Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Hlásím chybu balíky 2 a 3 nejdou stáhnout, vyzkoušel jsem tři prohlížeče a hlásí to " Tato webová stránka není dostupná" Jinak moc děkuji tvůrcům za tuto krásnou trať.

Vážení příznivci MSTS

Předkládáme vám, vizuálně poopravenou verzi projektů tratí 180 a 183 pro MSTS jihozápadně od Plzně, která má souhrnný název „Trať 183“ a jejíž prvotní počin je z roku 2003.

Současný standart kvality provedení tratí MSTS se natolik zvýšil, že některé projekty, pokud neprojdou revitalizací, postupně zanikají. Po několika pádech databáze se z tratě 183 zachovalo

torzo, které je revitalizovatelné a postupně se daly práce opět do pohybu.

V roce 2014 požádal uživatel MSTS Francek o povolení pokusit se uvést projekt do takové fáze, aby se alespoň vizuálně přiblížila současnému standartu. Po roce a půl je tedy na světě tento výsledek. Jedná se zatím o úpravy krajinného rázu, protože databáze je natolik poškozená, že vylučuje opravy kolejového svršku a silničních koberců. Proto některé chyby v kolejišti bude nutné ještě tolerovat. Mezi tím se našla u Mikyho945 jiná kopie souboru trati, která je kolejově postavena s částí tratě 170, od stanice Zbiroh po Plzeň-Křimice . Tam je databáze vpořádku do té míry, že lze trať stavět dál a zřejmě se bude pokračovat. To je ale záležitost další dlouhé doby. Je nutné přestavět celý uzel Plzeň, dostavět do nové podoby, a pak přehodit a upravit krajinu ze stávající verze trati.

Současná verze trati dospěla do takové fáze, kdy ji lze zveřejnit, aby si uživatelé MSTS mohli užívat šumavské a podšumavské krajiny, a aby úplně nezapadla. Po testování je sjízdná i v projektu OpenRails, proto ji mohou také používat příznivci MSTS, kteří vlastní operační systémy, jenž nejsou projektu MSTS „nakloněny“.

Na projektu se ovšem nepodílel jen Francek ale přiložilo ruku k dílu spousta ochotných lidí, kterým ještě dnes také není všechno úplně jedno. Úpravy objektů, které byly zapotřebí pro výstavbu nádraží v Alžbětíně a v Klatovech, úpravu různých tabulí a tabulek provedl Mates. Mikulda vyráběl tabule názvů stanic, regedit77 vyrobil nové skripty pro osazení světelných návěstidel ve Furth im Waldu. Ve spolupráci s Deteriem zprovoznili i návěst, která je bavorskou specialitou a není v tratích Deutsche Bahn tak úplně běžná. A hlavně poděkovat Mikymu945 za opravu nalezené kopie. Testy sjízdnosti tratě a testování aktivit provedli Poison a Alcapone.

Bylo použito spousta objektů, které byly staženy ze stránek autorů, kteří je dali volně k dispozici a i modelů, které byly „vytaženy“ z jiných tratí. Tady bych chtěl autory poprosit, jménem Francka, o shovívavost s jejich použitím a pokud bude třeba, kontaktovat jej (nejlépe prostřednictvím českého fóra k MSTS) a dohodnout případné podmínky jejich použití v trati. Primárním kritériem jejich osazení bylo dosáhnout maximálního přiblížení k reálné předloze pro stavbu tratě.

K trati 180 pro MSTS:

Trať je jednokolejná, neelektrifikovaná, spojující západočeskou metropoli Plzeň se sousedním Německem. Vozba je zajišťována lokomotivami řady 754 a 750, a dva páry rychlíků z Prahy do Regensburgu a zpět zajišťují střídavě lokomotivy 754 a německé ER-20 společnosti Arriva.

Doprava osobních vlaků mezi Plzní a Domažlicemi je realizována klasickými soupravami.

Nákladní doprava již není tak významná, jako v předchozích letech, stále se ale vozí do Německa uhlí ucelenými soupravami Fals, přepravují cisternovými vlaky pohonné hmoty, a další smíšené zboží.

Trať jsem se snažil stavět, v co největší míře, podle skutečnosti z videozáznamu na Os 7414 v úseku Plzeň-Domažlice, úsek Domažlice-Furth im Wald z videozáznamu zapůjčeného v LD Plzeň. Při jízdě dejte pozor na sklonové poměry. Plzeň-Blížejov je vcelku mírné stoupání bez nějakých opatření. Jen pozor, z Plzně- Jižního Předměstí je stoupání k zastávce Plzeň-Skvrňany, v souvislosti s přemostěním tratě Plzeň-Cheb, proto s nákladními vlaky je třeba zastávku Plzeň- Jižní Předměstí projíždět. V úseku Blížejov-Domažlice je stoupání 9 promile a POZOR, Domažlice-Česká Kubice je stoupání 12 promile. Bez postrku nevyjedete. Na opačné straně do Furth im Waldu je sklon tratě opět 12 promile. Sklonové poměry byly zkoušeny na soupravě 2x742+1600 tun nákladu+ 742 na postrku.

K trati 183 pro MSTS:

Trať 183 Plzeň- Železná Ruda je v úseku Plzeň-Klatovy elektrifikována střídavým napětím 25 kV.

Vozbu Os vlaků v největší míře zajišťují lokomotivy řady 242 a Sp vlaků řady 363.

V úseku Klatovy-Železná Ruda/Bayerische Eisenstein zajišťují vozbu lokomotivy řady 750 a 754, z motorových vozů 831 a i 842. K historii tratě neodmyslitelně patří motory 831, přezdívané „Šumavská střela“, podle slovenských kamarádů „Žiarovkár“. Pro úpravu úseku Klatovy-Železná Ruda byl použit videozáznam (z YouTube) pana Karla Nováka.

Trať má stoupání až 17 promile.

Další aktualizace a změny projektu budou uveřejněny na stránkách http://www.mojevlacky.cz/

Pro správný chod tratě je potřeba tamtéž stáhnout vlastní upravený global k trati 183. Pokud použijete Uniglobal, bude chybět řada objektů, hlavně německých, a budou se vám v trati místy objevovat nesmysly. Trať jede pod X-Trax a je kompatibilní s ostatními tratěmi, jedoucími pod X-Trax.

Staženou složku s tratí přesunete do ../Microsoft Games/Train Simulator/ Routes.

Všem přejeme na této trati plno zážitků a hezké svezení.

Tento dokument je uložen ve složce s tratí.

Ten potlesk na konci není samozřejmě moje samolibost. Ten patří paní dirigentce Lenette van Dongen za odvedené dílo.

Te těžký, když tam vlezete všichni najednou a chcete to hned. Momentálně, mě to také nejde stáhnout krom FTP. Otázka, proč tam mám napsané HOT. Mám podezření, že jsou ještě furt velké soubory. tedy ještě to budu muset podělit. Čekám na info od webadmina.

Josko upravoval si něco v původním balíku z úschovny? Dalo by se sem dát ty dva odkazy a aspoň by se odlehčilo tvojim stránkám.

Ještě mě napadlo, že mám danej denní limit na počet stáhnutí a u těch dvou je asi překročen, tedy dokud nedostanu zprávu od admina neřeknu přesně. Z FTP a administrace to lze stáhnout.

...

Pro správný chod tratě je potřeba tamtéž stáhnout vlastní upravený global k trati 183. Pokud použijete Uniglobal, bude chybět řada objektů, hlavně německých, a budou se vám v trati místy objevovat nesmysly. ...í.
Námitka :)
Ve složce Global nemají žádné objekty z tratí co dělat. Pokud chybí zimní či noční textury, tak se nekopírují klony do Global ale do Night a Snow, ale pokud tyto neexistují tak se jednoduše v sd modelu přepíše parametr 257 či 1 na 0 A tím se ušetří mega dat a k downloadu pak stačí o hodně menší výsledný soubor. Mě třeba je divné, že projekty tratí délkově jen zlomek projektu BP mají větší nebo stejnou velikost jako BP.
Ale to jen tak na okraj, jen jako doporučení. Přece jen za těch 15 let existence MSTS jsme se něco naučili a do Global kopírovali soubory jen v tehdejším nevědomí, protože chybová hláška v trati tohle chtěla. :)

Tak, tak, toto taky křičím do světa už alespoň 5 let. Ale jak říkal velký Jára Cimrman: "Je to marný, je to marný, je to marný". Druhou možností je ty objekty z globalu přesunout do trati.

Ono to Zbynďo mnohdy vypadá tak, že začínající stavitel si zkopíruje ze všech možných tratí do té své gigabyty objektů, bez ohledu na to, zda je bude někdy potřebovat, a pak už jen staví.

Změny v globalu: Jedná se o německé objekty vedené jako světelné a tudíž jsem zvažoval, jestli je tedy povypínat a dodat zvlášť pod ně světelné placky. Celkově jsem to zhodnotil jako větší zlo a proto jsem přece jen zvolil je přidat do globalu. Změny v modelu smí povolit pouze jeho autor a s ním se nedomluvím. A v tomto případě to ani nepovažuji za nutné. Původně jsem samozřejmě je nakopíroval pouze do tratě. Ovšem ikdyž tam byly umístěny, přesto chybové hlášky striktně vyžadovaly umístění do složek v globalu. Ostatní přepisy, poněvadž nelze po odmazání uložit jinou kolej, se týkají mostních defaultních konstrukcí s vestavěnou kolejí, které byly použity v původní verzi tratě. Pokud se ale použije k další opravě kolejiště ta nově nalezená, a Mikym opravená, verze tratě, vše se zase vrátí zpět. A myslím si, že výměnu globalu k trati už dnes zvládne téměř každý. Stejně se tomu nevyhneme mezi tratěmi BP a X-Trax. Mě přece jen vadilo, když v poměrně klidné jízdě musím odklikávat nějaké vyskakující chybové hlášky jen díky tomu, že musím striktně dodržet jistá nepsaná pravidla. Velikost souborů tratě je dána tím, že spousta objektů, které byly v trati umístěny, zmizely při pádech databáze kdysi, zmizely jak z umístění, tak i z REFu a z World a ostatních, a po odmazání ze shapes pak vyskakují chybové hlášky a vůbec netušíte, kde je v trati hledat. Ikdyž jsem všechny viditelné v editoru odmazal. Netroufnul jsem si k čištění použít žádný program, protože to by byl v této verzi asi definitivní konec a já jinou verzi k předělání neměl. Až bylo víc jak půlka hotovo, objevila se další, náhodou zachovaná, verze.
Pak mě ještě JiříkTK doporučil se na to celé vykašlat a začít znovu. Jistě má pravdu. Ovšem co se týká mě, můžu to okomentovat pouze slovy: "Dobrá rada nad zlato". Bez urážky. Pokud tratě 180 a 183 někdo postaví znovu, myslím si, že by Šnek vůbec nebyl proti. Než se ale tak stane, dá se zatím jezdit po tomhle. Pak ať tento projekt zmizí v propadlišti dějin MSTS. Byl to pokus a že mě bude dřív či později "otlučen o hlavu", jak psal Zbyněk ve svém vlákně o jeho trati, jsem připraven. Tahle změna v globalu je nechtěný, ale v tomto případě nutný jev. F.

Prvně chci poděkovat kolektivu zachránců a tvůrců za tento "dáreček" - Moc díky.
Nicméně, teď v 14:40 je download nedostupný, u všech souborů.

ps: taky mne udivuje, že i alternativní linky už jsou vyčerpány, ale aspoň nějaká poděkování - ani zvuk, ani obraz

Na mém webu v sekci s tratěmi jsem umístil provizorní link na ulozto, který po vyřešení Joskových potíží s downloadem smažu. Zdejší alternativní linky na úschovnu jsou vybrány a nikdo neobětuje pár desetikorun k opětovnému rozjetí downloadu. :D
No no no pomalu, stačí že jste to strhli Joskovi, nakonec strhnete i uložto :D

Back
Nahoře