Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyňku a zvažuješ i triangl třeba v třebové ( pokud se tam nedá otočit jinak) nebo v Ústí nad Orlicí?

Trainset a jeho podoba

Ad Josef Vogeltanz.

Návod na trainset bude přepracován v nejbližší době.V tuto chvíli bylo zcela opuštěn systém složka/model.Od nyní jsou modely jedné řady v jedné složce s příslušnou úpravou názvů textur,aby nedocházelo k problémům.V současnosti jsem se také dohodl se Zbyňkem,že přepracuji také složky zvuku a kabin.Počítám,že trainset v takovéto podobě bude hotov ještě tento týden.
T.

Martens napsal:
Zbyňku a zvažuješ i triangl třeba v třebové ( pokud se tam nedá otočit jinak) nebo v Ústí nad Orlicí?

V Brně vznikne triangl přirozenou cestou na nákladním průtahu, ale taková Česká Třebová, tam by se to dalo také někam schovat. Hodila by se točna i v Ústí nad Orlicí, pro přímé vlaky z Letohradu, ale tam se obávám, že to není kam schovat, jedinně na vlečku směrem na Choceň. Chce to citlivě, aby to nenarušilo ráz krajiny. Například v Břeclavi mi triangl vyšel na zelenou louku za fabrikami, tak je možné, že to podle mne okopírují i v reálu (to byl vtip), místo tam na to je.

Pan T: Zdravím Vás, chtěl bych se jenom zeptat, zda Váš upravený trainset obsahuje "pouze" vlaky týkající se trati pana Šemory nebo tam máte kompletní sbírku českého trainsetu? Díky za odpověď. Lord.

Můj Trainset je jen slabý odvar toho, co má pan T. Myslím, že má komplet vše, co kdy vyšlo včetně zahraničních vozidel, které mají něco společného s kolejemi ČD (celkem asi 4giga)

Re: Trainset a jeho podoba

T napsal:
Ad Josef Vogeltanz.

Návod na trainset bude přepracován v nejbližší době.V tuto chvíli bylo zcela opuštěn systém složka/model.Od nyní jsou modely jedné řady v jedné složce s příslušnou úpravou názvů textur,aby nedocházelo k problémům.V současnosti jsem se také dohodl se Zbyňkem,že přepracuji také složky zvuku a kabin.Počítám,že trainset v takovéto podobě bude hotov ještě tento týden.
T.

O tohle mě vlastně šlo. Protože čas od času posílám nějaký ten skin na Filipův web, rád bych své příspěvky přizpůsobil nově zaváděnému standardu a v neposlední řadě dal řád vlastnímu trainsetu, abych nemusel přepisovat každou staženou aktivitu (bez rozdílu tratě). Tady v tomto threadu se názory pomalu tříbí, ale přeci jen liší od původního návodu, který jste uveřejnil u Zbyňka Šemory. Takže nyní zbývá vyčkat zveřejnění konečné podoby a pak můžu začít s úpravami. Je dobré, že jste se toho ujal a Zbyněk Šemora má volné ruce k tvorbě trati.

Zvuky mám přesměrovány do adresáře SOUND v hlavním adresáři TS, stejně jako u *.wag souborů, je zbytečné vytvářet zvláštní adresář se zvuky v Trainsetu. Kabiny mám v adresáři cab (nechápu proč "common.cab), ale nefungovalo mně přímé přesměrování, proto mám v jednotlivých modelech adresář cabview se souborem *.cvf.

ZdeNov: Common.cab a common.snd se používá už velice dlouho, je používán i tvůrci ze zahraničí a je to takový mezinárodně uznávaný a používaný název pro složky se zvuky a kabinami - to jenom na upřesnění, proč zrovna tyto názvy... Zdraví Lord.

Trainset a jeho podoba

Ad.Lord
Jak sleduji zcela pohotově za mne odpověděl Zbyněk Šemora.Ve svém trainsetu mám skutečně snad vše co je k dispozici pro ČD/ČSD,ŽSR/ZSSK a spousty dalších modelů i jiných zahraničních zpráv,které zajíždějí na síť ČD.Cca to dělá jak Zbyňa uvedl okolo 4 GB.

Ad. ZdeNov
Také jsem měl zvuky v adrsáři sound v msts a kabiny ve složce cab,ale v tuto chvíli a po dohodě ze Zbyňkem jsem pro kabiny a zvuky vytvořil adresáře common.cab a common.snd.
Přímé přesměrování Vám pravděpodobně nefungovalo proto,že je nutné napsat jak směrování nejen v eng souboru třeba "../../common.cab/cab830/cd830.cvf" a současně je nutné přepsat i cestu k texturám v samotném cvf souboru.Taktéž by to mělo obsahovat cestu "../../common.cab/cab830/xxxxx,kdy xxxxx je příslušný název textury či souboru xxxxx.ace.

Pan T: Tak to je tedy úctyhodná sbírka, a pokud máte ještě vše v jednotném systému a přesměrovány zvuky a kabiny, tak klobouk dolů....musím říct, že Vám trochu závidím, mě tohle všechno ještě čeká :( . Zdraví Lord.

Trainset a jeho podoba

Ad Lord

Vše je přepracované a to včetně názvů textur.Přiznám se však k tomu,že jsem hodně často uvažoval,že s tím praštím,ale nakonec jsem to předělal.

