Laborec425
Pokladník
Nepoužil. To se musí?Miroslav Sárkány napsal:Použil si aj a1tEndSglSlip10d?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Nepoužil. To se musí?Miroslav Sárkány napsal:Použil si aj a1tEndSglSlip10d?
Vlož tam 0,3 m. Já z tohoto důvodu tento angličan nepoužívám.Laborec425 napsal:Právě, že je to nespojené na kolej. A objeví se tam dvě modré čárky jako, že to není navázané! :?VáclavS napsal:Není před ním výhybka otočená jazyky k němu ?
Díky moc za odpovědi. Zkusím to. A jiný angličan v základním kolejivu asi není? A jestli ne, tak je možné si nějaké jiný do kolejiva doplnit?VáclavS napsal:Vlož tam 0,3 m. Já z tohoto důvodu tento angličan nepoužívám.Laborec425 napsal:Právě, že je to nespojené na kolej. A objeví se tam dvě modré čárky jako, že to není navázané! :?VáclavS napsal:Není před ním výhybka otočená jazyky k němu ?
Já myslím, že to angličan je. Vždyť mi to dovolilo odbočit, když jsem tam dělal aktivitu. Akorát za ním se mi to zarazilo, protože tam byla označená mezera dvěmi modrými čárkami, i když tam žádná ve skutečnosti není!JOHNZ napsal:VáclavS: To co je v zakladnom kolajive nie je anglican ale kriz ... bez moznosti odbocenia ... a vadny nie je ...
Samozrejme som myslel 3 stupňové, trochu mi to ušlo, aj keď je to v podstate jedno vzhľadom na techniku stavby.Zbyněk Šemora napsal:Ale 6 stupňové vyhýbky bych použil jen kde se jezdí maximálně 30, uhel odbočení vyšší rychlosti neodpovídá. V Bratislavě a Brně není problém. Jinde volím 3 stupňové. 3 a 6 st mají velkou přednost v tom, že stanice se dá poskládat z vícekolejných kusů a tím se ušetří objekty na čtverec. U klasických 10 jen dvoukolejné kusy kolejí, dál už to nevychází.
Angličan lze postavit jako kříř obložený čtyřmi výhybkami se spojkami, na který se vjíždí proti hrotu a odjíždí po hrotu nebo jako dvě výhybky proti sobě hroty, takže se vjíždí po hrotu a odjíždí proti hrotu.Michal napsal:Podle mě MSTS zvládne v jednom objektu jen jednu výhybku. A angličan jsou vlastně 4 výhybky. Když jsem ho oživoval, tak jsem si s tím hrál. Při dvou a více výhybkám MSTS zamrzne. Proto je složen ze dvou částí - vpodstatě 4 výhybky a spojující kolejničky. Jinak tento angličan bych taky radši nepoužíval. Myslím si, že Zbyněk s ním měl problémy, když ho chtěl zmazat. Brání se zuby nehty.
Tak tohle jsem nevěděl. To se bude hodit. Hlavně to kopírování. Díky!Miroslav Sárkány napsal:Chlopi, práve som asi objavil Ameriku, ak to už niekto ovláda, tak nech ma neukameňuje, ale nikde som to tu nikdy nevidel, tak pre tých čo to nevedia, to prezradím:
Pri stavbe trati 130 som sa hral s klávesami Ctrl a zistil som, že pri jej držaní môžem označiť naraz viac objektov a presunúť ich, alebo otočiť ako keby to bol objekt jeden, dobrá vec na posunutie napr. peróna, ktorý je zložený s viacerých kusov a netreba ich potom znova napasovať k sebe. Ale nefunguje to pri označovaní kolají.
Druhá sranda bola keď som označil objekt a prišiel som ako slepý k husliam, ku kombinácií kláves Ctrl+"C" a následne Ctrl+"V". Stalo sa to, že objekt sa skopíroval, bez toho, aby som liezol do zoznamu a ešte k tomu bol aj natočný presne ako ten pôvodný. Tiež dobrá vec na stavanie perónov, sú 100% rovnobežne k sebe.
Skúšajte, stavajte, ja robím už Sládkovičovo, ale to som prezradil ďalšiu vec...