Trať ČD 310 Opava Olomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Fába
  • Datum začátku Datum začátku
Tato trať je tzv. "X" (Xtrainz). Jestli jsem to dobře pochopil, tak musím původní Global odstranit a mít tam pouze global s té trati OP/OL., taktéž musím komplet odstranit Trains (Consists, Trainset) a nahrát si do nového Trains modely, které podporují "X" ?
Děkuji za trápení se mnou.

Ahoj, na vozidla nesahej, ty jsou v MSTS společná pro všechny tratě bez ohledu na potřebný Global ... pokud jde o Global, taky nic nemaž, následuje soukromá zpráva s výkladem, ať tu zbytečně neplníme fórum

Churchill napsal:
Tato trať je tzv. "X" (Xtrainz). Jestli jsem to dobře pochopil, tak musím původní Global odstranit a mít tam pouze global s té trati OP/OL., taktéž musím komplet odstranit Trains (Consists, Trainset) a nahrát si do nového Trains modely, které podporují "X" ?
Modely sú rovnaké pre oba systémy, global s tým nemá nič spoločné. Global je o kolajovom systéme, Xtracks obsahujú viac variant - dĺžky kolají, oblúky, výhybky.
Pôvodný global si zálohuj napr do adresra Global.Org, Global pre trať BP zas budeš mať v adresári Global.BP a Global pre Xtracksovské trate zas ako Global.X. To isté platí aj o tratiach - adresár s defaultnými a Xtracksovskými traťami si premenuješ na Routes.X a adresár s traťami BP a napr. Luhačovice si premenuješ na Routes.BP
Potom si len zvolíš, na tratiach ktorého systému chceš jazdiť a pred štartom MSTS premenuješ napr Global.BP na Global a Routes.BP na Routes a môžeš spustiť MSTS - uvidíš len trate pre zvolený systém. Toto isté platí aj pri inštalácii tratí - pred inštaláciou si pozri, ktorá trať do akého systému patrí. Jak to popletieš, spôsobíš síce katastrofu, ale nič sa nestane, zo zálohy vytiahneš originálny global a začneš znova s inštaláciou tratí.

Churchill napsal:

Ne, nemusíš. Máš několik možností, popíšu ti jednu z nich. Jednak defaultní instalace MSTS plus adresář Global rozšířený o kolejivo XTracks včetně důležitého souboru tsection.dat a v něm všechny trati kompatibilní s kolejivem XTracks používaným na celém světě. Zde je možná Tygyho úprava Xtracks pro rozšíření kolejiva a zpětnou kompatibilitu s XTracks (měly by ti tam šlapat trati ze světa stavěné na Xtracks plus nějaké polské využívající právě Tygyho rozšíření, vždy zkontroluj číslo XTracks) Teď záleží, jestli máš hodně místa na hdd, a pokud ano, celý MSTS si nakopíruj někam jinam, kromě adresářů GLOBAL a ROUTES. Tyto adresáře pak nahraď vhodnými adresáři kompatibilními s kolejivem BP. Lze to řešit i jinak, existuje např. program Trainstore, ale ten já nepoužívám, tento postup ti bude muset vysvětlit někdo jiný. Snad je to srozumitelné, kdyžtak mi mailni. Jestli mohu něco doporučit, tak si vše zálohuj :)

Aha. Takže asi takhle.
Původní Global už nemám. Mám v záloze GlobalBP (tam jsou ty Luhačovice, Čáslav).
Takže mám v záloze pro jistotu Global, Routes, Sound, Trains. Toto vše tedy bude pracovně BP.
Budu muset odinstalovat a opět nainstalovat MsTS, tím budu mít originál a do něj nahraji trať OL/OP. A to si uložím pod pracovním názvem X.
jestli je to tak, tak je to vlastně jednoduché. (on tam ale asi bude nějaký fígl, že?)

Reinsštalovať nemusíš, Xtrackový GLOBAL môžeš nainštalovať aj cez GLOBAL BP ... podstatné je, že ten GLOBAL už potom ako GLOBAL BP použiteľný nebude, takže si ho odzálohuj ...

Chlapci, já su tak šťastny a vesely. Trať Opava - Olomouc už funguje:
46ef464fcef6b71c6dae848902e5a3e3.jpg

No, mám teď zálohu originálu, BP a X. (HDD, který mám původně rezervovaný pro grabování videí se začal nějak "náklánět" :D )

Naposled editoval moderátor:
Churchill napsal:
Chlapci, já su tak šťastny a vesely. Trať Opava - Olomouc už funguje:
No, mám teď zálohu originálu, BP a X. (HDD, který mám původně rezervovaný pro grabování videí se začal nějak "náklánět" :D )
No, zas tie globály až tak moc miesta nezaberú, horšie to bude s traťami, počkaj, až ti pribudnú BP a 321 ... Dosť miesta zaberá aj trainset, aj keď teraz je tam už určitá úspora, odkedy používame spoločné adresáre pre kabíny a zvuky Common.cab a Common.snd pre všetky modely, na ktoré sa to dá aplikovať.
Tá trať Opava - Olomouc opantala aj mňa, ako keby na nej zaspal čas. Ešte by to chcelo vodné veže a remízy pre parné loko a ponorili by sme sa do 50/60-tych rokov.

Panove potřebuji poradit, jelikož jsem si stahl trat Opava - Olomouc, ale nemám ji v nabídce v MSTS. Jak to mam udělat,aby se zobrazila?

To Vrbam:

:?: :?: :?: :?: Jakej? Nam tam verzi 1,7 preinstalovanou 1,8 a Global i Sound. Ted dokonce ani MSTS nenaběhne a klekne pri spuštění :( , Když to všeodstraním a dam tam normalní Global i sound tak Luhčovice normalně jedou.

Doly napsal:
To Vrbam:

:?: :?: :?: :?: Jakej? Nam tam verzi 1,7 preinstalovanou 1,8 a Global i Sound. Ted dokonce ani MSTS nenaběhne a klekne pri spuštění :( , Když to všeodstraním a dam tam normalní Global i sound tak Luhčovice normalně jedou.
Ono Luhacovice a 310 maji navzajem nekompaktibilni Globaly, takze pokud vim tak si musis vybrat bud 1. nebo 2., obe dohromady ne.

ja sem trat 310 uplne zavrhl. zbytecne slozita instalace. :cry:

LUBOS BALUS napsal:
Typický poríklad človeka, ktorý musí mať odmetené všetky problémy a prekážky. Na tej inštalácii vôbec nič ťažké neni, je to len o tom, že treba mierne pohnúť rozumom a trocha sa snažiť. Páníček je asi zvyknutý, že sa mu všetko nasunie rovno pod nos hotové.

LUBOS BALUS napsal:
Psal jsem Ti, at mi pošleš SZ s tím, co se Ti na té instalaci zdá složité...zatím nic nepřišlo, takže přeji hodně pevné pozadí při čekání na novou verzi.

INSTALOVAL SEM JI UPLNA STEJNE JAK TREBA 321. ALE BOHUZEL.

LUBOS BALUS napsal:
INSTALOVAL SEM JI UPLNA STEJNE JAK TREBA 321. ALE BOHUZEL.
Zkus být alespoň malilinko konkrétní, proč je to pro Tebe tak složité......jinak bohužel.....

Back
Nahoře