Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
VáclavS napsal:
Laborec425 napsal:
VáclavS napsal:
Není před ním výhybka otočená jazyky k němu ?
Právě, že je to nespojené na kolej. A objeví se tam dvě modré čárky jako, že to není navázané! :?
Vlož tam 0,3 m. Já z tohoto důvodu tento angličan nepoužívám.
Díky moc za odpovědi. Zkusím to. A jiný angličan v základním kolejivu asi není? A jestli ne, tak je možné si nějaké jiný do kolejiva doplnit?

V zakladnim kolejivu zadnej anglican neni a jestli chces zacpat diry tak pouzij a1SglSlip10dEnd zaplacne to ty diry. A jestli ne tak ji otoc.

VáclavS: To co je v zakladnom kolajive nie je anglican ale kriz ... bez moznosti odbocenia ... a vadny nie je ...

JOHNZ napsal:
VáclavS: To co je v zakladnom kolajive nie je anglican ale kriz ... bez moznosti odbocenia ... a vadny nie je ...
Já myslím, že to angličan je. Vždyť mi to dovolilo odbočit, když jsem tam dělal aktivitu. Akorát za ním se mi to zarazilo, protože tam byla označená mezera dvěmi modrými čárkami, i když tam žádná ve skutečnosti není! :eek:

Naposled editoval moderátor:
Tak už je to vyřešené. Opravdu a1SglSlip10dEnd tato kolej na tom angličanu přímo uvnitř té výhybky zaplácne díry. Takže si myslím, že opravdu ten angličan je chybný a proto je tam navíc ještě tahle kolej, která to zaplácne. Jiný důvod nevidím. A angličan to podle mě je, když můžu odbočit a ne jenom překřížit druhou kolej! :)

Toto je len polovičný angličan, klasický je označený a1tdblSlip10d, ale vyžaduje takisto doplniť a1tdblSlip10dEnd, neviem na čo je to dobré, ale v MSTS sa už nad ničím nepozastavujem.

Miro: No ten end je tam preto, lebo v MsTS nemozes dat 2 vyhybky za seba (hoc su na jednom kolajovom tvare) preto tam musia byt tie kusky ulozene v tom ende ...

Tomu celkom nerozumiem, viem, že proti hrotu dve výhybky musia byť oddelené aspoň 1m kolajou, ale tieto angličany majú hroty (hrotmi rozumejme teraz tie červené čiary v databáze) v troch prípadoch na konci a hociako tam tú 1m kolaj dať musím, tento ...End na to vplyv nemá. Ja radšej angličana poskladám zo 6 stupňových výhybiek a mám pokoj. Za prvé vyzerá omnoho lepšie a za druhé zapasuje hocikam, narozdiel od a1tDblSlip10d. Ale to je môj názor.

Ale 6 stupňové vyhýbky bych použil jen kde se jezdí maximálně 30, uhel odbočení vyšší rychlosti neodpovídá. V Bratislavě a Brně není problém. Jinde volím 3 stupňové. 3 a 6 st mají velkou přednost v tom, že stanice se dá poskládat z vícekolejných kusů a tím se ušetří objekty na čtverec. U klasických 10 jen dvoukolejné kusy kolejí, dál už to nevychází.

Podle mě MSTS zvládne v jednom objektu jen jednu výhybku. A angličan jsou vlastně 4 výhybky. Když jsem ho oživoval, tak jsem si s tím hrál. Při dvou a více výhybkám MSTS zamrzne. Proto je složen ze dvou částí - vpodstatě 4 výhybky a spojující kolejničky. Jinak tento angličan bych taky radši nepoužíval. Myslím si, že Zbyněk s ním měl problémy, když ho chtěl zmazat. Brání se zuby nehty.

Je fakt, ze tento anlgican tak ako je v tsection.dat nadefinovany je dost o hubu, a teda moze posobit problemy ... takze sa pripajam k nazoru "nepouzivat".

Zbyněk Šemora napsal:
Ale 6 stupňové vyhýbky bych použil jen kde se jezdí maximálně 30, uhel odbočení vyšší rychlosti neodpovídá. V Bratislavě a Brně není problém. Jinde volím 3 stupňové. 3 a 6 st mají velkou přednost v tom, že stanice se dá poskládat z vícekolejných kusů a tím se ušetří objekty na čtverec. U klasických 10 jen dvoukolejné kusy kolejí, dál už to nevychází.
Samozrejme som myslel 3 stupňové, trochu mi to ušlo, aj keď je to v podstate jedno vzhľadom na techniku stavby.

Michal napsal:
Podle mě MSTS zvládne v jednom objektu jen jednu výhybku. A angličan jsou vlastně 4 výhybky. Když jsem ho oživoval, tak jsem si s tím hrál. Při dvou a více výhybkám MSTS zamrzne. Proto je složen ze dvou částí - vpodstatě 4 výhybky a spojující kolejničky. Jinak tento angličan bych taky radši nepoužíval. Myslím si, že Zbyněk s ním měl problémy, když ho chtěl zmazat. Brání se zuby nehty.
Angličan lze postavit jako kříř obložený čtyřmi výhybkami se spojkami, na který se vjíždí proti hrotu a odjíždí po hrotu nebo jako dvě výhybky proti sobě hroty, takže se vjíždí po hrotu a odjíždí proti hrotu.
Ve skutečnosti je to fyzicky ten první případ a ze zabezpečováckého pohledu ten druhý.

S klasickým 10 stupňovým problémovým angličanem jsem se už zkamarádil. V počátcích mi opravdu po osazení nechtěl jít smazat, ale to je půl roku stará záležitost. Už jsem jich ud té doby přesouval mraky a žádný problém. Jednou mi trhal vlaky v Hrabovce, ale po update je to opraveno. Takže i tyto angličany se někde hodí.

Chlopi, práve som asi objavil Ameriku, ak to už niekto ovláda, tak nech ma neukameňuje, ale nikde som to tu nikdy nevidel, tak pre tých čo to nevedia, to prezradím:
Pri stavbe trati 130 som sa hral s klávesami Ctrl a zistil som, že pri jej držaní môžem označiť naraz viac objektov a presunúť ich, alebo otočiť ako keby to bol objekt jeden, dobrá vec na posunutie napr. peróna, ktorý je zložený s viacerých kusov a netreba ich potom znova napasovať k sebe. Ale nefunguje to pri označovaní kolají.
Druhá sranda bola keď som označil objekt a prišiel som ako slepý k husliam, ku kombinácií kláves Ctrl+"C" a následne Ctrl+"V". Stalo sa to, že objekt sa skopíroval, bez toho, aby som liezol do zoznamu a ešte k tomu bol aj natočný presne ako ten pôvodný. Tiež dobrá vec na stavanie perónov, sú 100% rovnobežne k sebe.
Skúšajte, stavajte, ja robím už Sládkovičovo, ale to som prezradil ďalšiu vec...

Miroslav Sárkány napsal:
Chlopi, práve som asi objavil Ameriku, ak to už niekto ovláda, tak nech ma neukameňuje, ale nikde som to tu nikdy nevidel, tak pre tých čo to nevedia, to prezradím:
Pri stavbe trati 130 som sa hral s klávesami Ctrl a zistil som, že pri jej držaní môžem označiť naraz viac objektov a presunúť ich, alebo otočiť ako keby to bol objekt jeden, dobrá vec na posunutie napr. peróna, ktorý je zložený s viacerých kusov a netreba ich potom znova napasovať k sebe. Ale nefunguje to pri označovaní kolají.
Druhá sranda bola keď som označil objekt a prišiel som ako slepý k husliam, ku kombinácií kláves Ctrl+"C" a následne Ctrl+"V". Stalo sa to, že objekt sa skopíroval, bez toho, aby som liezol do zoznamu a ešte k tomu bol aj natočný presne ako ten pôvodný. Tiež dobrá vec na stavanie perónov, sú 100% rovnobežne k sebe.
Skúšajte, stavajte, ja robím už Sládkovičovo, ale to som prezradil ďalšiu vec...
Tak tohle jsem nevěděl. To se bude hodit. Hlavně to kopírování. Díky! :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře