Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

Z lordovej stránky som si práve stiahol maďarský trainset. Po stiahnutí som bol prekvapený, pretože balík bol uložený s príponou *uha* a nemám poňatia, kde stiahnuť program, ktorý by tento balík vedel otvoriť. Za odpovede ďakujem.

Robo napsal:
Z lordovej stránky som si práve stiahol maďarský trainset. Po stiahnutí som bol prekvapený, pretože balík bol uložený s príponou *uha* a nemám poňatia, kde stiahnuť program, ktorý by tento balík vedel otvoriť. Za odpovede ďakujem.

Zdravim,je též u Lorda na strankach o kousek vis nez si klikal na ten madarsky trainset :wink:

Ahojte. Chci se zeptat jak se instaluje TS High Speed Trains. Je to samostatná instalace anebo se to instaluje do tratí MSTS co mám nainstalovány s českými tratěmi. Mám v plánu to koupit.

Ahoj, je to tohle, co chceš koupit? http://www.eutrainsim.com/index2.php?form_reader=hstreview&CUTHERE=3868eaacfa19e82905a8f2920674770a

To je už hodně starý add-on a rozhodně bych jeho koupi nedoporučoval, už ve své době byl hodnocen velmi špatně, trať je příšerná, všechno default, některé lokomotivy mají kabinu z defaultního Dash9, zvuky taky nic moc. Pokud chceš utratit peníze za add-on, tak doporučuji něco novějšího, třeba Pro Train nebo German Railroads. Pokud chceš německé elektriky, tak je Pro Train ideální a navíc k tomu dostaneš velice solidní trať s autentickými objekty.

Každopádně, pokud sis zvyknul na český trainset a koupil by sis High speed trains, tak bys byl dost zklamaný, protože kvalita je fakt mizerná.

Naposled editoval moderátor:
Zdravíčko, tak nám zase uběhl měsíc, ani nevím jak, to je hrůza, takhle to flákat. Vše napravuji a přináším recenzi na GERMAN RAILROADS 7. Jedná se o síť lokálních tratí spojujících Bayerisch Eisenstein/Železná Ruda a Plattling. Zasazeno do devadesátých let. Špičkové ztvárnění krajiny a vegetace. 35 aktivit, délka kolem 150 km. Odkaz na recenzi zde: http://lord-msts.own.cz/german-railroads-7.php Níže opět pár screenshotů...

6475e77026e9ff89b86f10b8ec9b4fd8.jpg

2e7bd76ad3b062038539896d92c28ec2.jpg

ad5d14013438e86d389bfd6f659e5722.jpg

Příště převratný tramvajový add-on překračující hranice MSTS s názvem LINIE 51 od tvůrců již recenzované BERLIN SUBWAY...

Zdravíčko, když si otevřete stránky Pampaliniho: http://www.trainsim.cz./ tak najdete odkaz na screenshoty z nového Trainzu 2007. Bude obsahovat pouze německé tratě a trainset, ale když mrknete na screenshoty, tak zjistíte, že trať povede z Německa až do Děčína a bude obsahovat i některé české vlaky. Screenshoty Děčína vypadají zajímavě... No, posuďte sami.

Jinak na Bus Drivera od české firmy SCS Software vyšlo demo. Bohužel je omezeno jednou hodinou hraní a poté je vám nabídnuta koupě přes internet a možnost downloadu. Naštěstí hra nemá v názvu slovo simulátor, protože to bohužel simulátor není, spíš arkáda s autobusem. Kdo hrál kamiónovou hru od té samé firmy 18 wheels of steel, tak je to vlastně to samé, akorát místo trucku je zde bus. Za mých 5 minut jízdy (vysvětlím níže :D ) jsem sithl zjistit toto: bohužel neexistuje zde pohled z kabiny, ovládáte akorát plyn, volant, klakson, dveře (otevírají se), blinkry. Cestující se nehýbou, po zastavení ve stanici (velký zářící obdélník určující, která stanice patří pro můj bus) se natočí kamera na přednastavenou pozici z boku autobusu a vy pouze na ukazateli sledujete počet přibývajících a ubývajících cestujících s tím, že v autobuse se tito cestující zjevují a mizí. Každopádně doporučuji zkusit, nic se tím nezkazí. Hlavně neudělejte stejnou chybu jako já, že odehrajete 5 minut, jste zavoláni na večeři, tak hru zapauzujete a po návratu zjistíte, že vám mezitím vypršel hodinový limit a hrát již nelze. Ani znovu nainstalovat....no nejsem hovado...??? :D Pravděpodobně si instalace něco šoupla do mého PC a při každé další instalaci si to kontroluje, zda už jsem hrál nebo ne. Možná profíci poradí víc, jak to ošálit a mít možnost znovu vyzkoušet. Zatím jsem viděl tak málo, že tvůrci docílili akorát toho, že mi to dojem ze hry spíš zkazilo.

---------------------------------
Smazáno moderátorem pro hrubé porušení pravidel tohoto fora.

To Beatlesak : Napomenutí moderátora za šíření nelegálního SW.....Ty cracky si laskavě příště odpusť ..... jasné?

Martens

Lord napsal:
Zdravíčko, když si otevřete stránky Pampaliniho: http://www.trainsim.cz./ tak najdete odkaz na screenshoty z nového Trainzu 2007. Bude obsahovat pouze německé tratě a trainset, ale když mrknete na screenshoty, tak zjistíte, že trať povede z Německa až do Děčína a bude obsahovat i některé české vlaky. Screenshoty Děčína vypadají zajímavě... No, posuďte sami.

Jinak na Bus Drivera od české firmy SCS Software vyšlo demo. Bohužel je omezeno jednou hodinou hraní a poté je vám nabídnuta koupě přes internet a možnost downloadu. Naštěstí hra nemá v názvu slovo simulátor, protože to bohužel simulátor není, spíš arkáda s autobusem. Kdo hrál kamiónovou hru od té samé firmy 18 wheels of steel, tak je to vlastně to samé, akorát místo trucku je zde bus. Za mých 5 minut jízdy (vysvětlím níže :D ) jsem sithl zjistit toto: bohužel neexistuje zde pohled z kabiny, ovládáte akorát plyn, volant, klakson, dveře (otevírají se), blinkry. Cestující se nehýbou, po zastavení ve stanici (velký zářící obdélník určující, která stanice patří pro můj bus) se natočí kamera na přednastavenou pozici z boku autobusu a vy pouze na ukazateli sledujete počet přibývajících a ubývajících cestujících s tím, že v autobuse se tito cestující zjevují a mizí. Každopádně doporučuji zkusit, nic se tím nezkazí. Hlavně neudělejte stejnou chybu jako já, že odehrajete 5 minut, jste zavoláni na večeři, tak hru zapauzujete a po návratu zjistíte, že vám mezitím vypršel hodinový limit a hrát již nelze. Ani znovu nainstalovat....no nejsem hovado...??? :D Pravděpodobně si instalace něco šoupla do mého PC a při každé další instalaci si to kontroluje, zda už jsem hrál nebo ne. Možná profíci poradí víc, jak to ošálit a mít možnost znovu vyzkoušet. Zatím jsem viděl tak málo, že tvůrci docílili akorát toho, že mi to dojem ze hry spíš zkazilo.

No nejsou to volové ? Hrát demo a ještě hodinu a pak sbohem a šáteček. To jsou fakt pakoni v té SW firmě. Vždyť já mám spoustu her jako DEMO a mohu je hrát kdykoliv bez omezení,akorát se nedostanu do dalšího levelu viz příklad demo hry POLDA, Vietcong a další krvavé akční hry nebo srandovní adventury viz ten POLDA.
DEMO si představuji jinak,že budu hrát určitou misi třeba milionkrát,ale nepohnu se dál z místa takže hru nemůžu celou dohrát a u simulátoru,že jedu jen s jedním Trainsetem a po jedné trati,která je omezena určitou délkou.

Díky Lorde za recenzi, tím pádem si demo ani stahovat nebudu. :wink:

Railsimulátor versus MSTS

Recenze? Asi ne. Za prvé se nepovažuji za tak fundovaného abych mohl hodnotit železniční simulátory a za druhé, v podstatě není zatím ani co hodnotit. A tak si troufám na pár postřehů z posledního vývoje Railsimulátoru. Před několika dny mě hodně "udělala" poslední videoukázka natočená na nějaké akci a uveřejněná na německých stránkách. Přes slabou kvalitu lze trochu rozumět i rozhovoru vývojáře s "kýmsi" za kamerou a video má délku přes 1/2 hodiny a tak už je cosi více vidět z kuchyně KUJU.
Pochopitelně pozorně sleduji vývoj u KUJU, ne proto, že bych se obával konkurence, a proto mne nemile překvapilo oficiální prohlášení KUJU o vetování všech informací spekulujících o termínu uvedení nového simulátoru. Osobně si myslím, že tvůtce má ještě hodně cihliček ze stavebnice v přízemí a uvažovat o střeše je dost předčasné. Podle oficiálních prohášení probíhá dolaďování, testování a vychytávání chyb a to je u software velmi dlouhá etapa, pokud se chtějí poučit z dřívějšího postupu MS$. Přesto už dnes je možné říci, že nový simulátor bude disponovat ne nezajímavými možnostmi. Dynamické pokládání kolejí a dnes už presentované pohodlné vkládání výměn do kolejiště, jednoduchá editace už položených kolejí a ostatních dílů a integrace editoru do prostředí hry jsou bezesporu velice silnou zbraní nového Railsimulátoru. V některých recenzích už bylo řečeno, že prostředí spíše připomíná Trainz. Asi ano, pokud se podíváme na editační nástroje pro tvorbu a mapování terénu. Určitě jsou editační nástroje propracovanější a nepřispívá k tomu jen 3D kursor. Myslím si, že po krátkém zacvičení bude možné budovat tratě s vysokou produktivitou. Nezodpovězenou otázkou zůstává, do jaké míry bude možné využít mapových podkladů, GPS dat a leteckých snímků pro tvorbu reálných tratí.
Uveřejněná zpráva o novém programovacím jazyku pro návěsti a proklamování integrace moderních řídících systémů jako (AWS, TPWS, HPSS, AAR a já nevím jak se v různých jazycích označují) do simulátoru ale ve mě posiluje myšlenku na nekompatibilnost s původními tratěmi pro MSTS.
Kromě velmi pěkných modelů (a taky asi hodně harwarově náročných) nic nebylo řečeno o dynamice, zda má nový matematický model a jak budou vypadat definice vlastností .eng, .cab. Opět mám velkou pochybnost o zpětné kompatibilitě.
Proč to zde uvádím? Nechci aby do nového Railsimulátoru byla vkládána nesplnitelná očekávání. Vývoj jde kupředu a přesto, že na první pohled se může zdát, že kromě nového grafického engine půjde o následníka MSTS, jsem v tomto ohledu dosti skeptický. Jako každý jiný uživatel bych radši přivítal opak. A třeba nás tvůrce i překvapí.
Nemyslím si, že uvedení nového simulátoru způsobí revoluci mezi uživateli MSTS a jejich odliv. Ale určitě si najde spoustu příznivců, zejména těch "neopotřebovaných" , kteří s vlakovým simulátorem chtějí začít. A vše bude záviset na otevřenosti prostředí pro potenciální nadšence z řad modelářů a stavitelů tratí. Jak se ukázalo u mnoha podobných pokusú jiných firem, tvůrce simulátoru obvykle není schopen na komerční bázi dlouhodobě (a hlavně efektivně) pracovat na rozšiřování staveb a objektů do simulátoru a to je základní podmínka pro životaschopnost jakéhokoliv simulátoru.
Pokud si KUJU z komerčních důvodů ponechá zamčená vrátka se zdrojovými kódy a nástroji, brzy každého omrzí vydávat další a další prostředky za updaty a add-ony.
Ale doufejme, že vše bude úplně jinak.

Stavět reálnou trať, to není problém kvalitnějšího editoru, ale nejvíc práce dá položit koleje podle reálu. Jak správné poloměry, tak správné sklony a tvary stanic. Tuto práci nezjednodužší ani ten nejdokonalejší editor.
Možná ulehčí stavbu tratí fiktivních, kterou zvládnou i začátečníci. A to je z hlediska prodávanosti nového simulátoru asi prioritní.
Další boom by pak mohl být po 4 letech, kdy nějací šílenci jako já postaví suprdlouhé tratě a kolektiv modelářů suprlokomotivy komletního parku ČD a ŽSSK.
Já se na nový simulátor netěším, protože stařičký MSTS právě díky Džordžovi začal být po nástupu BIN 1.7 konečně zajímavý pro svůj reálný provoz. Také se mi plní sen v podobě 1000km dlouhé trati, kde se už dá trochu vyřádit.
Začínat úplně znovu od píky? Brrrrrrr.
Ale necháme se překvapit. Snad to bude co nejpozději.

Chtěl jsem do svého přízpěvku opravdu napsat, že asi nejméně zajímavý bude pro tebe Zbyňku. :D
A je to pochopitelné. Já bych taky nechtěl začínat od píky i když opakovaná práce trvá zlomek prvního pokusu. Už by mne to nebavilo. A máš pravdu i v tom, že nový editor je přiblížení k Trainzu a uživatelům, kteří si chtějí postavit něco svého a nezáleží jim moc na realitě. I když trochu přívětivější ovládání bych v MSTS taky neodmítal, zvlášť když chci něco udělat jednoduše a logicky a MSTS mne to nutí dělat úplně jinak. Ale to se týká vlastně každého softweru.

Ahoj,

Z-Line používá Xtracks 3.12 a maďarský trainset stáhneš jednoduše na mém webu v sekci Downloads, má to přes 300MB a zapakováno je to prográmkem WinUHA, který je taktéž ke stažení na tom samém místě jako trainset.

Lord napsal:
Ahoj,

Z-Line používá Xtracks 3.12 a maďarský trainset stáhneš jednoduše na mém webu v sekci Downloads, má to přes 300MB a zapakováno je to prográmkem WinUHA, který je taktéž ke stažení na tom samém místě jako trainset.

Díky, Global používám od tratě 321

AHOJ Lorde, sehnal jsem už skoro S-BAHN Berlin, který jsi recenzoval. Pojede mi na globalu u p.Šemory nebo u tratě 321. Nevím kam ho mám šoupnout. Mám dvě instalace. Díky.

Back
Nahoře