cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

No ja za seba môžem rovno povedať že ma z toho vynechajte :cool:, robím na trati, ale určite to niekto "chytí".

3michal napsal:
Zdravím :)
...
Neviem teraz komu mám fotky poslať, či Davidovi, Dušanovi alebo nebulusovi :D ...

Nazdar 3michale,
jak jsem už někde psal,ode mě se funkčního cabu pro stroje ř.131 určitě nedočkáte.Bez znalostí jeho tvorby a trpělivosti to prostě nejde.;) Myslím,že se ale o snímky určitě někdo přihlásí.Rád bych ale o ně poprosil a podrobil je potom detailnímu bádání.;)
Předem za odkaz na fotografie děkuji.Kdyby jsi je ale musel posílat na CD poštou,na mou prosbu klidně zapomeň. :)

David

kedze nikto sa toho nechitil skusam to spravit sam
http://sklad.obrazku.cz/stranka/107335_cab131.JPG.html
zatial mam hotove brzdy a reverser

No neviem či to má zmysel, toto je fakt od veci pozícia.Snáď by to bolo lepšie nafotiť ešte raz.

duuso napsal:
No neviem či to má zmysel, toto je fakt od veci pozícia.Snáď by to bolo lepšie nafotiť ešte raz.

duuso: To už máme dohodnuté ;-) nafotí sa to znovu, ale mates je veľmi netrpezlivý :D:D tak zatiaľ takto :D

3michal napsal:
duuso napsal:

duuso: To už máme dohodnuté ;-) nafotí sa to znovu, ale mates je veľmi netrpezlivý :D:D tak zatiaľ takto :D
mna len nebavi pozerat na ten cab od 362 ked jazdim na 131

Ale je to pekne chlapi, ze sa chytate, kiez vam to vydrzi;) Ono to je vacsinou tak, ze vacsina to vzda po kratkom case, bohuzial.

mates.zscs napsal:
je to lepsie ako pocuvat ze sa to neda (teraz nemyslim teba)

Zdravím,
"mates.zscs" měl na mysli zřejmě mě.;)
Nedávno jsem se nabídl k zhodnocení uvedených fotografií a jasně jsem pak napsal,že kdyby byly snímky dalších částí pultu nafoceny tak,jak je nafocena oblast brzdičů,bylo by to pro tvorbu cabu ideální.
Jak tak čtu,zřejmě jsme si s "matesem.zscs" nerozuměli v pojmu "dobrá kabina".Podle mne jde tedy o pult/kabinu,který je nafocen/vytvořena tak,že strojvůdce v MSTS sedí tam,kde sedává v reálu,tedy mezi voličem smeru a kontrolerem.Ponechám na zhodnocení každého,zda je můj názor správný či nikoli.Nikomu ho nevnucuji a nikoho nenutím ho poslouchat.
A to nejdůležitější,"3michalovi" i "matesovi.zscs" jsem měl snahu na názorné ukázce jedné fotografie popsat kde,co a jak by se mohlo příště zlepšit a na co je třeba dávat pozor.
Na závěr ještě dodávám,že jsem neměl v úmyslu "matesovo" dílo hanit.Šlo mi jen o slušně a konstruktivně podanou,řekněme kritiku.
Pro všechny další "fotiče" stanovišť lokomotiv bych ještě rád poznamenal,že focení stanovišť není žádná legrace a chce to opravdu jen cvik a zkušenosti.Tedy,je-li dostatek příležitostí se na lokomotivu dostat samozřejmě.;)
Však Martens ví,jak mě v mých začátcích pořádně "dusil".;) Ovšem ani dnes se mi mnoho věcí nepodaří nafotit tak jak je třeba,ale to je už jen můj problém,se kterým se musím poprat sám /pokud možno neveřejně ;-)/.

"Matesovi.zscs" samozřejmě přeji do další tvorby mnoho zdaru a věřím,že se mu dílo podaří dokončit dle jeho představ.;)

David

Zdravím,
"mates.zscs" měl na mysli zřejmě mě.;)
Nedávno jsem se ....

David

ja sa nehnevam ani to nebol dajaky utok na vas (klobuk dolu pred vasou tvorbou) ja som len nechcel mat pocit ze som sa trepal 190km (a pohadal sa s otcom) nato aby s toho nic nebolo tak preto som sa do toho pustil sam mozno sa to dakomu nepaci ale sak v trainze to maju tiez takto riesene a mne sa to celkom paci a uvidime ako sa to bude pacit ostatnym ked to dokoncim

mates.zscs napsal:
ja sa nehnevam ani to nebol dajaky utok na vas ...

Však se nic neděje.;) Osobně mě také těší,že se našel někdo další,kdo zkouší stanoviště fotografovat.Chápu,že když člověk jede takovou dálku,obětuje tomu mnoho času a nakonec to nedopadne dle jeho představ,že to dovede naštvat,ale tak už to v našem koníčku chodí.Sám vím,co to je jet natáčet nějakou trať přes půl republiky a potom prší.:mad: Také to sice naštve,ale pak se to zkouší znovu a znovu.

Jak jsem psal,věřím,že se rozpracovaný cab pro stroje ř.131 podaří dokončit.Bude-li ale nafocen ještě jednou,rovněž by to nemuselo být na škodu.;)
Jinak stále platí má nabídka dokončeného pravého a levého pohledu ze stanoviště stroje 131 045.Bude-li zájem,mohu Ti je o tomto víkendu poslat.

David

Naposled editoval moderátor:

ale potreboval by som s tym pomoc animovat pridavnu brzdu sa mi nedari furt to tam tak cudne skace hocijak rovno to dam furt to dajako skace hore dole doprava dolava

David Hájek napsal:
Však Martens ví,jak mě v mých začátcích pořádně "dusil".;)
Ale jdi Davide - to nebylo dušení, ale .... no jak to nazvat .....nicméně jsi názorná ukázka rčení o úrodné půdě ( asi je opravdu potřeba to na začátku pořádně pohnojit a pak už to jde samo :D) .... asi taky budu muset ukázat své první fotky kabiny.....ze šlechtičny.....s na figu foťákem a abych zamaskoval nevhodně nafocený front a mizerné spoje, tak jsem všude cpal pucvol..... a na to si pamatuji první Taxovu reakci - kua, čo tam robí to pyžamo ( myšleno pucvol na armaturách nad dvířkama do kotle). :cool:

S 3michalem jsme si to vysvětlili, co je na té 131 špatně nafoceno a proč je to špatně nafoceno .... matesi....kabina z toho půjde poskládat, jenom bude stát za starou belu....právě z důvodů, které jsem i tady uvedl....

Matesi : pokud Ti skáče brzdič přídavné brzdy, tak je to o tom, že jste nepoužívali drátěnou spoušť nebo samostpoušť a strhávali jste foťák při expozici....nicméně není nic ztraceno........

1) vyřež si všechny pozice přídavné brzdy a schovej vše do alfy ( samozřejmě tedy mimo rukojeti brzdiče).....

2) pak si zvol jednu polohu jako referenční a s tou nehýbej....

3) ještě se mi vyplatilo na dodělat na snímky čísla těchto snímků, abych se orientoval, který že zrovna ladím.....

4) a pak příslušný snímek vidět ve vlastní simulaci a pokud skáče, tak výřez rukojeti jak ve vlastní textuře, tak i v alfě posouvat tak, až nebude skákat proti referenčnímu snímku....

5) až to budeš mít, tak můžeš ty čísla snímků schovat do alfy....

Je to piplačka, ale dá se tím zachránít pokažené focení, pokud není šance nafotit to znova.

vcera som trosku zamakal a uz mi chybaju len drobnosti ale je toho hodne este
http://sklad.obrazku.cz/stranka/107547_cab131.JPG.html

Ono, ja som sa trepal 200 km do Žiliny kvôli cabu 183 a cestu som si platil nakoľko režinu nemám a fotky sú nič moc, takže neni si sám...samozrejme že snaha sa cení, ja si to veľmi cením, ak si si nestačil všimnúť dokola vo fóre meliem o tom, že je málo tvorcov a veľa konzumentov, len som poznamenal, že ak by bola možnosť fotiť to ešte raz bolo by to dobré.

[/quote]

No zatiaľ to vyzerá celkom fajn, som zvedavý ako sa to bude hýbať.
[/quote]
hybat sa to bude ale necakajte ziadnu slavu nakolko je to moj prvy cab ale budem sa snazit aby to vyzeralo slubne

odteraz mozete stahovat umna na http://mates-msts.jex.cz/ cab pre rusne radu 131 s tym ze za left a right pohlad sa chcem podakovat Dávidovi Hájekovi

mozno nebude vyhovovat uzivatelskej narocnosti ale mozno bude dobry dokedy niekto neurobi novy

mates.zscs napsal:
odteraz mozete stahovat umna na http://mates-msts.jex.cz/ cab pre rusne radu 131 s tym ze za left a right pohlad sa chcem podakovat Dávidovi Hájekovi

mozno nebude vyhovovat uzivatelskej narocnosti ale mozno bude dobry dokedy niekto neurobi novy

ten cab je super, chci se jen zeptat, ten měřák vlevo dole pod měřákem napětí v troleji je na co. Je to ukazatel jízdních stupňů?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře