Route editor problemy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna S.N.O.W.
  • Datum začátku Datum začátku
nebulus napsal:
Zdravím, V RE sa mi stáva taká nemilá vec, ak sa pohybujem pomocou šípiek do niektorej strany a náhodu podržím klávesu dlhšie ako pár sekúnd v kuse, potom mi to začne jazdiť samé v tomto smere akokeby klávesa bola stále stlačená. Dá sa z toho nejakým spôsobom dostať, okrem reštartu RE?
To se stává normálně, když se někam dál přesouvám. Ale často se takto nechám vozit, pokud to jede správným směrem, alespoň nemusím držet klávesy. To samé platí i při zvedání objektu. Až jsem v cíli, tak jednoduše klepnu na myš ,jak píšou ostatní a vše se zastaví. Ale tím netvrdím, že mi to mnohdy neštve. Proto dělám dlouhé přesuny přerušovaně, aby se tato funkce neaktivovala.

Práveže u mňa sa to nijako nedá zastaviť. Niekedy vyskočí už spomínané okno o filtrovaní kláves, keď dám Cancel nič k lepšiemu sa neudeje a keď som dal OK, tak klávesnica v podstate prestala fungovať v MSTS aj vo WIN. Našťastie sa mi podarilo myšou preklikať do príslušného nastavenia v ovládacích paneloch.

Mám jeden dotaz k RE...
Občas sa mi stane že mi v Route Editore zmiznú objekty alebo koľaje. Keď však spustím samotnú hru všetko je v poriadku.
Čo spôsobuje samotné "zmiznutie" ? Nejak neviem na to prísť. Ďakujem

Jeden problémik k RE...
Nech robím čo robím, koniec nástupišťa mi vôbec nejde označiť. Skúsil som vymazať okolité objekty ale nepomohlo. Čo musím spraviť aby sa ten koniec nástupišťa dal označiť ? Potrebujem ho len trošku posunúť. Nejde s ním vôbec manipulovať ako keby zapustil korene..

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img525.imageshack.us/img525/1315/schrnka03k.jpg

Stiskni klávesu lomítko (vedle pravého SHIFT). Tím se s kamerou dostaneš pod zem. Pak peron označíš pohodlně zespodu. Takových objektů je hodně, které po položení jsou přístupné k označení jen spod země.

Označit některé objekty, například animované figurky je kumšt, ale u takovéhoto objektu se mi to ještě nestalo. Zkusil bych dvě věci. Trať uložit a znovu načíst. Pokud to nepomůže, tak pohnout na tom čtverci čímkoli, podle časového udaje najít příslušný soubor W v adresáři world a smazat v něm zápis toho objektu.
Ještě mne napadá, že by mohly ty konce nástupiště být nechtě vložené třeba tři na stejné místo a pak se to označení sice uskuteční, ale není vidět. Takže jakoby označit, pak delete, opět jakoby označit a pak delete, ....

No nakoniec je to tak ako písal Jiřík. Klikol som + Delete na 2x a konečne sa označil. Obom ďakujem za pomoc

JiříkTK napsal:
Ještě mne napadá, že by mohly ty konce nástupiště být nechtě vložené třeba tři na stejné místo a pak se to označení sice uskuteční, ale není vidět. Takže jakoby označit, pak delete, opět jakoby označit a pak delete, ....
Ani se nemusí delete, stačí přepnout třeba na posouvání (F3), pokud se změní kurzor, tak je objekt označen. (používám při označování vzdálených objektů)

Konkrétně tento typ peronů je zlobivý a opravdu po osazení nejde označovat, ale hlavně ty úzké verze, když jsou na vícekolejném pásu. Ale já už se naučil systém, co nejde označit zeshora jde zespodu. :D
Toho co píše Jiřík bych se i bál, protože "Jako by označit", stalo se mi, že se mi takovým způsobem označilo něco jiného, co jsem nechtěl a nevšiml si toho a pak si tento objekt smazal. A pokud se jednalo o pracně vystředěný objekt, tak padnou i sprostá slova.

Zbyněk Šemora napsal:
Toho co píše Jiřík bych se i bál, protože "Jako by označit",
Tady se stalo to, že při pokládání nechtě kliknul vícekrát a v tomtéž místě byly dva nebo tři objekty. Ono to není označení "jakoby", ono je to označení skutečné, ale není vidět, nic nezprůhlední, protože když jeden objekt zprůhlední, vídím ten druhý.
Jinak souhlas, někdy se musí značit zespodu, zejména na těch vícekolejkách. Ale už se mi stalo, že nic nezafungovalo a musel jsem pohnout tou kolejí klávesou T a teprve to šlo označit.

Presne tak, treba nastaviť priestupnosť kamery terénom a označiť úplne v pohode zo spodu....jedná sa hlavne o uvedený typ nástupíšť a perónov, ďalej prechody a prejazdy(drevenné cez trať.........atď). Zo spodu to ide označiť vždy. Markantné je to u nízkych objektov vkladaných medzi koľaje..........

Ahoj stavitele. Nevite nekdo jak na chybu: "Navazujici cast koleji neni nahrana. Nelze vybrat tuto cast trate." nasledovanu padem editoru?
Dik za jakykoliv tip.

Kosac napsal:
Ahoj stavitele. Nevite nekdo jak na chybu: "Navazujici cast koleji neni nahrana. Nelze vybrat tuto cast trate." nasledovanu padem editoru?
Dik za jakykoliv tip.
Mám takový tušení že už se mi to taky stalo. Snad pomohla obnova databáze, tuším.

Tak jsem to nakonec dal dokupy bez obnovy databaze. Pomohl postup Zbynka Semory - stourani se ve w souborech, prepisovani casti souboru ze zaloh a trocha logiky. Stavba muze pokracovat.

(slo o to z funkcni zalohy zkopirovat cast s vadnou koleji, vyhodit poskozenou cast, aby tam nebyla 2x a srovnat UiD, aby nebyly zdvojene. Nejvetsi problem jsem mel s tim, ze kolej byla pres 2 ctverce a ja hledal chybu ve spatnym w souboru)

Zdravím páni. Naskytol sa mi opäť ďalší problém...
Stalo sa niekomu,že mu kompletne zmizli zo všetkých staníc svetelné kužele ? Vôbec neviem ako je to možné.
Ak by vedel prosím niekto poradiť ako by sa to dalo dať späť vopred ďakujem za pomoc

To Rocker
podívej se na to jak vypadá příslušná noční textura k modelu světelného kuželu, asi jsi si ji přepsal denní, která je úplně průhledná.

Back
Nahoře