Světla lokomotiv a vagonu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna PRCH
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, zkouším si nastavova světla loko podle MSTS Bin a nemůžu dojít na jednu věc. Mám nastavený při poloze VYPNUTO světla jako pro posun a chci docílit toho, že když se připojím k soupravě, aby světla zhasly. Je takový nastavení možný? Díky předem za odpovědi.

To Davidus: Na toto se používá jestli se nepletu Unit 3 případně Unit 4 (pro otočenou loko). Viz Džordžova příručka.
Chtěl jsem se zeptat, při úpravování světel jsem si všiml, že existuje obrovské množství odstínů a barev. Je někde třeba seznam, nebo se na to dá přijít nějak logicky (třeba jak vypadá "ffffeba4") Abych nemusel padesátkrát startovat hru než se mi to světlo začne líbit... :D

Na svojej stránke som uverejnil tabuľku, kde som uviedol polohy svetiel niektorých lokomotív v MSTS.

Světla

Zdarec lidičky ,možná si řeknete blbost a pokud by to šlo tak už by to asi někdo udělal ale nešlo by nastavit ovladání pozičních světel zvlášt a zvlášt reflektor

Re: Světla

Howky napsal:
Zdarec lidičky ,možná si řeknete blbost a pokud by to šlo tak už by to asi někdo udělal ale nešlo by nastavit ovladání pozičních světel zvlášt a zvlášt reflektor
Nemáš tolik možností pro ovládání světel ovládání.
Daší otázka, do které jsem už delší dobu nehrabal nebo odpověď zapoměl - vstupuje počet nadefinovaných světel v engu do počtu světel na čtverec?

Martens napsal:
Daší otázka, do které jsem už delší dobu nehrabal nebo odpověď zapoměl - vstupuje počet nadefinovaných světel v engu do počtu světel na čtverec?
Ano, počítá se. Typicky to bylo vidět v době "předBINové" ve velkých stanicích, kdy nesvítila světla na mašinách a rozsvítila se až když jsi kritický čtverec opustil.

Miran napsal:
Martens napsal:
Ano, počítá se. Typicky to bylo vidět v době "předBINové" ve velkých stanicích, kdy nesvítila světla na mašinách a rozsvítila se až když jsi kritický čtverec opustil.
Jsem si to myslel správně - o Tebou popisovaném jevu jsem věděl, jenom jsem se potřeboval ujistit.Díky

Světla pro Bin u řad 460/560

Potřebuji poradit od zkušenějších.Začal jsem si pohrávat s úpravou světel u 460.Vše jsem nastavil tak že v jednotce při vypnutém spínači svítí pozičky vpředu,poloha jedna pozičky+tlumený reflektor/zadní díl červená světla/,poloha dva pozičky+plný reflektor/zadní díl červená světla/.Při přechodu na stanoviště zadního dílu vše obráceně.

To co za nic nemůžu nastavit je to,aby mi v poloze nula stejně tak jako na předním voze svítily na zadním pozičky.Poraďte mi prosím někdo. Díky

Re: Světla pro Bin u řad 460/560

T napsal:
Potřebuji poradit od zkušenějších.Začal jsem si pohrávat s úpravou světel u 460....
Posílám to e-mailem, snad pomůžu.

Re: Světla pro Bin u řad 460/560

T napsal:
To co za nic nemůžu nastavit je to,aby mi v poloze nula stejně tak jako na předním voze svítily na zadním pozičky.Poraďte mi prosím někdo. Díky
A k čemu to bude ? Na pantografech se zadní nepřepínají, vždy svítí červené a fíra neběhá mezi čelem a koncem, aby přepínal. Jediný případ je přestavení soupravy v rámci obvodu depa z koleje na kolej bez následného výjezdu na výkon. Jinak se vždy automaticky volí zadní červené. Ke změně/přepnutí dojde až při přechodu mezi kabinami z důvodu změny směru jízdy.

Zdar pánové, laboruji se světly na párách a narazil jsem na to, že zde prostě nefunguje parametr Headlight ( 2 ) , nemáte tušení proč? Možná se to zdá být zbytečné, ale mi jde o to, aby se pokud možno aspoń u novějších pár např. 477 apod. nerozsvěcoval reflektor spolu s pozičkama. Vím že to jde zařídit i jinak. Jen se chci zeptat, jestli s tím někdo nemáte nějakou zkušenost. Dííky

Pavel Škrdla napsal:
Zdar pánové, laboruji se světly na párách a narazil jsem na to, že zde prostě nefunguje parametr Headlight ( 2 ) , nemáte tušení proč?
Přepínač světel je v engu definován jako třípolohový, nebo dvoupolohový?

mikulda napsal:
Pavel Škrdla napsal:
Zdar pánové, laboruji se světly na párách a narazil jsem na to, že zde prostě nefunguje parametr Headlight ( 2 ) , nemáte tušení proč?
Přepínač světel je v engu definován jako třípolohový, nebo dvoupolohový?

Mno původně byl nastaven jako dvoupolohový >
Headlights( 0 1 0 ) tak jsem to zkoušel přenastavit na třípolohový podle motorů, nebo elektrik >Headlights( 0 0.25 1 0 ) ale parametr přesto fungovat nezačal, tak nevím

Jsem asi tupoun. Potřeboval bych vysvětlit, co znamenají čísla v parametru AZIMUTH ( 0 0 0) . To, že to jsou úhly od přes do jsem našel. Ale nějak si to nedokážu představit. Vím, že tenhle parametr se píše k předním světlům. Je mi záhadou od úhlu 0 přes 0 do 0. Je tenhle parametr to samé, co ( -90 0 90)?( tohle bych pochopil od -90 přes 0 do 90 - to že bude vidět vepředu) Kdyby někdo připojil i jednoduchý nákres, moc by mi pomohl. Franta

Prosba na zkušenější: prosím o potvrzení či vyvrácení dojmu, že pro páry funguje jen dvoupolohový přepínač světel vyp/zap. Již se to tu řešilo před třemi roky a já na to narazil opět při ladění světel pro Danovu aktivitu. Prostě světla u páry se chovají, jako kdybych dal Headlight ( 4 ), tzn. nerozlišují dim ( 2 ) a full ( 3 ). Úpravu engu jsem zkusil a bezvýsledně. Mají tedy parničky už z principu pro světla jen stav zap/vyp? Předem díky za odpověď.

Ahoj Honzo, ačkoli se nepovažuji za zkušenějšího, dovolím si odpovědět - je to tak.
Ale díky tomu, že u parniček není třeba rozlišovat tlumená a plná světla, dá se to s pomocí TimeOfDay zvládnout.

I já bych měl dotaz na zkušenější - jakým způsobem zprovoznit podmínku Coupling?

Tom Kanka napsal:
I já bych měl dotaz na zkušenější - jakým způsobem zprovoznit podmínku Coupling?

Tome, zprovoznit definici Coupling je potřeba udělat velice mnoho úkonů. Zde to nemá smysl rozepisovat, pokud máš zájem tak se ozvi přes mail.

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda-li jsou někde popsány i ostatní parametry...
Jak správně nastavit pozici světel atd...
díky

Mrkni SEM do sekce help+ a tam to máš všecko rozpitvaný. Ještě se potom koukni do nějakýho vyladěnýho engu, jak se to aplikuje v praxi a použij hlavu abys to pochopil ;)

Back
Nahoře