Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

U aktualizace jste protáhli kus štreky z Plzně-Jižního Předměstí kolem předměstí v Plzni :D až do Plzně-Křimice.
Účel to byl jaký?
Pro uspokojení kvůli rozhledu po okolí nebo je v dalekém plánu pokračovat dále na západ?
Sám jsem si říkal, že projekt je spíše výjimečný díky Šumavě.

Tak bych poprosil mi to upřesnit :D .
Díky
A o co jde přesně. On se postaví kousek tratě a te špatně.

Dobrý den!

Prosím o informaci, jak stáhnout (nebo odkud z jiného místa) novou verzi trasy Trať 180/183, protože na stránkách Moje vlaky mi to hlásí chybu (viz příloha). Jsem z Rumunska, měl jsem na těchto stránkách účet, ale teď už přihlášení nefunguje! Děkuji a omlouvám se za případné chyby v překladu.

Florian,
Dej nick pod kterým jsi registrovan.

A o co jde přesně. On se postaví kousek tratě a te špatně.
A proč je to dle vás špatně?

Mě to nevadí, za každý kus tratě můžeme být rádi.

Jestli se Vám to nelíbí, to je váš názor, já se jen ptal, jestli vlastně tím stavitel tratě něco zamýšlí (budováním dále na západ), nebo šlo spíše jen o dekorativní záležitost (rozšíření okolí) pří průjezdem směr Klatovy či Domažlice ;-) .
A o co jde? Jsem se ptal už předtím ;)

Když se staví trať a ocitnu se ve velkém uzlu, tak je nutné vybudovat i kousky odbočujících tratí. To nikdy neznamená, že tímto či oným směrem bude pokračovat další nová trať.

Když se staví trať a ocitnu se ve velkém uzlu, tak je nutné vybudovat i kousky odbočujících tratí. To nikdy neznamená, že tímto či oným směrem bude pokračovat další nová trať.
Nemusí, pravda. Ptám se na to, jelikož je to forum.
Když se provede v trati něco nového, může to být a znamenat cokoli.
Dík.

Stavět se tam asi nemělo. Já jsem si to potřeboval vyzkoušet čistě v tom TSRE5. Ty reakce jsou spíš negativní. Ovšem už to mazat nebudu a budete se s tím muset smířit. Howk.
(To zse bude keců).

Pokud Franta chce stavět dál jednokolejky, doporučuji oblouky výhradně z dynamických kolejí. Já už se poučil z jihlavských tratí. Protože jednak se tyto ve hře při naklopených obloucích nelámou a přes Dynatrax se dají z každé koleje spustit náspy, které při naklopení také nemizí. A hlavně, tímto způsobem jde pokládka kolejí mnohokrát rychleji. Jen pozor na nadjezdech, tam dávat samostatný díl dynamické koleje, protože tam se náspy spouštět z koleje nesmí.
A jinak tu opravu rozbitých kolejí, zkus (nejprve vše zálohovat)
Hacks a záložka Remove TDB Vector Opakovaně klikat a vidíš, jak se vadné vektory čistí a mizí.
Já takto opravil celou BP včetně silničních dílů. Pokud zmizí provázek databáze i tam, kde neměl, tak označím tuto kolej a klávesa Z nebo Y obnoví/vypne databázi.
A další dobrá věc je, to mne naučil M61.
Občas takto trať projedu.
V nastavení je nutné aktivovat:
loadAllWFiles = true
autoFix = true
A po načtení označím jakýkoli objekt - Pointer- označím Stick to All. Pak záložka Settings a najedu na Errors a Messages.
Pokud je to čisté, tak mám trať bez chyb. Pokud tam jsou zprávy, tak se dá jednotlivě najet přímo na objekt a podívat se co je špatně. Ale většinou nemusím dělat nic. Jakmile dám Save, tak se většina chyb po zavření editoru opraví sama. A ty zbývající se dají opravit ručně. Teleportováním na místo chyby.
Po této diagnostice oba zápisy zase vyruším do tvaru:
#loadAllWFiles = true
#autoFix = true
Aby se trať zbytečně dlouho nenačítala.

Stavět se tam asi nemělo. Já jsem si to potřeboval vyzkoušet čistě v tom TSRE5.
Ne, naopak, mělo. :) Já jsem také začínal úpravou již postavených tratí.
Vždyť už takto upravuješ a vylepšuješ minimálně deset let, tak proč se nepustit do pokračování této trati?
Tady chybí ty sleziny. Zjišťuji, že je zde několik lidí, kteří editory dokonale ovládají, ale na vlastní stavění čas nebo vůli nemají. Určitě mají cenné informace. Neuškodilo by se pár lidí někde v hospůdce v rozumné lokalitě sejít. Například Brno. Ale není organizátor. I ta Bratislava byla dobrá.
Alcapone by nás posbíral svým "kamionem" jako vždy a zbytek by dorazil rychlovlaky. Škoda Taxe. Asi je opravdu nenahraditelný. Jeho sleziny byly pravidelné, dokud nám vše nerozbil Covid.

