Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
No v podstate by si za návestidlo (ale pred rakaňu) vložil "bod zmeny smeru" ako keby si sa chcel otočiť. Následne by si ale ZA ten bod zmeny smeru vložil druhý "bod zmeny smeru" tak natesno ako sa to len dá (maximálny zoom) tým sa vrátiš späť do svojho smeru. Keďže bod zmeny smeru sa dá vybaviť čo i len tým, že naň vôjdeš tak vlastne vybavíš oba naraz a ideš ako keby nič (enem, že MsTS pred tým myslí, že ideš naspäť a tak sa tvári, že sa nič nemôže stať. Návestidlá majú pri tomto tendenciu ukazovať navýstrahu, poprípade na stoj, ale aspoň ťa cezeň pustí "na rozkaz" teda po stlačení TAB /tak ako v pokazenej kryse/)

P.S.: Ak chceš mašinu odtiahnuť z koľaje v smere, ktorým si prišiel stačí ti reverzák jeden (aby ale bol medzi návestidloma a E669)
P.S.2: Aby sme boli poplatní technológiii železničnej prevádzky (teda tak ako sa to robí v sktuočnosti), mal by si vojsť na vlakovú cestu na VOĽNÚ koľaj a potom cestou posunu zobrať to šestikolo (a žiadna obchádzačka stopky tam nebude)

nnn

Tak jestli jsem to udělal dobře tak to nefunguje. Tvořím aktivitu dále, s tím že se bude muset použít TAB na návěst stuj. Snad se časem na něco přijde.

------------------------------
Zdeněk Itterheim

Události

Přestali se mi zobrazovat kolečka událostí v editoru úkolů. Jak je dám nazpět. Z ničeho nic. Uložim úkol, aktivitu. Zkouknu co potřebuju změnit, znovu nastartuju editor, a kolečka nejsou .... . :?: :!: :idea:

----------------------------
Zdeněk Itterheim

Problémy s rozjazdom

Zdravím!

Nevedeli by ste mi niekto poradiť, čo mám robiť. Keď vytvorím aktivitu pre Šemorovu trať a spustím ju, nedá sa mi pohnúť s vlakom. Prvú som urobil z Prahy hl. n., na rušni 162.011 a po spustení bol brzdič v polohe Rýchlobrzda a nedalo sa s ním nič robiť. V druhej v ŽST Brno hl. n. na rušni 242 sa síce súprava odbrzdiť dala, ale pohnúť nie.

FPS

Zdravím, jen krátkou otz, asi už se to někde řešilo, jak zapnout ukazatel FPS během hry...? Díky

Re: FPS

Anonymous napsal:
Zdravím, jen krátkou otz, asi už se to někde řešilo, jak zapnout ukazatel FPS během hry...? Díky

Kratičká otázečka...k čemu bys to v aktivitě potřeboval? Jinak ukazatel kdykoliv v trati FPS zapneš/vypneš pomocí dvojhmatu Shift+Y....

sestavy consistů v aktivitách

Chtěl bych apelovat na tvůrce aktivit,aby si dali pozor na složení vlaků.Poslední dobou se v aktivitách objevují vozy,které nejsou na webu ani i p.Šemory,namátkou db_Shimmns,cd_Zkks,Hirrs a další.Pokud tam takové vozy dáváte,my,kteří tyto vozy nemáme, musíme přepisovat ručně aktivitu,což na zábavě nepřidá.Problémy byly také se Servisem4,než se to vysvětlilo co to vlastně je a kde ho najít.Nechci tím v žádném případě odrazovat od další činnosti ale na druhé straně člověka omrzí přepisovat stále consisty jen kvůli tomu,že ten či onen vagon nemá a neví,kde ho vůbec má najít.Okolo nejednotnéhu Trainsetu se toho napsalo dost a nyní je další problém,že se ladí celé *eng a *wag soubory,např.Ppoollll a další.Ty mají jiné jízdní vlastnosti než neupravené a když si je dám do vlaku společně s neupravenými,nastávají kolize u spřáhel,nárazníků a brzd.Když použiji návod na úpravu modelů dle p.Frinty a dalších,nevyhnu se zásahu do default wag.Jaké to má následky,je nabíledni.A teď do toho ještě problém chybějících modelů.Myslím si,že už nazrál čas tento problém řešit a pokud se bude řešení tohoto problému stále odkládat může to dopadnout tak,že neustálé opravování a přepisování souborů otráví uživatele tak,že se na MSTS zanevřou.A to snad nechce nikdo z nás.

Re: sestavy consistů v aktivitách

Petr Novák napsal:
Chtěl bych apelovat na tvůrce aktivit,aby si dali pozor na složení vlaků.Poslední dobou se v aktivitách objevují vozy,které nejsou na webu ani i p.Šemory,namátkou db_Shimmns,cd_Zkks,Hirrs a další.Pokud tam takové vozy dáváte,my,kteří tyto vozy nemáme, musíme přepisovat ručně aktivitu,což na zábavě nepřidá.Problémy byly také se Servisem4,než se to vysvětlilo co to vlastně je a kde ho najít.Nechci tím v žádném případě odrazovat od další činnosti ale na druhé straně člověka omrzí přepisovat stále consisty jen kvůli tomu,že ten či onen vagon nemá a neví,kde ho vůbec má najít.Okolo nejednotnéhu Trainsetu se toho napsalo dost a nyní je další problém,že se ladí celé *eng a *wag soubory,např.Ppoollll a další.Ty mají jiné jízdní vlastnosti než neupravené a když si je dám do vlaku společně s neupravenými,nastávají kolize u spřáhel,nárazníků a brzd.Když použiji návod na úpravu modelů dle p.Frinty a dalších,nevyhnu se zásahu do default wag.Jaké to má následky,je nabíledni.A teď do toho ještě problém chybějících modelů.Myslím si,že už nazrál čas tento problém řešit a pokud se bude řešení tohoto problému stále odkládat může to dopadnout tak,že neustálé opravování a přepisování souborů otráví uživatele tak,že se na MSTS zanevřou.A to snad nechce nikdo z nás.

Dle mne by to chtělo další slezinu. Ne dohodnout další systém, ale nějak se dohodnout na dodržování stávajícího. Já se přiznávám, že nestíhám vše sledovat a začínám v tom mít také nepořádek. A to v tom, že hodně vozů mám sice na webu, ale odkazy nejsou.

Zásadu mám takovou, že stávající modely kvůli kompatibilitě neměním, ale nové modely jsou dle dohod značení. Každý kdo do aktivity dané trati použije nějaké nové vozidlo mimo trainset na mediu s tratí by mě měl informovat a já bych jej nakopíroval pro ostatní na web. jen prosím dodržujte tvar xx_yyy/xx_yyyzzz.eng ať v tom není nepořádek.
Vždy se dá nějak domluvit.

Petr Novák: zásilka dorazila, děkuji.

Chcel by som sa spytat tvorcou aktivit, ci na ich tvorbu pouzivaju MSTS Activity editor ( myslim ten originalny od MS ). Osobne mam pocit ze v tom nieco vytvorit musi byt neskutocne utrpenie. A ked som si chcel niektore aktivity trocha zblizsia nastudovat a trocha priblizit mapku, tak nasledoval pad do windows ( a moj PC nie je ziadna vykopavka). Napadlo ma ze keby sa vsetci uzivatelia MSTS ( celosvetovo) dohodli a zacali odosielat spravu o chybe MSTS do MS, tak tam by sa bud zblaznili, alebo by mozno este vydali nejaku zaplatu. 8)

nebulus napsal:
Chcel by som sa spytat tvorcou aktivit, ci na ich tvorbu pouzivaju MSTS Activity editor ( myslim ten originalny od MS ). Osobne mam pocit ze v tom nieco vytvorit musi byt neskutocne utrpenie. A ked som si chcel niektore aktivity trocha zblizsia nastudovat a trocha priblizit mapku, tak nasledoval pad do windows ( a moj PC nie je ziadna vykopavka). Napadlo ma ze keby sa vsetci uzivatelia MSTS ( celosvetovo) dohodli a zacali odosielat spravu o chybe MSTS do MS, tak tam by sa bud zblaznili, alebo by mozno este vydali nejaku zaplatu. 8)

Mělo by to jít přes Route Riter, take mě to zajímá. Obdobný dotaz jsem již psal do diskuze do utilit přímo na RR.

---------------------------
Zdeněk Itterheim

Problem s Editorem

Zdravim, s Editorem sem mel taky problem, ale po tom, co sem vymazal (presunul) vsechny ostatni consisty, servisy, paths atd. a nechal si v MSTS jen to co patri k editovane aktivite, tak to chodi dobre, v ramci moznosti (kdyz nepocitam, ze v editoru si vlaky jezdi jinak nez ve hre.... :x )

Hehe páni viete ako prinútite Editor aby v ňom vlaky jazdili aspoň zhruba ako v MsTS? Ako si napíšete zastávky tak si dáte prepočítať CP potom začnete hýbať s položkou výkon a jakmile sa dostanete aspoň zhruba (minúta pol minúta) k času podľa GVD tak si to zaokrúhlite ... potom to fungovať bude ...

Zobrazeni v editoru

Zdravim, panove mam dalsi (asi amaterskej) dotaz. Tvorim, tvorim v editoru a najednou si to chci pustit (sice to jezdi jak chce, ale lepsi nez nic) ale najednou se mi v editoru nezobrazuji vlaky... :? V zobrazeni mam oznaceni vlaku samozrejme zapnuto. Jde to nejak zapnout :eek: znova? Nebo je to na preinstal... :cry:

Naposled editoval moderátor:
Uwe napsal:
JOHNZ napsal:
Stiahni si z http://train-sim.com utilitu AEfix a spusti ju. Problém sa odstráni ...
Zkoušel jsem to na train-simu najít, ale nic takového tam není, dával jsem to vyhledat ve všech možných podobách, ale nic :( Nejde to získat ještě někde jinde, nebo to poslat mejlem...??? Děkuji

Tam se musíš zaregistrovat :cry:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře