nastavení modelů pro MSTS

bob57_cz napsal:
JANíčOK napsal:
V režime posun - ak HDV stojí, VZ sa neobsluhuje.
U vás se za jízdy na posunu obsluhuje živák ?
Ano, od 20km/h treba obsluhovať VZ aj v režime posun. Je to vynikajúce, hlavne keď tlačím súpravu s odstavného, mám hlavu vonku, vysielačku na jednom uchu a do druhého mi hučia ventráky. Potom býva častá otázka pilota: "Prečo si zastavil?", "Ná, enem tak"

bob57_cz napsal:
Stačí v příslušném eng opravit:
VigilanceMonitor (
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed z ( 0 ) na ( 1 )

Těch zapomenutých muzeálních věcí bude v TBP ještě hodně.
Postupně se bude opravovat.
Tak jsem na to koukal a chtěl to opravit a zjistil jsem,že to mam v OverspeedMonitor(
a tam je všude 1.Nevím jestli blbě nekoukám.

Matýsek napsal:
bob57_cz napsal:
VigilanceMonitor (

Tak jsem na to koukal a chtěl to opravit a zjistil jsem,že to mam v OverspeedMonitor(
Bob to napsal jen napůl. Ten řádek MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed ( 1 ) musí být taky v odstavci Vigilance a tam pochopitelně chybí.

Jacek napsal:
Matýsek napsal:
bob57_cz napsal:
VigilanceMonitor (

Bob to napsal jen napůl. Ten řádek MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed ( 1 ) musí být taky v odstavci Vigilance a tam pochopitelně chybí.
Jestli jsem tomu dobře rozuměl tak si ho tam mam doplnit?

Jacek napsal:
Matýsek napsal:
bob57_cz napsal:
VigilanceMonitor (
Neptal se na položky
OverspeedMonitor - překročení rychlosti
EmergencyStopMonitor - záchranná brzda
ale na
VigilanceMonitor - vlakový zabezpečovač,
Takže jsem na danou otázku odpověděl jasně a snad i srozumitelně. Ne napůl.

Chtěl jsem se zeptat lidí znalých, jaký mají názor na nastavení jízdních stupňů např. u řad 749,750,742 s rozdělením 4,9,17,31,45,64,82,100% namísto 8x12.5 jak to je u většiny eng (i v cvf pro volant).

Kontra napsal:
Chtěl jsem se zeptat lidí znalých, jaký mají názor na nastavení jízdních stupňů např. u řad 749,750,742 s rozdělením 4,9,17,31,45,64,82,100% namísto 8x12.5 jak to je u většiny eng (i v cvf pro volant).
Takhle z hlavy těžko říct - ale bude přípustné cokoliv, co eng přiblíží co nejblíže reálu...odkud máš svoje rozložení výkonu?

Já jsem to okoukal od 750.293 od Ondry Janiše, kde je toto rozložení použito. Mně osobně např. 31% výkonu pro 4.stupeň oproti 50% připadá reálnější, i když nemám potřebné zkušenosti.

Kontra napsal:
Já jsem to okoukal od 750.293 od Ondry Janiše, kde je toto rozložení použito. Mně osobně např. 35% výkonu pro 4.stupeň oproti 50% připadá reálnější, i když nemám potřebné zkušenosti.
S laděním na charakteristiky jsme sotva začali.
Jakžtakž byla nastavena u 451, 731, poté 350 a o ostatních starších modelech se dá říct, že byly nastaveny jen odhadem. Určitě ne podle grafů.
Časem se to přeladí snad všechno, pokud bude podle čeho..
Samostatnou kapitolou jsou páry, na kterých dělá skupina jejich tvůrců podle svých dostupných materiálů.

Caute

Zaujíma ma vec ohladom otvarania dveri na voznoch

Co potrebujem aby mi to islo otvarat a ako to nastavim ???

Ak by to islo,da sa pouzivat otvaranie aj na slovenskych voznoch ???
napr : Amee,Bmee,Bpeer,Aeer,Beer atd.

A ešte k živáku...V ktorej polozke si nastavim namiesto stlacania kazdych 10s napr.30 ??? A ako je to vlastne v skutocnosti ???

Vdaka.Majte sa

Naposled editoval moderátor:
Fender napsal:
Caute

Zaujíma ma vec ohladom otvarania dveri na voznoch

Co potrebujem aby mi to islo otvarat a ako to nastavim ???

Ak by to islo,da sa pouzivat otvaranie aj na slovenskych voznoch ???
napr : Amee,Bmee,Bpeer,Aeer,Beer atd.

A ešte k živáku...V ktorej polozke si nastavim namiesto stlacania kazdych 10s napr.30 ??? A ako je to vlastne v skutocnosti ???

Vdaka.Majte sa

Otvírání dveří probíhá klávesami Ctrl + 7 nebo 9 (na Num klávesnici), musí to ale model umět ! Mám dojem, že u těchto vozů je nutný zásah od autora modelů

Mondeo :

A na voznoch kde to ide to nie je nadefinovane vo Wag. subore vozna ???

Vies...ze by sa to nakopirovalo...Ale asi nie co?

Fender napsal:
Mondeo :

A na voznoch kde to ide to nie je nadefinovane vo Wag. subore vozna ???

Vies...ze by sa to nakopirovalo...Ale asi nie co?

Myslím, že to je v *.s souboru, ale na 100% to nevím.

Zdá sa mi že to otváranie išlo na niektorých madarských EC vozňoch...
Len neviem ich označenie.

Tie sa otvárali stlačením klávesy P ,cize sa dal dole aj Pantograf

Mne by sa lubilo keby sa to otvara stlacenim ENTER ,to by bolo podla mna najidealnejsie...

Tak ak niekto vie ako na to,tak prosim poradte.vdaka

Fender napsal:
Zdá sa mi že to otváranie išlo na niektorých madarských EC vozňoch...
Len neviem ich označenie.
Tie sa otvárali stlačením klávesy P ,cize sa dal dole aj Pantograf
Mne by sa lubilo keby sa to otvara stlacenim ENTER ,to by bolo podla mna najidealnejsie...
Tak ak niekto vie ako na to,tak prosim poradte.vdaka.
Pokud máš model, který má nadefinované animace dveří v *.s na pantograf, tak stačí v tomto *.s změnit pantograf na door a zbytek je podle návodu od Džordže (levé/pravé).

Nevedel som presne, kde mam hodit tuto otazku, tak to davam do tohto vlakna.

Chcel by som sa spytat, ci je rozdiel medzi modelmi v trainsete BP a modelmi uvrejnenými na stranke http://www.train-sim.cz/ ???

Ide o tie iste modely toho isteho autora, alebo su to modely roznych autorov??? Pretoze niektore z tych modelov na stranke train-sim sa nachadzaju aj v trainsete BP, tak ma zaujima, ci sa jedná o totožné modely. Dakujem

Ivan.ps napsal:
Nevedel som presne, kde mam hodit tuto otazku, tak to davam do tohto vlakna.

Chcel by som sa spytat, ci je rozdiel medzi modelmi v trainsete BP a modelmi uvrejnenými na stranke http://www.train-sim.cz/ ???

Ide o tie iste modely toho isteho autora, alebo su to modely roznych autorov??? Pretoze niektore z tych modelov na stranke train-sim sa nachadzaju aj v trainsete BP, tak ma zaujima, ci sa jedná o totožné modely. Dakujem
Na citovaném webu jsou modely majitele tohoto webu a zároveň modely dalších modelářů, kteří souhlasí s jejich umístěním zde, zároveň souhlasí se systémem jeho distribuce tak jak to je (samotný model + samostatně vlastnosti 30/80) případně požádali o umístění z důvodu nemajetnosti dostatečného vlastního webového prostoru apod.
Některé modely byly z tohoto webu převzaty do T-BP a přeznačeny z původního formátu na formát BP.

Back
Nahoře