Trať ČD 140 Sokolovsko

Jak říkám, jel jsem tam tehdy jenom jednou a byl jsem hodně malej a potom jsem si myslel, že se mi to jenom zdálo, protože most přece nemůže spadnout, ale ten počet nájezdů a hlavně ty koleje položený přes silnici zase naznačovaly opak.
Ale bylo to asi dřív, tipuju tak 1991-1992.
Takové malé české Eschede ...

O tom roce bych se nehádal, určitě to bylo v první polovině devadesátek. zkoušel jsem něco vygooglit, ale nevygooglil. Až půjdu s Petrem Mirčevem na pivo, tak se ho zeptám.

A příměr sedí: malé české Eschede bez zranění a mrtvých. Příčina stejná: pilíře blízko u tratě

Naposled editoval moderátor:
SÍť úzkokolejek na Sokolovsku se trošku rozšířila.
Od sklárny v Rychnově na lom Michal a na lom Silvestr a na Jižní výklopník.
Mikulda vám to příslušně oindexuje, pokud se v tom zorientuje. Je to nějaké nahuštěné.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simral.me.cz/CR5_f.JPG
Ahoj Petr

Petr Šimral napsal:
Mikulda vám to příslušně oindexuje, pokud se v tom zorientuje. Je to nějaké nahuštěné.
Jo, to je. Snad se v tom vyznáte.
Děkuji za důvěru :-D
d099b39b5f87899a542b6a5effe04b5f.jpg

Díky za popis.

Heleď, ty máš doma plány od Silvestra? Výhybnu "B" si sice matně pamatuji, ale ne až tak přesně. Zase tolik šichet jsem tam neudělal.
A původní Dukla by taky nebyla?

Petr

Výhybna "B" byla na kopci, pak trať klesala do podjezdu pod šestkou. (ale kde to je?) :-)
Plány Silvestra nemám a zbytek máš v mailu.

Tak to jo. To odpovídá. To je těsně za onloukem z pod mostu směrem do Rychnova. Návěstidla byla hned za nájezdem na šestku.

Tak tohle je už silné kafe,dovedete si představit aktivitu se šibováním po celém revíru?To bude asi jen pro silné povahy,které mají dobrý orientační smysl. :eek:

A to bude ještě vylepšeno třemi zamaskovanými přechody 900/1435, takže budete mít něco, co v reálu nikdy nikdo neměl, protože Talgo tam nezkoušeli :ole:

Orientaci výrazně napomáhají komíny chemičky v Sokolově a palivového kombinátu na Vřesové :D
Jdou vidět hodně z daleka.

Petr Novák napsal:
Tak tohle je už silné kafe,dovedete si představit aktivitu se šibováním po celém revíru?To bude asi jen pro silné povahy,které mají dobrý orientační smysl. :eek:
Například já už se nemůžu dočkat na aktivitu odvézt uhlí z J9 na severní zásobník. 15 km s jednou úvratí a max. rychlostí 30 km/h. :-)
(a potom třeba ještě zpátky :-) )
Co se týče orientace, tak Petr určitě udělá plánek, že? :-D

Já? Já tam dám ty komíny, když mi je někdo vyrobí

Uznej, pořádek je pro blbce, my inteligenti vyžadujeme chaos.

Stejně mám pocit, že ty aktivity budeme muset vyrobit my dva. Představuj si to:
nastoupíš si to ve Svatavě třeba na 128 uhelnou loženou, pojedeš přes M3, M4, M16 a S3 (úvrať) a S1 na Jižní výklopník (ten jsem viděl v roce 1992 už jako ruinu), tam budeš čekat, než drtič (traffic) rozmlátí uhlí z vlaku před tebou (ten drtič byla zajímavá potvora, vzhledově připomínal kolesový parník se sběračem ), zasuneš, vysypeš, přes S3, M16 a M4 si sjedeš nasypat na Lidice (to v roce 1992 už byla taky ruina), odsuneš se na M3 a vysypeš na Medardu (ten padl někdy v roce 1995?), dojedeš nasypat na J9 (bylo vyhlášené smogové nebezpečí, ETI musí spalovat málosirnaté uhlí) a protože mezitím spáchali banko na M3/M4, pojedeš z J9 přes M25, M17, M7 na M2 kolem Anežky do kopce na D5, dále D1 a kolem Bukovan na D9 (ta stanice nad Citickým nádražím) a na severní výklopník. Z výklopníku zpět přes D9 na Lidice, na M3 pro Medard a tam to necháš a jdeš domů

