Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Či to nebude tým, že posledné verzie RR MakeACE nepoužívajú ... používajú AceIT!. Jeho inštalátor by mal byť v adresári RR a odtiaľ ho treba do toho istého adresára nainštalovať ... potom všetko zabere ...

JOHNZ napsal:
Či to nebude tým, že posledné verzie RR MakeACE nepoužívajú ... používajú AceIT!. Jeho inštalátor by mal byť v adresári RR a odtiaľ ho treba do toho istého adresára nainštalovať ... potom všetko zabere ...

To samé je třeba udělat s TGATool,rozbalit to přímo do adresáře RR a všechno funguje v pohodě.

Tu treba opäť rozlíšiť TgaTool2 používajúci MakeACE a TGaTool2a používajúci AceIT! ... osobne odporúčam AceIT! lebo má vlastné grafické rozhranie, je rýchlejší, spoľahlivejší a mä zopár funkcí ktoré podporuje MsTS ale nie MakeACE ...

Jak čtu příspěvky, tak nejsem blbej jen já. RouteRiter6.1.33 také nejsem schopen nainstalovat.
Acelt.exe not found in F:.......atd. Funguje to vůbec někomu?
Acelt.exe tam mám nainstalovaný i celá instalace je také dokončena.
To takhle mohu experimentovat celou noc a výsledek žádný. :cry:

Acelt.exe jse tedy prachsprostě nakopíroval do složky Route_Riter a už to funguje. Ale na takovou instalaci je zřejmě potřeba speciální maturita.

No nakonec jsem to rozchodil. Všechno jsem odinstaloval a začal hezky odznova. Nejdřív jsem nainstaloval RR ve verzi 6.1.33, potom tam do adresáře RR nakopíroval Makeace.exe a spustil všechny "bat" soubory, který jsem našel. No, nefungovalo mi to. Tak jsem to přejel ještě verzí 6.1.99 a dokopíroval tam ten prográmek AceIT, kterej byl ve svém vlastním adresáři. Pak jsem to spustil a když jsem chtěl zkontrolovat trať tak to na mne vyhrklo nějakou dost nesrozumitelnou softwarově zabarvenou anglickou hlášku. Tak jsem to zkusil pustit znova a teď to vypadá, že to funguje. jen doufám, že správně ! Zatím jsem nezaznamenal žádný problém ani v systému ani v MSTS. Všem poradcům děkuji.

Jak vidím tak asi novou verzi RR asi nebudu zkoušet. Mám tu starou 5.2.36 full + češtinu od Petra Nováka. Trať jsem přehnal přes RR podle návodu a chodí to bez problémů. Má to smysl přecházet na novou verzy?

tata22 napsal:
No nakonec jsem to rozchodil. Všechno jsem odinstaloval a začal hezky odznova. Nejdřív jsem nainstaloval RR ve verzi 6.1.33, potom tam do adresáře RR nakopíroval Makeace.exe a spustil všechny "bat" soubory, který jsem našel. No, nefungovalo mi to. Tak jsem to přejel ještě verzí 6.1.99 a dokopíroval tam ten prográmek AceIT, kterej byl ve svém vlastním adresáři. Pak jsem to spustil a když jsem chtěl zkontrolovat trať tak to na mne vyhrklo nějakou dost nesrozumitelnou softwarově zabarvenou anglickou hlášku. Tak jsem to zkusil pustit znova a teď to vypadá, že to funguje. jen doufám, že správně ! Zatím jsem nezaznamenal žádný problém ani v systému ani v MSTS. Všem poradcům děkuji.
Kolegové,toto je pro všechny,kteří mají nějaký problém s Route Ritterem.Dnes odpoledne jsem si kvůli tomu všechno odinstaloval na naistalovával znova.
Takže jsem už tady psal,že se nevyplácí vynechávat jednotlivé updaty, stejně jako aktualizace v trati BK.Tata22 je učebnicový příklad toho,jak se postupovat nemá,prosím nic ve zlém.Nainstalovat verzi 6.1.33,pak je update 6.1.57 a teprve pak je 6.1.99.Sám psal,že po instalaci 6.1.99 mu nic pořádně nefungovalo.Takže rozbalíme 6.1.33 někam,to je jedno kam,protože RR se pak nakopíruje do Program Files.V té rozbalené složce spustíme instalátor Route_Ritter6.Stejně tam nic jiného není.Nyní se začne instalovat RR6.Po skončení jeho instalace se instaluje ACEIt.Instalátor se zeptá,kam ho chcete nainstalovat.Změňte cestu přímo do adresáře RR6.Po skončení této instalace se instaluje TGATool2a.Instalaci též přesměrujte do RR6.Při instalaci všech částí je možné nainstalovat zástupce do panelu Snadné spuštění a přidat zástupce na plochu.Myslím si,že je to zbytečné,jelikož všechny programy můžete nyní spustit přímo v RR6.Tím je veškerá instalace příslušenství RR6 ukončena.Zavřete všechny adresáře a spusťte RR6.Pokud se vám při spouštění zobrazí nějaká hláška,tak je něco špatně nainstalováno.Pokud chcete nainstalovat češtinu,zavřete RR6.Rozbalte Czech_lang RR6 do nějaké složky a textový soubor Czech_Lang ručně nakopírujte do složky Lang v programu RR6.Po následném spuštění RR se objeví hláška,že RR6 nezná Chzech_lang.Tuto hlášku ignorujte i když je to pravda,nahoře v liště nástrojů vyberte tlačítko Lang a se seznamu Czech_Lang.Tím je instalace češtiny hotova.Ne všechny tlačítka a hlášky jsou přeloženy a čeština je dost kostrbatá.Dělal to můj známý,který není kdovíjaký angličtinář pomoci translatoru,ale pro naše účely je to postačující.Doufám,že tento podrobný návod pomůže těm,kteří mají s instalací RR6 problémy.

Plně souhlasím, až na to, že přesto pokud nainstalujete ACEIt do RouteRiter,tak se tam nabídne vytvoření složky ACEIt a do té se to nainstaluje, tak Vám to tu chybovou hlášku bude vyhazovat stále. Takže to chce buď v cestě instalace změnit zadání nebo exe soubor do Routeriter pak nakopírovat.
Jinými slovy, instalačka Routeriter6 se autorům moc nezdařila. Pro lajky absolutně nedostupné.
Jinak se zde zmiňuje o češtině, ale nikdo ji nezveřejňuje. Já používám češtinu z nižších verzí s tím, že nové funkce mám v angličtině. Nemá to někdo přeložené komplet?
Na druhou stranu ten strojový překlad by neměl být problém upravit do spisovnější češtiny.Jedná se o jednoduchý textový soubor.

Mne sa tiez podarilo pomocou Route_Ritteru rozchodit tuto trat ale akonahle sa tam da nejaky patch alebo update hned to znova padne. mam taku malu prosbicku. Nemate niekto pohromade vsetky skiny pre trainset aby som mohol plnit misie. Nejak som to hladal po nete a neviem vsetko najst. Diki moc

Petr Novák napsal:
tata22 napsal:
Takže jsem už tady psal,že se nevyplácí vynechávat jednotlivé updaty, stejně jako aktualizace v trati BK.Tata22 je učebnicový příklad toho,jak se postupovat nemá,prosím nic ve zlém.Nainstalovat verzi 6.1.33,pak je update 6.1.57 a teprve pak je 6.1.99.Sám psal,že po instalaci 6.1.99 mu nic pořádně nefungovalo.

Souhlasím téměř se vším, nicméně na stránkách autora je ke stažení update 6.1.99 přímo na 6.1.33, takže instalovat 6.1.57 není nezbytně nutné, pokud to autor nepopletl. Cituji "Download Route_Riter v6.1.99 this will patch v6.1.33 or later". Pak je tam ještě druhý patch právě ze zmiňované meziverze.
Tady je odkaz
http://members.optusnet.com.au/virtualtrains/.
Jinak musím konstatovat, že už jsem toho nainstaloval a rozchodil opravdu hodně , nicméně vždy znova a znova mne svět počítačů přesvědčuje o tom, že když dva dělají totéž , nemusí to být vždy totéž ! Přeji všem snadnou instalaci a děkuji všem za odbornou pomoc a rady !

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
......Pak bych ještě doporučil si stáhnout SView ve verzi 1.4 a ten si nainstalovat.Tato verze funguje bez problémů .... :wink:

Tak se to pěkně zamotalo. Když jsem vše konečně rozchodil, tak jsem nainstaloval SView 1.4, na doporučení, že to chodí ještě lépe.
HaHa. Při spuštění Conbuilderu nelze nastavit cestu pro SView 1.4. Exe soubor se v této verzi v nastavení neobjeví a nepomohlo ani když jsem jej do řádku cesty silově dopsal. Ale zástupce SView 1.4 po kliknutí na vlastnosti, tam se žádná cesta nezobrazí.
Takže z Conbuilderu SView1.4 nespustím. Budu se muset asi vrátit na verzi 1,3.
Nebo jestli má někdo nějaký tip, tak dejte vědět.

Zbyněk Šemora napsal:
Plně souhlasím, až na to, že přesto pokud nainstalujete ACEIt do RouteRiter,tak se tam nabídne vytvoření složky ACEIt a do té se to nainstaluje, tak Vám to tu chybovou hlášku bude vyhazovat stále. Takže to chce buď v cestě instalace změnit zadání nebo exe soubor do Routeriter pak nakopírovat.
Jinými slovy, instalačka Routeriter6 se autorům moc nezdařila. Pro lajky absolutně nedostupné.
Jinak se zde zmiňuje o češtině, ale nikdo ji nezveřejňuje. Já používám češtinu z nižších verzí s tím, že nové funkce mám v angličtině. Nemá to někdo přeložené komplet?
Na druhou stranu ten strojový překlad by neměl být problém upravit do spisovnější češtiny.Jedná se o jednoduchý textový soubor.
ACEIt se opravdu nakopíruje ještě do vlastní složky v Program Filles,ale pokud je ještě fyzicky přítomen v RR,spouští se z tohoto adresáře.Žádná chybová hláška se mi nezobrazuje,je to zřejmě tím,že první instalace ACEIt je do RR a teprve jako druhá je do vlastního adresáře ACEIt.Pokud jsou problémy s instalací RR6,tak to podle mé zkušenosti způsobuje přepis verze RR5,protože tam je jiná verze knihoven.Proto nejdříve doporučuji odinstalaci všech verzí RR,vyčistění registrů a teprve pak nová instalace RR6.Pak již běží instalace naprosto bez problémů.Problém je v nekompatibilitě verzí 5 a 6 mezi sebou.Pokud byste chvíli vydrželi,zkusil bych přeložit a upravit češtinu verze 6 do přijatelnější podoby,nyní jsem dost vytížen.

Zbyněk Šemora napsal:
Petr Novák napsal:
......Pak bych ještě doporučil si stáhnout SView ve verzi 1.4 a ten si nainstalovat.Tato verze funguje bez problémů .... :wink:

Tak se to pěkně zamotalo. Když jsem vše konečně rozchodil, tak jsem nainstaloval SView 1.4, na doporučení, že to chodí ještě lépe.
HaHa. Při spuštění Conbuilderu nelze nastavit cestu pro SView 1.4. Exe soubor se v této verzi v nastavení neobjeví a nepomohlo ani když jsem jej do řádku cesty silově dopsal. Ale zástupce SView 1.4 po kliknutí na vlastnosti, tam se žádná cesta nezobrazí.
Takže z Conbuilderu SView1.4 nespustím. Budu se muset asi vrátit na verzi 1,3.
Nebo jestli má někdo nějaký tip, tak dejte vědět.

Záleží na tom,jakou verzi ConBuilderu máte.Doporučuji verzi 2.2.9 a vyšší,nyní je aktuální 2.3.2,je na webu.S těmito verzemi spolupracuje SView 1.4 úplně bez problémů.Nastavení 3D prohlížeče do ConBuilderu je přes tlačítko Options v liště nástrojů,vybereme položku Select 3D viewer,zobrazí se panel,kde vyhledáme nainstalovaný SView.exe,nikoliv SView 1.4.Exe.Jiná cesta není,SView se nezobrazí.Ruční napsání cesty ConBuilder nereflektuje.

Ještě jednu věc důležitou pro instalaci RR6 jsem opomněl,za což se omlouvám.Kdo má XP,tak se doporučuje SP2 a pro bezproblémový běh RR6 je zapotředí rozhraní NetFramework 1.1 s aktualizací SP1.K tomu bych doporučoval instalaci českého jazyka.Všechny tyto programy najdete pohromadě na DVD časopisu Computer 24/04

pošli link na ten Conbuilder. Já mám verzi 2.0.6 a myslím si jak jsem aktuální. (a tady čtu, že mám muzeum) Kdo to má stíhat sledovat.

Kdo má přehled, by zde ve fóru mohl založit Rubriku pro nová update a jak bude nějaká nová verze čehokoli, by kdokoli mohl dát echo včetně odkazu. A budeme informováni všichni. Jen kliknout.

Zbyněk Šemora napsal:
pošli link na ten Conbuilder. Já mám verzi 2.0.6 a myslím si jak jsem aktuální. (a tady čtu, že mám muzeum) Kdo to má stíhat sledovat.
Zbyňku, můžu Tě uklidnit....verze Conbuilderu 1.6. hovoří za vše.... :-)) mi na té verzi 2 vadilo to, že když jsem kontroloval consisty a engy a wag soubory, tak vyjede jenom textový report a pak ty soubory musím ručně hledat....což u té verze 1.6. stačil dvojklik na řádek ve sjetině a měl jsem ten con, wag nebo eng otevřený.....nebo to nějak udělat jde, aby to nebyl jenom txt report?

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, můžu Tě uklidnit....verze Conbuilderu 1.6. hovoří za vše.... :-)) mi na té verzi 2 vadilo to, že když jsem kontroloval consisty a engy a wag soubory, tak vyjede jenom textový report a pak ty soubory musím ručně hledat....což u té verze 1.6. stačil dvojklik na řádek ve sjetině a měl jsem ten con, wag nebo eng otevřený.....nebo to nějak udělat jde, aby to nebyl jenom txt report?

Tak takhle se chovala verze 2.0.x.Pokud máte vyšší verzi,stačí při kontrole consistů a dalších souborů stačí zmáčknout tlačítko Test units,pak vyskočí nový panel a tam si můžeme vybrat,co chceme kontrolovat:Consists,Engines,Wagons.Tlačítkem Start test zahájíme kontrolu.Pokud je vše OK,nezobrazí se textový seznam chybných souborů.Pokud se seznam zobrazí,můžeme z něj myší vybrat špatný consists,který tlačítkem Send consists to editor pošleme do editoru a zobrazí se setava vlaku,kterou můžeme jednoduše editovat.Editaci*eng a *wag souborů spustíme tlačítkem Edit z lišty nástrojů,se seznamu vybereme Edit eng/wag file.Zobrazí se seznam souborů,vybráním souboru myší se tento soubor přenese do editoru,který jsme si vybrali při instalaci ConBuilderu. Čili jsme zase o kus dál... domovská stránka ConBuilderu: http://www.conbuilder.3dtrains.com

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
Záleží na tom,jakou verzi ConBuilderu máte.Doporučuji verzi 2.2.9 a vyšší,nyní je aktuální 2.3.2,je na webu.S těmito verzemi spolupracuje SView 1.4 úplně bez problémů.Nastavení 3D prohlížeče do ConBuilderu je přes tlačítko Options v liště nástrojů,vybereme položku Select 3D viewer,zobrazí se panel,kde vyhledáme nainstalovaný SView.exe,nikoliv SView 1.4.Exe.Jiná cesta není,SView se nezobrazí.Ruční napsání cesty ConBuilder nereflektuje.

Tak jsem si dle doporučení stáhl Update Conbuilderu, mám 2.3.2 a znovu nainstaloval SView 1.4 a úplně ty samé problémy, SView.exe se v nastavení Conbuilderu nezobrazí.
Jestli náhodou nevadí, že mám SView na disku D. Na C mám pouze (Wirus XP a všechny programy směruji jinam). Takže opět přecházím na SView 1,3 (dnes už potřetí) Ještě jsem to zkusil instalovat na C, ale zbytečná námaha. SView 1,4 z Conbuilderu jakékoli verze nasměrovat a samozřejmě ani spustit nelze. Ale podstatné je, že mi funguje současně RouteRiter.

Back
Nahoře