Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Tady je alespoň názorný příklad, že vymyslet značení není nic jednoduchého. Systém co používám jsem převzal od Ppoolllla, který měl oprávněně podmínku zachovat názvosloví. Jediná změna je místo Zvuky, common.snd. Právě čeština v názvech se nemusí také oprávněně líbit jiným národům. Proto je ideální nic nepočešťovat a názvy ponechat ve světovém jazyku a to angličtině. Také v názvu sms nemá co dělat CD. Copak ten samý vůz ZSSK klape na stycích jinak?
Neutrální by zápis Sound by mohl vyznít asi takto:
Sound ("../../common.snd/sndwag/Nakl4nLozeny.sms" )
To je jen můj pohled na věc. Anglické zkratky bych volil i z důvodu, že také nebudeme přejmenovávat složky Routes na Tratě, Trainset na Vozidla a Consists na Soupravy :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Tady je alespoň názorný příklad, že vymyslet značení není nic jednoduchého. Systém co používám jsem převzal od Ppoolllla, který měl oprávněně podmínku zachovat názvosloví. Jediná změna je místo Zvuky, common.snd. Právě čeština v názvech se nemusí také oprávněně líbit jiným národům. Proto je ideální nic nepočešťovat a názvy ponechat ve světovém jazyku a to angličtině. Také v názvu sms nemá co dělat CD. Copak ten samý vůz ZSSK klape na stycích jinak?
Neutrální by zápis Sound by mohl vyznít asi takto:
Sound ("../../common.snd/sndwag/Nakl4nLozeny.sms" )
To je jen můj pohled na věc. Anglické zkratky bych volil i z důvodu, že také nebudeme přejmenovávat složky Routes na Tratě, Trainset na Vozidla a Consists na Soupravy :lol: :lol: :lol:
To je zas voda na můj mlýn :(
- vymyslet značení opravdu není nic jednoduchého, s Ppoollllem jsme vyzkoušeli asi 4 varianty, než jsme došli k tomu, které používám doteď. Pak bylo dohodnuto pochopitelně něco jiného, ale to je pro mě jako zvukaře dnes prostě nepoužitelné.
- jestli se čeština nelíbí jiným národům, to je mi zcela upřímně jedno. Němec kvůli mě taky nebude dělat zvuky s českými názvy. Když si stáhnu jako běžný uživatel maďarskou mašinu, nezačnu se v ní rýpat, jsem uživatel a ne autor. Pro uživatele je podstatné porozumět v návodu co kam nainstalovat, nepotřebuje se vyznat ve struktuře nebo principu nějakého addonu - potřebuje aby to fungovalo. Takže když už, tak ten návod by měl být i anglicky.
- kvůli tomu, že základní program má názvy souborů v angličtině, nebudu pojmenovávat v angličtině svoje soubory. To nějak nechápu.

Ta značka CD se tam dostala při plnění stránek http://www.train-sim.cz českými vozy a když došlo na slovenské a další zahraniční, bylo už na (další) změnu pozdě, protože už bylo vše zveřeněno. Takže se můžeme pořád dohadovat o značení a směrování, ale zatím to k ničemu nevedlo. Když už bychom se dohodli, stejně ty odkazy v eng a wag nepřepíšete.
Já nevím, že nikdo nekritizuje modeláře jak pojmenoval soubory své lokomotivy, ale do zvuků mi kecá kdekdo. Holt zvuky asi většina lidí bere jako pouhý doplněk konkrétního modelu a ne jako samostaný výtvor...