Stavět se tam asi nemělo. Já jsem si to potřeboval vyzkoušet čistě v tom TSRE5. Ty reakce jsou spíš negativní. Ovšem už to mazat nebudu a budete se s tím muset smířit. Howk.
(To zse bude keců).
Však to je ale škoda. Já si myslím, že by řada uživatelů vřele uvítala trať Plzeň - Cheb, která dosud velmi chybí. Kdyby bylo potřeba, možno sehnat TTP.

Však to je ale škoda. Já si myslím, že by řada uživatelů vřele uvítala trať Plzeň - Cheb, která dosud velmi chybí. Kdyby bylo potřeba, možno sehnat TTP.
Jo proč ne.
To by bylo skvělé, samozřejmě se musí najít někdo kdo na to bude mít čas, nervy a samozřejmě z čeho stavět.

Fakten zůstává, že poslední dobou se spíše staví „nové tratě", které už jinde existují. Nebylo by od věci když už stavět, tak stavět něco, co prozatím nikdo nepostavíl a vytvořit tak skutečně tzv. celou republiku.

Je to pouze věc oněch stavitelů, ale k zamyšlení to je.
Joo, takový týpci ze severovýchodních nebo jižních Čech, ti mají utrum ‍.

Jo proč ne.
To by bylo skvělé, samozřejmě se musí najít někdo kdo na to bude mít čas, nervy a samozřejmě z čeho stavět.

Fakten zůstává, že poslední dobou se spíše staví „nové tratě", které už jinde existují. Nebylo by od věci když už stavět, tak stavět něco, co prozatím nikdo nepostavíl a vytvořit tak skutečně tzv. celou republiku.

a co ti bráno v tom něco postavit? moznosti jsou.

Na stránkách Provoz Správa Železnic pod Provozování dráhy a pak Popis sítě jsou nejnovější TTP (podle všeho k 15.3.2023) ke stažení ve XML nebo PDF.
TTP jsou pouze jedny z podkladů, které se ti ke stavbě hodí. Ale z toho, co ke stavbě potřebuješ, tam najdeš maximálně tak umístění některých návěstidel a přejezdů.

Fakten zůstává, že poslední dobou se spíše staví „nové tratě", které už jinde existují.
Tak to by mne zajímalo, kdo v poslední době staví tratě, které již existují.
Samozřejmě jsou totožné nějaké úseky, protože jsou nutné pro celistvost celého projektu. Ale i tak nejsou stejné, každý stavitel má jiný úhel pohledu.

Jo proč ne.

Přijde Vám normální jako "začátečníkovi" psát ( v nadsázce ) do každého vlákna, jestli se ještě staví, co se plánuje a jestli nemůže stavět někdo jinej?

Přijde Vám normální jako "začátečníkovi" psát ( v nadsázce ) do každého vlákna, jestli se ještě staví, co se plánuje a jestli nemůže stavět někdo jinej?
Když na net stránkách tratě není informace a zde je fórum oné tratě, kde může být teoreticky v textovkách stavitel tratě anebo hráči co informaci mají, (začátečník/nezačátečník) - normální to je a je to zcela běžné se na fórech daných věcí dozvědět něco o dané věci :D
Například, zda stavba tratě, která se staví pro veřejnost (většinou to tak bývá) je stále v aktivním režimu, nebo se pozastavila či dokonce ukončila, kdy i tyto případy jsou v aktualitě.

Například, zda stavba tratě, která se staví pro veřejnost (většinou to tak bývá) je stále v aktivním režimu
Za posledních 10 let přišel nějaký nový stavitel tratí? Naopak. Šnek tento projekt ukončil dávno, jen Francek to znovu oprašuje dodělávkami. Pepa s 310 si naordinoval důchod a také jen občas něco upraví na požadavek Dana. Martin šel fírovat, tak pro něj už nemělo smysl dál stavět tratě do MSTS, však si tady své odpracoval. A tak jsem tu zbyl sám. A to jen proto, že jsem chtěl vyzkoušet nové metody stavění tratí a celkem mne to začalo bavit. A hlavně, přes zimu na to mám čas v práci. Jinak end. Proto se divím, že další stavitelé nejsou. Sice tady mnozí byli, že něco zkoušeli a vůbec bych nikomu nevyčítal, že si to jen zkusil a nechal toho, protože pokud je to mladý člověk, tak zjistí, že by mu veškerý nejaktivnější věk utekl u editoru za počítačem a není o co stát.

Back
Nahoře