Re: Trainset a jeho podoba

T napsal:
Vše je přepracované a to včetně názvů textur.Přiznám se však k tomu,že jsem hodně často uvažoval,že s tím praštím,ale nakonec jsem to předělal.

Tak to by si skutečně zasloužilo přijmout jako etalon trainsetu. Už jen za tu trpělivou mravenčí práci. Já to zkusil, ale bez .ace souborů, takže tuším co to asi obnášelo. Už se na tu specifikaci těším.

V jaké fázi dokončení je Váš nový systém značení TRAINSETU cd_XXX?Uvažujete ve spolupráci s p.Šemorou o jeho uveřejnění nebo o umístění odkazů na jeho stránkách? Mám rozpracováno předělání vlastního TRAINSETU do systému cd_XXX-XXX a nevím, mám-li pokračovat, aby z toho nebyla nakonec zbytečná práce pokud bude Vaš nový systém přijmut jako referenční.

Trainset a jeho podoba

Ad Haribo:

Úprava trainsetu je prakticky hotova cca na 75%.Bohužel mne trochu zdrželo upravení odkazů na soubory zvuku a kabin dle běžných zvyků (common.cab a common.snd).Již však pokračuji dále včetně nezbytných úprav,které jsou součástí této změny.Je to mravenčí práce.Systém cd_xxx-xxx bude zcela opuštěn.Se Zbyňkem konzultujeme spousty věcí,ale toto jsme spolu ještě neprojednali.Tam spíše záleží na tom,jak se k systému jako celku postaví autoři modelů a též autoři skinů a zda-li budou ochotni tento systém používat.Jak jsem však zaregistroval u nových modelů nebo modelů,které se objevují ke stažení na webových stránkách nikdo v praxi systém jaký jsem popsal nezačal používat.

Nemohl byste aktualizovat "návod" na adrese http://www.cbox.cz/semora/MSTS/navodtrainset.htm, tak aby souhlasil s nově zaváděným systémem. Stačí jenom systém značení.
Chápu, že to provás bude zdržení, ale nejeden "modemák" se mnou bude souhlasit, když řeknu: Než to celý stahovat to si to radši předělám sám, i když to bude potřetí :D

PRCH napsal:
Nemohl byste aktualizovat "návod" na adrese http://www.cbox.cz/semora/MSTS/navodtrainset.htm, tak aby souhlasil s nově zaváděným systémem. Stačí jenom systém značení.
Chápu, že to provás bude zdržení, ale nejeden "modemák" se mnou bude souhlasit, když řeknu: Než to celý stahovat to si to radši předělám sám, i když to bude potřetí :D

Souhlasím, i já si svůj trainset milerád předělám sám. Jen mě stačí znát jeho definitivní systém. Čili stačí slovy popsat. Navíc bych rád příští příspěvek posílaný na fhavel.zelpage.cz mě již v souladu s novým schématem. Chci tím řící, že v mém případě (nemůžu samozřejmě mluvit za všechny) stačí říci JAK a ne čekat jak se k tomu vymňouknu.

tento návod je příspěvek pana T a netýká se ani tak systému značení, ale pochopení problematiky všech souborů vozidel a jak se dají editovat. Značení pana T byl pouze příklad jak je možné si složky Trainsetu srovnat a současně je tam porovnáváno a poukazováno na rozdíly se systémem, jak to mám značeno já. Současně pan T přechází na systém více kompatibilní s mým, ale má tam rozdíly, že přepsal názvy eng,wag,s,ace souborů dle logického systému, aby bylo možné sloučit xx_XXX-XXX do xx_XXX. Otázkou je, jestli se tento systém osvědčí i u autorů modelů a skinů, jinak zatím nemá smysl cokoli zásadně přeorganizovávat.

Zbyněk Šemora napsal:
...... Otázkou je, jestli se tento systém osvědčí i u autorů modelů a skinů, jinak zatím nemá smysl cokoli zásadně přeorganizovávat.

To je jádro pudla a já se jen možná špatně vyjářil. Já nemám totiž tušení jak systém pana T vypadá. Jen zcela jistě vím z předešlého, že původní popisovaný na vašich stránkách (byť jako příklad, a dobře popsaný) již opustil. A ten navíc řeší pouze trakční vozidla, nikoliv vagóny. I když můj příspěvek české komunitě msts čítá jen několik skinovaných vagónů, rád bych se už u toho dalšího držel nějakých dohodnutých konvencí. Protože současný systém pana T, na kterém pracuje neznám, nemohu jej ani použít a zjist tak, zda se osvědčí....

Ono, ja mam taky dojem ze akokolvek uz ten trainset bude, vzdy sa najde niekto kto to pouzivat nebude ... ja asi budem medzi nimi, lebo mam trainset vlastny. Ale ked sa nieco prijme ako norma, nebudem sa tomu branit a pre akykolvek svoj vytvor vytvorim "distribution pack" ktory bude plne v sulade s touto normou.

Znovu bych otevřel otázku značení Trainsetu. Chci se zeptat p.Šemory nakolik je jeho systém značení Trainsetu, který vyžadují jeho aktualizace Aktivit, shodný se systémem, na kterém pracuje p.T. Přimlouvám se tímto za zveřejnění nového systému cd_XXX buď ve formě návodného článku nebo alespoň ve formě několika printscreenů Trainsetu a jeho složek s jednotlivými vozidly.

Back
Nahoře