1. Setkání příznivců MSTS

Zúčastním se předběžně srazu příznivců MSTS?

• ANO

Hlasů: 0 0.0%
  • NE

• Nevím

• Hlasovalo členů
    0
  • Anketa bude ukončena: .
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak z Ostravy mi to jede ve 22 R420 Excelsior, Vyzvedne mě někdo o půl čtvrtý ráno? Ne? Newa, ono mi to stejně ujelo . :lol: :lol: :lol:

Zdravím slezinu !!!

Zdravím všetkých účastníkov sleziny. Nie že sa mi tam ochlascete a pobijete ( pre tých, ktorí by mi nerozumeli, tak to pridám preložené do češtiny: Nevochlastáte a nepořvete se !!! ) ... To by bol potom blízko koniec komunity MSTS :twisted:

Dúfam, že slezina bude mať zmysel a prinesie nejaké ovocie ... príjemnú zábavu !

Re: Zdravím slezinu !!!

Tax napsal:
Zdravím všetkých účastníkov sleziny. Nie že sa mi tam ochlascete a pobijete ( pre tých, ktorí by mi nerozumeli, tak to pridám preložené do češtiny: Nevochlastáte a nepořvete se !!! ) ... To by bol potom blízko koniec komunity MSTS :twisted:

Dúfam, že slezina bude mať zmysel a prinesie nejaké ovocie ... príjemnú zábavu !
Laďo, kde jsi???
je nás tu 20 a zdravíme ostatních, kteří se nedostavili.

Re: slezina

Ahoj Zbyňku. Som doma, morím sa s DPH a pred chvíľou som prišiel zo svadby, kamarát sa zbláznil a v svojich 46 rokoch sa oženil ( po prvý krát ... :twisted: ) ... takže na slezinu v nijakom prípade nedorazím, ale duchom som s vami ...

..poslední účastník sleziny plus pes už jsou doma, tak bych si dovolil připojit několik závěrečných řádků.
Chtěl bych poděkovat jménem všech zůčastněných Ppoollllovi a Martensovi za perfektní zorganizování celé této akce. Sešlo se nás tam asi 25 příznivců MSTS všech věkových kategorií, tvůrci i uživatelé. Jako hlavní bod programu se řešil jednotný Trainset. Ppoollll představoval svou verzi, já obhajoval verzi T s mými návrhy a připomínkami. Obě verze byly důkladně proklepnuty s klady i zápory. Tím se otevřela velká diskuse. Aby se konečně tohle téma definitivně jednou pro vždy uzavřelo, rozhodli jsme se hlasovat mezi několika variantami. Tímto vzniklo značení, kde byly odstraněny nevýhody v obou systémech. V podstatě se vychází ze systému T, ale s drobnými opravami.
Názvy složek budou zachovány:
společnost_řada lokomotivy (cd_363) Kryšpínovo značení bude ve tvaru csd_písmeno a čtyřmístné číslo (csd_T4783) (pára csd_5553)

U eng a wag je drobná změna. Kvůli seřazení vozidel v editoru a eventuelním duplicitám lokomotiv (ve verzi csd a cd) bude soubor začínat stejně jako složka železniční společností.
(cd_363001.eng , cd_A.wag, pkp_Bdhmnu.wag )
Zde se rozhodovalo mezi podtržítkem nebo vag (cdvagA.wag)

Dále jsme se usnesli, dokud se tento systém kompletně nepředělá u všech používaných vozidel, bude se používat systém T, který distribuji s tratí BP a je už zavedený. V downloadech pak bude ke stažení vše komplet i s opravenými aktivitami. Nové modely a skiny samozřejmě už budou ve značení, jak jsme se dohodli.
O slezině se ví od listopadu, zůčastnit se a hlasovat mohl každý, účastníci byly od Chomutova, přes Liberec, Tanvald, Ostravu až po Hodonín. Samozřejmě několik Pražáků.
Jestli si někdo myslí, že probíhali nějaké hádky :lol: Přece rejpalové jsou anonymové a anonymně na slezinu přijet nelze. Po celou dobu vládla perfektní přátelská atmosfera.

Jenom doplním Zbyňka o informaci, že zatím stále bude platit stávající značení trainsetu po dobu, než se v klidu překlopí do své finální podoby.

Jakmile bude přeznačen trainset podle dohodnutého standardu, překlopí se i aktivity a tím bude celá migrace ukončena (tedy až na downloady).

Přesný popis logiky značení s vysvětlením významu jednotlivých částí názvu se pokusím sepsat ( ostatně Zbyněk to už udělal taky, tak toho využiju) a po odsouhlasení toho, že má hlava sklerotická nic nezapoměla to zveřejníme.....díky všem zůčastněným je toto po T. dalším krokem k tomu, jak docílit stavu, že uživatel, který si chce zajezdit bude moci stahovat, instalovat a jezdit bez ohledu na to, kdo aktivitu napsal.....

Chlapi a pse, ještě jednou díky všem za čas, který jste věnovali MSTS a byli ochotni přijet na sraz . Rád jsem poznal ty, kteří se skrývají pro nickem na foru.....

trainset a CSD

No je vidieť, že sa na slezine na niečo neprihliadlo ... alebo ignorovalo. Totiž to podtržítko namiesto vag u ČSD vagónov zmotá vagóny s lokomotívami a motorovými vozmi, automaticky predradí v zozname adresárov vagóny pred lokomotívy ... najprv bude csd_A, csd_B a až za tým csd_e4791 a za tým zas vagón csd_Falls a za tým motorák csd_M2620, za tým vagón csd_Nsk ... a môžeme pokračovať ďalej .... Proste, keby sa nechal parameter vag namiesto podtržítka, v zozname adresárov by boli zoradené najprv loko a až za nimi vagóny ... jasné cocnsists editor separuje vagóny od hnacích vozidiel, ale na druhej strane blbé wokna a inštalátory Zip a Rar to nerozoznajú a pri správe súborov to urobí chaos ...
Zbyňa mi vytkol, že som mal byť na slezine ... no bohužiaľ, bol to pre mňa nevhodný termín ... myslím, že sme tam neboli všetci tvorcovia ... no už je to jedno ... aj keď ja osobne toto riešenie budem považovať za nešťastné a myslím, že nebudem sám ...

Re: trainset a CSD

Tax napsal:
No je vidieť, že sa na slezine na niečo neprihliadlo ... alebo ignorovalo. Totiž to podtržítko namiesto vag u ČSD vagónov zmotá vagóny s lokomotívami a motorovými vozmi, automaticky predradí v zozname adresárov vagóny pred lokomotívy ... najprv bude csd_A, csd_B a až za tým csd_e4791 a za tým zas vagón csd_Falls a za tým motorák csd_M2620, za tým vagón csd_Nsk ... a môžeme pokračovať ďalej .... Proste, keby sa nechal parameter vag namiesto podtržítka, v zozname adresárov by boli zoradené najprv loko a až za nimi vagóny ... jasné cocnsists editor separuje vagóny od hnacích vozidiel, ale na druhej strane blbé wokna a inštalátory Zip a Rar to nerozoznajú a pri správe súborov to urobí chaos ...
Zbyňa mi vytkol, že som mal byť na slezine ... no bohužiaľ, bol to pre mňa nevhodný termín ... myslím, že sme tam neboli všetci tvorcovia ... no už je to jedno ... aj keď ja osobne toto riešenie budem považovať za nešťastné a myslím, že nebudem sám ...

Taxi, právě u toho podrtžítka a vag to tam vypadalo jako v parlamentu, když se rozhodovalo o názvu Česko-Slovensko :-)))

...Laďo, nestíhám. Kromě spánku (kterého bylo poskrovnu) současně nyní doháním vše, co jsem doma zameškal, ale to co píšeš jako kritiku, tak to mám od počátku co Trainset distribuji, respektive od chvíle, kdy jsem všechna vag odmazal. Žádný problém a kdyby jsi o tom teď nemluvil, tak mi to ani nedošlo že mám nejprve csd_A, pak csd_E499, dále csd_Fa,...
V Adresáři jakékoli vozidlo najdu rychle, pokud vím, co hledám. Díky složkám, kde jsou sdíleny v každé všechny inventární čísla jednotlivých řad, jich zase tolik není. Na slezině jsme se usnesli, pokud je někdo laik a nepozná podle čísla co je vagon a co lokomotiva, tak ani nemá co lézt do složek a dělat tam jakékoli reorganizace. K tvorbě aktivit má editor, kde to má už roztříděné.

Zbyněk Šemora napsal:
...Laďo, nestíhám. Kromě spánku (kterého bylo poskrovnu) současně nyní doháním vše, co jsem doma zameškal, ale to co píšeš jako kritiku, tak to mám od počátku co Trainset distribuji, respektive od chvíle, kdy jsem všechna vag odmazal. Žádný problém a kdyby jsi o tom teď nemluvil, tak mi to ani nedošlo že mám nejprve csd_A, pak csd_E499, dále csd_Fa,...
V Adresáři jakékoli vozidlo najdu rychle, pokud vím, co hledám. Díky složkám, kde jsou sdíleny v každé všechny inventární čísla jednotlivých řad, jich zase tolik není. Na slezině jsme se usnesli, pokud je někdo laik a nepozná podle čísla co je vagon a co lokomotiva, tak ani nemá co lézt do složek a dělat tam jakékoli reorganizace. K tvorbě aktivit má editor, kde to má už roztříděné.

Taxi, kde je název adresáře důležitý? Jenom, když se v tom hrabeš přímo ve File editoru, a to už se hold předpokládá, že o značení vozidel něco málo víš......takže ikdyž se na vag narazilo, tak se shledalo, že v tom není žádný větší problém pro drtivou většinu zůčasněných.....navíc v ConBuilderu se setžřídí podle položky Name ve wag nebo eng souboru a v activity editoru taky, pokud si klikneš na záhlaví sloupečku Name a co navíc? V activity editoru máš nabídku vozů rozdělenou výběrovým combem na elok,. diesel, páru, nákladní vozy a osobní vozy...takže tam se žádný mix konat nebude......

Martense musím upřesnit - v MSTS editoru úkolů se to třídí podle názvu eng/wag souborů nikoliv podle položky name v souborech. Toto ale po sjednocení názvosloví těchto souborů (stejný začátek názvu souboru jako adresáře) nebude vadit. Výsledkem pak bude stejné řazení jako v ConBuilderu.

Ppoollll napsal:
Martense musím upřesnit - v MSTS editoru úkolů se to třídí podle názvu eng/wag souborů nikoliv podle položky name v souborech. Toto ale po sjednocení názvosloví těchto souborů (stejný začátek názvu souboru jako adresáře) nebude vadit. Výsledkem pak bude stejné řazení jako v ConBuilderu.
PPoolllle diky, ujelo mi to.......

Ač se zpožděním (dodavatel připojení "kvalitně" odstraňoval závadu), přesto chci poděkovat pánům Ppoollllovi a Martensovi za skvěle připravenou a zajištěnou slezinu, včetně občerstvení. Pánové, díky. :!: Bylo to skvělé, škoda jen, že jsem musel odjet dříve. :cry:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře