Trať ČD 140 Sokolovsko

Včera jsem dodržel slib a nafotil jsem spousty objektů z Ostrova a Vojkovic, byl jsem taky v Jáchymově a Kyselce, ale tam po traťových objektech nezůstalo ani památky. V Jáchymově je na místě někdejšího nádraží dětské hřiště a v Kyselce trať přetnuli skladovou halou.

f6e89c273052f273009600b06240c6aa.jpg 1168c08aa71264e2bad1afe885968b07.jpg

POmalu a jistě se vrhnu do práce, v náhledu je Ostrov zastávka (poslední dochovaný objekt trati Ostrov-Jáchymov)

Naposled editoval moderátor:
Poslední dochovaný objekt trati Ostrov - Jáchmov?? V Dolním nebo Horním Žďáru snad taky budova bývalé zastávky je ne??
Jinak na tuto trať se velice těším. Stoupání 52 pomile, už několikrát jsem si jí procházel, nádhera....

petr nepil napsal:
Poslední dochovaný objekt trati Ostrov - Jáchmov?? V Dolním nebo Horním Žďáru snad taky budova bývalé zastávky je ne??
Jinak na tuto trať se velice těším. Stoupání 52 pomile, už několikrát jsem si jí procházel, nádhera....

Pokud zastávka existuje, tak mě prosím naveď a já ji nafotím a postavím, ale přiznám se, že o ní nevím (jen mosty a prostupy).

Díky

A co se děje dál?
Koleje zatím končí stále v Jáchymově, Ostrově a Plané u ML.
Zeměpisné polohy jsou načteny pro tratě:
Ostrov - Jirkov zastávka
Vojkovice - Kyselka
Kadaň - Kadaň předměstí
stará trať Klášterec - Prunéřov - Kralupy - Chomutov
stará trať Jirkov - odb. Dolní Rybník - Chomutov město - Chomutov (DPD) dnes seř. n.
Chomutov - Spořice - Březno u Chomutova
Březno u Chomutova - Prunéřov
kompletní DNT.

Vyvlaječkovány (kompletní naznačení polohy kolejí dle GPS zpravidla každých 100 metrů) jsou úseky Ostrov - Kadaň a Vojkovice - Kyselka. A až to dovlaječkuji do Jirkova, tak k tomu postavím koleje.

pro Jaroslav Skůra: Tak promiň, zastávka se nezachovala. Měl by tam být někde u silnice bývalý strážní domek. Je vyfocen v knize Místní dráha Ostrov - Jáchymov.
Jinkak, co se týče trati Vojkovice . Kyselka, tak tu jsem loni šel a v Radošově (nebo to byl Velichov?) stále bývalé nádraží stojí.

Tak abych zase něco napsal:
Jsou položeny koleje v úseku Ostrov - most přes Ohři před Kláštercem, Vojkovice - Kyselka a Sokolov - Kraslice. Nyní pracuji na úseku Kraslice - Klingental - Zwota (dál není mapa GPS), Rotava - Rotava Rotas a pomalu se chystám (načítání GPS poloh) pro tratě Tršnice - Luby, Tršnice - Bad Brambach, Cheb - Hranice v Čechách a Aš - Selb.

Docela bych přivítal, kdyby někdo dokázal vymyslet, jak zůstat kompatibilní se Zbyňkem a rozšířit přitom kolejivo o svršek 600 mm a 900 mm. To první je ve Františkových Lázních a na Soosu, to druhé v okolí Sokolova. 1000 mm tramvaj v Klingentalu byla zrušena již 1964, takže jí tam cpát nebudu.

Jak jsou tam úzkokolejky, tak to se asi už do tsection.dat nevejde. Jedině snad položit normální koleje, pak je ve Wold smazat a pod zbylé databázové čáry položit statické objekty modelů úzkých kolejí. Ale pokud by na této trati jezdil i vlak hráče, tak se vyplatí každou úzkokolejku postavit jako samostatnou trať do MSTS a asi kompatibilní s Xtracks.

Další zprávy ze stavby CR 5:

Koleje leží v celém úseku Sokolov - Zwota a Rotava - Rotas.
GPS poloha vzhledem ke skvělé Mikuldovo utilitě za dnešek načtena v úseku Tršnice - Luby, Tršnice - F. Lázně - Aš - Aš město/Selb. Trvalo to asi 4 hodiny, což je proti předchozímu stavu asi pětina.
Zítra (dnes) to asi ovlaječkuji do Hranic v Čechách a podle dosahu mapy i na zrušence do Adorfu a z F. Lázní Seníků přes Vojtanov a Bad Brambach do Adorfu. A až to vyvlaječkuji, tak to taky položím.

Petr Šimral napsal:
Docela bych přivítal, kdyby někdo dokázal vymyslet, jak zůstat kompatibilní se Zbyňkem a rozšířit přitom kolejivo o svršek 600 mm a 900 mm. To první je ve Františkových Lázních a na Soosu, to druhé v okolí Sokolova. 1000 mm tramvaj v Klingentalu byla zrušena již 1964, takže jí tam cpát nebudu.

Dá se to udělat těmito způsoby:
a) najdeme si v seznamu kolejiva nějaké, které se nepoužívá a není v Global\Shapes, ale je uvedeno v Global\tsection.dat .
Vytvoříme si modely a pojmenujeme je podle názvů už obsažených.
Příklad - stometrová rovinka se bude jmenovat ukfs_s_1x100m.s

b) položíme normálně používanou kolej a pak ručně ve World přepíšeme *.s za jiný *.s i s cestou. Příklad: místo a1t100mstrts.s napíšeme ..//..//Routes//(jméno tratě)//Shapes//b1t100mstrt.s
Výhodou je prakticky neomezené množství variant, s kolejí jde normálně hýbat a lze jí normálně přemisťovat.

U obou variant ovšem zůstává problém s dynamic track, bez které se asi neobejdeme :-(

P.S. Snad jsem to napsal srozumitelně :-)

Takže jak to jde dál?

Vyvlaječkovány jsou tratě Tršnice - Selb a Aš - Hranice v Čechách - Adorf.
Dále Cheb - Vojtanov - Bad Brambach - Adorf.
Dále Mariánské Lázně - Karlovy Vary - Johanngeorgenstadt, Chodov - Nová Role, Dalovice - Merklín, Barënstein - Vejprty - Chomutov a Křímov - Reitzeithem.

A postaveny jsou Dalovice - Merklín, Karlovy Vary horní - Karlovy Vary dolní a odb. Sedlec - Stará Role.

Petr Šimral

PS: Příští týden chci dojet do Johanngeorgenstadtu. :)

A nyní již přibyla trať až do Johanngeorgenstadtu a z Nového Sedla do Lokte. Na trati do Jáchymova jsem dodělal vlečku Škoda Ostrov a vlečku ostrovské Ferony.

A nyní již přibyla trať až do Johanngeorgenstadtu a z Nového Sedla do Lokte. Na trati do Jáchymova jsem dodělal vlečku Škoda Ostrov a vlečku ostrovské Ferony.

pěkně se to rozvíjí, jen tak dál, držím palce co to jde

Naposled editoval moderátor:
Od posledka přibyla vlečka Stasisu v Ležnici nad Horním Slavkovem a trať Karlovy Vary dolní nádraží - Krásný Jez - Bečov nad Teplou. A právě se chystám vyrazit z Bečova do Mariánských Lázní, kde bych mohl dorazit zítra v noci.

čaute pane Šimrale!
snad nebude vadit tykání...

Koukám, že plánuješ i lokálku Bezružice-Pňovany.... Jestli chceš tak tu lokálku ti můžu zdokumentovat..mam mezi Bezružicema a Konstantinovejma lázněma chatu, tak to můžu detailně sjezdit do Pňovan, ale myslím, že jseě ještě poměrně daleko od tohohle úeku z toho co jsem vyčetl. Přijel jsem z prázdnin tak nejsem o stavu prací na tratích ještě úplně obeznámen;-)...díky

Vše je popsáno výše.
A protože Šnek jede se svou stoosmdesátkou od Plzně na Cheb, tak z Plané to sice dojede do Tachova, ale na Plzeň se pojede až jako poslední a to včetně Bezdružic.
A ještě toho chybí strašně moc:
Planá - Tachov,
Cheb - Marktredwitz včetně stanice Cheb
Cheb - Hranice - Adorf
Aš - Selb
Tršnice - Luby
Tršnice - Vojtanov - Bad Brambach - Adorf
Dasnice - Habartov
rozsáhlé vlečky Citice
vlečka Chemické závody Sokolov
kompletní úzkokolejná síť Sokolovská uhelná západ
úzkokolejka Sokolovská uhelná Družba
normálně rozchodné důlní dráhy vycházející z Nového Sedla
stanice Hájek
Klášterec - Chomutov - Kyjice
Chomutov - Křímov - Vejprty - Barenstein - Annaberg - Schwarzenberg - Johanngeorgenstadt + stanice Johann
Křímov - Reitzeintheim
Kadaň - Kadaň město - Kaštice
Vilémov - Doupov
DNT

A až to všechno udělám, tak pojedu do Plzně :-). Takže tak někdy na vánoce, jenom ještě nevím které :cry: .

Back
Nahoře