Přenos příspěvků z Řídícího kontroleru
Ahojek,
tak jsem si dovolil přestěhovat příspěvky o návěštění z tématu o řídícím kontroleru.....takže rekapitulace
Jarda Jetmar napsal:
A mimochodem, ač to do tématu nepatří - nedají se nějak "zintenzivnit" světla návěstidel, aby bylo možno vidět na větší dálku?
Zdravim, samozrejme ze svetla sa "zintenzivnit" daju, nedavno som experimentoval s modifikaciou ACE suboru svetla a podarilo sa mi zvysit viditelnost svetiel navestidiel na viac ako 1.5 km (na rovnej trati bolo mozne vidiet naraz dva oddiely autobloku ). Zatial som to nechal tak, nech sa k realnosti vyssie uvedeneho vyjadri niekto skuseny. Jedna sa o malicku upravu skriptov, nie je problem vyladit to a zverejnit
tomi napsal:
Jarda Jetmar napsal:
A mimochodem, ač to do tématu nepatří - nedají se nějak "zintenzivnit" světla návěstidel, aby bylo možno vidět na větší dálku?
Zdravim, samozrejme ze svetla sa "zintenzivnit" daju, nedavno som experimentoval s modifikaciou ACE suboru svetla a podarilo sa mi zvysit viditelnost svetiel navestidiel na viac ako 1.5 km (na rovnej trati bolo mozne vidiet naraz dva oddiely autobloku ). Zatial som to nechal tak, nech sa k realnosti vyssie uvedeneho vyjadri niekto skuseny. Jedna sa o malicku upravu skriptov, nie je problem vyladit to a zverejnit.
Jak jsem psal výše, viditelnost návěstních světel je daná předpisy na určitou vzdálenost a ta, kterou vyzkoušel Tomi je z hlediska reálnosti provozu nereálná.......podívám se do předpisů pro projektování SZZ a TZZ, jak je tam definovaná viditelnost přesně...údaje zjistím od kolegů a dodám...odhadoval bych to tak na max 300 metrů....
Zdravím, co se týče zviditelnění návěstidel, tak na to přeci existuje v MSTS jednoduchý patch, která upraví viditelnost návěstidel na přibližně 1500m. Sám ho na několika tratích používám a standartně je přibalen u některých komerčních add-onů (German Railroads) a je tuším i ke stažení zdarma na
http://www.train-sim.com. Stačí vyhledávat slova jako např. "visibility patch" apod. Akorát to má tu nevýhodu, že na velkou vzdálenost to světlo má tvar jakéhosi čtverečku a teprve když se přiblíží, tak se změní v takové větší a dobře viditelné kolečko. A teprve když už je na standartní vzdálenosti, tak se to kolečko zúží na úplně standartní tvar, jaký ho známe z neopatchovaného MSTS. Když to shrnu, tak je dobře vidět na dálku, ale musí člověk přimhouřit oko nad divným tvarem.
Mějte se. Lord.
Tolik rekapitulace...a teď slíbené předpisy pro zabzař...