Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pánové Kank a JOHNZ: S těmi čísly opatrně, jak v .con, tak v .srv, jsou rychlosti uváděny v m/s. Ano, MSTS je v tomto směru otřesný a pro rychlosti používá jak míle, tak km/hod a tak i m/s. Pokaždé jinak. :(

Rychlost v .con jsem již kdysi popisoval, ale zopakuji: Přebírá se z položky MaxVelocity z hnacího vozidla a je přepočítána na m/s (např. 100km/hod : 3,6 = 27.77777). Co znamená druhá hodnota se mi zatím nepodařilo zjistit a ani to momentálně nepovažuji za nutné. Podstatná je ta první. Předpokládám, že toto je pro MSTS max. rychlost, kterou dovolí consistu dosáhnout, i kdyby v .srv byla vyšší. Je zde ale jeden problém :!: a tím je CB. Pokud .con udělám v AE, hodnoty jsou OK, ale pokud v CB, tak u nové soupravy dosadí hodnotu nesmyslnou (vysokou) a u opravované ponechá třeba i nížší.

Položky StartingSpeed a EndingSpeed v .srv jsou opět v m/s a určují počáteční a koncovou rychlost servisu jako takového. Nakolik ji MSTS dodržuje je dikutabilní a zatím jsem bohužel časově neměl možnost toto otestovat.

Dotaz

Vím, že to tady před časem bylo, ale nemůžu to najít. Můžete mi někdo poradit, co mám udělat, abych při zkouškách vytvořených aktivit mohl testovat rychleji (tzn. abych při každé změně 3 hodinové aktivity nemusel znovu např. 2,5 hodiny jet znovu k bodu změny). Díky moc

Pokud uděláš změnu aktivity ve vzálenějším místě od startu a chceš jen toto místo otestovat, pak je nejjednodušší posunout počáteční bod vlaku hráče před toto místo a upravit čas startu aktivity. Postupně se tak posouváš a testuješ jednotlivé části aktivity. Nakonec vrátíš počáteční bod a čas na začátek aktivity a otestuješ všechno v kuse. Pro většinu situací tohle stačí.
(ale jsou výjimky!).

Jinak urychlit samotný průběh aktivity lze nastavením při startu taky, ale pokud Ti jde o testování konkrétního, hodně vzáleného místa, tak to není moc praktický.

Re: Dotaz

Tomes napsal:
Vím, že to tady před časem bylo, ale nemůžu to najít. Můžete mi někdo poradit, co mám udělat, abych při zkouškách vytvořených aktivit mohl testovat rychleji (tzn. abych při každé změně 3 hodinové aktivity nemusel znovu např. 2,5 hodiny jet znovu k bodu změny). Díky moc

Jan Švec napsal:
Jinak urychlit samotný průběh aktivity lze nastavením při startu taky, ale pokud Ti jde o testování konkrétního, hodně vzáleného místa, tak to není moc praktický.

Jak řekl Jan Švec, myslím že to byl parametr "accelerate", není moc praktický. Osobně s tím mám negativní zkušenost. Je opravdu dobré si vytvořit testovací cestu se soupravou a pustit ji z toho místa, které chceš testovat, tedy ještě kus před tím. Tak to dělám i já.

Chlapci, díky zaradu, dělám to stejně, ale myslel jsem, že s accelarate jsou dobré zkušenosti, ještě jednou díky

Rychlost servisu v Activity Editoru

Ahoj všem! Nemáte někdo nápad, jak vyřešit rozdílnou rychlost vlaku hráče v Activity Editoru oproti rychlosti, jakou pak jede v simulaci? Při vytváření aktivity se mi totiž tento servis pohybuje v AE značně pomaleji než by měl ve skutečnosti jet - a týká se to jen hráče, ostatní traffic je v pohodě. Konkrétněji:

Vyjíždím ze stanice Břeclav přednádraží. V simulaci dojedu do Podivína za necelých 10 minut rychlostí ani ne 120km/h. V AE trvá cesta 15 minut, přestože je nastaven "výkon" servisu na 100. V consistu je nastavena MaxVelocity(44.00000 1.00000), zkoušel jsem i vyšší. Nic. Nepomohlo ani odpojit všechny vagony a jet samotnou odlehčenou lokomotivou, ani vyměnit za jinou lokomotivu. Jakoby AE po celou dobu omezoval rychlost na nějakých 60 - 80 km/h. V samoné simulaci to nevadí, vše jezdí ok, ale v AE sladit časy s ostatními vlaky je pak peklo.

Nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky!

pepah napsal:
prosím,co to znamená ,když se vytvoří ve složce ACTIVITIES soubor *asv.
Dík. Pepa

Docela dobře funguje vyhledávání. Což to někdy zkusit?
Zjednodušeně - je to soubor, který si vytvoří MSTS, aby se aktivita rychleji načítala. Vytváří si ho zejména na slabších PC sestavách.

Boby, mám prosbu. Jak tedy formulovat dotaz na vyhledání ? Pokud zadám .asv, moc toho nenajde. Tak jak tedy ?
Karel

ok1dnh napsal:
Boby, mám prosbu. Jak tedy formulovat dotaz na vyhledání ? Pokud zadám .asv, moc toho nenajde. Tak jak tedy ?
Karel
Zkusit zadat třeba *a část slova, nebo se podívat do příslušné sekce a najít si vlákno, kde to bylo řešeno. Prostě než se začneš ptát, tak to zkusit. Tenhle dotaz se už tady 100% řešil.

Bobe, jaké slovo ? Byl dotaz, co to je za soubor s příponou .asv. Ty napíšeš :najdi si to. Já se ptám: jak ? Nic víc, nic míň. I když zadám třeba ACTIVITIES *.asv , nic to nenajde, respektive dostaneš výpis skoro celého fora.
Tak jak to má ten chudák udělat ?
Karel
P.S. Nejde o to, abych si do tebe rýpal, jde o to, že phpBB nic moc.

ok1dnh napsal:
Bobe, jaké slovo ? Byl dotaz, co to je za soubor s příponou .asv. Ty napíšeš :najdi si to. Já se ptám: jak ? Nic víc, nic míň. I když zadám třeba ACTIVITIES *.asv , nic to nenajde, respektive dostaneš výpis skoro celého fora.
Tak jak to má ten chudák udělat ?
Karel
P.S. Nejde o to, abych si do tebe rýpal, jde o to, že phpBB nic moc.

Asi tak, nic není dokonalé a vyhledávání tady má značné nedostatky, ale pokud se budu chvíli snažit, tak to najdu. Já jsem to schválně teď zkusil a našel. Trvalo mi to caa 10 minut. Takže pokud by se ten chudák snažil, tak to najde taky.
Návod jak postupovat při vyhledávání, je tady taky uveden.

Tak k tomuhle se dopracuješ když jsi penalizován. Nedodržel jsi rychlost nebo nestačil mačkat živák. A jinak záleží na nastavení mašiny a na tom co při těch penalizacích je použito.

Beatlesák napsal:
a živák se má mačkat při rozsvícení kontrolky nebo se může až při zvukové signalizaci ?
Od okamžiku zhasnutí kontrolky až do okamžiku umlknutí houkačky VZ. V té době to musíš stihnout vybavit - zmáčknout a pustit - nedržet stisknuté. Pokud houkačka zmlkne a tys to nestihl před umlčením, je už pozdě.

Dopsáno: Ještě mi Ppoollll prozradil, jak je to se smyčkami zvuku ve skriptu VZ, oproti skutečnosti houká VZ v MSTS až do zastavení, takže opravdu zmáčknout nejpozději ihned, jak to začne houkat.

Mám dotaz, jakým způsobem nastavím v AE pokud definuji " UDALOST jako ULOHA " to, aby fíra byl donucen zastavit ve všech stanicích a zastávkách ? Tedy, tak, že pokud on má zastavit na zastávce a on třeba zapomene zastavit, aby se ihned aktivita ukončila, je to něco podobného jako s definováním omezené rychlosti.

Má se to dělat tak, že nastavím " Nástup cestujících " Vyberu místo pro zastavení, a pokud ten fíra zastaví v té stanici a provede výstup a nástup, tak se to má potvrdit jako Výsledek : Úkol ukončen úspěšně ?

Jiří

Za zastávku umístíš Událost závislou na místě s ukončením úkolu.
Do zastávky umístíš taktéž Událost závislou na místě ale s tím že je aktivována až při zastavení. Také tam nastavíš snížení aktivační úrovně o 1 pro tu Událost za zastávkou.
Tolik ve stručnosti princip. Pokud to z toho nepochopíš tak se do toho raději ani nepouštěj.

Tak nie, ty to musis naopak ... takto docielis iba to, ze ked tam zastavis tak ihned po nastupe cestujucich by ti aktivita (uspesne) skoncila ... ako keby si ju celu presiel ... ty na to musis ist oklukou ... das si za stanicu udalost zavislu na mieste s neuspesnym koncom ktorej das aktivacnu uroven 1 ... potom si das udalost ako uloha - nastup cestujucich a das jej aby znizila aktivacnu uroven o 1 pre tu miestnu udalost (ktora tympadom padne na level 0 a bude neaktivna) no a tak ked zastavis tak potom ked budes prechadzat okolo tej miestnej udalosti tak nic ale ked nezastavis a budes prechadzat okolo miestnej udalosti tak ta bude aktivna a okamzite ta vyhodi ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře