Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
ad Mirec: Super ze vytváraš (te) nové aktivity. Možno by bolo vhodné uvádzať pre ktorú aktualizáciu trate BK sú funkčné. Z tohto dôvodu nemám nainštalované posledné dve aktualizácie aby som stihol podohrávať staršie aktivity. Keď už do MSTS hodím aktualizáciu, späť to už nedám. (iba ak preinštaláciou :x ).

nebulus napsal:
ad Mirec: Super ze vytváraš (te) nové aktivity. Možno by bolo vhodné uvádzať pre ktorú aktualizáciu trate BK sú funkčné. Z tohto dôvodu nemám nainštalované posledné dve aktualizácie aby som stihol podohrávať staršie aktivity. Keď už do MSTS hodím aktualizáciu, späť to už nedám. (iba ak preinštaláciou :x ).

No to je menší problém MSTS - keď si aktivitu uložím, potom sa nesmie prepisovať verzia trate, ani sa nesmú obnovovať registre Windows.Ale ak máš staršiu aktivitu vo formáte apk a dáš ju rozbaliť po viacerých aktualizáciach tak ťa program jednoducho upozorní že aktivita bola vyrobená napr. vo verzii 10652 a súčastná verzia trate je napr. 11201.Jednoducho to potvrdíš a aktivita frčí...A ešte čo sa týka aktualizácii - ja som nemal nainštalované aj 3, nakoľko som mal nejaké aktivity SAVE.Ale veď sa nič nedeje, tie aktualizácie ti neutečú... :D A načo ti je nainštalovaná aktualizácia napr. okolia Prahy, keď sa aktivita odohráva kilometre od Prahy...Ozajstný problém pre staršie aktivity by nastal keby sa v aktualizáciach hýbalo s koľajami, teda s položkou Paths.

Bardotka je super :D ! Ked sa oproti mne zjavila parná mašinka, skoro som nedobrzdil do stanice :eek: . Tak ma napadol aj námet na ďalšiu aktivitu: Jazda mimoriadneho parného vlaku, alebo požiarneho vlaku za ním. Tam by sa mohli využiť aj nejake staršie motorové loko- dnes už historické, napr. pomaranč, sergej, karkulka a pod., ktoré už v bežnej prevádzke nevidno a v MSTS majú pekný model.

Naposled editoval moderátor:
Jo, aktivita super, i kdyz zamraca by potrebovala realnejsni model chovani. Z ceho uz ale zacinam mit obavy je zjevovani traficu pred ocima. Pritom v hodnoceni mam prekroceni casu v radu vterin.
PS : cim to, ze se soupravou kocicaku to bylo zivejsi jak s spesnakem?

Nepresiel som to este cele, ale v Pardubiciach pri posune a sucasnom odjazde el. jednotky(471?), dostaval PC riadne zabrat, a potom este v blizkosti trianglu v Pardubiciach ked predo mno isiel Os a zjavil sa oproti iduci vlak. V tychto miestach mi to spadlo. Pravdou je ze v prvom pripade som bol na zadnom stanovisti (FPS=3), na prednom bolo FPS 10 ( lenže som cuval :? ). V druhom pripade ked to spadlo uz pri odjazde som sa chvilu predtym pozeral na vlak zvonku. Takze ponaucene: zostat sediet na prednom stanovisti :lol:

Je divný,že se traffic zjevuje před očima.Aktivitu jsem projel snad 20x a trafic vždy byl tak jak má být.Můžeš mi napsat kde se ti to stalo?

Trafic sa aspoň u mna zobrazi korektne, myslel som to tak že keď sa ten vlak v dialke objavi ( ale nacitava sa vlastne uz chvilku predtym-musim si kupit ten pocitac z NASA :lol: ). Len tak mimochodom zda sa mi správne, že tie motorove traffic pouzivaju zvuky z GP-38 alebo nejakeho ineho defaultneho hnusu?

Trafic

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se dá v editoru úkolů udělat, aby se na určité koleji ve stanici objevil trafic vlak např. v 10:00 a odjel až v 10:10 (nestojí na nástupišti!). Pokud to jde, prosím napište mi, jak... Díky moc

to posison : na co jsi ted v praci vzpomenu je ten naklad s Esem v Uhersku. Vic si nepamatuji, pak me jeste zarazil nakej R s bananem pred Usti n.O. , co jel po strelenym Dvorakovi, ale je dost mozne, ze to uz plasim, protoze jsem dost prepinal pohledy.

AndrewM

fastTomi napsal:
to posison : na co jsi ted v praci vzpomenu je ten naklad s Esem v Uhersku. Vic si nepamatuji, pak me jeste zarazil nakej R s bananem pred Usti n.O. , co jel po strelenym Dvorakovi, ale je dost mozne, ze to uz plasim, protoze jsem dost prepinal pohledy.

Tak po Strele/Dvorakovi by mel jezdit R 600 a ten 151 vozi.

Re: Trafic

Jde pomocí CD SERVIS2.Přečti si "Tvorba úkolů v MSTS-návod od PPoolllla" tam je to popsáno dosti podrobně.
to fastTomi:Dík
Petr napsal:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se dá v editoru úkolů udělat, aby se na určité koleji ve stanici objevil trafic vlak např. v 10:00 a odjel až v 10:10 (nestojí na nástupišti!). Pokud to jde, prosím napište mi, jak... Díky moc

fastTomi napsal:
Jo, aktivita super, i kdyz zamraca by potrebovala realnejsni model chovani. Z ceho uz ale zacinam mit obavy je zjevovani traficu pred ocima. Pritom v hodnoceni mam prekroceni casu v radu vterin.
PS : cim to, ze se soupravou kocicaku to bylo zivejsi jak s spesnakem?

Ja som prešiel úsek Třebovice - Ústí - Letohrad - Ústí - Pardubice - Dlouhá Třebová a bolo to na 100%.Až som sa čudoval.Od Poisona vynikajúco odvedená práca.Potom už len ten koniec trocha haproval, ale keď má človek na komunikáciu len možnosti e-mailu a ICQ-čka tak je to dosť obtiažne.Ale zvládli sme to... 8).Ale k téme - ten zjavujúci traffic môže mať na svedomí nízke fps.Už sa to tu preberalo niekoľko krát.Ja som to prechádzal takmer max. rýchlosťou, ale ak by sa hráč vyslovene "vliekol ako slimák" tak by sme boli doma...

Trafic vlak na obsazenou kolej

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli může trafic vlak přijet na (hráčem) obsazenou kolej?

Jak sa na nu nechces moc kukat a neni moc dlha (max. 4-5 vozidiel) tak dat na hlavie 2 reverzaky a bude to ... a nechci aby siel oproti tebe ... len za teba

Chybejici loko

Panove, komu funguji Mirecovo aktivity, poslete mi prosim soubory loko 151006, které se nacházejí v adresáři cd_151 a s engem 151006.eng. U Zbyňka je v archivu se 151 pouze 001 a 004 a od Havla si to neumím předělat. Děkuji pěkně.
Petr Šimral
simral@railtrans.info

Děkuji pěkně, potřebné soubory jsem již obdržel, bohužel aktivitu se mi rozchodit nepodařilo. Komu z Vás jede aktivita Mirec a Poison s bardotkou?
Petr Šimral

Petr Šimral napsal:
Děkuji pěkně, potřebné soubory jsem již obdržel, bohužel aktivitu se mi rozchodit nepodařilo. Komu z Vás jede aktivita Mirec a Poison s bardotkou?
Petr Šimral

Mně jede i nejede. Hodně krát píše: Nelze přidat vozidlo XX do světa a nebo rovnou exituje do Windowsů. Ale pokud bych to hrál s minimálníma detailema, tak s tím nemám žádné problémy. Ale bez těch detailů to holt není ono.
Co ti to píše?

Takže startuje do nějakého silnějšího provozu? Ono se totiž při startu zjevilo, že vyžaduje 151_006 a zsskbeer, ale u mě neexistoval jediný consists, který by tato vozidla vyžadoval.

Petr Šimral napsal:
Takže startuje do nějakého silnějšího provozu? Ono se totiž při startu zjevilo, že vyžaduje 151_006 a zsskbeer, ale u mě neexistoval jediný consists, který by tato vozidla vyžadoval.

Už je to sice delší doba, co jsem ji jel, ale to vypadá na chybějící static.
Podívej se přímo na soubor .act. Teď už si to přesně nepamatuju.
Začátek a potom zejména konec je hodně náročný. Před vjezdem do ČT ulož, ale ještě než Ti to bude hlásit, že nemůže načíst soupravu. Potom si dej pozor v Usti n Orl. Chce to často ukládat. Mise za to ale opravdu stojí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře