Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...číslo vlaku jako první? To není šťastné řešení.
U jednotných souprav 560, 830, 810, osobních vlaků, tam ta samá souprava jezdí pod stovkou čísel.
Např.
4603.....bla bla bla.con
komu to co řekne? je to 242??? nebo 560???, a dále viz předešlé. Souprava za den vystřídá několik vlaků, takže v tomto případě číslo vlaku jako první née. U těchto vlaků bych jej tam nedával vůbec
Přesto děkuji za názor.

Nevím, jestli Vlastík značí consisty pro každý vlak, ale dovedu si představit, že pro 3 páry vlaků ( BTW kolikrát se dá Zbyňku za šichtu otočit s žabotlamou mezi Prahou a Kolínem?), ale jak to tak vidím, tak tady hrozí jedno riziko......sama Vlastíkova trať bude příčinou dříve popisovaného stavu "Too many consists......"

Je to sice krásné, že jdeš Vlastíku v realitě až tak daleko, že máš skiny všech čísel, které jsou k vidění na vlacích na tomto rameni, ale.......

Navíc lze předpokládat, že kvůli tomu, že chce potkat na trati někde identickou soupravu jiného vlaku jenom s tím rozdílem, že na mašině v protisměru uvidím na pár sec jinou tabulku s jiným číslem.....další consisty navíc......
Kolik tam teď máš consistů?

Takže číslo vlaku snad jenom u R, EC nebo IC......ale už vůbec ne na začátku názvu consistu......bych se zbláznil, vyzobávat v případě nutnosti consisty od jednoho autora, rozstrkané po celém adresáři.......protože bych to nebyl schopen rozumně setřídit.....
To není o tom že mám na každém vlaku identitckou mašinu,ale o tom že se všichni snažíme dotáhnout realitu co možná největší zkutečnosti,není to tak dlouho co se v předešlích příspěvcích o tom bavilo že při dělání aktivit je jenom proto aby nebyli použity stejné mašiny proti tak byli nasazeny i mašiny nesmyslné,a v reálu takřka nemožné,zase jeto věc názoru,a názory na to budou odlišné ,co se týče consistů pokavad bude někdo dělat dle GVD letošního,nemělo by se stát při zachování identity že budou na stejném vlaku jiná vozidla,a tudiž bude jedno zda použiju consist můj nebo někoho jiného protože vždy to musí bít stejné,příklad dám do oběhu Ex 279 směr Budapest odemmě,a budu chtít li chtít použít soupravu s třeba EC107 smer Petrovice od někoho jiného,třeba Mirec,vždy mě i Mircovi musí vyjít stejná souprava,a tak nebudu řešit zda je to consist můj nebo někoho jiného vždy mi musí vyjít stejné řazení,tak si myslím že není co řešit,pokavad někdo udělá consist nestandartní soupravy(zvláštní vlak),je to už o něčem jiném a je dobré to nějak označit aby se o tom autorovi vědělo,ale pevné řazení je jedno zda bude od honzy nebo pepíka.jinak co se týče consistů já mam hotový celý GVD tedy všech 380 spojů,dále asi 200consistů nákladních vlaků,a stovku ostatních (Lv vlaky,pracovní atd),u některých vlaků jem udělal consisty jak se standartním tam s mým trainsetem,jedná se většinou o EC-Ex,v případě zájmu mohu jaký koliv consist vlaku v současném GVD poslat stačí napsat mail.

ja treba consisty znacim "CD363_4B" a vim, ze je to Eso se ctyrma osobnima vagonama 2. tridy
bohuzel toto se nehodi na naklady

Vlastik napsal:
opět se obracím na slušné lidi aby si nenechali všechno líbit a ozvali se,nebot co se týče přehlednosti určitě bude přehledné začít označením vlaku než řady. O trainsetu se tady už hodně psalo já mám jeden přehledný a od té doby co ho používám jsem na něj nešáhl,consisty mám také uzpůsobené podle GVD2004/2005 i s tur.lokomotivami a také sním nemusím manipulovat.

Vlasťův trainset:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_ts1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_ts2.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_con.jpg

Zkuste v tom bordelu najít alespoň náznak logiky...

vlastikuv trainset

Ty, Vlastíku, neublížila ti niekedy matematika ??? Poznám jedného, čo s tým mal problémy a jeho činnosť sa náramne podobala tej tvojej. Nezájdeš pozrieť do Bohníc ... vieš, pre istotu.

..screeny z tohoto Trainsetu poslal Vlastík na ukázku mě. Já stále nechápal, co mi to poslal a v čem je ten můj (T) Trainset horší. Proto mne zajímá názor ostatních. Rozeslal jsem screeny známým, co na to říkají a jestli to někdo umí, ať obrázky vyvěsí zde, ať se vyjádří všichni. Myslím si sjednotit značení, aby to bylo všem čitelné je věc dost závažná a ne si z toho dělat legraci.
Zarazila mne diaktritika ve Vlastíkových názvech. Jakmile DVD pošlu někam do ciziny, tak trainset je v nečeských windows nečitelný. Ale možná se mýlím. Třeba se mi ta korespondence s Řeky jen zdála, že mu windows nechtěl číst MÁV a muselo se to přepsat na MAV. Proto ta šílená práce s mým trainsetem, proto nepoužívám původní značení.
Hlavně reaguji proto, že Vlastík zde prohlásil, že všem vnucuji svůj přihlouplý Trainset a všichni ostatní si to podle mne opravujete. Tak prosím máte všichni možnost porovnat přehlednost názvů složek a sami se rozhodnout, jaké značení je vám bližší.

Trainset podla Vlastíka

Zdravím ťa, Vlastíku. Som celkom potešený, keď vidím v tvojom trainsete použité aj moje skiny. Menej už ma teší, že tam používaš to, kvôli čomu tu celé mesiace vedieme diskusie a žabomyšie vojny: v názvoch lokomotív a vagónov máš mrdník, raz používaš podtržník, raz medzeru a raz pomlčku ... a k tomu pletieš názvy s diakritikou a názvy bez diakritiky ... nemáš to nejako pomýlené ? K consistsom sa pre istotu nevyjadrím ... Predpokladám, že si zaľúbený sám do seba, že nemáš inú trať okrem svojej a MSTS na svojom P4/4300 s 4096 MB Dual DDRAM a s RAID poľom, kde máš stripping so 4 harddiskami, zapínaš zhruba pol hodiny predtým, než začneš vyberať vhodný consist k explore route ... alebo podobne dlho stroj lúšti zadanie nejakej aktivity ...

Dovetok: Pardon, možno máš 6 GB Dual DDRAM, pretože som si spomenul, že niektoré dosky s čipsetom Intel 875 majú 6 slotov na pamäte, tak 6x1024 MB dáva úctyhodných 6 GB RAM

HHHUUUSSSTTTÝÝÝ!!!!! Ale co musím říct na Vlastíkovu obhajobu je, že když skutečně v aktivitě potkám pokaždé jinou loko s jiným číslem, tak je to asi nejblíž realitě, co se dá udělat (berte to jako konstatování). Prostě si Vlastíkovu trať hodím do úplně nové instalace MSTS, kde nebude nic jiného, už teď tam mám MSTS 5x, tak ho budu mít 6x. To samé taky plánuji pro trať Břeclav Praha (až si objednám aktuální verzi), ta si taky zaslouží svou instalaci. Ale kdo má malý harddisk, tak má velký problém. :D Ale je fakt, že při pohledu na Vlastíkův trainset se mi na chvíli zkratoval kardiostimulátor. :D Mějte se. Lord.

Chybou je akorát Vlastíkovo prohlášení o vnucování přihlouplého trainsetu v systému T. Pokud mu ten jeho vyhovuje, není ani důvod jej kritizovat. Něco jiného je jeho případné převzetí jako standardu. Tam je už kritika na místě.
Já sám jsem delší dobu šel svoji vlastní cestou a aktivity vč, consistů trpělivě pomocí ConBuilderu a Route_Riteru přepisoval podle svého. Jenže nové a zajímavé aktivity se rojí rychleji než stačím přepisovat a tak jsem se nakonec stejně podřídil. Nikoliv bezvýhradně. Adresáře nadále značím po "svém", kdy na místo podtržítka vkládám "lok" nebo "vag" CDlokXXXXX , rovněž vagóny CDvagXXXXX (např. ZSSKlok350, OEBBvagHbins apod. Uvnitř je vše ale podle návrhu T a to vč. systému společných kabin a zvuků. Systému T nelze upřít přehlednost i když je stále ještě co vylepšovat.
(p.s.: nejpracnější bylo u hnacích vozidel dohledat na internetu kvalitní fotografie originálních předloh k modelům a použít je do adresářů na místo loco.ace, takže nyní se mě na kliknutí na "detaily" zobrazí fotka originálu modelu(ů) umístěných v adresáři. Podařilo se to u všech, krom páry řady 399.0 a to vč. zahraničních!)