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Já nevím, že nikdo nekritizuje modeláře jak pojmenoval soubory své lokomotivy, ale do zvuků mi kecá kdekdo...
Ale kritizujú, vrtajú a rýpu, kdežeby niekto nevrtal, vždy sa niekto taký nájde Pritom nikoho do toho nič, pretože ako konzumenti nemajú čo do súborov rýpať, najmä ak sa o inštaláciu stará inštalačný program. Lenže tu sa stalo zvykom furt niekomu niečo prikazovať a doporučovať

Jacku, vezmi si to čistě teoreticky. Třeba jednou se zvuky skončíš a příjde jiný zvukař, který si zase prosadí jiné adresáře, aby se opět odlišil. (vlastně Slovenská verze už existuje) Tímto složka pro zvuky už bude všude možně a celý trainset začne být totálně nepřehledný. Já si myslím, že každý nový příchozí by měl ctít už zavedené normy. Zatím mne nikdo nepřesvědčil, co je nevyhovující na složce common.snd/snd750, ...snd810,... sndelok, atd. Ppoollll mi to kdysi vysvětloval, když jsem mu vyčítal, že hned po slezině jde proti srsti, že se musí odlišit, aby se například nové zvuky brejlovců nemíchaly se starými zvuky. Ale tohle není argument. Příjde nový zvukař s lepšími zvuky, tak pokud jsou i nové vyladěné engy na tyto zvuky, tak by měla být samozřejmost ostatní varianty lokomotivy naklonovat, ať funguje kompletní řada a bude to rozhodně o 99% méně práce než s každým příchodem nového zvukaře přepisovat tisíce zápisů v engech z common.snd na zvuky. Proto jako člověk, který má tohle na starosti jsem proti. Zatím se opravdu nenudím, že bych z dlouhé chvíle přepisoval písmenka a efekt žádný. Kdysi byl zvukař Dejv, také myslím commony původně nepoužíval, ale byl pro sjednocení značení. A už před slezinou uvažoval o cestě nejmenšího zla dle mezi uživateli nejrozšířenějšímu systému, ze kterého se vycházelo na první slezině.
Ber to ale jen jako můj názor na věc. A také koukni do historie, kolik bylo pokusů o změny. Zatím nikdo své plány o změnách v systému adresářů Trainsetu nedotáhl do konce, vlastně ani do čtvrtiny. A nelze to nikomu vyčítat. Rodiny mají opravdu přednost. Takže buďma rádi, že máme to co máme.

Tax napsal:
Jacek napsal:
Já nevím, že nikdo nekritizuje modeláře jak pojmenoval soubory své lokomotivy, ale do zvuků mi kecá kdekdo...
Ale kritizujú, vrtajú a rýpu, kdežeby niekto nevrtal, vždy sa niekto taký nájde Pritom nikoho do toho nič, pretože ako konzumenti nemajú čo do súborov rýpať, najmä ak sa o inštaláciu stará inštalačný program. Lenže tu sa stalo zvykom furt niekomu niečo prikazovať a doporučovať
To by také jedni museli ctít druhé a ne z ladičů a údržbářů trainsetu dělat obyčejných konzumentů. :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
... To by také jedni museli ctít druhé a ne z ladičů a údržbářů trainsetu dělat obyčejných konzumentů. :cry:
To ovšem platí obojsmerne, nie len jednostranne, všakžejo ?
Okrem toho ladiči pracujú s engom počas betatestingu, do finálneho tvaru už vôbec zasahovať nemusia. Navyše ladiči nie sú počítačoví analfabeti, dokážu čítať aj myslieť a keď treba ešte nejaký dodatočný zásah do nastavení vozidla, nie je pre nich problém uvedené vozidlo nájsť a zmeny do neho zapracovať.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... To by také jedni museli ctít druhé a ne z ladičů a údržbářů trainsetu dělat obyčejných konzumentů. :cry:
To ovšem platí obojsmerne, nie len jednostranne, všakžejo ?
Okrem toho ladiči pracujú s engom počas betatestingu, do finálneho tvaru už vôbec zasahovať nemusia. Navyše ladiči nie sú počítačoví analfabeti, dokážu čítať aj myslieť a keď treba ešte nejaký dodatočný zásah do nastavení vozidla, nie je pre nich problém uvedené vozidlo nájsť a zmeny do neho zapracovať.
Taxi, jako autor modelů vozidel, zkus vytvořit nějakou zajímavou aktivitu, jako jsem se pokusil já. Pak mne konečně pochopíš. Ppoollll tohle pochopil už v počátcích MSTS. Pokud nebudou jednotné normy, tak nelze tvořit aktivity pro veřejnost. Tak mi mou snahu nekonečně nevyčítej a pokus se zařadit. Tady nejde o slovíčkaření, jak se co jmenuje, ale aby byl alespoň nějaký systém. Pokud někdo vymyslí vhodnější pojmenování, nebude problém vše dávkově přeznačit. Ale za podmínky, že se dodrží nějaká norma a ta je současně 1. slezina. Ale pokud bude značení každý pes jiná ves, tak Trainset nedá dohromady ani žádný Svatý. Já jsem i pro, aby se eventuelně stávající systém nenazýval TBP, ale nějak neutrálně, aby to lidi jako Ty zbytečně nedráždilo :lol: :lol: :lol: .

Zbyněk Šemora napsal:
Jacku, vezmi si to čistě teoreticky. Třeba jednou se zvuky skončíš a příjde jiný zvukař, který si zase prosadí jiné adresáře, aby se opět odlišil. (vlastně Slovenská verze už existuje) Tímto složka pro zvuky už bude všude možně a celý trainset začne být totálně nepřehledný. Já si myslím, že každý nový příchozí by měl ctít už zavedené normy. Zatím mne nikdo nepřesvědčil, co je nevyhovující na složce common.snd/snd750, ...snd810,... sndelok, atd. Ppoollll mi to kdysi vysvětloval, když jsem mu vyčítal, že hned po slezině jde proti srsti, že se musí odlišit, aby se například nové zvuky brejlovců nemíchaly se starými zvuky. Ale tohle není argument. Příjde nový zvukař s lepšími zvuky, tak pokud jsou i nové vyladěné engy na tyto zvuky, tak by měla být samozřejmost ostatní varianty lokomotivy naklonovat, ať funguje kompletní řada a bude to rozhodně o 99% méně práce než s každým příchodem nového zvukaře přepisovat tisíce zápisů v engech z common.snd na zvuky. Proto jako člověk, který má tohle na starosti jsem proti. Zatím se opravdu nenudím, že bych z dlouhé chvíle přepisoval písmenka a efekt žádný. Kdysi byl zvukař Dejv, také myslím commony původně nepoužíval, ale byl pro sjednocení značení. A už před slezinou uvažoval o cestě nejmenšího zla dle mezi uživateli nejrozšířenějšímu systému, ze kterého se vycházelo na první slezině.
Ber to ale jen jako můj názor na věc. A také koukni do historie, kolik bylo pokusů o změny. Zatím nikdo své plány o změnách v systému adresářů Trainsetu nedotáhl do konce, vlastně ani do čtvrtiny. A nelze to nikomu vyčítat. Rodiny mají opravdu přednost. Takže buďma rádi, že máme to co máme.

Jenže pořád řešíme jednu věc. Nový zvukař se nepochybně zase objeví, vydá nějaký balík zvuků, ale těžko bude kvůli té trošce vymýšlet nějaké „svoje“ adresáře, nedělejte si iluze, že bude zvuky dál aktualizovat nebo snad upravovat podle engů a požadavku modelářů a testerů.. ale konkrétně:
P. Kapoun vydal balík pro diesly. Mě se kvalita nelíbila, oprava se nekonala, tak jsem vyrobil totéž, když jsem získal nějaké nahrávky. Názvy souborů jsou stejné (moje) a místo složky ZVUKY to hodím taky do common. A co teda s tím??
- uživatel si bude muset pochopitelně vybrat jen jednu verzi, ale moje zkušenosti jsou takové, že lidi to prostě míchají bez ohledu na common nebo zvuky a mě se pak ptají proč to nefunguje. Jak to asi mám řešit? Dnes už každému odpovím, ať si ode mě stáhne aktuální verzi a rozbalí dle mého návodu. Nevím proč mám ale uvažovat, kde je asi chyba, když si to ten člověk hodí někam jinam.

Ale tohle momentálně není můj hlavní problém. Je to aktuální vždy, když někdo vydá jiné zvuky.
Jak jsem už několikrát psal, strukturu adresářů ZVUKY jsme vymysleli dávno před slezinou, ještě v dobách Pampalinyho a PaVa. Tenkrát vznikal trainset pro připravované stránky train-sim.cz. Jenže času bylo málo mezitím vznikl trainset BP a byly prosazeny ty složky common. Ty ale nevymyslel zvukař! Tenkrát bylo zvuků minimum, ode mě 742, 843 a berty. Dnes jsem někde jinde – tohle http://jacek-msts.ic.cz/paginy/zvuky.htm je seznam zveřejněných zvuků. A je to tak asi polovina toho co jsem stvořil. Další polovina je v různém stádiu rozpracovanosti a jde o to, že systém složek „snd.xxx“ je pro mě jako autora nepoužitelný, to by pro mě znamenalo vytvořit asi 70 složek „snd.xxx“, které budou jen velkým chaosem. Sice funkčním, ale znemožňujícím mi orientaci v nich a jakékoliv úpravy.
Co bude snd.363? peršing nebo pára? Co snd.450? EM 475.0 nebo M 450.0? Co snd.182? Šestikolák nebo taurus? Co snd.464? Ušatá nebo rosnička? Nebo elektrika FS 464? Nebo snad nějaký reko panťák? A tak by se dalo pokračovat…
Uživatel může mít zvuky kdekoliv, klidně v jedné kupě. Ten se v tom nerýpe, na prvním místě se v tom musím vyznat já – autor. No a jak jinak to pak mám zveřejňovat, abych si byl jistý, že to bude fungovat i jiným? A kdo jiný než zase autor by měl přijít s novou normou, když stará nevyhovuje?
A tím jsme opět na začátku. Změna názvu ZVUKY na cokoliv jiného není problém, ale vždycky budu trvat na dalším rozdělení podle trakcí:
- páry
- motory
- diesly
- elektriky
- speciály
- vozy
Takže by bylo potřeba stejně ty stovky odkazů v eng/wag přepsat a to už zrovna může zůstat i název ZVUKY. Ale to nechceme. No ale pak není co měnit.

Jacku, zase tak neřešitelné to není. pokud má snd obsazenu řadu, která je i pro nově vznikající páru, copak je problém páry odlišit? Ale na druhou stranu snd363 neexistuje.¨
Je sndelok, tak stejně mohou být sloučeny páry i motory. Pak vozy a jsme na 4řech složkách. Tady nejde o boj za nějaký můj systém. Není můj. ale společně komunikovat a vyřešit optimální řešení. Že si uživatel postahuje mix Dejv, Jacek, Kapoun a pak mu to dělá divy, to je problém nezodpovědného uživatele a ne abychom vymýšleli stále dokola nějaká uhýbací řešení. Umíš si představit, jaká by to byla nádhera, kdyby normy uznávali všichni autoři? Já když se podívám na novinky do BP (kterými mne zásobuje ŽSR), tak se mi z toho motá hlava, kolik toho mám otestovat. A to se mi do common.snd zatoulalo kromě snd750 i cd750, tedy cosi úplně mimo. Já si myslím, že je v zájmu všech, aby se zde ve fóru nikdo neptal, kde sežene zvuky "vozne" a jiné modifikace pro zvukové soubory. Proto jsem chtěl anglické zkratky, aby se Češi a Slováci neprali jako kdysi s pomlčkou a pak to dopadlo jak to dopadlo k naštvání všech obyčejných lidí. :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
... Je sndelok, tak stejně mohou být sloučeny páry i motory...

Parní lokomotivy jsou v adresáři SNDSlok 8) Jediné, v čem by mohl být problém je to, že odkazy v .eng jsou směřovány do common.cab (ale pokud si někdo stáhne Jackovy soundy na mé stránce, všechno pošlape.) Jen jsem nedbalý ohledně zveřejňování případných Jackových aktualisací :eek: .

Zbyněk:
Snd363 není, ale to neznamená, že někdo tu páru neudělá. To jen příklad, ale to je jedno. Protože jsme to řešili už několikrát, tady je znovu můj návrh struktury omezený pouze na jedno písmeno v rámci úspory délky, názvy částečně po vzoru Kryšpína:
ZVUKY
/ E (balík pro elektriky)
/ P (balík pro páry)
/ M (balík pro motory)
/ T (balík pro diesly)
/ S (balík pro speciály)
/ V (balík pro vozy)
Jestli se základní složka bude jmenovat ZVUKY nebo SOUND, či COMMON je mi jedno, ale do vlastního obsahu si opravdu mluvit nenechám. To ať se na mě nikdo nezlobí. Nevím, proč bych měl používat anglické názvy, aby se Češi a Slováci domluvili (já jsem se o pomlčku nepral, mám na Slovensku rodinu :) ). V obsahu složek E, P, M, T, S, V se budu rýpat zase a jenom já, uživatel ne. A to ani ten běžný konzument, ani případný ladič vozidla. A jestli je v názvu sms CD? No u vozů je, proč se tam dostalo, jsem psal výše. Komu se to nelíbí, ať si ty odkazy upraví nebo stáhne zvuky jiného autora. U mašin žádnou značku správy nepoužívám, ale pokud jsou 2 verze téhož, má starší verze v názvu CSD
Otázkám typu „kde seženem „vozne“ se nevyhneme – prostě jde o zvuky jiného autora, nejsou ani v trainsetu a nemám s nimi ani já nic společného.

Jinak čistě teoreticky, co když odkaz v engu bude vypadat takto „../../../../xxxcab.sms“, bude to fungovat?

Pikku:
(ale pokud si někdo stáhne Jackovy soundy na mé stránce, všechno pošlape.)
Ale jen do té doby, než vydám aktualizaci, která tam není. Naposled mi psali hned 4 lidi kvůli chybě v sms 524.1 a já jsem jezdil s mašinou jako blázen než mi došlo, že to mají od Tebe :?

Já si myslím, že problém je jinde. V původních značeních MSTS byl chaos a každý inteligentní uživatel si vše naskládal do svého systému. Já byl tenkrát inspirován panem T a strukturou od Pikka. Jenomže já díky prezentaci své trati neúmyslně svůj systém rozšířil mezi většinu uživatelů. Tenkrát to ale byla nutnost, protože jsme s Tomim vyvíjeli návěstidla a bylo nutné upravit kabiny. Jirka Polák pak přešel do podobného systému, takže současně už jsme kompatibilní.

A mám pocit, že slezina neslezina každý pokračuje ve svém systému protože by si musel předělat celý komplet , který má doma. Však Pikku mi to tak narovinu řekl. A tak to bude myslím všude. Jacek určitě má také vše podle svého systému.
Jenomže slezina byla před lety a za tu dobu se udělalo hodně práce a nevidím důvod proč další tři roky vše přepisovat jinak. Copak je problém se normálně domluvit na dalším názvu složky, pokud by hrozily duplicity, jak píše Jacek? Já problém nevidím. Pára klidně může mít jedno písmenko, Taurus může mít DB, copak je to něco nadlidského?
Doma ať si každý vše předělá do čeho chce, ale pro veřejnost prosím normy dodržujme. Jen tak se vyvarujeme chyb, viz jak napsal Pikku.

Se zájmem sleduji tuto diskuzi a chtěl bych říci svůj názor jako názor obyčejného uživatele.Zvuky ve složce common.snd nikdo neaktualizuje a zvuky se přepisují a je z toho pěkný guláš,naposledy jsem to zažil u zvuků na 524.1,které jsem si stáhnul od Pikka.Nesedělo mi to,tak jsem si stáhnul zvuky přímo od Jacka a použil jeho nastavení.Pak jsem si podle návodu upravil nastavení brzd v engu a hle,zvuky byly o hodně lepší.Když se tady tak horuje pro zachování common.snd,tak je zapotřebí taky říci,kdo a jak se bude starat o jeho aktualizaci,ten blázinec ve zvucích na 770 je už neskutečný,to je jen příklad.U Jacka jsou zvuky naprosto přehledné,vím,jakou verzi zvuků mám nainstalovanou,mám nastavené reálné hodnoty v brzdách a tohle u common.snd naprosto chybí.Pokud si p.Šemoro myslíte,že Váš systém je lepší,tak tedy zajistěte pravidelnou aktualizaci všech zvuků,aby z toho nebyl takový guláš.Pokud tohle nezajistíte,tak nechte Jacka pracovat,neboť je možnost,že se naštve ,na msts se vykašle a kdo pak bude dělat zvuky?Vy osobně,pane Šemoro :?:

Pane Nováku, přestaňte se už konečně navážet do lidí, kteří do MSTS něco dělají. Žvanit prázné řeči, to umíte perfektně. Pro Vaši informaci, poslední aktualizace byla 20.3. včetně zvuků od Jacka. Další bude, až bude. Pokud na to pospícháte, tak musíte také s něčím konstruktivním přispět a ne se zde jen snažit lidi otrávit.

Já jenom poznamenám, že zvuky byly aktualizovány i v trainsetu BK.
Jinak je věcí každého uživatele, zda si provede další upgrade. Samozřejmě Jack je nejlepší zvukař, tady není o čem. Zase není takový problém zvuky si aktualizovat, event přesměrovat dle trainsetu BK. Mě osobnš je to úplně jedno. Co se mi líbí stahnu a zaktualizuju.

Zbyněk Šemora napsal:
Pane Nováku, přestaňte se už konečně navážet do lidí, kteří do MSTS něco dělají. Žvanit prázné řeči, to umíte perfektně. Pro Vaši informaci, poslední aktualizace byla 20.3. včetně zvuků od Jacka. Další bude, až bude. Pokud na to pospícháte, tak musíte také s něčím konstruktivním přispět a ne se zde jen snažit lidi otrávit.
Jenže to nejsou prázdné řeči, P. Novák teď uhodil hřebík na hlavu - poukázal na můj největší problém. Zvuky jiného autora jsou jen "nárazovou" komplikací, která po pár týdnech vyšumí. Umístění do složek se kritizuje neustále, ale ještě nikdy mi kvůli tomu nepsal žádný uživatel - asi to lidi mají opravdu každý po svém. Běžní uživatelé (ti konzumenti) to nikdy nekritizovali. Ale nepřekonatelný problém jsou právě ty aktualizace. Takže 20. března byla poslední? Mezitím jsem měl já 8 aktualizací, většinou šlo o úplně nové zvuky. Dotazy a připomínky pak ale chodí jen na moji hlavu. Vám ne. Konkrétní případy:
- někdo se mě ptal, jestli nebudou lepší zvuky pro M 131.1. Až po několika e-mailech jsem zjistil, že má vlastě ty upravené z 842 ze Sinusu. Tak si stáhl aktuální.
- 4 lidi mi psali kvůli "jakési" chybě u 524.1. Nenapsali u jaké verze, takže jsem jezdil po Kolíně sem a tam snad půl hodiny a nic se nestalo. Tak jsem jezdil znova s druhou s komínem Giesel a zase nic. Prošel jsem sms, nic. Nakonec se ukázalo, že má staré verze sms od Pikka, ve kterých byl překlep. Na mých stránkách byla oprava dávno před tím. A sinus? Tam je taky nějaká složka snd524, ale co je v ní, netuším. Tenkrát mě hledání "chyby" stálo asi 2 hodiny času. Úplně zbytečně.
- toho čmeláka radši ani komentovat nebudu, to už bylo opravdu pro zlost. Tenkrát jsem opravdu uvažoval o tom, že ten link ze stránek smažu a dopíšu ať si kritizující vyrobí lepší zvuky :twisted:
Od té doby podobné případy odbývám tím, ať si stáhnou ode mě aktuální verzi a kdyby to nešlo, ať se ozvou znovu. Na tom je krásně vidět, že zvuky každý bere jako pouhý doplněk, který je třeba jednou stáhnout a tím to hasne. Němci mají u V 100 zvuky z roku 2002 a mají vystaráno. Z tohoto pohledu je jakákoliv změna názvů nebo umístění pouhá kosmetická úprava

Jestli mě to nepřejde, budu mít brzo jedno konkrétní řešení k tomu sjednocení, zatím u elektrik. Ale aktualizace to opravdu nevyřeší.

Zdravím,
dovolil bych si názor obyčejného,místy snad i trošku zainteresovaného uživatele česko-slovenského MSTS /kdo chce,pomlčku ať si odmyslí :) /.
Abych pravdu napsal,začínám mít z našeho MSTS v poslední době tak trošku strach.Přesněji,začínám mít strach ze stahování nových skinů,modelů,zvuků,aktivit apod.V MSTS totiž vše souvisí se vším a kdekoli může dojít /a dochází/ k nějakému zádrhelu,nejde spustit aktivita,nelze najít soubor xxx.snd,selže načtení kabiny atd,atd.Musím přiznat,že v okamžiku selhání načítání MSTS z jakéhokoli důvodu,vracím se ke stavu,kdy mi simulátor fungoval bez chybových hlášek.Většinou to tedy znamená smazání nově stažených zvuků /od kohokoli :!: /,nově zařazeneného modelu /od kohokoli :!:/,odstranění nově nainstalované aktivity /od kohokoli :!: / atd.Ale ano,je to samozřejmě jen můj problém,ovšem je mi docela líto všech,kteří si neumí "přeupravit" .eng,.cvf či .sms a všechny ty problémy s načítáním např. aktivit odstranit. Jen dodávám,že jsem měl na mysli "obyčejné" uživatele a ne rádoby ladiče a znalce,kteří si /a následně i ostatním/ takové problémy vytváří víceméně sami.
Ale ke zvukům.Nechci se pouštět do nějaké složité diskuze,protože nejsem až na tak odborné výši jako dosud zde diskutující,ale jisté je,že Jacek je v současné době podle mého názoru velmi zdatným /či snad přesněji jediným/ zvukařem a tak je s ním diskuze na téma zvuky a současná podoba TBP zcela na místě.
Já osobně nejsem zarputilým zastáncem žádného systému.Prostě mi postačí něco,co funguje a nepotřebuji proto stále něco upravovat.V současné době tedy ctím systém TBP.A proč? Protože občas tvořím aktivity pro "BP" a bez systému značení /neřeším zde vlastnosti vozidel/ trainsetu BP by to holt bez "problémů" nešlo. :lol: :wink:

David

David Hájek napsal:
Protože občas tvořím aktivity pro "BP" a bez systému značení trainsetu BP by to holt bez "problémů" nešlo. :lol: :wink:
To chceš dať ruku do ohňa za to, že keď si stiahneš model, zvuky a cabview napríklad odo mňa z webu a nebudeš do toho rýpať a preznačovať, že ti modely nebudú fungovať, pretože nemajú "značenie" podľa TPB ? Práve si vypotil kapitálnu hlúposť.
Nefunguje len to, do čoho sa ktokoľvek a z akejkoľvek príčiny začne bezdôvodne vrtať, pretože mu "nesedí" to alebo ono a potom dá takto rozvrtaný ( a preznačený ) model do consistsu. Pokiaľ je model náležite pripravený k distibúcii, to znamená že je v inštalačnom tvare, má prichystaný cabview a zvuky, ktoré sa takisto nainštalujú na svoje miesto ( zhodujúce sa s údajom v engu ), tak je lautr jedno, či je model, zvuky cab vybavený "názvoslovím" podľa TBP alebo nie, jediné, na čom záleží ja to, aby do toho, jak to nachystal autor už nikto nevrtal. A to je presne to, čo Jacek popisuje.

Back
Nahoře