Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Jacek napsal:
Nyplzet napsal:
Zdravím,

chtěl jsem se zeptat jestli by bylo možné dát svolení o použití Vašich zvuků z toho to motoráku do hry Trainz. Pochopitelně že jako autor zvuků a úpravy zvuků by jste uveden byl (bylo by jasně uvedeno že se jedná o zvuky z MSTS od vás). U nás v Trainzu by to bylo pro loko: M262 od Steffana, TU47 a T334. :)

Máte můj souhlas, nevidím v tom žádný problém.

Velice děkuji. Už jsem zvuky otestoval a mohu je již dát ne web. Děkuji ještě jednou. :wink: :D

Dobrý den, můžu se po delší době zeptat, jak to vypadá s těmi zvuky u osobních vozů (sms.soubory) díky

Zaujimalo by mi ci sa nedala napr. pri vybere trate pocavat hudba.
Myslim tym aby bola v Program Files alebo tak,aby si pri spusteni MSTS automaticky spustila.Da sa to????

Tak jsem si stáhl balík zvuků pro elektrické lokomotivy a dokeonce je tam i pro 240 takže super!A podle mě i nešli protože byla asi špatná lokomotiva ale teď jsem stáhl velice kvalitní :P

Caute.Nedavno som si zahral trat Innsbruck-St.Anton a pri odchode vlaku je pocut piskot vypravcu.Da sa dat tento piskot aj do Northeast Corridoru????aky je to subor?Diky.Majte sa

Tak dnes jsem dal na stránky zvuky pro čtyřkoláky a podobné lokomotivy s litinovým komínem

740tka napsal:
Onehdy byl ke stažení - tuším u Filipa Havla - brejlovec ve verzi OKD. K tomu byly zvuky z jakési němeské lokomotivy vybavené MTU motorem. Start a vypnutí bylo vyřešeno velmi elegantním nápadem, a sice pomocí čudlíku ovládání stěračů - ZAP - volnoběh a - VYP (nemám to teď před sebou, jsem na jiném počítači, ale dokoce to snad byl pouze 1 wav soubor rozparcelovaný vnitřně pomocí "cues" na náběh - běh - a doběh).

Ad nultý stupeň: ptám se, co to je "nultý" stupeň v MSTS? Buď mám throttle na 0%, pak mašina nejede a stojí a můžu k tomu mít zvuk volnoběhu, ale samozřejmě BEZ začátku a konce. Pokud tam dám ticho a zvuk startu a běhu udělám podle Variable2 někam do polohy throttle 1%, pak, pak už se mi ale mašina jaksi rozjíží...

Pokud udělám zvuk startu prostě na "Initial trigger - PlayOneShot", tak se mi nahodí při zapnutí mise/průzkumu, ale pak už nikdy...

Zkrátka si mylím, že to ovládání napsané na stěrače je skutečně nejlepší nápad.

Anonymous napsal:
740tka napsal:
Onehdy byl ke stažení - tuším u Filipa Havla - brejlovec ve verzi OKD. K tomu byly zvuky z jakési němeské lokomotivy vybavené MTU motorem. Start a vypnutí bylo vyřešeno velmi elegantním nápadem, a sice pomocí čudlíku ovládání stěračů - ZAP - volnoběh a - VYP (nemám to teď před sebou, jsem na jiném počítači, ale dokoce to snad byl pouze 1 wav soubor rozparcelovaný vnitřně pomocí "cues" na náběh - běh - a doběh).

Pokud udělám zvuk startu prostě na "Initial trigger - PlayOneShot", tak se mi nahodí při zapnutí mise/průzkumu, ale pak už nikdy...

Myslím, že se budeme muset smířit s tím, že v MSTS se prostě motor startovat a stopovat nedá...
Na stěrače se to dá sice vázat, ale při "stopnutém" motoru jde z výfuku kouř, dá se s tím rozjet, zkrátka velký kompromis
Na stěrače se ale dá taky vázat náv. opakovač (vypnutí), viz 451, což je podle mě přínosnější.
Jinak u všech mých zvuků nemám žádné nahrávky startu a stopu

Mimochodem dle manuálu k 742 se má po nastartování nechat běžet motor na volnoběh 10 minut a pak teprve jet.

Zdravíčko, jen drobný příspěvek: v sérii German Railroads se tlačítkem pro stěrače startují všechny lokomotivy, začnete aktivitu, je ticho, potom zmáčknete klávesu pro stěrače a postupně naběhne motor. Problém je u vypnutí, kdy při stisknutí klávesy stěračů motor skutečně zhasne, ale musíte tu klávesu držet stisknutou, jakmile ji pustíte, tak motor zase naskočí.

Jacek napsal:
Anonymous napsal:
740tka napsal:

Myslím, že se budeme muset smířit s tím, že v MSTS se prostě motor startovat a stopovat nedá...
Na stěrače se to dá sice vázat, ale při "stopnutém" motoru jde z výfuku kouř, dá se s tím rozjet, zkrátka velký kompromis
Na stěrače se ale dá taky vázat náv. opakovač (vypnutí), viz 451, což je podle mě přínosnější.
Jinak u všech mých zvuků nemám žádné nahrávky startu a stopu

Mimochodem dle manuálu k 742 se má po nastartování nechat běžet motor na volnoběh 10 minut a pak teprve jet.

ano má je to stejné jako u dieselových aut .. nastartovat chvilku počkat až se motor promaže a ohřejou se vložky v motoru případně chladící kapalina při studeném motoru je také nedokonalé spalování nafty a nepříznivé výfukové plyny a s tím snížený výkon. Samozřejmě minuta u auta znamená 10 minut u lokomotivy o několikanásobně větším obsahu a počtu válců .. btw. motory v lokomotivách jsou řešeny vůbec dokonale před nastartováním se pustí olejové čerpadlo které za klidu ! motoru natlakuje celou mazací soustavu, válce, kliku, veškerá ložiska atd. atd. a až potom se dá motor spustit. Výhoda je ve velmi malém opotřebení namáhaných částí, pokud startujete auto chvilku vám svití kontrolka baroskopu (mazání) a do tý doby než zhasne běží motor vpodstatě nasucho takže písty se dřou o válce ojniční ložiska i hlavní kliková ložiska všechno běží kov na kov.U lokomotivy toto prvotní namazání hlavně ulehčuje studené starty kdy musí startér roztočit takhle velký motor na nějaké minimální otáčky kdy dojde k zapálení nafty a to by nebylo se suchým motorem možné (možné by bylo ale o daleko větším výkonu potřebým k roztoční motoru) jelikož je tam obrovský součinitel tření. Při odstavení motoru se po zatížení musí nechat běžet dalších deset minut na volnoběh..při okamžitém zastavení (central stop) dojde většinou k zapečení pístních kroužků v pístu tak že daný válec ztratí kompresi a všechno co s tím souvisí .. snížený výkon znehodnocení olejové náplně a spalování oleje. Po deseti minutách na volnoběh se vyrovná teplota motoru na takovou mez že jeho zastavení už nehrozí žádným rizikem poškození motoru .. toť z praxe na 742

Nazdar ludia: Mam taky ''drobny'' problemik
Prezrel som si vsetky .wag subory voznov a podla toho dal zvuky aj tie co tam nemaju byt,ale tie napisane z wag suboru som tam dal.
Ked som si spustil hru MSTS tak pred hrou mi vypisovalo ze nemoze najst niektore subory .sms vagonov,ktore som tam inak maju byt (ak sa nemylim )
Neviem sa zbavit toho vypisovania a neviem v com je problem.
Poradite prosim.Diky,cawte

Naposled editoval moderátor:
No tak tam tie .sms subory asi nemas ... ono nejde o to co je napisane v nejakom .wag subore, ale o to co je fyzicky na disku a kde ... a ked to co je napisane v .wag subore neexistuje na disku, tak vypisuje prave tuto hlasku ... pozri sa do adresara sond co tam mas a podla TOHO to vypisuj ...

Johnz a ty víš o který konkrétní vůz se jedná? Já to z dotazu nepoznal.
Pokud někdo máte dotaz, že něco vyhazuje chyby, je nutné napsat odkud jste daný vůz získali a až teprve potom lze dostat odpověď. Jinak je to ztráta času.
Všechna vozidla z DVD BP jsou testována a chybné odkazy se tam nevyskytují. U vozidel z Ppoollllových stránek jsem také nenašel chyby, ale tady je nutné si uvědomit, že z těchto stránek nejsou zvuky v common.snd ,ale ve složce zvuky.

ja si myslím, že klávesa V by sa mohla využívať na špecifické zvuky a nie stierače, z ktorých aj tak nieje úžitok. Napríklad (ak by niekto robil zvuky na čmeliaky) na čmeliakoch chladenie vodného okruhu. Je to ako spustenie sirény, iste viete, o čom hovorím.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud někdo máte dotaz, že něco vyhazuje chyby, je nutné napsat odkud jste daný vůz získali a až teprve potom lze dostat odpověď. Jinak je to ztráta času.
Všechna vozidla z DVD BP jsou testována a chybné odkazy se tam nevyskytují. U vozidel z Ppoollllových stránek jsem také nenašel chyby, ale tady je nutné si uvědomit, že z těchto stránek nejsou zvuky v common.snd ,ale ve složce zvuky.
[SOUND DEFINITION FILE]
The sound definition file ../../common.snd/Vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms specified by the file CDVAGRESD.WAG
is missing or does not exist from/in the folder cd_Res\CDVAGRESD.WAG SOUND
or from the main sound folder (i:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\SOUND)
The error was found on this line: Sound ( "../../common.snd/Vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms" )
Chápu, že má za to, že tam ten soubor není,ale on tam je! Už nevím co s tím.
je to cd_Res
Poradíte někdo? Chybu: soubor CDvuzNakl4nLozeny.sms nebyl nalezen mi hází MSTS furt...

Anonymous napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
[SOUND DEFINITION FILE]
The sound definition file ../../common.snd/Vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms specified by the file CDVAGRESD.WAG
is missing or does not exist from/in the folder cd_Res\CDVAGRESD.WAG SOUND
or from the main sound folder (i:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\SOUND)
The error was found on this line: Sound ( "../../common.snd/Vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms" )
Chápu, že má za to, že tam ten soubor není,ale on tam je! Už nevím co s tím.
je to cd_Res
Poradíte někdo? Chybu: soubor CDvuzNakl4nLozeny.sms nebyl nalezen mi hází MSTS furt...

Zde můžou psát anonymové? Ale k věci. Z tohoto odkazu ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/vozy.rar si stáhni zvuky vozů. Problém by měl být vyřešen. Kdyby se přece jen ještě nějaký vyskytl, tak si přislušný vůz stáhni od Zbyňka, který nedávno updatoval Trainset.

Naposled editoval moderátor:
Díky. Jestli to pomohlo se dozvím až si pustím MSTS, což bude za dlouho. Jinak já jsem zatím většinu problémů našel tady vyřešenou, tak jsem nepotřeboval se registrovat.

Back
Nahoře