Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

Martens napsal:
Ivan.ps napsal:
Neviem ci je to iba moj nazor, ale ako som pozeral recenzie vsetkych tych zahranicnych trati, tak som prisiel na to, ze 90 percent z tych trati sa vobec nechytá na trate ako su BP, ZSR 150, Luhacovice. Neviem ci je to iba moj pocit, ale proste slovenske a ceske trate a ludia, ktorí ich robia su ... Klobuk dolu!
Ten pocit sdílím taky.....celkem se mi ještě líbí z hlediska zpracování ruské tratě a rakušáci v Alpách.....Maďaři jsou taky docela šikovní a některé jejich štreky stojí za to ......

Presne tak, moja reč, ale ostatne trate, z ktorych som videl screeny ma sklamali...

Naposled editoval moderátor:
Dá se říct, že skutečně čeští tvůrci jsou jedni z nejvíce inovativních a přichází s dobrými nápady, které jsou následně využívány po celém světě, viz. desítky tratí používající Trundovu vegetaci, rychlostí blesku se rozšiřující MSTS Bin, kteří autoři zahrnují do svých tratí a přizpůsobují jim vozidla apod. Občas tvůrci freeware tratí projeví více nápaditosti než tvůrci komerčních titulů. Raritou také je, že už máme k dispozici prakticky celý český vozový park a to v dost slušné kvalitě, většinou s autentickými kabinami a špičkovými zvuky (což je při rozmanitosti českých strojů malý zázrak), o čemž si můžou zahraniční fandové nechat jen zdát, samozřejmě kromě němců díky placené sérii Pro Train a German Railroads a kromě amíků, kteří zase mají pár typů lokomotiv a pak už jen dělají reskiny - a i tak se tam vyskytuje spousta firem, které prodávají jednotlivé modely za třeba 15 dolarů a přitom jsou to modely srovnatelné s některými našimi freeware. A vzhledově naše tratě vypadají opravdu slušně, pokud vezmeme freeware tvorbu, konkurenci mají třeba v podobě Maďarů, kteří ale tvoří převážně fikce, což jim bere body, potom hodně překvapila trať London and Port Stanley Railway, jejíž autor hodně zamakal, ale zase je krátká. A když srovnáme s komerční tvorbou, tak série Pro Train a German Railroads jsou dobré, ale poslední dobou dělané trochu přes kopírák a navíc týmem profíků. Vzhledově excelentní komerční kousky jsou West Sommerset Railway a Severn Valley Railway, ale opět velmi krátké. Američané mají také kvalitní komerční tratě, které ale nejsou tak náročné na tvorbu, protože je trochu rozdíl postavit 100 mil dlouhou trať vedoucí prérií nebo lesem a potom třeba 100 km tratě vedoucí přes brněnská a břeclavská meganádraží. Takže sumasumárum z toho čeští freeware tvůrci vychází velmi dobře, ikdyž jsou všechny naše tratě stále ve stádiu tvorby.

Zaujala mne trať CANNES - GRASSE (Francie) Chci se zeptat, je instalace trati nějak složitá a náročná a vyžaduje Xtrack nebo stačí základní kolejivo BP ?

Ahoj, trať vyžaduje jakékoliv Xtracks 3.x, takže doporučuji spíše dát do jiné instalace než BP. Jinak instalace je bezproblémová, stačí stáhnout a nainstalovat, maximálně zkontrolovat, zda tam není instal.bat, to teď z hlavy nevím. Jenom je doporučováno stahovat soubory klasickým Internet Explorerem, nikoliv alternativními download managery, způsobovalo by to komplikace při rozbalování. Pro aktivity stačí použít můj balík trainsetu, mělo by to šlapat v pohodě, zatím si nikdo nestěžoval.

Aha,takže je to jedno jakou verzi XT použiji ? A mohu tu trať klidně dát i do složky s tratí 321/která vyžaduje XT 3.14 , nebude to tam vadit ?

Je jedno, jaké Xtracks se použijí, hlavně aby začínaly trojkou. Myslím, že s CD 321 by to jít mohlo, každopádně zkouškou se nic nezkazí, když to nebude chodit, tak se trať dá zase smazat.

OPRAVA: Takže se spolu snesou na 100%, právě jsem to osobně vyzkoušel a obě tratě se daly v jedné instalaci spustit bez problémů.

Teď to chci stáhnout tu francouzskou trať,ale neumím francouzsky,tak mi poraď na který zelený odkaz mám kliknout ? Pod těmi odkazy je pak sekce

MATERIELS A TELECHARGER POUR UTILISER

LES ACTIVITES PRESENTES DANS CANNES GRASSE 2006

A taktéž jsou tam odkazy ke stažení.

Když klikneš na můj odkaz, tak tě to hodí na stránku, kde jsou asi čtyři tratě, tam klikneš pod obrázkem na zelený nápis Cannes-Grasse 2006 a hodí tě to na homepage, kde rovnou můžeš stahovat soubory nazvané Fichier 1 - 4.

Jiří napsal:
Aha,takže je to jedno jakou verzi XT použiji ? A mohu tu trať klidně dát i do složky s tratí 321/která vyžaduje XT 3.14 , nebude to tam vadit ?
me chodi Cannes Grasse, LGVA2, Madarske trate (Z-line a spol) s globalem trate 321...

Tak jo...už mě to nebaví pořád něco kombinovat s tou DVZO..stáhnu to ještě jednou...a uvidíme..
P.S. fungují vám Lordovy stránky??

Také jsem po víkendu zjistil, že servery IC neběží kvůli havárii disku, ale už jsem vše nahodil znovu na jejich náhradní prostor, takže opět fungujeme.

Zdravíčko, přináším další recenzi, tentokrát se podíváme do Maďarska na síť úzkokolejných tratí nazvaných LÁEV: LILLAFÜREDI ÁLLAMI ERDEI VASÚT. Jedná se o freeware dílo s 87 jednoduchými aktivitami bez provozu, se slušným vozovým parkem a českou vegetací. Přímý odkaz na recenzi je zde: http://lord-msts.own.cz/laev.php A jako obvykle přikládám pár screenshotů...

e1a70836aea86eeef55214bf8dc6bb05.jpg

0e00d824f06a87f3de3d0129fd1c6ab6.jpg

f26ca292536bb8a8efb7f0c94cbcf507.jpg

Příště představím freeware trať OKMJ: ODENSE - KERTEMINDE - MARTOFTE JERNBANE z Dánska.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj právě stahuju mapu STRADA FERRATA LEOPOLDA ale stala se mi taková kuriozní věc, když dám download tak je to rozděleno na 11 částí ale jako na potvoru je na 11.část překrytá někajim bannrem(teda doufám že to je)...prostě je to překrytý nějakym obrázkem která mě hodí na jinou stránku proto bych někoho chtel poprosit kdo má 11.část staženou jestli by mě ji nemohl poslat třeba přes icq nebo mail.

Můžu Tě uklidnit, žádný jedenáctý díl na stránce není ... otevři si její kód, jsou tam odkazy jen part 1 až part 10 ... a ten divný odkaz - to je odkaz na počítadlo s momentálně chybnou stránkou ... mimochodem, i v nabídce downloadu máš napsáno " ... l'installazione scaricare i 10 files in una cartella ..."

ne fakt tam je 11 částí.Píšou to i nahoře: Dimensione/Size: 108.92MB diviso in 11 files.....a ještě k tomu když dám instalovat tak mě to píše že nemam 11 část...a když dám blokovat obrázek z tý stránky tak tam je ta 11.část vidět ale bohužel když na ní kliknu tak mi to stejně hodí na tamtu stránku :cry:

Vypadá to, že chlapci ze serveru IC si ze mě dělají legraci. Poté, co jsem po jejich výpadku nahrál web na záložní prostor, tak mi přes víkend nahráli celý web znovu, ale bohužel stav před recenzí na Laev. Takže se nelekejte, až přijdu domů, tak vše uvedu do aktuálního stavu. No, vidím, že tu vlastní doménu to bude chtít velmi brzy...

Back
Nahoře