G
Guest
Host
Tak asi před hodinou jsem se vrátil z cest. Projel jsem si zatím od Prahy hl.n. do Zdic a zpátky. Začínám experimentovat na PC. Čeká mě dlouhá cesta plných nervů tak držte palce 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vlastik-tvůj záměr je sice hezký,ale pro začátečníka si myslím je to dost nesmyslná práce,dalo by se říci že skoro všichni velcí modeláři začínali na zkušebních tratích nebo začali stavět u lokálek nebo fiktivní tratě,ale pouštět se do stavby nad míru náročné a nad tvoje síly si myslím po svích zkušenostech že to nezvládneš,všichni se sice ted budou těšit na tvoji práci ale když teprve začínáš experimentovat a pořádně nevíš co si můžeš u MSTS dovolit je to nerozum nebot kdy se vlastně rozkoukáš výjde MSTS2 a věřím tomu že jsi sice tady nabažil určitou část strojvedoucích,ale někteří nemají ani páru co takové stavby obnášejí,můžeš mi věřit,i sám třeba Roman Čapek chtěl původně stavět Pražský uzel a radši jak mi psal začal stavět východní čechy,i já než jsem se pustil do pražského uzlu a následně na trat až po zatím Chocen jsem předtím skoro dva roky experimentoval s fiktivními tratěmi,s pozdravem Vlastik trat010,011,230.bertík napsal:Tak asi před hodinou jsem se vrátil z cest. Projel jsem si zatím od Prahy hl.n. do Zdic a zpátky. Začínám experimentovat na PC. Čeká mě dlouhá cesta plných nervů tak držte palce![]()
Vlastik napsal:Vlastik-tvůj záměr je sice hezký,ale pro začátečníka si myslím je to dost nesmyslná práce,dalo by se říci že skoro všichni velcí modeláři začínali na zkušebních tratích nebo začali stavět u lokálek nebo fiktivní tratě,ale pouštět se do stavby nad míru náročné a nad tvoje síly si myslím po svích zkušenostech že to nezvládneš,všichni se sice ted budou těšit na tvoji práci ale když teprve začínáš experimentovat a pořádně nevíš co si můžeš u MSTS dovolit je to nerozum nebot kdy se vlastně rozkoukáš výjde MSTS2 a věřím tomu že jsi sice tady nabažil určitou část strojvedoucích,ale někteří nemají ani páru co takové stavby obnášejí,můžeš mi věřit,i sám třeba Roman Čapek chtěl původně stavět Pražský uzel a radši jak mi psal začal stavět východní čechy,i já než jsem se pustil do pražského uzlu a následně na trat až po zatím Chocen jsem předtím skoro dva roky experimentoval s fiktivními tratěmi,s pozdravem Vlastik trat010,011,230.bertík napsal:Tak asi před hodinou jsem se vrátil z cest. Projel jsem si zatím od Prahy hl.n. do Zdic a zpátky. Začínám experimentovat na PC. Čeká mě dlouhá cesta plných nervů tak držte palce![]()
Smyčky ve tvaru kapky nejdou, ale triangly problémy nedělají (ale mám X-Tracks, bez něj nevím).Zbyněk Šemora napsal:Mám špatné zkušenosti se smyčkama v MSTS, tak nevím co by způsobil triangl Hlavní - Vršovice - Vyšehrad - Hlavní, raději bych to nechal být.
Vlastik- pro Bertika, vidim že tě to stavění neodradilo,což je dobře,jinak mám na tvé budoucí trati hotový úsek Praha HL.N.-vyh.Vyšehrad až po vyhybku na Smíchov severní nást.i mam hotovou spojku z Vršovic-na Vyšehrad,zatím to fachčí i s návěstidly,na tvé straně chci to dostavět do Radotína a nákl.spojkou přes Krč do Vršovic nákl.nádr.(vlastně co zněj zbylo) na Malešice čimž bych měl pokryt vjezd a výjezd vlaků na Kolín,v případě problému v Praze ti velmi rád poradím,můžeš se na mě obrátit,ale v Radotíně na 100% končím,s pozdravem Vlastik trať,Praž.spojky,010,011,230.Anonymous napsal:Držíme palec, hodně štěstí a úspěchů do další práce
Díky budu to potřebovat![]()
MirekM napsal:Smyčky ve tvaru kapky nejdou, ale triangly problémy nedělají (ale mám X-Tracks, bez něj nevím).
Sponka napsal:MirekM napsal:Smyčky ve tvaru kapky nejdou, ale triangly problémy nedělají (ale mám X-Tracks, bez něj nevím).
No přece tu úplně první - na tuhle otázku se nedá asi odpovědět přesně , protože i na tu první kolej dříve nebo později stejně pošleš partu indiánů......a ne jednouMilik napsal:Ktorú kolaj položiť ako prvú pri stavbe realistickej trate ???![]()
Ja osobne staviam vždy do vygenerovanej krajiny ... robil som jak do fiktívnej krajiny podľa vymyslenej mapy pomocou Križochovho Demexportu, takisto aj z reálnho DEM-u ... torzo takto generovaného terénu fiktívnej trate môžete vidieť napríklad tu: http://www.virtuallandscaping.net/mstsgcz/mstsgs.htmLaborec425 napsal:Co myslíte? Je lepší (jednodušší) začít stavět trať na zelené placce a potom tvořit kopce ručně nebo je lepší stavět do vygenerované krajiny? Díky za odpověď!
Já mám zkušenosti jen se zelenou plackou, ale s vygenerovaným terénem se vším všudy to nebude o moc jednodužší.Laborec425 napsal:Co myslíte? Je lepší (jednodušší) začít stavět trať na zelené placce a potom tvořit kopce ručně nebo je lepší stavět do vygenerované krajiny? Díky za odpověď!
Laborec425 napsal:Co myslíte? Je lepší (jednodušší) začít stavět trať na zelené placce a potom tvořit kopce ručně nebo je lepší stavět do vygenerované krajiny? Díky za odpověď!