ti vše sedí mezi WORLD adatabází a pokavad ti to napíše že nesouhlasí databáze se světem vystavuješ se co see týče návěstidel (a mohou mít vazeb kolik chtějí nebo jenom jednu třeba i vyhybkové návěstidlo) že ti nebudou správně fungovat a nebo se při větším množství nerozsvítí,je to vlastně jaká si kontrola že se všechny vazby a doplnky správně uložili do databáze,bud ti to napíše že objekt nesouhlasí mezi světem a databází a doporučí ho smazat a nebo ti napíše že objekt stačí jenom posunout aby správně fungoval,bohužel je pravda že ti obnova datrabáze rozhází veškeré cesty a proto než začneš s obnovou datbáze je lepší si momentální stav uložit a potom si ho zkopírovat a dříve uvedená návěstidla opravit,tím že je smažu a dám uložit a poté je znova umístím a dám opět uložit,Vlastik.

Pánové, nechte toho osočování. I kdyby Ppoollll nepostavil kilometr trati, je to jedno (a myslím, že to pravda není......viz některý z threadů). Mimo jiné jeho češtinu určitě mnoho z nás používá.
Mě se přihodila opačná věc. Objevovala se mi chybová hláška o špatné funkci návěstidla, které už dávno ve světě neexistovalo, bylo smazáno. Teprve po revizi databáze bylo vše v pořádku a obnova mi rozhodně nerozházela všechny linky u návěstidel, ale právě jen u těch které obsahovaly více vazeb u jednoho znaku.

Co jsem udělal, dělám či budu dělat je jen má věc. Až uznám za vhodné tak to zveřejním. Třeba k tomu nedojde z různých důvodů vůbec a nebo až za hodně dlouhou dobu. Nemíním v žádném případě odpovídat na dotazy typu kdy už to bude.... což je u tratí a z nich zveřejněných obrázků zcela běžný jev.
K čekacím bodům - není mi jasné proč jsou vyčkávací body (prvek z editoru úkolů) v předcházejícím příspěvku Vlastíka motány dohromady se staviteli tratí. Nějak to nechápu neboť při stavbě tratě se žádné vyčkávací body nepoužívají neboť tam nejsou - patří do editoru úkolů. A pokud někomu ty zmiňované vyčkávací body fungují tak aby ten nastavený čas v editoru byl funkční i při ježdění v úkolu tak nechť se pochlubí. Zatím to nikdo neukázal nebo o tom nevím. A jediný člověk snažící se mně přesvědčit o tom že mu to zafungovalo nakonec zjistil že to obecně nefunguje.
K návěstidlům i správně umístěným ale s více zatrhnutýma vazbama k jednomu návěstnímu znaku - k tomuto poznatku dospělo nezávisle na sobě více lidí včetně autora návěstních scriptů. Takže pokud chce někdo používat obnovu databáze tratě a nemít problém s vyhazovanými návěstidly při tomto úkonu tak ať nezatrhává v průběhu stavby tratě více vazeb na jeden návěstní znak. Nic víc k té obnově databáze nebudu dodávat neboť ostatní je docela dobře popsáno ve Vlastíkově příspěvku. Akorát to není odpověď na původní Fritzovu otázku ale reakce na mou stručnou odpověď.
A pokud Vlastíkovi funguje obnova databáze tratě s tím že mu nevyhází návěstidla s více než jednou zatrhnutou vazbou od JEDNOHO návěstního znaku tak ať je rád že má dobře napsaný script k návěstidlům a pochlubí se s tím na veřejnosti sám. V lednu je k tomu příležitost to veřejně demonstrovat. Rád se poučím. Počítače mne už před nejméně 20 lety přesvědčili o tom že ne vše se v nich chová na první pohled zcela logicky. A najít důvody proč se ten který program chová navenek jinak než by měl je dost náročné. A pokud se Vlastík se svými poznatky na slezině (přijde li) podělí tak se třeba přiučím něčemu i já.
O MSTS vím už 2 roky že jeho některé projevy či zákonitosti přede mnou zůstanou dlouho (možná i navždy) skryté. Zejména pokud postrádají jakoukoliv logiku. Zrovna tak se zcela záměrně vyhýbám určitým okruhům problematiky v MSTS - nemusím znát vše. To co znám mi z pohledu běžného uživatele, který si chtěl původně jen zajezdit s mašinkama chovajícíma se jako reálná železnice na PC, přijde zcela nadbytečné. Bohužel mne k tomu donutila má zvědavost a nespokojenost s chováním MSTS a modelů tvořených jinými jedinci. A pokud chce člověk mít jistotu, kde je jádro problému, tak toho musí znát mnohem více než jsou jen ovládací klapky. Za něco mohou modely (přesněji definice jejich chování), za něco mohou chyby v postavených tratích, za něco může samotný MSTS a abych neopomenul i autory tak za něco může i jejich neznalost.
Já si myslím, že pokud si tyto zkušenosti dokážeme sdělit a poučit se z toho, tak je to jen dobře. Pokud se ale budeme navzájem napadat, tak pak se nakonec téma diskuse stočí někam úplně jinam a pak to s MSTS nemá nic společného. A jedna z možností, jak si tyto zkušenosti navzájem efektivně a rychle sdělit, je osobní setkání - takže jsem zvědav kdo všechno nakonec přijde na tu slezinu 22. ledna a podělí se o své zkušenosti. Účast není ničím (kromně vlastní nechuti, neschopnosti či jiných osobních důvodů) omezována.

Ppoollll napsal:
Co jsem udělal, dělám či budu dělat je jen má věc. Až uznám za vhodné tak to zveřejním. Třeba k tomu nedojde z různých důvodů vůbec a nebo až za hodně dlouhou dobu. Nemíním v žádném případě odpovídat na dotazy typu kdy už to bude.... což je u tratí a z nich zveřejněných obrázků zcela běžný jev.
K čekacím bodům - není mi jasné proč jsou vyčkávací body (prvek z editoru úkolů) v předcházejícím příspěvku Vlastíka motány dohromady se staviteli tratí. Nějak to nechápu neboť při stavbě tratě se žádné vyčkávací body nepoužívají neboť tam nejsou - patří do editoru úkolů. A pokud někomu ty zmiňované vyčkávací body fungují tak aby ten nastavený čas v editoru byl funkční i při ježdění v úkolu tak nechť se pochlubí. Zatím to nikdo neukázal nebo o tom nevím. A jediný člověk snažící se mně přesvědčit o tom že mu to zafungovalo nakonec zjistil že to obecně nefunguje.
K návěstidlům i správně umístěným ale s více zatrhnutýma vazbama k jednomu návěstnímu znaku - k tomuto poznatku dospělo nezávisle na sobě více lidí včetně autora návěstních scriptů. Takže pokud chce někdo používat obnovu databáze tratě a nemít problém s vyhazovanými návěstidly při tomto úkonu tak ať nezatrhává v průběhu stavby tratě více vazeb na jeden návěstní znak. Nic víc k té obnově databáze nebudu dodávat neboť ostatní je docela dobře popsáno ve Vlastíkově příspěvku. Akorát to není odpověď na původní Fritzovu otázku ale reakce na mou stručnou odpověď.
A pokud Vlastíkovi funguje obnova databáze tratě s tím že mu nevyhází návěstidla s více než jednou zatrhnutou vazbou od JEDNOHO návěstního znaku tak ať je rád že má dobře napsaný script k návěstidlům a pochlubí se s tím na veřejnosti sám. V lednu je k tomu příležitost to veřejně demonstrovat. Rád se poučím. Počítače mne už před nejméně 20 lety přesvědčili o tom že ne vše se v nich chová na první pohled zcela logicky. A najít důvody proč se ten který program chová navenek jinak než by měl je dost náročné. A pokud se Vlastík se svými poznatky na slezině (přijde li) podělí tak se třeba přiučím něčemu i já.
O MSTS vím už 2 roky že jeho některé projevy či zákonitosti přede mnou zůstanou dlouho (možná i navždy) skryté. Zejména pokud postrádají jakoukoliv logiku. Zrovna tak se zcela záměrně vyhýbám určitým okruhům problematiky v MSTS - nemusím znát vše. To co znám mi z pohledu běžného uživatele, který si chtěl původně jen zajezdit s mašinkama chovajícíma se jako reálná železnice na PC, přijde zcela nadbytečné. Bohužel mne k tomu donutila má zvědavost a nespokojenost s chováním MSTS a modelů tvořených jinými jedinci. A pokud chce člověk mít jistotu, kde je jádro problému, tak toho musí znát mnohem více než jsou jen ovládací klapky. Za něco mohou modely (přesněji definice jejich chování), za něco mohou chyby v postavených tratích, za něco může samotný MSTS a abych neopomenul i autory tak za něco může i jejich neznalost.
Já si myslím, že pokud si tyto zkušenosti dokážeme sdělit a poučit se z toho, tak je to jen dobře. Pokud se ale budeme navzájem napadat, tak pak se nakonec téma diskuse stočí někam úplně jinam a pak to s MSTS nemá nic společného. A jedna z možností, jak si tyto zkušenosti navzájem efektivně a rychle sdělit, je osobní setkání - takže jsem zvědav kdo všechno nakonec přijde na tu slezinu 22. ledna a podělí se o své zkušenosti. Účast není ničím (kromně vlastní nechuti, neschopnosti či jiných osobních důvodů) omezována.
Pro Polla,z posledních příspěvků jsem se opět nechtěl nikoho dotknout,a zvláště těch co pro msts něco udělalo,samozřejmě přínos pollovi češtiny a ostatních doplnků je určitě k nezaplacení(i když poslední dohou to dost stagnuje),pokavad se vrátím ještě k návěstidlám já v současné době mám v trati umístěných cca 650 návěstidel a to znamená cca 2800 vlakových cest pro návěstidla,z takového množství mě po zadání obnovy databáze v průměru vyhází 20 a 5 mi doporučí posunout,ale z jiné stránky,bylo by určitě na místě udělat v odpovědích systém třeba takovýto že by určený specialista na ruzný druh v msts odpovídal na potřebu nováčků a nebo jenom doplnoval,uvedu příklad:Pooll je specialista na sestavu aktivit a proto by měl jako nadřazený na otázky co se týče sestavy a trasování vlaků a úloh,pan Truneček by měl mít nastarosti vše od lesů,stromů,a povrchů(TERRTEX) protože si myslím je v tom jednička,další by měl mít nastarosti Trainset aby se už konečně pořád nemuselo vše přepisovat,další třeba soubory .eng apod.,a takhle by se mohlo pokračovat do nekonečna,určitě by to pomohlo všem začátečníkům více než když bude odpovídat někdo se slovy možná že to bude......,nebo musíš experimentovat....... atd,bohužel v dnešní době kdy je trhu více simulátorů se železniční tematikou a pomalu msts upadá zůstávají pomalu jenom ti "skalní" co jsou od začátku,by bylo opravdu dobré se nad sebou zamyslet jestli nám všem prospěje takovýto přístup pro nové příznivce MSTS,který když si přečte jak se tady nemůžem dohodnout tak si řekne tady to nemá budoucnost a jde jinam.Vlastik.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře