Vlasťův tajný ctitel napsal:
Vlastik napsal:
opět se obracím na slušné lidi aby si nenechali všechno líbit a ozvali se,nebot co se týče přehlednosti určitě bude přehledné začít označením vlaku než řady. O trainsetu se tady už hodně psalo já mám jeden přehledný a od té doby co ho používám jsem na něj nešáhl,consisty mám také uzpůsobené podle GVD2004/2005 i s tur.lokomotivami a také sním nemusím manipulovat.
Vlasťův trainset:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]:
http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_ts1.jpg
http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_ts2.jpg
http://stats.tyk0kso.sk/semora/bpobjekty/vlasta_con.jpg
Zkuste v tom bordelu najít alespoň náznak logiky...
Tak pánové budu také reagovat a podám vám určité vysvětlení,
pokavad někdo zná abecedu určitě ví že se vše řadí podle abecedy,a začátečních písem,z toho jsem i vycházel,tudiž jsem chtěl mít lokomotivy seřazené podle čísel v alfanumerickém pořadí což se mi také povedlo,u některých lokomotiv jsou ještě za číslicemi uvedeny zkratky písem které mě upozornují že tato lokomotiva má více druhů poloh(engu),že třeba "oz" označuje lokomotivu kde jsou engy pro stav s oběma sběrači a zadním,dále třeba "pzm"označuje že lokomotiva má tři druhy poloh a ta to ,se zadním z předním a mimo službu,apod.týmto vlastně mám přehled a nemusím nikde ve složce lokomotivy hledat engy a která a jaká lokomotiva je vlastně napolohována,u motorových platí trošku jinačí význam,takto se vlastně ani nemusím nikde pracně hladat ve složce lokomotiv zda je třeba uzpůsobená na přední sběrač,dále jsem potřeboval za lokomotivy seřadit osobní vozy a odlišit je od nákladních a tak jsem použil místo čísel písmena bez pomlčky abych docílil toho že se mě všechny osobní vozy vlastnické železnice zobrazí přehledně pod sebou a dle abecedy,dále jsem potřeboval seřadit i podle abecedy nákladní vozy a zařadit je přehledně za osobní a tak jsem u nákladních nechal za vlastnickou železnicí slovo "vag" a označení,čímž jsem docílil toho že se mě vždycky na prvním místě objeví osobní vozy a poté nákladní a takhle jsem postupoval i u jiných železničních správ,kdyby můj trainset neměl logiku a přehlednost určitě bych se přizpůsobil,ale potřeboval jsem mít seřazeny lokomotivy ,osobní a nákladní vozy a ostatní podle abecedy,nebot jsem se domníval že abecedu zná každý a tak to bude přhlednější a snažší orientace,bylo to hlavně děláno ještě než pan "T" začal pracovat na jeho systému,já takto označené používám 4 rok,každý kdo si něco stáhne do trainsetu určitě bude chtít mít v něm přehled,jestliže já napíšu nebo si stáhnu cd_A,cd_B,cd_Eas,nebo cd_Falls,budu mít sice přehledně seřazený trainset ale už z něj nepoznám co jsou osobní vozy a co nákladní,a ten co nedělá na dráze se asi bude divit,ale pokavad bude trainset na stažení ve formě CD A,CD B,CDvagEas,CDvagFalls,bude ten dotyčnej vědět že CD A,CD B se zapíše před nákladní vozy které jsou označeny právě vag a tudiž se zapíšou až za osobní vozy,není mým umyslem tady někoho přesvěčovat ale jenom reagovat na přihlouplé dotazy o logičnosti,takto označené složky budou i zapakovány a umístěny ke stažení,tolik asi k trainsetu,co se týče consistů,také vysvětlím nebo se budu snažit vysvětlit logiku,aby se mi vše ukazovalo zase dle abecedy musel jsem postupovat takto:u vlaků jezdících dle současného GVD jsem umístil před číslo druh vlaku čímž jsem docílil toho že se mě vždy zobrazí pod sebou všechna čísla druhu vlaku,což znamená všechny EC,IC,R,ZR,RR a pod,písmena za číslem vlaků označují odkud kam vlak v tomto řazení jede,neoznačují výchozí nebo cílovou stanici,jak by se mohlo domnívat,svou realitu jsem uzpůsobil i řazení vlaků s odpovídajícím vozidlem,což znamená že pokavad se někde přepřahá nebo přidávají nebo odebírají vozy vše je zaznamenáno v názvu,uvedu příklad třeba vám dobře známý rychlik Bem(tad nejezdí zastupuje ho R 377),já mám uvedeny u toho vlaku dva consisty a to"R 377 FLAZ-PHLN"a R 377 PHLN-BREC" a význam vím že se v Praze hln něco na tom vlaku mění a tak consist "R 377 FLAZ-PHLN značí cestu v tomto případě F.lázně.Praha s lokomotivou 363 DKV Plzen a soupravou i s vozy pro R 421,takto označený consist přijede od Plzně,consist R 377 PHLN-BREC značí cestu z Prahy do Břeclavi s lokomotivou 362 DKV Brno a bez vozů pro R 421 tudiž je kratší,pokavad je odlišné řazení v týdnu značí číslo za číslem vlaku den kdy je vlak jinak řazen (zpravidla pátek nebo neděle),uvedu příklad okavad mám "R 601 PSMI-CTES" a "R 601 PSMI-CTES v 5" označuje že souprava je jinak sestavena v 1-4(pondělí až čtvrtek) a jinak v 5(pátek),co se týče čísel vycházel jsem z přehlednosti značek v jízdním řádu,může se však stát že souprava vozů zůstává stejná a hmění se jenom v určitý den lokomotiva i tak mohou být dva consisty stejné ale s odlišným hnacím vozidlem,i toto mám zapracováno,to jsou vlaky jedoucí dle GVD 2004/2005,určitě pochybuji žé má někdo dokonalejší systém pravidelných vlaků zapracován jak dle příslušného DKV a řady vozidla tak řazení,na tomto jsem si dal záležet pojal realitu jako takovou,vše jezpracováno podle pomůcek GVD 2004/2005,pochybuji že by měl někdo co se týče reality přehlednější trainset u vlaků jedoucích v grafikonu,absolutně nevyhovujíci mě připadá tak jak to má označené pan VrbaM kde má řadu vozidla např(363) a pak vozy ,pokavad si consist označím (a ted ho nechci urazit ale je to můj názor)cd_363_B tak z toho nepoznám vlastě jaká to táhne mašina a kolik má vozů,může se jednat o 363 019,363 065,363 160 atd,a proto jsem přistoupil pokavad jsem se chtěl o tom consistu něco dovědět tak k vlastnické železnici,čísla lokomotivy a řazení vozů,příklad CD 362 164+A+AB+5xB označuje druhové zkratky vozů což v tomto případě znamená že je vlak sestaven z lokomotivy 362164,a za ní jsou vozy A,AB,a 5xB(to plus slouží jen jako mezera,mohl jsem tam dát třeba něco jiného ,kdysy mě napadlo plus a tak tam dávám plus),a zase co se týče přehlednosti a abecedního řazení se mi zase oběví pod sebou všechny consisty a řadou třeba 362 164,nebo 151 006 atd,opět přehledné a logicky vymyšlené,dále jsem potřeboval odlišit lokomotivy z předním sběračem kabinou noční kabinou bez VZ a tak jsem za kompletní číslo umístil určité názvy aby opět byly přehledné a chápající,opět příklad CD 151 006-4 u jednoho consistu mám "solo" (což znamená že je sama),u duhého "obrácená"(označuje že mašina je otočená z důvodu vyjíždění z depa a poté po připojení na soupravu pojede správně),u třetího "solo noc"(označuje samotnou lokomotivu ale s noční kabinou),u čtvrtého "solo bez VZ"(označuje samotnou lokomotivu bez přenosu návěstí) a opět logické a přehledné,pokavad je consist sestavený z lokomotiv 363 DKV Plzen jsou automaticky bez přenosu návěstí jelikož at na beroun nabo Benešov přenos není a tudiž nejsou značeny,naproti tomu lokomotivy 363 DKV Brno jsou všechny s přenosem návěstí,lokomotivy turnusově medené na uvedené tratě jsou také bez přenosu návěstí např 141001 směr Benešov,naopak řady 111 jsou všechny opatřeny VZ nebot po praze je všude přenos návěstí,tolik asi k vašim dotazům,je jednou jisté že si stejdě každý uzpůsobí tak jak se mu hodí,cílem zde nebylo nikomu nic vyvracet ale informovat přátelé MSTS že i můj trainset je sestaven na logickém a abecedně uspořádaném systému,nebráním se tomu a než někdo zde zase napíše to čemu nerozumí raději at kontaktuje mě na mail a určitě se domluvíme.