Problém s Activity Editorem

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
AE a jeho špatné dny

Vrhnul jsem se na tvoření aktivity,ale jak rychle jsem se k tomu hrnul,tak i rychle jsem narazil.

Pro msts používám Bin 1.6 TDI :D a 32 bit (GK Radeon X 1600)a doposud se mi při tvorbě aktivit nikdy nestalo,že by mi při zoomování ae zamrznul.

Dnes přišel náhle okamžik se kterým jsem nepočítal a bum.Při jakémkoliv pokusu o přiblížení následuje nemilosrdné vytuhnutí.Pokusil jsem se nastavit msts na 16 bit a vyřadit všechny možné volby jako názvy,jízdní trasy a pod.,prostě jen základ,ale ani tak mi to nefunguje.
V návalu zoufalství jsem se pokusil ještě použít utilitku AE Fix,ale ta na toto zřejmě nemá žádný vliv.

A teď co s tím??Nemáte někdo nějakou fintu jak na to??Díky za jakékoliv tipy.Představa,že bych měl msts přeinstalovat se mi moc nelíbí.

U mě to skončilo uznanou reklamací GK. Byl tam vadný jeden šváb. Ihned jsem ji vyměnil za novou. Doma zastrčil, a nainstaloval původní ovladače, které byly u GK. Dnes jsem zatím s PC bez problémů. Rada je taková, stáhni si nějaký benchmark pro GK a udělej test, nebo zkus přeinstalovat ovladače. Ještě něco, pokud ti v simulátoru jede OK, tak opravdu hledej závadu u ovladačů, odinstaluj stávající a naper tam původní dodávané výrobcem, nebo se podívej na ati.com a najdi ovladače k čipu X1600. Nic jiného nemám.

AE

Ve hře mi to funguje normálně.Zkusím nějaké ovladače na netu pohledat.Díky.

Takže ešte raz a naposledy:

Problém s pohybom po AE pri 32 bitoch nastáva pri použití novšej GK NVidia (5xxx a viac) s novšími ovládačmi (ako som zistil, pri použití niektorej zo starších NVidia kariet a novších ovládačoch je to individuálne, novšie karty so staršími ovládačmi spravidla nechodia...). Pri použití grafických kariet s čipmi ATi problémy NEnastávajú ...

Príčinou tohoto problému bola chyba prvých verzií DirectX 7.0, pod ktorými žiaľbohu vznikal aj MsTS. Grafické karty ATi túto chybu tolerujú a príslušne ošetrujú proti problémom s pamäťou, grafické karty NVidia už nie a generujú chybu.

JOHNZ napsal:
Takže ešte raz a naposledy:

Pri použití grafických kariet s čipmi ATi problémy NEnastávajú ...

Vážený pane kolego Johnzi.Děkuji Vám za Váš výklad,který jste zde uvedl znovu a naposledy.
Z textu který uvádíte je zcela jasné,že mám asi nějaký divný počítač ,neboť podle Vaší teorie GK ATI se taková věc jakou já popisuji nemůže stát.Bohužel u mne i přesto,že mám ATI Radeon X1600 k popisovanému jevu dochází.Neprováděl jsem žádné úpravy,žádné aktualizace ovladačů GK.Cca 4 měsíce co mám tento nový pc vše fungovalo zcela spolehlivě a jak jsem již popsal chyba se začala projevovat až nyní.......

Ha, zrada, x1600 najnovsi akcelerator ATi ... tak tu uz je mozne, ze uz sa na osetrovanie tejto chyby vykaslalo aj ATi ... je mozne, ze to vyvolala nejaka ina aplikacia, ktora podstrcila nejaky pajcnuty DirectX, alebo nejako pajcla ovladac ...

A pokud vše chodilo do určité doby, je tak přemýšlím, neinstaloval jsi náhodou nějaké jiné věci? Pač se to rádo stáva nebo stávalo, že si programy navzájem rádi přepisujou knihovny. :?:

AE

Zdeňku,Johnzi...

Chyba jakou popisuji se mi začala projevoval náhle.
Mám spíše podezření na AE samotný.Pracoval jsem na aktivitě z BA do Brna.Postupně jsem přidával traffic,ale v Malackách jsem potřeboval kvůli trafficu změnit path hráče.To jsem také provedl,ale po opětném načtení mi to z ničeho nic začalo padat při zoomování.Vzal jsem potom i jiné aktivity od jiných tvůrců a cvičně jsem to zkusil v editoru přibližovat,ale se stejným výsledkem.Před touto událostí jsem se zoomování nikdy neměl problém.Jinak v poslední době jsem žádný jiný soft neinstaloval....

Re: AE

T napsal:
Zdeňku,Johnzi...

Chyba jakou popisuji se mi začala projevoval náhle.
Mám spíše podezření na AE samotný.Pracoval jsem na aktivitě z BA do Brna.Postupně jsem přidával traffic,ale v Malackách jsem potřeboval kvůli trafficu změnit path hráče.To jsem také provedl,ale po opětném načtení mi to z ničeho nic začalo padat při zoomování.Vzal jsem potom i jiné aktivity od jiných tvůrců a cvičně jsem to zkusil v editoru přibližovat,ale se stejným výsledkem.Před touto událostí jsem se zoomování nikdy neměl problém.Jinak v poslední době jsem žádný jiný soft neinstaloval....
A nejsme náhodou doma?
Zkus si editor tratí, a šipkami hýbej terénem nahoru a dolů. Pokud Tě to pošle k Billovi, tak Bingo. Pomůže přepnout na 16 bitů barev nebo.....
Tento problém jsem popisoval kdysi u grafiky nVidia 6600GT a jí pomohlo pouze osazení do jiné základní desky.
U grafik ATI je tento problém až po nainstalování nových ovladačů.
Měl jsem stejný problém po update ovladačů u ATI X800 a ATI X1900. Editory začaly padat. Po nainstalování původních ovladačů z CD se vše chová korektně. Ale je zajímavé, ikdyž ovladače ATI na webu jsou pro celou skupinu grafických karet, tak například ovladač z cd X1900 se nedá použít pro X800.

Zbyněk Šemora

Zbyňku narychlo jsem otestoval co popisuješ,ale světe div se,vše v naprostém pořádku bez žádného pádu k Billovi a to i při nastavených 32 bit.Ale jak se přepnu do AE,tak je zle.naštval jsem se a vzal instalační cd ke GK a naistaloval ovladač-beze změn.Teď už nevím co s tím...Teda vím.Tvůrce aktivit ze mne nebude...

T napsal:
Zbyněk Šemora

Zbyňku narychlo jsem otestoval co popisuješ,ale světe div se,vše v naprostém pořádku bez žádného pádu k Billovi a to i při nastavených 32 bit.Ale jak se přepnu do AE,tak je zle.naštval jsem se a vzal instalační cd ke GK a naistaloval ovladač-beze změn.Teď už nevím co s tím...Teda vím.Tvůrce aktivit ze mne nebude...
Tak pak to není problém grafiky, ale délkou mé trati. V menu editoru je nutné odebrat kilometrovníky, návěstidla, atd, pak už to jde. Já mám vždy vybránu jen jednu položku, jinak bych s mapou nehnul.

Re: AE a jeho špatné dny

T napsal:
Pokusil jsem se nastavit msts na 16 bit a vyřadit všechny možné volby jako názvy,jízdní trasy a pod.,prostě jen základ,ale ani tak mi to nefunguje.

Zbyňku budu citovat sám sebe.Padá mi to i pokud nemám zaškrtnutou žádnou volbu,žádné názvy,žádné trasy,kilometrovníky ani návěstidla.

Re: AE a jeho špatné dny

T napsal:
T napsal:
Pokusil jsem se nastavit msts na 16 bit a vyřadit všechny možné volby jako názvy,jízdní trasy a pod.,prostě jen základ,ale ani tak mi to nefunguje.

Zbyňku budu citovat sám sebe.Padá mi to i pokud nemám zaškrtnutou žádnou volbu,žádné názvy,žádné trasy,kilometrovníky ani návěstidla.

Tohle vypadá na nějaký popsutý zápis v registrech. Já na to mám jedinou metodu. Vyexportovaný klíč z registrů těsně po instalaci, čili v základním nastavení. Pokud jsou nějaké problémy, vyexportuju si současný klíč jako zálohu, a zaženu tam ten originální. V 90% problémů to pomohlo, speciálně v případě že to začalo blbnout "samo a z ničeho nic". Je jen potřeba si opět nastavit předvolby ve hře, které se tím nahráním změní na defaultní.

Pokud chceš tak ti ten soubor večer pošlu, jen si tam budeš muset upravit cesty podle svého umístění na disku.

Nejdou mi nahrát lokomotivy. Nezobrazují se v Activity editoru, i když jsou normálně v Trainsetu nahrané. Zobrazuje se jen pár. Co s tím?

LuděkD napsal:
Nejdou mi nahrát lokomotivy. Nezobrazují se v Activity editoru, i když jsou normálně v Trainsetu nahrané. Zobrazuje se jen pár. Co s tím?

Protože asi používáš Trainstore a ten vyjme všechny engy, co nepatří do posledně zvolené aktivity

Miran napsal:
Protože asi používáš Trainstore a ten vyjme všechny engy, co nepatří do posledně zvolené aktivity
Díky, už to funguje, bylo to tím TrainStore, vrátil jsem vše nazpět a už to jde.

Proto zásadně nepoužívám TrainStore,abych v tom neměl bordel.Jednou jsem na svém laptopu trainstore používal a totálně mi rozhasil tsection.dat a nespustil jsem vůbec MSTS. Nepomohla ani opětovná instalace a všechno a musel jsem manuálně vyčist registry.Raději používám ConBuilder,Convoi a EngMexx.

Jiří

Jiří,co to pod tou čarou píšeš za bláboly to si piš na nějakou spiristickou stránku a ne do fora zabyvající se téměř rálným simulátorem.Latich

Back
Nahoře