Petr Novák
Průvodčí
Nevím,proč mám pořád nějaké připomínky k MSTS,asi je to důsledek výchovy mého otce,kterému pokud něco nesedělo na milimetr,tak to byla špatná práce.Ale vraťme se k modelům.Někdo v diskuzi se ptal v tomto foru,co to vlastně je ESD_Bouding_Box.Jelikož jsem to taky nevěděl ,tak jsem se podíval na odkaz u Havla a stáhnul si u něj soubor modelsize o nějakých 4MB.Ty informace uvedené v souboru byly tak zajímavé,že jsem se rozhodl,podívat se,jak jsou modely v MSTS vůbec nastaveny.Zkuste si to sami,abyste mě pak nekamenovali jako jiné autory.Přesně podle pořekadla "každý pes,jiná ves".Jelikož jsem se spojil s autorem toho velice poučného textu,jsem se dozvěděl,že se připravuje další díl a tam bude i nastavení parních loko a tendrů.Autor prosil o strpení,aby se všechno řádně otestovalo a pak finální verze bude zase na webu,nejspíše u Havla.To,co jezdí v našem MSTS,radši nebudu nic říkat.Nyní je mi však jasné,co je příčinou nestabilního chování vlaku při jízdě,škubání,vykolejování v krajním případě.Velice doporučuji ten soubor prostudovat a pokud možno se ho pak držet,jinak bude situace stejná jako u označování Trainsetu.Jenže v tomto případě nám hrozí,že se modely nespřáhnou či rozpojí za jízdy,nemluvě o jízdních vlastnostech modelů.