A skrývka?
Přebereš si mašinku v dílně, Lv si sjedeš do nových dílen ve Svatavskejch, počkáš si, až ti vozy Bn50 doveze k zapřažení z haly údržby, vyrazíš z dílen, z M2 fičíš přímo M7, M9 (M9 jsem si vůbec nepamatoval, na ten tvůj zoufalý plánek jsem docela zíral, jsem si říkal, že ta pláň je nějaká podezřelá) a naložit na Marii. Z Marie přes M9 a M7 na M17 vyložit na Boučské výsypce, vyfičet do Medardu na M11 přes M7, M2 a M1 na M11, naložit a vzít si to třeba na výsypku Chlum (ať je nějaká sranda) po M11, D6, D5, D1, D2, zbuchnout zpátky do Medardu na M11 a udělat si výlet na budoucí koupaliště do lomu Michal přes M11, M1 (úvrať) , M2, M3, M4, M16, S3, S4 a S5. A z Michalu třeba na Marii a z Marie třeba na Lítov a domů spinkat. Akorát pokud bychom chtěli toto doplnit i skutečným trafikem, tak asi takový počítač ještě nemá ani NASA s PENTAGONEM dohromady. Kolik toho bylo v provozu? 60 skrývkových a 20 uhelných souprav v každé směně? A cca 30 údržbových?

Například já už se nemůžu dočkat na aktivitu odvézt uhlí z J9 na severní zásobník. 15 km s jednou úvratí a max. rychlostí 30 km/h.
(a potom třeba ještě zpátky )

Tak to už bys mohl. M2 je sice zatím jenom z poloviny, ale 100 metrů soupravy se tam na přejezd z M7/M2/M3 horní tratí po kolejích 1 a 2 vejde bezpečně. Po kolejích 4 a 5 by to asi bylo na krev. A dále M3, M4 severní výklopník je hotovo. Aj na jižní už můžeš. I tam je hotovo tak, aby se tam dalo zajet.

Tvoje aktivity jsou drsný, už teď jsem z nich utahanej :-)
První má kolem 55 km, druhá 105 km, což při 30 km/h bude docela na dlouho :-D
Ve druhý aktivitě jsi zapomněl na ÚZB (ta by se mohla vyskytnout klidně i v první, dělala se jednou za tři dny) a ty vagónky by ti ta BN 50 mohla dávat po kouskách a "omylem" dát třeba jeden navíc :-)

Petře, aktivity asi opravdu budete muset udělat sami. Jinak se dočkáš aktivity EC se dvěma Sergeji do nějakého dolu :lol: :lol:
Já jen nestačím zírat, jaké všelijaké tajné tratě tam u Vás vedou .
S čím se tam vůbec jezdí a co tam má přechodnost?

Zdeněk Itterheim napsal:
Já bych udělal nějakou s DNT 184 ale musí se říct kam s ní můžu. Jinak ji pošlu až do krtiny.
No jo ja sem ji drive nekde videl,ale uz si nepamatuju kde.....nemohl by si mi prosim rict kde bych ji sehnal???? :roll:
Diky

Zbyněk Šemora napsal:
Petře, aktivity asi opravdu budete muset udělat sami. Jinak se dočkáš aktivity EC se dvěma Sergeji do nějakého dolu :lol: :lol:
Já jen nestačím zírat, jaké všelijaké tajné tratě tam u Vás vedou .
S čím se tam vůbec jezdí a co tam má přechodnost?

Na úzkých jezdili krokodýli E17 se skrývkovými a uhelnými vozy. K tomu hromada traťováků, zpravidla nějaká TU 29.0 a vozíky k tomu. K tomu tam byly třeba drtiče uhlí (kolesový parník se sběračem) i jiné zajímavosti. Mimo jiné i jeden osobní vůz.

Na normálním rozchodu hlavně byly E 26, ale k tomu plejáda čmeláků 770, banglí 740 a dnes modernizovaných banglí 724.
K tomu nějaká ta MUVka a T 211.
V sedmdesátých letech na trati na Vřesovou to byli i ty sergeje a štokři.

Petr

Back
Nahoře