Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pomalá jízda

Dík, funguje to! Ješte k té pomalé jízdě - víte někdo řešení těch problému co jsem napsal níže??? Dík

Kank

Rychlost pomalé jízdy v úkolu změnit nelze. Ta je definovaná ve vlastnostech tratě a je jen jedna.

A co se týče značek Z a K tak to je také záležitost tratě. Pokud toto autor tratě nenadefinoval správně tak to u dotyčné tratě není. Lze si to tam dosadit ale budeš to tam mít jen ty a nikdo jiný.

Takže pokud máš nějaké výhrady na toto téma tak doporučuji se obrátit na autora tratě. To je jediný člověk který může zjednat nápravu platnou při další aktualizaci tratě obecně.

Tak odkládáná aktivita 2337, to je ta s tím staničním rozhlasem :) už se chystá ven, ale ještě nemam namluven rozhlas z Valtic a Mikulov, ale to se brzy změní, notebook už se mi vrátil z výletu do servisu takže s enaplno rozběhnou doběhávací práce! :D

AndrewM

Ppoollll napsal:
Kank

Rychlost pomalé jízdy v úkolu změnit nelze. Ta je definovaná ve vlastnostech tratě a je jen jedna.

A co se týče značek Z a K tak to je také záležitost tratě. Pokud toto autor tratě nenadefinoval správně tak to u dotyčné tratě není. Lze si to tam dosadit ale budeš to tam mít jen ty a nikdo jiný.

Takže pokud máš nějaké výhrady na toto téma tak doporučuji se obrátit na autora tratě. To je jediný člověk který může zjednat nápravu platnou při další aktualizaci tratě obecně.

Zkusil bych dve doplnujici otazky, nejde mi tahnout pom.jizdu pres vyhybku, je to muj problem nebo MSTS a da se to nejak "ochcat" ? Na cem zavisi vcasne zobrazovani ceduli Z a K ? Nekdy se stane, ze jsou temer nalepeny na skutecny zacatek pomale a to pochopitelne bez editoru ci hlasek od autora ubrzdit nejde (zejmena ne ze 160 :-))

AndrewM

1 - tohle teď z hlavy nevím a nechci si vymýšlet.
2 - U českých značek Z a K se používá také ještě předvěstník který se dává na zábrzdnou vzdálenost. Všechny tři značky a jejich umisťování je definováno v souboru speedpost.dat. Pro informaci doporučuji kouknout do tratě od Zbyňka.

AndrewM

Ppoollll napsal:
AndrewM

1 - tohle teď z hlavy nevím a nechci si vymýšlet.
2 - U českých značek Z a K se používá také ještě předvěstník který se dává na zábrzdnou vzdálenost. Všechny tři značky a jejich umisťování je definováno v souboru speedpost.dat. Pro informaci doporučuji kouknout do tratě od Zbyňka.

Ad jedna rad si pockam, ad2) dela mi to ve vlastni misi prave u Zbynka. Nektere predvestniky jsou v poradku a nektere jsou par metru pred skutecnym zacatkem. Nechce se mi ji ted projizdet, abych zkusil najit pripadny spolecny jmenovatel (pokud je), ale bohuzel se to stava. Pokud pak clovek jede bez TM, tak tu tricitku proste neubrzdim, pokud se nechci plouzit pul kilometru podle hlasek z AE.

PJ

Droboulinká opravička:
"předvěstník" se osazuje před "rychlostníkem" , zatímco
před "pomalou jízdou" = omezením rychlosti se osazuje "předvěstní štít" ,
což není totéž.

AndrewM:

Pomalá jazda sa nedá nadefinovať cez výhybku. Musí sa to nadefinovať z dvoch častí:
-po výhybku
-od výhybky

Dveře

Myslím, že by tvůrci aktivit měli do vlaků pro traffic vkládat pouze vozy s neanimovanými dveřmi. Když kolem vás profičí 140km rychlostí IC s rozglabenými dveřmi vypadá to divně, hlavně když už začala zima...:o)

Re: Dveře

Kontra napsal:
Myslím, že by tvůrci aktivit měli do vlaků pro traffic vkládat pouze vozy s neanimovanými dveřmi. Když kolem vás profičí 140km rychlostí IC s rozglabenými dveřmi vypadá to divně, hlavně když už začala zima...:o)

Jo ,dobrý to nápad..

