Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Pokud je přes hranice modrého čtverce moc dlouhá kolej (silnice), je nutné ji rozdělit na dvě menší, aby spoj byl co nejblíže modré hranici.

Určitě? Já tam peru i půlkilometrové koleje, v tom není problém, ale musí se to uložit na tom modrém čtverci, kde ta kolej začíná. :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud je trať menšího rozsahu, tak doporučuji všechna návěstidla smazat, možná i přejezdy, provést obnovu databáze a návěstidla znovu osadit. Pak už jen zálohovat a dávat si pozor.
Chtělo by to zjistit, proč obnova databáze nemá ráda česká návěstidla. Nesouvisí to náhodou s češtinou do MSTS? Kéž by Džordž na tohle našel odpověď, když už se dostal do souboru train.exe.
Je to možné, že to souvisí s češtinou, protože jsem si jí tam nedávno dal. A od té doby došlo k různým změnám například v osazování přejezdů. Nemusím tam třeba dávat ten panel, na který se potom osadily ty blikače přejezdů. Od té doby, co tam mám češtinu, tak to osazuju rovnou na silnici. Ale třeba to s tím nesouvisí.... :eek: :?

Naposled editoval moderátor:
potrebujem položiť betónovú plochu tak šup sem nejaké rady ako na to

Naposled editoval moderátor:
Nenašiel som nikde vhodnú tému, tak to prasknem sem. Pri stavbe trate ZSR130 mám jeden problémik, ktorý sa mi prejavil už viac krát. Pri osadení niektorých zriaďovacích návestidiel mi nejde spustiť editor aktivít. Zriaďovačky definujem tak, že označím "NEkontroluje obsadenosť..." a vždy dva linky od najbližšej výhybky na oba smery, ak nieje, tak bez linku. Po spustení editoru aktivít ma ešte upozorní na chýbajúce consist a keď sa má vykresliť kolajisko, tak to stuhne. Keď som odstránil tieto zriaďovačky, problémy pominuli. Asi sa dozviem, že je chyba medzi klávesnicou a stoličkou :D

Mě AE vytuhával, když jsem u posunu zapomněl cokoliv zaškrtnout (vyjma té obsaditelnosti úseku). Taky mi přijde zbytečné linkovat posuny, když pro oba dva směry ukazují totéž.

Aj mne sa to zdá zbytočné, ale niekde sa tu vravelo, aby sa používali linky a nie možnosti bez linku, tak to robím všade, kde sa to dá. Vraj to má vplyv na vzájomné jazdy a vyvarujeme sa tým problémom, ale už si to moc nepamätám.

Myslím, že něco takového je v pdf návodu k návěstidlům Jirky Poláka. Já jsem z toho tak nějak pochopil, že to má "příznivý vliv" na křižování vlaků a že se to má používat hlavně tam, kde se křižování předpokládá.

Srdcovka je součást výhybky, křižovatky apod. - místo, kde se kříží kolejnice (např. levá kolejnice koleje vedoucí přímo s pravou kolejnicí koleje vedoucí do odbočky. Je to jedno z nejkritičtějších míst výhybky - kolo tam v určitém místě nemá "oporu", a proto musí být u výhybky ještě přídržnice - to jsou ty kovové "pásy" u krajních kolejnic výhybky. Někde se používají výhybky s pohyblivou srdcovkou - kolo vozidla tak má pod sebou kolej pořád, není potřeba přídržnic (hlavně na vysokorychlostních tratích pro zvýšení bezpečnosti). Nejsem si jist, ale v ČR je snad někde také jedna výhybka s pohyblivou srdcovkou. Koukni se třeba na:

http://www.trainmania.wz.cz
>sekce mechanismus> výhybka
první obrázek v archivu zobrazuje právě srdcovku, druhý pak zmiňované přídržnice.

Kank napsal:
Srdcovka je součást výhybky, křižovatky apod. - místo, kde se kříží kolejnice (např. levá kolejnice koleje vedoucí přímo s pravou kolejnicí koleje vedoucí do odbočky. Je to jedno z nejkritičtějších míst výhybky - kolo tam v určitém místě nemá "oporu", a proto musí být u výhybky ještě přídržnice - to jsou ty kovové "pásy" u krajních kolejnic výhybky. Někde se používají výhybky s pohyblivou srdcovkou - kolo vozidla tak má pod sebou kolej pořád, není potřeba přídržnic (hlavně na vysokorychlostních tratích pro zvýšení bezpečnosti). Nejsem si jist, ale v ČR je snad někde také jedna výhybka s pohyblivou srdcovkou. Koukni se třeba na:

http://www.trainmania.wz.cz
>sekce mechanismus> výhybka
první obrázek v archivu zobrazuje právě srdcovku, druhý pak zmiňované přídržnice.

Díky moc za objasnění, já totiž pořád nevěděl, kam ji umístit, tak teď už by to neměl být problém.

Můžete mi, prosím, někdo poradit. Stavím trať, vše docela v pohodě a při testovacích aktivitách jsem zjistil, že mi aktivity, které zajíždějí na odbočku z hlavní trati (spojka z Velkých Žernosek do Žalhostic) padají. Buď mě to pošle k Billovi nebo to normálně spadne zpět do Windows bez žádného upozornění :( . Ale padá to nejenom, když vjíždím na tu odbočku, ale třeba hned, když tuto aktivitu (která má být na tuto odbočku) spustím.
Vůbec nevím, čím by to mohlo být. Na této odbočce je stanice Žalhostice (asi pět kolejí), odjezdové návěstidla, před stanicí přejezd se starými závorami a potom tam mám na výhybce rychlostník a hned za stanicí také rychlostník. Nemůže to být třeba těmi rychlostníky?
Jestli s tím někdo má skušenosti, prosím, o odpověď. Děkuju! :)

Laborec425 napsal:
Můžete mi, prosím, někdo poradit. Stavím trať, vše docela v pohodě a při testovacích aktivitách jsem zjistil, že mi aktivity, které zajíždějí na odbočku z hlavní trati (spojka z Velkých Žernosek do Žalhostic) padají. Buď mě to pošle k Billovi nebo to normálně spadne zpět do Windows bez žádného upozornění :( . Ale padá to nejenom, když vjíždím na tu odbočku, ale třeba hned, když tuto aktivitu (která má být na tuto odbočku) spustím.
Vůbec nevím, čím by to mohlo být. Na této odbočce je stanice Žalhostice (asi pět kolejí), odjezdové návěstidla, před stanicí přejezd se starými závorami a potom tam mám na výhybce rychlostník a hned za stanicí také rychlostník. Nemůže to být třeba těmi rychlostníky?
Možná je to blbost, ale nemůže to být tím, že Ti v té aktivitě jízdou přes odbočku vznikne okruh, což MSTS nemá rád?

Laborec425 napsal:
Buď to udělá smyčka nebo já jsem řešil podobný problém v Libni, kde aktivita při vjezdu na určitou kolej přes kříž v ranžíru rovnou spadla. Musel jsem kolej smazat a osadit znovu a je to OK

Víte čím je limitovaný počet objektů na čtverec? Vím že limit pro xtrack je okolo 1600 objektů, zatímco u BP je okolo 1500. Může mi někdo prosím říct o tom něco více? Děkuji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře