Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

S tim yousendit je problém, protože dovolí jen určitý blíže nespecifikovaný počet downloadů a potom soubor nemilosrdně smázne, což asi nastalo. Posílal jsem totiž ten trainset takto kolegovi, který ho stahoval několik hodin a poté, co jsem ten odkaz zveřejnil tady, tak mu to po pár desítkách minut spadlo se stejnou hláškou. Takže tímto způsobem to asi nepůjde, leda to stahovat postupně jeden po druhém a na web se mi to taky nevejde, má to 250MB.

Lord napsal:
S tim yousendit je problém, protože dovolí jen určitý blíže nespecifikovaný počet downloadů a potom soubor nemilosrdně smázne, což asi nastalo. Posílal jsem totiž ten trainset takto kolegovi, který ho stahoval několik hodin a poté, co jsem ten odkaz zveřejnil tady, tak mu to po pár desítkách minut spadlo se stejnou hláškou. Takže tímto způsobem to asi nepůjde, leda to stahovat postupně jeden po druhém a na web se mi to taky nevejde, má to 250MB.
,
Lorde, tak se zkus domluvit třeba s Karlem Kebertem (na foru jako ok1dnh), jestli by Ti poskytnul prostor......

Zdravíčko, předně bych chtěl poděkovat Karlovi za velmi promptní reakci na můj dotaz na webový prostor a jeho poskytnutí. Nakonec jsem se rozhodl, že recenze zatím zůstanou tam, kde jsou, protože na recenze mám na svém webu místa dost a ke Karlovi občas umístím nějaký větší download, abyste nemuseli pracně stahovat tuny trainsetu třeba. Tím reaguji především na zájem o maďarský trainset, který jsem dal ke stažení přes yousendit.com, ale nedopadlo to dobře a downloady padaly. Takže začal bych tím, že bych tam do neděle šoupnul můj kompletní balík maďarského trainsetu (včetně autentických kabin a zvuků, consistů...prostě vše upraveno), který mám jednotný pro všechny oficiální aktivity do maďarských tratí Jászkisér-Nagybereg, Z-Line a Sasvár-Szir-Szenthalászi (o té jsem ještě nepsal). V balíku budou i všechny aktivity do těchto tratí, čili stačí stáhnout, šoupnout do instalace a jezdit, každý ať si z toho vybere, co potřebuje. Odkaz na tento balík bude také v recenzích na výše zmíněné tratě. Balíky budou zapakované prográmkem WinUHA, který je stejně jednoduchý jako RAR nebo ZIP, ale dokáže zapakovat soubory až na 40% jejich velikosti, tento prográmek dám samozřejmě k downloadu společně s ostatním, abyste si to mohli rozpakovat.

PS: Jinak přijímám případné návrhy, jaký balík čeho by se vám ještě hodil, každou trať, o které jsem psal a která obsahovala aktivity, mám totiž komplet s připraveným trainsetem, tak když už jsem se s tim stahoval, tak ať to alespoň k něčemu je, co bych si to sušil na disku :D . Nějaké downloady nechám u Karla na webu třeba jen nějakou dobu a když si to všichni stáhnou, tak bych to zas odstranil, abysme zbytečně nezabírali místo.

PS2: Karle, doufám, že výše uvedený postup nebude způsobovat problémy, kdyby něco, tak napiš a přizpůsobím se.

PS3: Recenzi na S-Bahn sem hodím po víkendu...

Zdravíčko, jak jsem slíbil, tak plním, na následujícím odkazu je ke stažení můj balík trainsetu a aktivit do tratí Jászkisér-Nagybereg, Z-Line a Sasvár-Szir-Szenthalászi: http://www.ama-cb.cz/msts/Lord/ Zároveň je tam k dispozici i progámek k rozpakování WinUHA. Má to přes 300 MB, tak snad vám to půjde stáhnout bez problémů. Odkazy na tento balík jsem přidal i do recenzí na výše zmíněné tratě.

Dále je hotova recenze na komerční add-on S-Bahn Berlin, přímý odkaz je zde: http://lord-msts.own.cz/sbahn-berlin.php Případné dotazy rád zodpovím. Příště vám představím zajímavou freeware trať ze Španělska s názvem Zafra - Jerez de los Caballeros.

Naposled editoval moderátor:
Na žádost z vlákna o trati Wupper Expres 10 jsem přidal ke stažení také aktivity a trainset pro Wupper Expres 10, najdete to na těch samých stránkách, co maďarský trainset, čili zde http://www.ama-cb.cz/msts/Lord/ Opět zapakováno přes WinUHA, tak doporučuji dovybavit se tímto šikovným prográmkem.

Zdravíčko, takže downloady jsem upravil do nějaké oku lahodící formy, tudíž je teď najdete přehledně seřazeny a popsány ve speciální složce na mém webu, stačí si najet na úvodní stránku http://lord-msts.own.cz/index.php poté kliknout na DOWNLOADS a ocitnete se na stránce s downloady. Tam stačí kliknout na to, co potřebujete a rovnou stahujete, vše máte popsáno, aby bylo jasno.....

OPRAVA: hned se mi vloudila chybička do maďarského trainsetu, takže výše v downloadech už naleznete doplnění, aby vše běhalo v pohodě.

Taky jsem doplnil malý update do úvodního slova http://lord-msts.own.cz/slovo-uvodem.php

Zdravíčko, tak jsem na mé stránky právě umístil další recenzi, tentokrát na španělskou freeware reálnou trať Zafra - Jerez de los Caballeros.

POZOR: Zkusil jsem malou změnu v sekci DALŠÍ SCREENSHOTY, místo malých náhledů jsem tam umístil velké screenshoty pod sebe, čili není nutno otevírat zvlášť každý náhled, ale máte tam všechny screenshoty pěkně pod sebou ve standartní velikosti.

Pro srovnání je zde recenze klasická s náhledy: http://lord-msts.own.cz/zafra-jerez.php

A zde ta samá s těmi samými screenshoty, ale rovnou zvětšenými pěkně pod sebou: http://lord-msts.own.cz/zafra-jerez1.php

Uvítám vaše návrhy, co je pro váš uživatelsky příjemnější, mě je víceméně jedno, jak to budu dělat, takže pište!!!

Trainset do tohoto add-onu není tak kvalitní jako maďarský, ale pokud by byl zájem, mohu ho dát do sekce DOWNLOADS ( http://lord-msts.own.cz/downloads.php ) k dispozici.

Spanelska trat

Lorde,

tvoje recenze jsou perfektni prace a hlavne uzitecna prace. Pokud mas diskovy prostor, tak by bylo super, pokud to das na web jako fungujici balik. Kdyz uz jsi si dal tu praci se stahovanim a vyladenim aktivit a trainsetu pro danou trat. Tvoje prace by poslouzila i ostatnim.
Jinak preferuji plne screenshoty.

Tesim se na dalsi recenzi

ZSR

Ahoj, díky za názor a za pochvalu :D . Pravděpodobně to na web šoupnu, ale u těch španělů skutečně není vyladěno vše, jen to, s čím se jezdí.

Re: Spanelska trat

zsr napsal:
Lorde,

tvoje recenze jsou perfektni prace...

Plně souhlasím s tímto názorem.Větší velikost obrázků mi vyhovuje více,myslím si,že je to pohodlnější při prohlížení.Ale co nato řeknou ti co mají pomalé připojení?
Ž.J.

Já myslím, že je to nikterak nezatíží, těch obrázků s náhledy jsem tam míval tak 18, kdežto velkých obrázků kolem 35, takže rozdíl v rychlosti načítání tam snad takový nebude, když tam teď těch 18 bude taky velkých. Navíc ty velké hodně redukuji, takže mají velikost kolem 70kB.

Lord napsal:
Já myslím, že je to nikterak nezatíží, těch obrázků s náhledy jsem tam míval tak 18, kdežto velkých obrázků kolem 35, takže rozdíl v rychlosti načítání tam snad takový nebude, když tam teď těch 18 bude taky velkých. Navíc ty velké hodně redukuji, takže mají velikost kolem 70kB.
Také souhlasím s velkými obrázky. Tamty jsem vždycky ani neprohlížel, protože se mi něchtělo klikat a zavírat :D . Stejně většina lidí už má rychlejší připojení, když se teď internet tak rozmohl a zlevnil! :)
A ještě něco. Já osobně bych zájem o aktivity a trainset měl :D !

Říkal jsem si, že to tak asi dopadne, takže už jsem všechny recenze předělal na nový způsob a večer je hodím na web. Čili, kdo si stejně jako Laborec :D :D neprohlédl ty zmenšené obrázky, tak teď je bude mít pod recenzemi pěkně v plné velikosti a nebude nutné zdlouhavě otevírat a zavírat jeden po druhém. Je fakt, že to je otrava, mě to taky neba... :D

To jsem rád za tyto názory. Také jsem dostával rady, abych na web dával galerii zmenšenin, kdy pro velký obrázek se klikne. Já osobně koukám jen na zmenšeniny, dál se mi proklikávat nechce. Proto obrázky, které mají oslovit by měly být přiměřeně veliké. Však ony se načtou, někomu rychleji někomu pomaleji.
Ale to, že má většina rychlé připojení, na to bych nesázel. Dle průzkumů v novinách je to menšina uživatelů. Já osobně v práci OK, ale doma Eurotel, 2-2.5kb/s. Takže velikost obrázku by měla být přiměřená.

Zdravíčko, takže v tuto chvíli už jsou všechny mé recenze upraveny, tzn. všechny screenshoty jsou ve standartní velikosti bez náhledů, takže už nemusíte pod recenzí rozklikávat každý obrázek zvlášť, ale můžete rovnou prohlížet. Koneckonců je to lehčí i pro mě, nemusím vytvářet miniatury :D .

PS: doufám, že všichni víte, že když kliknete pod recenzí na název následující recenze, že vás to na ní rovnou hodí....... :D

Tak přátelé, právě jsem na web umístil další recenzi, tentokrát na komerční add-on z Japonska s názvem Japanese routes. Tento add-on obsahuje dvě tratě, první z nich, krátkou horskou trasu s názvem Usui Pass přináším právě teď a druhou, nazvanou Hokkaido, přinesu příště. Přímý link na recenzi je zde: http://lord-msts.own.cz/usui-pass.php

PS: Mimojiné na této adrese http://www.linie51.de najdete informace o novém produktu tvůrců špičkové tratě Berlin Subway, tentokrát si pro nás připravili tramvajovou trať Linie 51 z Berlína kolem 1930, opět to bude stát za to, dokonce obsahuje i mód kariéry, věc v MSTS dosud nevídanou. No, už se těším....

Ještě bych doplnil pár zajímavostí k připravované Linii 51. V módu kariéry nás čeká postupné otevírání tratí a přidávání vozidel. V případě, když splníme kurz řidiče, tak postoupíme dále a postupně budeme plnit jednotlivá zadání. Po každém úspěšně splněném se nám otevře další část města a přidá se trainset. Samozřejmě je možné tento mód neaktivovat a hrát normálně, ale za sebe musím říct, že mód kariéry v MSTS hodně chyběl a hned je aktivita víc motivující, když vím, že její úspěšné splnění mi otevře další část města a další aktivitu.

Samozřejmě nás čeká také známý Real mod, který byl už v add-onu Berlin Subway, který má za následek jakoby poškozování tramvaje a špinění oken, čili opět bude nutné vůz servisovat a dávat do myčky. Opět také půjde každá aktivita projet s libovolným počasím, které si nastavíme ve speciálním menu. No, čeká nás opět parádní zážitek.

Vůbec by mi nevadilo, kdyby Kuju vydalo dejme tomu šest takto kvalitních tratí a říkalo tomu MSTS 2, protože toto je už opravdu něco jiného než naše klasické MSTS.

Tož těšme se...

Back
Nahoře