Myslím že se jedná o vozy cd_Ampz a cd_Bmz..
Tyto vozy byly později vydány i pro diesel loko bez animace dveří (dieselová lokomotiva nemůže zavřít dveře ,protože nemá aktivní "P")..
Právě pro traffic se má používat cd_Ampz diesel a cd_Bmz diesel..

"Poté si cestující nebudou stěžovat na špatně nebo málo vytápěné vagóny!!" ..

Z pozdravem ,ocelot24

Naposled editoval moderátor:
Re: Dveře

bob57_cz napsal:
ocelot24 napsal:
(dieselová lokomotiva nemůže zavřít dveře ,protože nemá aktivní "P")
Určitě ? Není tomu tak vždy, může ji mít aktivovánu.
Viz: http://web.telecom.cz/bob57_cz/obrazky/ovlad.jpg , pokud to bude v eng ....

No ,nemyslel jsem "nikdy" nemůže mít aktivní "P"..
Záleží na definici ,ale snad jsem ještě neviděl u českých dieslových lokomotiv ,definovanou klávesu "P"..

Z pozdravem ,ocelot24

Naposled editoval moderátor:
Samozrejme že dieslová loko má aktívne "P", pretože tým sa otvárajú dvere na vozňoch a nakoľko diesel nemá zberač tak sa otvoria iba dvere.Ale keď sa použije elektrická loko tak súčastne s dverami sa sťahuje aj zberač.A to je pekná blbosť aby sa naraz otvorili dvere na vozni a fíra by súčastne sťiahol zberač.Ale čisto teoeticky je to možné že by sa zosynchronizovali a naraz by cestujúci otvorili dvere a fíra by sťiahol zberač... Ale aká by bola pravdepodobnosť že by sa to v reále stalo ???

Mirec napsal:
Samozrejme že dieslová loko má aktívne "P", pretože tým sa otvárajú dvere na vozňoch a nakoľko diesel nemá zberač tak sa otvoria iba dvere.Ale keď sa použije elektrická loko tak súčastne s dverami sa sťahuje aj zberač.A to je pekná blbosť aby sa naraz otvorili dvere na vozni a fíra by súčastne sťiahol zberač.Ale čisto teoeticky je to možné že by sa zosynchronizovali a naraz by cestujúci otvorili dvere a fíra by sťiahol zberač... Ale aká by bola pravdepodobnosť že by sa to v reále stalo ???

No ,myslím že tak 2/100.. Jinak by mě zajímalo ,proč se animace dveří nespouští třeba pod jinou klávesou ?? .. Třaba pod "V" ?? .. Tato klávesa myslím slouží u zahraničních modelů ke spuštění stíračů (při pohledu z venku) ,ale naše CD modely aktivní stírače nemají.. Tedy mám ten pocit..

Z pozdravem ,ocelot24

V sa pouzit neda, lebo by sa tie dvere neotvorili ... to otvaranie dveri je totizto napajcovane na animaciu pantografu na voznoch ... (zne)uzivajuc kodu urceneho pre sucasne stahovanie resp. vytahovanie viacerych zberacov na el. jednotkach ... :roll:

Na webu aktivity-msts první screeny z ozvučené aktivity......možná přijde i video pro ukázku rozhlasu!

Hawk napsal:
Na webu aktivity-msts první screeny z ozvučené aktivity......možná přijde i video pro ukázku rozhlasu!

Vypadají fakt dobře.. Plánujete i rozhlas v aktivitách na "koridoru" ?? ..

ocelot24 napsal:
Hawk napsal:

Vypadají fakt dobře.. Plánujete i rozhlas v aktivitách na "koridoru" ?? ..

Určitě!Ovšem nenám moc času, takže nevím jak to půjde...ale určitě ano, jenom ti neslibuji, že na této trati! Jinak díky, jsem rád když se moje práce líbí :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře