Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
duuso

Nevím jestli je to i tvůj případ ale já osobně jsem si kdysi při tvorbě překladů a jejich testování naběhl na různou velikost těch zemních textur. Na jednom PC to bylo v pohodě a na jiném to udělalo pěknou paseku. Taktéž bych se asi podíval na způsob komprimace použitých textur. Mělo by to být asi jednotné pro všechny. Zkus si tohle zkontrolovat. Jinak nevím.

To je divné. Já jsem nikdy žádné problémy neměl. Možná je to, jak říká Ppoollll. Zkus používat čistě Trundovy textury, ty jsou 100%

No to som ešte neskúšal, ale vyskúšam všetky vyhodiť a nakopírovať len Trundove, teraz ich tam mám asi 60, možno že aj to je vada.Ale v každom prípade vďaka za rady.

Dráčik napsal:
Volakto to mal na stránke, ale kde už netuším. A pro tyto případy, to mám napísané v zošite a riadim sa tým:

120r, 150r - 40km/h
250r - 60km/h
500r - 80km/h
750r - 115km/h
1000r - 140km/h
1500r - 160km/h

A nejsou taky někde rychlosti na vyhýbky?

Nepomohlo ani kopírovanie Trundových textúr ani svätená voda, problém bol v tom že pri práci s textúrami terénu treba mať rozostavanú trať VÝLUČNE v základnom MSTS, ja som to mal v tom MSTS čo mám nainštalovaný ako č.2.Takže problém som vyriešil.

Zdravím, projížděl jsem teď defaultní tratě a zjistil jsem, že se mi na nich nehýbou vyhýbky. Zkusil jsem je vyměnit, ale výsledek je stejný. Jedná se o A1Pnt10. Nevíte někdo jak se toto dá spravit?

Davidus napsal:
Zdravím, projížděl jsem teď defaultní tratě a zjistil jsem, že se mi na nich nehýbou vyhýbky. Zkusil jsem je vyměnit, ale výsledek je stejný. Jedná se o A1Pnt10. Nevíte někdo jak se toto dá spravit?

Musi se to vyměnit za manuální výhybky: A1Pnt10LftMnl (levá) a A1Pnt10RgtMnl (pravá).

Chtěl bych se zeptat, proč se mi trať kterou stavím a přinesl jsem si jí na jiný počítač, v MSTS nezobrazí. Zkoušel jsem odstranit i aktivity a paths a udělat nové, ale v nabídce v editorech se trať nezobrazí. Jestli s tím máte někdo zkušenosti, děkuju za odpověď! :)

Zdravím,
stalal se mi taková věc. Když jsem srovnával most s kolejí, aby byl rovnoběžně, tak se mi srovnal tak, že je kolmo k té koleji. Dá se toto nějak spravit, aby byl rovnoběžný? Přitom jsem to dělal stajně jako při srovnávání nástopiště, a tam žádný problém nebyl...

No, to je nafigu spravený model, nemá ťažisko natočené tak ako je zbytok modelu. Bolo by treba opraviť model v Maxe ...

Tak s tím toho moc neudělám. Je to most z trati Bratislava-Praha. A nešlo by to nějak otočit o 90 stupňů?

Davidus: Normálně to natoč v RE, já si osobně myslím, že trefit to je jednodušší a rychlejší než přepočítavat úhly.

Ahoj! Při obnově databáze tratě mi to napíše takovou hlášku: "Chyba databáze tratě: ´remove_end_end´ one non vector, one vector." Neví někdo, co to znamená? V activity editoru mi nejdou dělat úkoly. Padá to. Jinak editor trati spustit jde, když nedám "obnovit databázy tratě". Děkuju za odpověď :) !

Laborec425 napsal:
Ahoj! Při obnově databáze tratě mi to napíše takovou hlášku: "Chyba databáze tratě: ´remove_end_end´ one non vector, one vector." Neví někdo, co to znamená? V activity editoru mi nejdou dělat úkoly. Padá to. Jinak editor trati spustit jde, když nedám "obnovit databázy tratě". Děkuju za odpověď :) !

Jo to znám, to je jediná kontrola, pro kterou dělám obnovu databáze.
Takže spusť obnovu databáze znovu, a na místě, kde to zastaví pro tuto hlášku si opiš souřadnice. Pak tam najeď v editoru a dostaneš se na hranice modrého čtverce. Kolej (silnici) zbourej, SAVE, polož znovu, SAVE a zkus obnovu znovu, mělo by to být OK.

Zbyněk Šemora napsal:
Laborec425 napsal:

Jo to znám, to je jediná kontrola, pro kterou dělám obnovu databáze.
Takže spusť obnovu databáze znovu, a na místě, kde to zastaví pro tuto hlášku si opiš souřadnice. Pak tam najeď v editoru a dostaneš se na hranice modrého čtverce. Kolej (silnici) zbourej, SAVE, polož znovu, SAVE a zkus obnovu znovu, mělo by to být OK.
Tak nic. Opsal jsem souřadnice, koleje v celém tom modrém čtverci jsem vymazal, save, položil, save a obnovil databázi. A pořád ten samej problém :( !

Pokud je přes hranice modrého čtverce moc dlouhá kolej (silnice), je nutné ji rozdělit na dvě menší, aby spoj byl co nejblíže modré hranici.

Nově na mých stránkách ke stažení 2 modely reléových domků.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud je přes hranice modrého čtverce moc dlouhá kolej (silnice), je nutné ji rozdělit na dvě menší, aby spoj byl co nejblíže modré hranici.
Tak kolej jsem rozdělil a nakonec se "obnova databáze povedla", ale potom mi to hlásilo něco s neplatným odkazem na návěstidlo, a jestli to chci smazat. Ale tohle bylo úplně někde jinde. Právě přesně tam, kde jsem zrovna stavěl, když mi všechno začalo zlobit. Tak myslím, že je problém někde tam. Třeba zadám link na posunovací návěstidlo, uložím a podívám se znova na link a ten se sám přestaví špatně na jinou výhybku. Můžu se zeptat, co byste mi poradil? Myslím, že tam začal někde ten problém. Když jsem osazoval návěstidla na zhlaví stanice Ltm dolní n. A jinak děkuju za Vaše všechny rady! :)

Pokud je trať menšího rozsahu, tak doporučuji všechna návěstidla smazat, možná i přejezdy, provést obnovu databáze a návěstidla znovu osadit. Pak už jen zálohovat a dávat si pozor.
Chtělo by to zjistit, proč obnova databáze nemá ráda česká návěstidla. Nesouvisí to náhodou s češtinou do MSTS? Kéž by Džordž na tohle našel odpověď, když už se dostal do souboru train.exe.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře