Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Miran napsal:
Martens napsal:
Robo napsal:
Dal som na Martensovú radu a stiahol si Audacity. Počas inštalovania som urobil dobrú kreposť - slovenčinu som prečátal ako slovinčinu a teraz to neviem vrátiť späť. Pri preinštalácii mi už nehodí ani ponuku jazyka a slovinčina je tam na furt ... Mohol by niekto poradiť ako meniť jazyk ?

Menu Datoteka - Preferences. Na první založce je combo, kde je napsáno Jezik. a je vybrána Slovenscina.

Tak to tam změn na Czech a potvrd tlačítko V redu. Změna se projeví až po restartu programu.

Martensi je to jinak:
Menu Uredi->Nastavitve->záložka Vmesnik a tam je to Combo s jazykem.

Vďaka, už to šľape a teraz si s tým idem potykať ...

Miran napsal:
Martens napsal:
Robo napsal:
Dal som na Martensovú radu a stiahol si Audacity. Počas inštalovania som urobil dobrú kreposť - slovenčinu som prečátal ako slovinčinu a teraz to neviem vrátiť späť. Pri preinštalácii mi už nehodí ani ponuku jazyka a slovinčina je tam na furt ... Mohol by niekto poradiť ako meniť jazyk ?

Menu Datoteka - Preferences. Na první založce je combo, kde je napsáno Jezik. a je vybrána Slovenscina.

Tak to tam změn na Czech a potvrd tlačítko V redu. Změna se projeví až po restartu programu.

Martensi je to jinak:
Menu Uredi->Nastavitve->záložka Vmesnik a tam je to Combo s jazykem.
Mirku, kdybych si to nevyzkoušel před tím, než jsem to napsal, tak bych to tam nepsal - v menu Uredi (mám ho jako druhé v pořadí), žádná položka Nastavitve není....jakou verzi Audacity máš? Já 1.2.3

Martens napsal:
Souhdruhu Maxo, nějak jste zapoměl dodat, že GoldWave je placený software.

Docela dobrý je free Audacity. Neumí ale dělat zvukové smyčky uvnitř wav, což výše zmiňovaný GoldWave umí.

GoldWave je pochopitelně i shareware a díky němu máme ve wav ty smyčky (cue), CoolEdit s nimi umí pracovat, ale neumí je vytvořit. Nezbytné to je třeba u všech houkaček, kompresorů a ventilátorů

Martens napsal:
Mirku, kdybych si to nevyzkoušel před tím, než jsem to napsal, tak bych to tam nepsal - v menu Uredi (mám ho jako druhé v pořadí), žádná položka Nastavitve není....jakou verzi Audacity máš? Já 1.2.3

Tak to ti pacholci dávaj pokaždý jinam. Já mám verzi 1.2.6. Ale hlavně že to Robovi funguje.

Pro navádění k užívání v rozporu s licenčním ujednáním odstraněno - Jiří Maxa dostává napomenutí za hrubé porušení pravidel tohoto fora. Ještě jednou a podám návrh na blokaci IP adresy a zablokování účtu.

Příspěvky týkající se avatarů soudruha Maxy byly přesunuty do HP - proto v diskusi o nich pokračujte tam a zde se věnujme opět jenom zvukům.

Děkuji

Mal by som pár pripomienok k zvukom 750 a atď.

Mám pocit, že hodnota v parametri DieselEngineMaxRPMChangeRate, ktorá činí 25, je pomalá.

Trakčné motory - pri 751 som to ešte ako tak bral, však tam dominuje SM, ale na 750, kde je zvuk TM dominantný, si myslím že sa od toho skutočného strašne líši. Podľa mňa sa k zvukom TE 005 najlepšie dostal Dejv.

Robo napsal:
Mal by som pár pripomienok k zvukom 750 a atď.

Mám pocit, že hodnota v parametri DieselEngineMaxRPMChangeRate, ktorá činí 25, je pomalá.

Trakčné motory - pri 751 som to ešte ako tak bral, však tam dominuje SM, ale na 750, kde je zvuk TM dominantný, si myslím že sa od toho skutočného strašne líši. Podľa mňa sa k zvukom TE 005 najlepšie dostal Dejv.

K DieselEngineMaxRPMChangeRate:
zase další věc o kompromisu. Buď bude reagovat zvuk turbodmychadla na otáčky motoru, nebo budou normální trakční motory. Řešením je nahrát kvalitní zvuky od volnoběhu po plný výkon. Pak by se nemuselo pískání turba přidávat zvlášť - už by tam bylo, tak jako u nové ukázky na mých stránkách.
U kyklopa je tato hodnota další nutnost kvůli otáčkoměru, je poněkud divné, když ručička vyletí na maximum za 2 sekundy a zvuky až po 25 sekundách...
Jak si to pak nastaví uživatel je další věc, já to uvádím jako doporučené hodnoty.

zvuk trakčních motorů jsem stáhl z videokazety o brejlovcích. Je to typický nezaměnitelný zvuk, ten Dejvův zvuk zvuk se k tomu nedá přirovnat ani po 5 pivech.
viz ukázky:
http://jacek-msts.ic.cz/trakcni_motory_750.wav a
http://jacek-msts.ic.cz/trakcni_motory_Dejv.wav

Nebo byla myšlena hlasitost?

Naposled editoval moderátor:
Když už se tu rejpe do těch zvuků, dovolím si malou poznámku (v podstatě zbytečnou). Nové zvuky na brejlovce musí být nahrané na nějaké mašině po dílnách nebo s dobrým tlumičem, protože málo bublají. Asi nejlepší zvuk v republice má 754 030. To je rachot. Škoda, že sem nemůžu dát ukázku :( (Jen tak mimochodem mám ji nafocenou na skin )

Robo napsal:
Jacek: Na 750/754 som sedel nie raz, preto si stále myslím, že TM znie inak. Do pozornosti by som dal ukážky z týchto webov...

Tak nevím, asi jsem hluchý, můžete porovnat:
průjezd 750.288 v Ostravě
http://jacek-msts.ic.cz/750.288_prujezd.mp3

a průjezd 754 v MSTS:
http://jacek-msts.ic.cz/754.013_prujezd.mp3

V prvním případě stojí vedle syčící pětasedma a v MSTS zvuk láme Dopplerův efekt, ale můžete mi říct co je těch TM jiné??

Pokud chcete kvalitní zvuky, dodejte kvalitní nahrávku. Je třeba si uvědomit, že naprostou většinu zvuků do MSTS jsem vyrobil JEN z nahrávky volnoběhu a přechodu do 1., max. 2. stupně. Zbytek už je "pouze" moje výroba, protože tu mašinu vám nikdo na nádraží (veřejně) túrovat nebude. A z nahrávky rozjezdu se nic dostat nedá ! A proto se musí další zvuky (turbo, atd.) vyrobit uměle a přidat zvlášť...

K těm videím:
je velký rozdíl, kde s kamerou stojíte. U kolejí (dole) budou TM oproti dieslu řvát, kdežto někde nahoře (jako ta berta z odkazu výše) je neuslyšíte vůbec. Rozdíly jsou taky u konkrétních strojů, atd.

Zkrátka:
u zvuku TM jsem přidal hlasitost v menších rychlostech a bude to pak v aktualizaci až se mi podaří vyřešit ten nežádoucí doběh nebo jiné turbo.

Další možnost je vyrobit si lepší zvuky :wink:

pri spustani aktivity sa vypise: Nelze najit sms soubor: .../zvuky/vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms

potom mi nejde spustit aktivita pretoze ked ma vyhodi do windowsu s tymto hlasenim a xem ist naspat, mam uz len ciernu obrazovku(neviete niekto preco?-predtym som si mohol normalne do Windowsu odskocit a hrat dalej...)

ja ale tie sms subory mam, mozno ich mam zle umiestnene, napise mi niekto kde presne maju byt??

ramelow napsal:
pri spustani aktivity sa vypise: Nelze najit sms soubor: .../zvuky/vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms

potom mi nejde spustit aktivita pretoze ked ma vyhodi do windowsu s tymto hlasenim a xem ist naspat, mam uz len ciernu obrazovku(neviete niekto preco?-predtym som si mohol normalne do Windowsu odskocit a hrat dalej...)

ja ale tie sms subory mam, mozno ich mam zle umiestnene, napise mi niekto kde presne maju byt??

tady .../zvuky/vozy/

ramelow napsal:
tak to som pochopil, ale kde ma byt umiestneny ten subor "Zvuky"...
To není soubor, ale je to adresář/priečinok ( s dalšími podadresáři ):
/Traiset/Trains/Zvuky/...
/Traiset/Trains/common.snd/...
/Traiset/Trains/common.cab/...
/Traiset/Trains/cd_163/...
/Traiset/Trains/zsr_350/...
atd.

Martens napsal:
ramelow napsal:

tady .../zvuky/vozy/
Ale dodržujme normy, má to být zde:

Sound ( "../../common.snd/Vozy/.......
Tak jsme se dohodli na první slezině.

Viz nově laděný Kyklop, zapomněl jsem to Jardovi napsat:

Sound ( "../../zvuky/loko_diesel/750/759cab.sms" ) Což je špatně.

Back
Nahoře