Trať ČD 140 Sokolovsko

Zdeněk Itterheim napsal:
Já bych udělal nějakou s DNT 184 ale musí se říct kam s ní můžu. Jinak ji pošlu až do krtiny.
Tak s tou si tady nezajezdíte, 3kV se tady nikde nevyskytují.
Na hlavní trati, na trati Sokolov - Svatava a na trati Nové Sedlo - D10 - násypka Družba je 25 kV stř, ostatní důlní tratě mají 1,5 kV ss.
Úzkorozchodky taky 1,5 kV ss.
Pro začátek by stačilo, kdyby někdo z modelářů vyrobil příchytkové vedení.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://130.unas.cz/screeny/prichytky.jpg

Měsíční krajina,až z toho jde mráz po zádech.Za tohle by nám zbytek republiky měl dělat pomyšlení,bez našeho uhlí by se nesvítilo a nejezdilo... :ole:

Petr Novák napsal:
Měsíční krajina,až z toho jde mráz po zádech.Za tohle by nám zbytek republiky měl dělat pomyšlení,bez našeho uhlí by se nesvítilo a nejezdilo... :ole:
Šak sme Petře na vás taky mysleli, gdyž sme sa hrabali špendličkama v černym uhlu a jako mali synci lozili po haldach hlušiny ...... že bychom tam nemohli ani žít .....

bob57_cz napsal:
mikulda napsal:
Úzkorozchodky taky 1,5 kV ss.
Pro začátek by stačilo, kdyby někdo z modelářů vyrobil příchytkové vedení.
http://130.unas.cz/screeny/prichytky.jpg
Měl by to být asi jeden kus kolej+sloup+trolej. Před mnoha lety jsem v nějakém šotu viděl, jak takovou kolej "překládali". Zapřáhli kolej zboku pomocí řetězů za buldozery a šoupali to celé i s trolejí.
No asi to tak Bobe podle toho obrázku vypadá - ten 100žár TV vypadá jako U položené na stranu a na jednom konci je drát a na druhém kolej

Měl by to být asi jeden kus kolej+sloup+trolej. Před mnoha lety jsem v nějakém šotu viděl, jak takovou kolej "překládali". Zapřáhli kolej zboku pomocí řetězů za buldozery a šoupali to celé i s trolejí.

Jednou jsem měl denní směnu v Sokolově na ranžíru. Od rána byl nezvyklý ruch na šachtě, buldozery tahaly koleje, výhybky, zabezpečovácká TU29 divně blafala, trolejáři čekali za ní, najednou ric pic a odpoledne byla nová dvojkolejná výhybna napojená do již dlouho připravené výhybky z hlavní tratě, trať k bagru, výhybky měly zapojené přestavníky, svítila návěstidla, trolejáři dodělali trolej a někdy v půl šesté, když jsem slejzal z mašiny jela první skrývka.

Jinak přesun i s trolejí musel být jen o kousek někde u bagru. Já to teda vždy viděl se sundanou trolejí.

Tak jsem právě dokončil dopravnu M2. Už tam chybí pouze koleje propojující M2 a M3 přes traťováky a odstavné koleje na Jelením vrchu.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simral.me.cz/CR5_h.JPG
Předpokládám, že Mikulda vám to opět označkuje.
Petr

co autore, ako si sa v takom kolajisku vysporiadal s cyklami ktore MSTS neznesie? nedivim sa, ze bol problem na elektrickovej sieti... a toto je este vacsia pecka ako DP ostrava

Jestli myslíš smyčky, tak nijak. On tam ještě vlak totiž vůbec nejel :(
A pak se uvidí.
Ale tady nejsou na konečných smyčky, takže dokolečka se jet nedá. Na východní části jo, tam jsem nastrkal odvraty, aby se dalo jezdit.

Tak jsem se byl svézt:
startovací bod jsem si udělal na uhelné koleji na M3 a jel jsem na M3, pak spojkou přímo na M1, dále obrátkou na M2, na M7, M17, M25 a J9/900, zde jsem projel změnou rozchodu a pokračoval na J9/1435 na J1 a J2, zde úvrať a průjezd vlečkou Liaporu a přes V1 pokračování na ČD v úseku Nové Sedlo - Sokolov - Citice, zde po koleji 21 na vlečku Přátelství. Zde trojitá úvrať se změnou rozchodu a přechod do dopravny S1, sunutí přes S3, S4 a S5 na lom Michal, návrat zpátky po trase S5, S4, S3, M4, M3, M2, M1 obrátkou na M2, M3, M4 a severní výklopník. Zde jsem jízdu ukončil.

tomu vravim kolajovy sadomasochizmus! teda... az na tom raz skusim jazdit tak budem so svojim orientacnym (ne)zmyslom v prrr... ako to funguje na odbockach? predpokladam (a dufam), ze to tam niekto firovi hadze a ze si vyhybky nemeni sam... (aj ked je pravda, ze po takych 2-3 tyzdnoch jazdenia by uz clovek mohol mat tu mapu v pamati +- ako rodne sidlisko ;)

Po dvou až třech týdnech ježdění budeš tak akorát vědět, jaké všechny trasy můžeš použít pro uhlí z J9 na Severní výklopník

Mám takový pocit, že pro tuto oblast budeme muset s Mikuldou vytvořit obsažný manuál.
¨

Naposled editoval moderátor:
Petr Šimral napsal:
Po dvou až třech týdnech ježdění budeš tak akorát vědět, jaké všechny trasy můžeš použít pro uhlí z J9 na Severní výklopník

Mám takový pocit, že pro tuto oblast budeme muset s Mikuldou vytvořit obsažný manuál.
¨
To jo,jinak se v tom pořádně zamotáme a budeme jezdit do soudného dne jako Bludný Holanďan... :study:

To jo,jinak se v tom pořádně zamotáme a budeme jezdit do soudného dne jako Bludný Holanďan...

Tak dáš bagrákovi dvacku na pivo a on Ti poradí
Petr

jeffer napsal:
ako to funguje na odbockach? predpokladam (a dufam), ze to tam niekto firovi hadze a ze si vyhybky nemeni sam...
Jako v reálu?
V dopravnách jsou reléovky různých druhů (RPS 60, Integra, Nezávislá návěstidla - to je zabzař samovýroby) a obsluhuje je hradlař (ve velkých dopravnách i více).
Výhybky jsou na elmotor, návěstidla světelná. Někde je traťovina (vypadá podobně jako na dráze souhlasy na staniční kolej - zelené, oranžové a červené tlačítko), někde se jezdí na telefon. K bagrům se jezdí podle rozhledu. Někde (různě v dílnách a na manipulačních místech) se vyskytují i výhybky ovládané fírou - několik metrů před a za výhybkou je krabička, na ní dvě tlačítka a dvě kontrolky - plus a mínus.
Představte si práci hradlaře:
- k zakladačům na výsypkách nesmí jezdit tažené vlaky, pouze sunuté
- vozy na hlušinu jsou jednostranně sklápěcí
- některé zakladače jsou vpravo, některé vlevo, k některým se jezdí přes pár úvratí
- v dopravně je hodně málo místa na uhnutí vlaku
- vlaky jezdí na blok za sebou
- jednou za tři dny jede souprava do dílen na úplnou zkoušku brzdy (soupravy jezdí prakticky non-stop)
- občas někde něco vykolejí (celkem běžná záležitost)

Back
Nahoře