Světla lokomotiv a vagonu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna PRCH
  • Datum začátku Datum začátku
Čouda napsal:
Mrkni SEM do sekce help+ a tam to máš všecko rozpitvaný. Ještě se potom koukni do nějakýho vyladěnýho engu, jak se to aplikuje v praxi a použij hlavu abys to pochopil ;)

No to sice jo, já to tak nějak chápu, ale zajímám se konkrétně o parametry FadeIn ( 0.1 )
FadeOut ( 0.1 )
Cycle ( 0 )
States a tomu podružné

a co tyto parametry znamenají... A to tam popsané nejní...

A taky, jak je to s kódy těch barev, odkaz o pár příspěvků výše ukazuje kódy barev o šesti pozicích,ale v engech jsou osmi....

FadeIn a FadeOut - rychlost rozsvícení a zhasnutí světel
States - definice pro jedno světlo číslo = počet sekcí State (příklad 1 - jedno stálé světlo, 2 střídající se světla)
State - jednotlivé definice
Duration - délka trvání dané sekce (světlo States=1 Duration=0, blinkr např. u tram States=2, v každé sekci State Duration=0.5)
LightColour - první tři dvojice znaků barvu (klasicky RGB), poslední dvojice jas barvy - vše v šestnáctkové soustavě
Posititon - poloha světla - 1. vzdálenost od podélné osy , 2. výška, 3. vzdálenost od středu vozidla
Azimuth - úhel svícení (popsáno ve vlákně o světlech)
Radius - poloměr světla

Honza napsal:
FadeIn a FadeOut - rychlost rozsvícení a zhasnutí světel
States - definice pro jedno světlo číslo = počet sekcí State (příklad 1 - jedno stálé..........

Super, děkuji, hned se mi v tom vrtá lépe ;)
A toto je jediné vlákno o světlech nebo mi nějáké ještě uniklo??

Tak zmatečná info, úhly v tomto vlákně, příspěvek 36.
A jedna chyba, u barvy je jas(průhlednost) první šestnáckové číslo, barvy pak další tři.

Zdravím, Houstone, máme problém:D U táty na počítači řádil vir(mallware:mad:), který se vylíhl zřejmě u Berlínské nadzemky a metra, AVG odstranil spouštěcí ikonu U- bahn do trezoru . Spuštění msts padalo, tak jsme šáhli do zálohy pro Global a msts funguje dál. Asi ten vir něco z msts vycuc nebo přepsal a právě tu je šutr úrazu. V jakékoliv trati,globalu, tedy i lokomotivě, když rozsvítíme světla, tak místo svícení ,ten kůžel světla zneviditelňuje objekty,zejména vegetaci a třeba dálniční most nad tratí, po jeho minutí se zase textury zpět vykreslují, takový- zmizík světla-:D, Nemáte někdo tušení, kde ten Bill bydlí?:D Zdravím

Naposled editoval moderátor:
Naskôr skúsiť reinštalovať MSTS Bin, ak to nepomôže, tak jedine všetko preinštalovať - aj tak po takomto zavirovaní by bolo najlepšie celý comp preinštalovať.

Reinstalace binu nepomohla, bude to asi s reinstalací msts nej řešení, komp nijak nezlobí, jen ty světla v msts, nějakej jinej nápad někdo?? zdravím:cool:

Teď už je to jedno, ale poučení pro příště je snad jisté: Netahat addony z warezu, nevyplácí se to....

Všimnul jsem si při dělání aktivity v Žilině a doplnění vícero trafficů mi u některých vlaků svítí světla a u jiných ne. Jde to někde upravit?

Pochopitelně, že ano. Jedná se o nastavení noční návěsti. Wag/Eng. Musí se dopsat podmínky pro svícení. Čili editovat příslušný soubor.

E499_2002 napsal:
Pochopitelně, že ano. Jedná se o nastavení noční návěsti. Wag/Eng. Musí se dopsat podmínky pro svícení. Čili editovat příslušný soubor.
Eng a Wag s tím nemá nic společného. Je to ten samý problém jako při upravení soundcfg.dat.
MSTS má určitý limit což upravoval MSTS Bin, tak jestli se někde nedá navýšit počet svítících světel.
( Moje souprava vyjíždí ze Žiliny potmě a jak mine další čtverec, normálně svítí tak jak má).

Back
Nahoře