skiny modelů

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Petr Novák

Průvodčí
Je čas dovolených a tak jsem si řekl,že bych si mohl dát do přádku Trainset,je plný všeho možného,co jsem postahoval z netu.Díky za to všem,kteří nás zásobují stále novými modely či skiny.Protože se mi nechtělo všechno ručně kontrolovat,použil jsem ConBuilder ve verzi 1.7.5 a prohnal jím všechny modely.Těch chybových hlášek,nechtějte vědět,kolik toho bylo.Něco byla moje chyba při kopírování modelů či skinů,ale zarazil mě typ chyby,kdy v .eng souboru byl odkaz na příslušný .s soubor a ten se jmenoval jinak,často po původním modelu,jev je častý u skinů.Ale co bylo horší,příslušný .sd soubor odkazoval velice často na původní název .s souboru modelu.Tento problém je častý u skinů parních lokomotiv,méně častý u elektrické či motorové trakce.Nechci v žádném případě skinařům nadávat,ale pak se často stává,že se skin nechce vůbec zobrazit a člověk se diví,proč je tomu tak.Také jsou časté chyby odkazů na kabiny či zvuky,někdo používá systém p.Šemory,někdo používá vlastní,přepíše jen názvy v .eng souboru a na problém je zaděláno.Ta ruční editace chyb je otravná práce,ale asi není jiné cesty.Např. eng CD363 odkazoval na 162.s,který v tomto adresáři přirozeně není a .sd soubor zase odkazoval na jiný .s soubor,konkrétně na přesné číslo lokomotivy.
Chtěl bych poprosit všechny skinaře,aby si tohle ohlídali,pokud máte v Trainsetu přes 800 modelů jako já,tak je to práce za trest.Ne všechny jsou tak pomotané,ale proč si přidělávat práci?Jako by nebylo problémů s Trainsetem dost.Už bychom se mělo domluvit na nějakém označení a to dodržovat.Nevím,jest-li jsem takový vůl jenom já,ale např. E 666.0 jsem měl 3x stejný model,ale pod různým označením, s podtržítky i bez nich,s čárkami či tečkami v označení řady a pak označení železniční správy - malá či velká písmena,první velké,ostatní malé,či všechny velké nebo malé,označení rakouských modelů OBBB či OEBB či obb,kdo se v tom má vyznat?Pak celý MSTS nabobtná na nemožnou velikost, mě to zabírá 14GB na HDD a dost musím čekat,než se všechno načte a překontroluje.PC mám s Pentiem4 na 2.6GHz a 512MB operační paměť a načítá se mi to přes 30 vteřin.Jen zmiňovanch CD363 mám v té složce 10 různých čísel a ta kontrola všech souborů, spíše přepisování chyb,mi zabrala 15 minut.Jak se říká,každý pes jiná ves a to u skinů platí dvojnásob.Stáhnul jsem si dva skiny,každý pod jiným číslem,ale stejné řady,abych pak zjistil,že v eng souboru je uveden jiné číslo loko a to číslo už jako napotvoru v adresáři mám.No řekněte,nenaštvalo by vás to,zvláště když používám vytáčené připojení přes modem?

Dejv

Možná by nebylo špatné posílat podobné příspěvky do diskuze o trainsetu. Obávám se ale, že tyto problémy tady stejně skoro nikoho (kromě pár světlých výjimek) nezajímají ...

Jde přidat do modelů lokomotiv např. řad 749,754 postavička strojvedoucího jako je to např. u modelu řady 742?

Zdenek napsal:
Jde přidat do modelů lokomotiv např. řad 749,754 postavička strojvedoucího jako je to např. u modelu řady 742?

Možno by to išlo ako samostatný model pripojiť prostredníctvom Freightanim

Prosím vás potřeboval bych pomoct. Stáhl jsem si ze stránek F.Havla vagony Gbqs,Gbkkqs a Gbgkks a jede mi jenom Gbkkqs. U těch dvou se mi v editoru ůkolů nezobrazí obrázky a když je zažadím do souprava a spustím je ve hře tak mi simulator při načítání tratě napíše že že nejdou vagony načís. Nevíte prosím co s tím ? Díky Don_KaMat

KaMat napsal:
Prosím vás potřeboval bych pomoct. Stáhl jsem si ze stránek F.Havla vagony Gbqs,Gbkkqs a Gbgkks a jede mi jenom Gbkkqs. U těch dvou se mi v editoru ůkolů nezobrazí obrázky a když je zažadím do souprava a spustím je ve hře tak mi simulator při načítání tratě napíše že že nejdou vagony načís. Nevíte prosím co s tím ? Díky Don_KaMat

Odstranění problému jednoduché, mrkni do rozbalených archivů. Zřejmě při jejich vytváření došlo k chybě v názvech souborů s, sd a wag. Například je Cdvagg~1.s a správně má být CDvagGbqs.s. Zkontroluj názvy a chybné soubory správně přejmenuj a vše bude OK.

Je to tak. Ja se snazil drzet pravidel uploadu a pouzil jsem na zabaleni prastarou verzi RARu. Neuvedomil jsem si ale, ze tato verze (kdysi urcena pro MS DOS) oreze dlouhe nazvy souboru. To ale neni nejvetsi zavada. Navic se spatne zobrazujou interni textury u obou vagonu. Dal jsem jiz prislusne soubory do poradku, zabalil to do klasickeho ZIPu a provedl novy upload. Pred tim jsem je projel i chvili po trati abych se presvedcil, ze je vse v poradku. Protoze se me Filip Havel dosud neozval (zpravil jsem jej, co se stalo), nedockavci me muzou zitra kontaktovat e-mailem do prace: josef.vogeltanz@skoda.cz Obratem zaslu nazpet onu dvojici opravenych .ace souboru s texturami vnitrku vagonu. Dekuji za pochopeni.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře