Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
nebulus napsal:
Ako je to s typom regulátora neviem, ale ani 771-075 na ktorej sme nahrávaly zvuky, nemá na 2. stupeň voľnobeh.

To viem, však zvuky sa nahrávali z nej.

Opäť upresním.
Podobne je to aj pri 751, 752 s elektronickým regulátorom GC66P, ktorý je u nás rozšírený tak tipujem na 33%, no v Českej republike je to určite vyššie percento. Nie len že na 1., 2. stupni sú voľnobežné otáčky, ale sú dokonca nižšie oproti "nereko". V združenom regulátore je iná otáčková aj palivová vačka, takže k danným otáčkam je aj vyšší výkon. 751reko:
0 - 300ot - 0kW
1 - 300ot - 30kW
2 - 300ot - 60kW
3 - 330ot - 120kW
4 - 415ot - 280kW
5 - 505ot - 455kW
6 - 595ot - 630kW
7 - 685ot - 805kW
8 - 775ot - 980kW
s plným chladením a s odľahčeným kompresorom.

No nakoniec čo budem kecať, tu je jeho charakteristika:
http://gsmsoftware.szm.sk/751/GC66P.jpg
GC66Psmall.jpg

Naposled editoval moderátor:
zsr:
Tak to skutočne neviem. U nás 749ka nebola ani na návšteve. No predpokladám, že rozdiely tam nebudú.

Zdravím, opäť sa snažím experimentovať :lol: .

1. Je technicky možné nastaviť wavko výbeh TM, aby sa pustil len vtedy, ak zídem z výkonu ?
2. Je možné nastaviť v sms frekvenciu výbehu TM a takto ho tónovo zosúladiť s TM vo výkone ? Nepáči sa mi, ak rovnaký zvuk výbehu počujem ako v 20-ke, tak aj v 100-ke.

Robo napsal:
Zdravím, opäť sa snažím experimentovať :lol: .

1. Je technicky možné nastaviť wavko výbeh TM, aby sa pustil len vtedy, ak zídem z výkonu ?
2. Je možné nastaviť v sms frekvenciu výbehu TM a takto ho tónovo zosúladiť s TM vo výkone ? Nepáči sa mi, ak rovnaký zvuk výbehu počujem ako v 20-ke, tak aj v 100-ke.
1. Nelze. Lze jen nastavit vyšší hlasitost při malém výkonu
2. Lze, v balíku pro elektriky i diesly to tak je (resp. bude)

Ahojte

ponúkam nahrávky ( motor: rozbeh/EDB ) el. jednotky 460
záujemcovia, ozývajte sa na mail ( nie S.Z. ) zsbeer@gmail.com ( do predmnetu prosím napíšte "zvuky 460" ; za pochopenie dakujem :wink: )

PS: nahrávky viacerých "verzií", niektoré z Čiernej nad Tisou, iné z Opavy atď

Kto má záujem o moju zvukársku prvotinu, ktorou sú zvuky pre plecháče, tak si ich môže stiahnúť na http://pegas.msts.szm.sk ale dajte do zápisu, že ešte v tejto brandži len začínam... určite čítajte readme... pripomienky sem, alebo na mail...

Veľmi pekný počin. Celkom sa mi páčili nové zvuky niektorých prístrojov, ale nájde sa aj pár pripomienok. Výber použitých funkcii nejdem riešiť ( to sa spraví :) ), ale nože si otvor trebárs CB a daj test zvukov. Zabudol si totiž vložiť pár wav súborov. Stane sa :D .

Pegas: Na začiatok veľmi pekná práca, jediné čo by som odporučil je trocha pozmeniť alebo vymeniť zvuk TM a hádam upraviť značenie všetkých waw aby to mohlo ísť do centrálneho adresára sndelok, ale to je už vôľa autora, ale ako vravím-skvelý začiatok !

Mám malý problémek. Vždy když jedu volnou jízdu s kterou koliv 754kou, tak se mi zvuk kompresoru spouští pořád do kola... Nevíte někdo co s tím???

Mraaazek napsal:
Mám malý problémek. Vždy když jedu volnou jízdu s kterou koliv 754kou, tak se mi zvuk kompresoru spouští pořád do kola... Nevíte někdo co s tím???
Po startu msts nesmíš odbrzdit.Počkej až doběhne kompresor a pak to uvolni.

Zdravím, pokúšam sa vytvoriť slučku vo wav, avšak neviem, či to audacity zvládne. Ak nie, vedeli by ste mi poradiť iný free program, ktorý to zvládne ? Vďaka.

Robo napsal:
Zdravím, pokúšam sa vytvoriť slučku vo wav, avšak neviem, či to audacity zvládne. Ak nie, vedeli by ste mi poradiť iný free program, ktorý to zvládne ? Vďaka.
Audacity to určitě nezvládne - což je škoda. Freeware to není, ale umí to Sound Forge ( shareware)

Ahoj, měl bych naprosto laický dotaz...Lze nějak dostat ze sms souborů wav soubor, nebo je to nemožné? Vim, že třeba u českých lokomotiv je oboje (jak sms, tak i wav), ale u některých zahraničních lokomotiv jsou pouze sms.

hodkowicz napsal:
Ahoj, měl bych naprosto laický dotaz...Lze nějak dostat ze sms souborů wav soubor, nebo je to nemožné? Vim, že třeba u českých lokomotiv je oboje (jak sms, tak i wav), ale u některých zahraničních lokomotiv jsou pouze sms.
Z smsky vytáhnout wav soubor je podle mě nemožné.Ty zahraniční zvuky můžou být pouze upravené defaultní takže to .wav nepotřebuje..

hodkowicz napsal:
SMS soubory jsou pouze konfigurační.Nastavují,kdy bude jaký zvuk běžet a podobně.Z něho waw soubor nedosatneš,

Back
Nahoře