Problém s Activity Editorem

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Kank

Všechny tři typy událostí se definují prakticky stejným postupem. Čeština ode mne na toto nemá žádný negativní vliv. Jediné co mne napadá je ta možnost že se otevřené okno schovává pod jinými okny editoru. Pokud není okénko od události závislé na čase schováno někde jinde - třeba i mimo okraj obrazovky k čemuž mohlo dojít tím že se dříve používal režim obrazovky s vyšším rozlišením a MSTS si udržuje pozici všech jednotlivých oken editoru samostatně v registrech a toto ne vždy pak zkoriguje se změnou rozlišení - tak pak už asi nepomůže nic jiného než přeinstalovat MSTS.

Re: události závislé na čase

Kank napsal:
Nemůžu dát do aktivity událost závislou na čase - i když si najedu na lištu a dám zobrazit "časové okno" (nebo jak se to jmenuje) nic mi nenaskočí... události závisle na místě nebo události jako úlohy fungují bez problémů... nemá s tím někdo nějaké zkušenosti? dost by se mi to hodilo. Nemůže to být třeba něčím dodatečne doinstalovaným(čeština), co by tuto funkci editoru nějak rušilo?

doporučuji vyzkoušet v Menu Okna kliknout na Výchozí pozice oken a mělo by se zobrazit, taky mi to dělá......

Chcem sa spytat ako si v cestovnom poriadku nastavim statie vlaku v stanici napr.10min

Priklad: Trnava statie 2 minuty
Brestovany 1 minuta
Leopoldov 10 minut
Madunice 1 minuta .... a pod

Fender napsal:
Chcem sa spytat ako si v cestovnom poriadku nastavim statie vlaku v stanici napr.10min

Priklad: Trnava statie 2 minuty
Brestovany 1 minuta
Leopoldov 10 minut
Madunice 1 minuta .... a pod

Buď počtom cestujúcich (čím viacej, tím má vlak dlhší pobyt), alebo ručne prepisuješ údaje v *.act súbore aktivity.Tu je návod, už neviem od koho presne je :

Čísla pri ArrivalTime ( 58020 ) a DepartTime ( 58080 ) vyjadrujú čas od začiatku dňa
(polnoc) v sekundách. Teda časy - 08.52.00 a 08.54.00 by mali v skutočnosti hodnoty
ArrivalTime ( 31920 ) a DepartTime ( 32040 ).
31920 = 8x3600+52x60+0
32040 = 8x3600+54x60+0

Ale ja to robím tak, že potrebný čas si zadám v AE, potom si odpíšem číslo v act súbore a potom už len ostatné čísla zväščujem o potrebný pobyt a dosadzujem.

Ako ako si urobim aktivitu kde pridem vlakom (363+rychlikove vozne)do stanice,odpojim loko(363),a chcem aby masina cakajuca v stanici(350) zobrala spominany rychlik opacnym smerom?Ako to nastavim????
A masina(363),ktora najprv priviedla ten rychlik do stanice zobrala uplne iny vlak(napr.osobak)na inej kolaji ,cize aby pokracovala dalej.Diky

Fender napsal:
Ako ako si urobim aktivitu kde pridem vlakom (363+rychlikove vozne)do stanice,odpojim loko(363),a chcem aby masina cakajuca v stanici(350) zobrala spominany rychlik opacnym smerom?Ako to nastavim????
A masina(363),ktora najprv priviedla ten rychlik do stanice zobrala uplne iny vlak(napr.osobak)na inej kolaji ,cize aby pokracovala dalej.Diky

No takto to MSTS nevie ... Netreba zabúdať že je to simulátor železnice a nie realita ... :wink: Ale vždy sa to dá nejako obísť ... Takže poradil by som ti toto - vlak hráča (363 + vozne) príde do stanice X, a 363-ku odpojíš.Gorila môže potom nastupovať na tento vlak, a vlak hráča (solo 363) bude posunovať k súprave osobného vlaku.Potom aktivita skončí.A v druhom diele bude vlak hráča (363 + Os vlak) pristavení tam kde bol v prvom diele, a gorila už bude spojená s rýchlikom (ako traffic) a bude odchádzať a za R môže ísť osobák (hráč) ... Prípadne prvý môže ísť Os a za ním R s 350-kou ...

Naposled editoval moderátor:
Caw Mirec.Diky za odpovede.Inak hento s tou aktivotou by bol celkom dobry napad :wink: Nejako to vyskusam.Maj sa

Stretol sa niekto s hláškou typu " ... Vložte disk do jednotky D:" (viac obr.)? Stalo sa mi to pri nabiehaní AE, najprv som si myslel že je to spôsobené tým že nemám v MSTS ani jednu aktivitu ale kliknutím na pokračovať sa mi editor spustil.Po resete sa mi to prestalo zobrazovať.Neviete včom by mohla byť záhada ???

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mireck.ic.cz/editor.gif

Mě se to stávalo,když jsem při poslední ukončení nebo spuštění měl v mechanice jakýkoli disk,i třeba hudební.Při dalším startu s prázdnou cd-rom se AE dožadoval disku.

Mirec napsal:
Stretol sa niekto s hláškou typu " ... Vložte disk do jednotky D:" (viac obr.)? Stalo sa mi to pri nabiehaní AE, najprv som si myslel že je to spôsobené tým že nemám v MSTS ani jednu aktivitu ale kliknutím na pokračovať sa mi editor spustil.Po resete sa mi to prestalo zobrazovať.Neviete včom by mohla byť záhada ???

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mireck.ic.cz/editor.gif

Reštartni PC a bud evšetko OK.

Jene napsal:
Reštartni PC a bud evšetko OK.

No veď som napísal že po resete je všetko v poriadku.Ja som len chcel počut logické vysvetlenie vzniknutej situácie ... Týmto Vám ďakujem ... :wink:

Activity editor se nerozeběhne...

Po spuštění activity editoru a zadání "nové" aktivity pro trať BP editor vytuhne (nespadne). Co s tím?

Problém s editorem

JOHNZ napsal:
Práve som prišiel na pomerne jednoduché riešenie tohot problému ... skúste si prehodiť farebnú hĺbku na 16 bitov ... and see the difference ...

Je to pravda, řešl jsem problém s editorem celý den, všechny originál tratě bez problému, poté jsem nainstaloval trať 180 a editor nechtěl naběhnout. Postupoval jsem dle vše možných moudrých rad, několikrát vše přeinstaloval, vyčistil registry, změnil ovladače na grafické kartě a nakonec jsem použil nejednoduší řešení - přepnou grafickou kartu na 16 bitů.. a vše fachá na jedničku.. Díky za radu a všem vřele doporučuji, začít od toho nejednodušího..

Mám problém se zoomováním v AE, pokud jsem moc rychlý, padne AE, jediné co trochu funguje je, když vše povypínám a pomalu a zlehka na to šáhnu.

Pánové, jen tak na okraj. Já mám nastaveno 32 bitů a problém tohoto typu s editorem jsem nikdy neměl. Holt je to o grafické kartě a jejích ovladačích. Nebo že by kouzlo osobnosti? :D

Ppoollll napsal:
Pánové, jen tak na okraj. Já mám nastaveno 32 bitů a problém tohoto typu s editorem jsem nikdy neměl. Holt je to o grafické kartě a jejích ovladačích. Nebo že by kouzlo osobnosti? :D

Mám MSI 256 MB 128 bit s čipem ATI Radeon X1300 a instalovaný mám poslední Catalyst 6.9. V simulátoru se to chová kouzelně, pouze v AE zlobí. Zkusím dát původní Catalyst, oni ty poslední jsou jak na co.

Back
Nahoře