Problém s Activity Editorem

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Prosím o pomoc, v Activity Editoru si tvořím vlastní misi a do stanic prostřednictvím volby "Place Consist" vkládám stojící soupravy. Na mapě trati se mi však tyto vložené soupravy nechtějí zobrazit, i když při spuštění aktivity tam ty soupravy jsou. Když jsem měl MSTS naistalovaný na svém minulém (a výkonově podstatně horším) počítači, tak se mi stojící soupravy v Activity Editoru normálně zobrazovaly.
Díky

Aktivity

Luboš.

No to je právě ten problém,který jsem já popisoval v sekci Aktivity všeobecně.Vše funguje a korektně se zobrazuje(stojící consisty,ukoly v podobě hlášení),ale jen do té chvíle než začnete tvořit aktivity pomocí časového a úkolového okna.Úkoly sice nastavit jde,ale pak se případné polohy consistů a zpráv v editoru ztratí.Na tuto situaci neexistuje jiné řešení než msts odinstalovat a znovu naistalovat.Pak to vše bude ok,ale je nutno vyhnout se použití popisovaných oken.Nedávno jsem tuto procedůru podstoupil,protože jsem s msts experimentoval a nevyplatilo se mi to.T

Začal mi padať Aktivity Editor.
Keď ho spustím s originálnymi traťami tak nepadá. Akonáhle ho spustím s traťou Kúty-Brno hneď na začiatku spadne.
Preinštaloval som MSTS ale problém s padaním editora na trati Kúty-Brno zostal.
Neviete niekto poradiť v čom je príčina ?

Kebarko napsal:
Keď ho spustím s originálnymi traťami tak nepadá. Akonáhle ho spustím s traťou Kúty-Brno hneď na začiatku spadne.

Možná to s tím nesouvisí, ale mi padal kdysi taky a bylo to tím, že jsem měl bordel v trainsetu u vozů, které jsou v aktivitách u této trati....a to bordel v tom smyslu, že když jsem si jako MSTS elev přejmenovával eng soubory, tak jsem jaksi v té době nevěděl, že musím taky upravit proměnné Wagon hnedle na začátku *.eng souboru a pak v property Engine a Wagon cca před koncem *.eng souboru....

ale třeba to může být i něco jiného......:-)

Súbory eng/wag mám v poriadku. Originálne trate chodia v editore bez problémov. Keď som tam prehodil trať 310 a vypol som zobrazovanie (návestidlá, nástupištia, sidingy...) tak editor fungoval. Akonáhle som dal zobrazovať návestidlá tak padol. Takto sa správa aj Kúty-Brno.
Zrejme to súvisí s veľkosťou toho čo má zobrazovať editor. Takže si myslím, že akonáhle sa preťaží tak padne.
Má niekto takú skúsenosť :?:

Kebarko napsal:
Súbory eng/wag mám v poriadku. Originálne trate chodia v editore bez problémov. Keď som tam prehodil trať 310 a vypol som zobrazovanie (návestidlá, nástupištia, sidingy...) tak editor fungoval. Akonáhle som dal zobrazovať návestidlá tak padol. Takto sa správa aj Kúty-Brno.
Zrejme to súvisí s veľkosťou toho čo má zobrazovať editor. Takže si myslím, že akonáhle sa preťaží tak padne.
Má niekto takú skúsenosť :?:

Mne robil editor úloh problém jedine s tým že mi nezobrazoval pozície požičných bodov.Pred novým installom Windows som tam mal aj originál trate a všetko, vrátane zobrazenia fixných consistov v editore bolo v poriadku, až na rýchlosť nabiehania MSTS.Potom niekto písal že v MSTS má iba trať BP a tak po reinstalle Windows som nainštaloval MSTS iba s traťou BP.Všetko bolo úplne normálne, a v editore sa mi nejakým zázrakom konečne začali objavovať zelené kruhy pozičných bodov.S padaným editora som sa stretol aj ja, padne vtedy keď máte bordel v Trainsete a každá druhá loko/vagón má iné značenie ako je v aktivite.

Kebarko napsal:

Když jsem nainstaloval aktualizaci č.43 trati BP, tak mi editor aktivit taky začal padat podle toho, co jsem dal do Global adresáře za soubor "tsection.dat". Čili doporučuji podle volby příslušné trati, kde budu tvořit aktivitu nakopírovat příslušný soubor "tsection.dat" patřící k té které trati. To samozřejmě platí, pokud mám tratě v jednom adresáři. Já dnes spouštím MSTS přes program TrainStore, kde mám nadefinovány různé soubory "tsection.dat" podle typu tratě pro které "tsection.dat" patří.
milo

K padaniu Aktivity Editoru:
Teraz som skúsil nainštalovať pôvodnú trať Kúty-Brno (končí updatom čislo 23). Tsection.dat som dal pôvodný, všetky aktivity som vyhodil. Po spustení Aktivity Editor fungoval. Postupne som začal pridávať jednotlivé zobrazenia a stále to fungovalo. Nakoniec som dal zobraziť aj poslednú položku - návestidlá - a vtedy to skolabovalo. Z toho mi vychádza, že Aktivity Editor sa preťaží počtom zobrazených položiek a spadne. Zaujímalo by ma ako to funguje tým čo robia aktivity.

Kebarko

Tak nevím co si mám představit pod pojmem že "(končí updatom číslo 23)" což byl stav v létě loňského roku. Vím akorát že trvalo dost dlouho než se návěstní script u této trati ustálil do dnešní podoby. Zde popisovaný problém ukazuje na nějaké neshody/neúplné soubory. Já osobně bych doporučoval nechat si poslat oz Zbyňka Šemory aktuální DVD. Pokud by to byl totiž problém samotného simulátoru tak by to nechodilo nikomu. Vzhledem k tomu že to ale ostatním lidem chodí tak to na vlastní MSTS svádět nelze a je zapotřebí si dát dopořádku soubory této tratě.

A k té přeinstalaci - jaký byl postup?
Nová instalace přes původní instalaci nebo nejdříve proběhlo odinstalování a pak nová instalace?

Tak som na to prišiel.
Problém bol v použitom grafickom driveri (mal som nainštalovanú najnovšiu verziu). Skúsil som nainštalovať jeho staršiu verziu a problém s padaním editoru zmizol. Teraz je všetko v poriadku.
Ďakujem všetkým ktorí mi chcei pomôcť radou.

Mne to padá, keď si idem v MSTS editore tvoriť súpravu. Elektické lok. ukazuje v pohode, tiež aj všetky vozne, ale keď kliknem na paru alebo motori, tak ma začne posielať k billovi. Tento Bill ma normálne se*ie :mad:
Preto používam Con Buildera. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Robo

Za to nemůže editor ale konkrétní model respektive jeho definice a vazby na s soubor. Jde o to že narozdíl od ConBuilderu MSTS editor zobrazuje malý náhled který tvoří aktuálně podle odkazovaných s souborů. Takže doporučuji si najít konkrétní vozidlo a dát si to dohromady.

Ppoollll napsal:
Robo

Za to nemůže editor ale konkrétní model respektive jeho definice a vazby na s soubor. Jde o to že narozdíl od ConBuilderu MSTS editor zobrazuje malý náhled který tvoří aktuálně podle odkazovaných s souborů. Takže doporučuji si najít konkrétní vozidlo a dát si to dohromady.

Dobre, dík, Pokúsim sa.

Tvořím novou aktivitu pro trať 321 a když si chci lupou přiblížit nádraží Havířov v AE, trochu se přiblíží, pak MSTS zamrzne a posílá mě k Billovi. Hledal jsem tady, jestli už o tom někde padla zmínka, ale asi ne... :roll:

Vlado napsal:
Tvořím novou aktivitu pro trať 321 a když si chci lupou přiblížit nádraží Havířov v AE, trochu se přiblíží, pak MSTS zamrzne a posílá mě k Billovi. Hledal jsem tady, jestli už o tom někde padla zmínka, ale asi ne... :roll:

Ja som mal podobný problém a podarilo sa mi ho vyriešiť - porzi o 4 príspevky dole.

Kebarko napsal:
Vlado napsal:

Ja som mal podobný problém a podarilo sa mi ho vyriešiť - porzi o 4 príspevky dole.

A nestačilo by třeba jen odinstalovat a znovu nainstalovat MSTS??? :roll:

A aspoň něco, už můžu dál tvořit úkoly... Nainstaloval jsem původní ovladač, ale když pohnu s mapkou, rozblikají se mi názvy stanic. Ale to tolik nevadí. :wink:

Back
Nahoře