Ahoj,prosím Tě, poradíš mi nějaký normální postup, v jakém rozměru mají být obrázky pro loco.ace ? Já jsem s tím jeden čas zapásil, ale pak mě to přestalo bavit, protože jsem jeden obrázek dělal třeba hodinu, než jsem se trefil do správného rozměru, aby ve výsledku byla celá lokomotiva a ne třeba jenom pantograf. Vždycky to zaměřilo jenom nějakou část obrázku, případně, když jsem ho hodně zmenšil, tak to prozměnu vypadalo,jak přežraná lokomotiva. Dík

AlesB napsal:
Ahoj,prosím Tě, poradíš mi nějaký normální postup, v jakém rozměru mají být obrázky pro loco.ace ? Já jsem s tím jeden čas zapásil, ale pak mě to přestalo bavit, protože jsem jeden obrázek dělal třeba hodinu, než jsem se trefil do správného rozměru, aby ve výsledku byla celá lokomotiva a ne třeba jenom pantograf. Vždycky to zaměřilo jenom nějakou část obrázku, případně, když jsem ho hodně zmenšil, tak to prozměnu vypadalo,jak přežraná lokomotiva. Dík

Dělám to tak že fotografie zmenším (nebo dle potřeby i oříznu) na rozměry 460x320 bodů. Pokud mám v adresáři více variant od stejné řady, pak je podělím do stejné plochy 460x320. Přímo do obrázků vložím popis (např. ČD 122.004-5) a tyto obrázky potom umisťuji do čtverce o rozměrech 512x512 šedé barvy a to do levého horního rohu. Celé to uložím jako .bmp soubor a vzápětí překonvertím pomocí TgaTool na loco.ace. A proč právě tyto rozměry? Loco.ace akceptuje pouze obrázek o rozměrech 512x512, ale v náhledu je z něj vidět jen plocha 460x320 vlevo nahoře.
Pokud by měl někdo elegantnější postup, tak sem s ním. K úpravám a editaci grafiky používám IrfanView a CorelPaint (jde použít cokoliv co je k mání a umožńuje víše popsané operace).
V předchozím příspěvku jsem zapoměl uvést, že zároveň s úpravami značení trainsetu provádím i úpravy .eng, .wag a .sd definic dle návodu p. Frinty.

RE: Trainset

vlastik: Realna situace: Existuje trainset, ktery je rozjebany, nikdo se v nem nevyzna, delat aktivity je jak za trest. Najde se nekdo, kdo ho usporada, trochu podle sveho, trochu podle rad ostatnich. Tento trainset da kompletne ke stazeni. Vsichni si ho dobrovolne stahnou a pouzivaji. Nikdo neprotestuje, aktivity se mnozi jak houby po desti, vsechno je v pohode. Pak prijde manik, prohlasi, ze ten trainset stoji za houby, ze ten jeho je neporovnatelne lepsi (odhlednu od pripominek zde uvedenych). Myslis, ze ma ten manik sanci na uspech? Vzdej to, nemas sanci prorazit, pokud skutecne padnymi argumenty nedokazes, ze tvuj trainset je ten jediny pravy a bezchybny. Bohuzel se ti to zatim moc nedari. Venuj se tomu, co umis - staveni trate, to ti jde podle obrazku velmi dobre.
Timto bych celou zalezitost ohledne vlastikova trainsetu ukoncil, venujme se opet "Semora systemu" :wink:

Vlasťův tajný ctitel napsal:
Vlastik napsal:
opět se obracím na slušné lidi aby si nenechali všechno líbit a ozvali se,nebot co se týče přehlednosti určitě bude přehledné začít označením vlaku než řady. O trainsetu se tady už hodně psalo já mám jeden přehledný a od té doby co ho používám jsem na něj nešáhl,consisty mám také uzpůsobené podle GVD2004/2005 i s tur.lokomotivami a také sním nemusím manipulovat.

Vlasťův trainset:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_ts1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_ts2.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_con.jpg

Zkuste v tom bordelu najít alespoň náznak logiky...
Tak pánové budu také reagovat a podám vám určité vysvětlení,
pokavad někdo zná abecedu určitě ví že se vše řadí podle abecedy,a začátečních písem,z toho jsem i vycházel,tudiž jsem chtěl mít lokomotivy seřazené podle čísel v alfanumerickém pořadí což se mi také povedlo,u některých lokomotiv jsou ještě za číslicemi uvedeny zkratky písem které mě upozornují že tato lokomotiva má více druhů poloh(engu),že třeba "oz" označuje lokomotivu kde jsou engy pro stav s oběma sběrači a zadním,dále třeba "pzm"označuje že lokomotiva má tři druhy poloh a ta to ,se zadním z předním a mimo službu,apod.týmto vlastně mám přehled a nemusím nikde ve složce lokomotivy hledat engy a která a jaká lokomotiva je vlastně napolohována,u motorových platí trošku jinačí význam,takto se vlastně ani nemusím nikde pracně hladat ve složce lokomotiv zda je třeba uzpůsobená na přední sběrač,dále jsem potřeboval za lokomotivy seřadit osobní vozy a odlišit je od nákladních a tak jsem použil místo čísel písmena bez pomlčky abych docílil toho že se mě všechny osobní vozy vlastnické železnice zobrazí přehledně pod sebou a dle abecedy,dále jsem potřeboval seřadit i podle abecedy nákladní vozy a zařadit je přehledně za osobní a tak jsem u nákladních nechal za vlastnickou železnicí slovo "vag" a označení,čímž jsem docílil toho že se mě vždycky na prvním místě objeví osobní vozy a poté nákladní a takhle jsem postupoval i u jiných železničních správ,kdyby můj trainset neměl logiku a přehlednost určitě bych se přizpůsobil,ale potřeboval jsem mít seřazeny lokomotivy ,osobní a nákladní vozy a ostatní podle abecedy,nebot jsem se domníval že abecedu zná každý a tak to bude přhlednější a snažší orientace,bylo to hlavně děláno ještě než pan "T" začal pracovat na jeho systému,já takto označené používám 4 rok,každý kdo si něco stáhne do trainsetu určitě bude chtít mít v něm přehled,jestliže já napíšu nebo si stáhnu cd_A,cd_B,cd_Eas,nebo cd_Falls,budu mít sice přehledně seřazený trainset ale už z něj nepoznám co jsou osobní vozy a co nákladní,a ten co nedělá na dráze se asi bude divit,ale pokavad bude trainset na stažení ve formě CD A,CD B,CDvagEas,CDvagFalls,bude ten dotyčnej vědět že CD A,CD B se zapíše před nákladní vozy které jsou označeny právě vag a tudiž se zapíšou až za osobní vozy,není mým umyslem tady někoho přesvěčovat ale jenom reagovat na přihlouplé dotazy o logičnosti,takto označené složky budou i zapakovány a umístěny ke stažení,tolik asi k trainsetu,co se týče consistů,také vysvětlím nebo se budu snažit vysvětlit logiku,aby se mi vše ukazovalo zase dle abecedy musel jsem postupovat takto:u vlaků jezdících dle současného GVD jsem umístil před číslo druh vlaku čímž jsem docílil toho že se mě vždy zobrazí pod sebou všechna čísla druhu vlaku,což znamená všechny EC,IC,R,ZR,RR a pod,písmena za číslem vlaků označují odkud kam vlak v tomto řazení jede,neoznačují výchozí nebo cílovou stanici,jak by se mohlo domnívat,svou realitu jsem uzpůsobil i řazení vlaků s odpovídajícím vozidlem,což znamená že pokavad se někde přepřahá nebo přidávají nebo odebírají vozy vše je zaznamenáno v názvu,uvedu příklad třeba vám dobře známý rychlik Bem(tad nejezdí zastupuje ho R 377),já mám uvedeny u toho vlaku dva consisty a to"R 377 FLAZ-PHLN"a R 377 PHLN-BREC" a význam vím že se v Praze hln něco na tom vlaku mění a tak consist "R 377 FLAZ-PHLN značí cestu v tomto případě F.lázně.Praha s lokomotivou 363 DKV Plzen a soupravou i s vozy pro R 421,takto označený consist přijede od Plzně,consist R 377 PHLN-BREC značí cestu z Prahy do Břeclavi s lokomotivou 362 DKV Brno a bez vozů pro R 421 tudiž je kratší,pokavad je odlišné řazení v týdnu značí číslo za číslem vlaku den kdy je vlak jinak řazen (zpravidla pátek nebo neděle),uvedu příklad okavad mám "R 601 PSMI-CTES" a "R 601 PSMI-CTES v 5" označuje že souprava je jinak sestavena v 1-4(pondělí až čtvrtek) a jinak v 5(pátek),co se týče čísel vycházel jsem z přehlednosti značek v jízdním řádu,může se však stát že souprava vozů zůstává stejná a hmění se jenom v určitý den lokomotiva i tak mohou být dva consisty stejné ale s odlišným hnacím vozidlem,i toto mám zapracováno,to jsou vlaky jedoucí dle GVD 2004/2005,určitě pochybuji žé má někdo dokonalejší systém pravidelných vlaků zapracován jak dle příslušného DKV a řady vozidla tak řazení,na tomto jsem si dal záležet pojal realitu jako takovou,vše jezpracováno podle pomůcek GVD 2004/2005,pochybuji že by měl někdo co se týče reality přehlednější trainset u vlaků jedoucích v grafikonu,absolutně nevyhovujíci mě připadá tak jak to má označené pan VrbaM kde má řadu vozidla např(363) a pak vozy ,pokavad si consist označím (a ted ho nechci urazit ale je to můj názor)cd_363_B tak z toho nepoznám vlastě jaká to táhne mašina a kolik má vozů,může se jednat o 363 019,363 065,363 160 atd,a proto jsem přistoupil pokavad jsem se chtěl o tom consistu něco dovědět tak k vlastnické železnici,čísla lokomotivy a řazení vozů,příklad CD 362 164+A+AB+5xB označuje druhové zkratky vozů což v tomto případě znamená že je vlak sestaven z lokomotivy 362164,a za ní jsou vozy A,AB,a 5xB(to plus slouží jen jako mezera,mohl jsem tam dát třeba něco jiného ,kdysy mě napadlo plus a tak tam dávám plus),a zase co se týče přehlednosti a abecedního řazení se mi zase oběví pod sebou všechny consisty a řadou třeba 362 164,nebo 151 006 atd,opět přehledné a logicky vymyšlené,dále jsem potřeboval odlišit lokomotivy z předním sběračem kabinou noční kabinou bez VZ a tak jsem za kompletní číslo umístil určité názvy aby opět byly přehledné a chápající,opět příklad CD 151 006-4 u jednoho consistu mám "solo" (což znamená že je sama),u duhého "obrácená"(označuje že mašina je otočená z důvodu vyjíždění z depa a poté po připojení na soupravu pojede správně),u třetího "solo noc"(označuje samotnou lokomotivu ale s noční kabinou),u čtvrtého "solo bez VZ"(označuje samotnou lokomotivu bez přenosu návěstí) a opět logické a přehledné,pokavad je consist sestavený z lokomotiv 363 DKV Plzen jsou automaticky bez přenosu návěstí jelikož at na beroun nabo Benešov přenos není a tudiž nejsou značeny,naproti tomu lokomotivy 363 DKV Brno jsou všechny s přenosem návěstí,lokomotivy turnusově medené na uvedené tratě jsou také bez přenosu návěstí např 141001 směr Benešov,naopak řady 111 jsou všechny opatřeny VZ nebot po praze je všude přenos návěstí,tolik asi k vašim dotazům,je jednou jisté že si stejdě každý uzpůsobí tak jak se mu hodí,cílem zde nebylo nikomu nic vyvracet ale informovat přátelé MSTS že i můj trainset je sestaven na logickém a abecedně uspořádaném systému,nebráním se tomu a než někdo zde zase napíše to čemu nerozumí raději at kontaktuje mě na mail a určitě se domluvíme.

Vlastikuv trainset

K Vlastikovu trainset musim rict ze vetsi bordel sem jeste nevidel. Kdyz uvazim, kolik souboru je tam asi zbytecne navic (loko.ace, okna, a dalsi veci napr. interier u 810), tak pochybuji o smyslu takoveho trainsetu. A logiku jsem v tom taky zadnou nenasel(mezery, podtrzitka, pomlcky jsou fakt nahodnym prvkem). Proste totalni chaos.

Abych pravdu řekl, tak to, co Vlastík teď vysvětloval, jsem osobně pochopil hned z uveřejněných obrázků jeho trainsetu, takže o nějakém chaosu nemůže být řeč, stačí se pořádně podívat. Myslím, že každý se může svobodně rozhodnout, jaké značení použije, čili není důvod k nějakému napadání. Já jsem si taky vytvořil svůj systém značení, který mi vyhovuje a který by spoustě lidí určitě připadal chaotický :wink: . Rozhodně v něm mám spoustu nedokonalostí, které jsem zatím líný přepsat. Jak Vlastíkovo, tak i T značení má své přednosti i nedostatky a ani jeden z nich netvrdí, že je dokonalé a nikoho nenutí, aby je používal. Myslím, že ty dohady, co se tu vedou, nejsou nijak konstruktivní a že by se toto téma mohlo smírně ukončit. To si ve vší skromnosti dovoluji navrhnout...
Dave

Berte to ako môj osobný názor, ale ja si myslím, že cesta ktorú tu zvoli Vlastik, to znamená 1 adresár / 1 loko + common.* na zvuky a textúry je rozhodne lepšia ako spôosob od T s jednym adrersárom. Pre mna osobne je pri pridávaní nového vozidla skontrolovať zoznam adresárov v TRAINSETe ako nájsč radu a v zmeti súborov hľadať príslušné číslo. Takisto na Vlastikov systém sa lepšie aplikuje strojová automatizácia. Osobne používam niečo veľmi podobné, a som s tým spokojný ... a k aktivitám zastávam názor, že lepšie je upraviť aktivitu na trainset ako trainset na aktivitu ...

dave01 napsal:
Abych pravdu řekl, tak to, co Vlastík teď vysvětloval, jsem osobně pochopil hned z uveřejněných obrázků jeho trainsetu, takže o nějakém chaosu nemůže být řeč, stačí se pořádně podívat. Myslím, že každý se může svobodně rozhodnout, jaké značení použije, čili není důvod k nějakému napadání. Já jsem si taky vytvořil svůj systém značení, který mi vyhovuje a který by spoustě lidí určitě připadal chaotický :wink: . Rozhodně v něm mám spoustu nedokonalostí, které jsem zatím líný přepsat. Jak Vlastíkovo, tak i T značení má své přednosti i nedostatky a ani jeden z nich netvrdí, že je dokonalé a nikoho nenutí, aby je používal. Myslím, že ty dohady, co se tu vedou, nejsou nijak konstruktivní a že by se toto téma mohlo smírně ukončit. To si ve vší skromnosti dovoluji navrhnout...
Dave
Jen jsem chtel poukazat na to ze hodne modelu pouziva spolecne soubory tak zbytecne zabiraji misto na disku. myslim ze system od T je v tomto mnohem lepsi!

pánové systém abecedního řazení je jedna věc, ale co ta diakritika, háčky, čárky přehlasovaná písmenka. On i Trainset podle Vlastíka jde nějak srovnat do logického značení, ale asi špatně vidím. Opakuji, takový Trainset je funkční pouze v České Republice.
Je tu sice dilema jestli všechna inventarní čísla v jedné složce nebo zvlášť. Ale pokud jsou všechny soubory ace, eng, s a sd jednotně pojmenovány, tak je to přehledné i v jedné složce a v trainsetu nemáte zbytečně milion složek, nehledě k tomu, že nemáte milionkrát sdílené stejné ace soubory.
Ale stále si protírám oči, asi špatně vidím, ale co je v tom Vlastíkovém chaosu seřazeného podle abecedy přehledného? :( Přesto se všem, co jsem vnutil můj Trainset omlouvám. Chudáci Evropané, nemáme si o čem dopisovat, když jim všechny mé znaky jejich windows už konečně přečtou.

Ja mám TRAINSET svoj a všekto si naň pekne poupravím, netrvá to až tak dlho a výsledky sú vynikajúce ...

Vlastik napsal:
absolutně nevyhovujíci mě připadá tak jak to má označené pan VrbaM kde má řadu vozidla např(363) a pak vozy ,pokavad si consist označím (a ted ho nechci urazit ale je to můj názor)cd_363_B tak z toho nepoznám vlastě jaká to táhne mašina a kolik má vozů,může se jednat o 363 019,363 065,363 160 atd

neco jsi prehledl, znacim to napr. "CD363_4B" a neni problem si za to cislo "363" pridat i konkretni cislo stroje :roll:
napr.: "CD363019_A_4B"[/b]

Back
Nahoře