Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Co se týká objemu dat a trafiku tak to pro mne není problém. Provoz serveru živí jiné aplikace takže to mám zdarma.
Co se týká obsahu tak se současným trainsetem Zbyňka (čísla mašin bez CD, ZSSK...) nesouhlasím a souhlasit nebudu. O tom co napsal o něco dříve xx_YYY/xx_yyyzzz.eng jsem uvažoval také a nejsem proti tomu zaujat. Vzhledem k tomu že ale nejsem úplně zajedno (jsou tam různé drobnosti) tak jsem proto zatím zcela záměrně nechal mašiny i trošku bokem. Nemá smysl abych něco začal a pak to bylo jinak. Zatím se věnuji vozům a i tam je dost práce. Takže pokud to dostane Zbyněk od někoho celé jednotně přejmenované tak může být velká část problému vyřešena.
Prostor i kapacita na přenos k dispozici je.

A ke slezině - kdy, kde a kdo se zůčastní?

Ppoollll: Však jsme si to tenkrát odsouhlasily. Až to někdo vše předělá na cd_, zssk_, atd. Pak proběhne akce Kulový blesk a začne to platit všude. Ohledně nějaké sleziny to chce člověka schopného takovou akci zorganizovat a byla by dobrovolně povinná pro všechny autory do MSTS. Opět strategicky nejvýhodnější bych viděl Prahu. V okolí je nejvíce aktivně činných lidí a nejlepší vlakové spojení ze všech stran.
Trainset, tratě, aktivity, zkušenosti. Vše spolu souvisí. Třeba opět leden.

Podoba trainsetu

ALL

Sice jsem to z určitých důvodů neměl v úmyslu zveřejnit,ale diskuse která teď běží mne k tomu malinko popíchnula.Trainset mám už nějaký pátek přeznačený komplet včetně zahraničních vozidel ŽSR,ZSSK,OBB,DB,PKP dle tohoto systému.Vychází to z toho co již bylo prezentováno,dle informací od Zbyňka diskutováno při slezině,které jsem se bohužel nemohl zúčastnit.

Ještě jedno upozornění.Je to pouze návrh!!!!

Současná podoba vypadá takto:

Složka:

cd_110
cd_110046.eng
cd_110046_ms.wag(mimo službu,nečinná)

cd_020
cd_020010.wag

cd_050
cd_050013.wag uzavřené přechodové můstky
cd_050013_po.wag otevřené přechodové můstky oba
cd_050013_pp.wag otevřený přechodový můstek přední ve směru jízdy
cd_050013_pz.wag otevřený přechodový můstek zadní ve směru jízdy

cd_242
cd_242207.eng

cd_363
cd_363001.eng jízda na zadní sběrač
cd_363001_ps.eng jízda na zadní sběrač
cd_363001_ms.eng mimo službu,nečinná

cd_460
cd_460013.eng čelní vůz jednotky 460013/014
cd_460014_z.eng zadní vůz jednotky 460013/014

cd_703
cd_703045.eng
cd_703045_rv.eng obrácená varianta

cd_725
cd_725268.eng
cd_725268_bs.eng bez strojvedoucího
cd_725268_rv.eng obrácená varianta
cd_725268_rvbs.eng obrácená varianta bez strojvedoucího

cd_830
cd_830159.eng
cd_830159_bs.eng bez strojvedoucího
cd_830159_rv.eng obrácená varianta
cd_830159_rvbs.eng obrácená varianta bez strojvedoucího

cd_A
cd_A.wag vůz řady A

cd_AB
cd_AB.wag vůz řady AB

cd_Eas-u
cd_Easu_d.wag nákl.vůz Eas-u ložený dřevem
cd_Easu_dkon.wag nákl.vůz Eas-u ložený dřevem,koncový s odrazkami
cd_Easu_dnez.wag nákl.vůz Eas-u ložený dřevem,nezapojený

Toto je jenom pro ukázku a znovu zdůrazňuji,že tuto variantu nehodlám nikomu nutit.Pokud by byl o tento systém zájem není problém.Problémem však zůstává,že mnoho modelů není dodnes upraveno co se týká jízdních vlastností a charakteristik,tak jak úpravy dělá Ppooolll,takže se jedná pouze o sjednocení a systém názvů a postupně se doplňují úpravy.Jinak mnou provedené změny se týkají i přejměnování textur vzhledem k tomu,že jsou modely stejných řad v jedné složce.Jinak kabiny a zvuky jsou ve složkách common.cab a common.snd.

T.

T:

To je přesně to, co potřebujeme. Jestli se podle toho budou všichni řídit, tak nevidím nikde žádné problémy. 8)

Nějak mi není jasné (nechápu to) proč T stále přejmenovává to co je již hotové a je lidem na webu volně dostupné. Teď se to týká jen a jen vozů.
U lokomotiv bez jakéhokoliv komentáře.

Podoba trainsetu

Ale T stále nic dokola nepřejmenovává.Vím na co se v příspěvku od Ppoolllla naráží,ale to co je již hotové a upravené na jeho webu je pouhý zlomek toho co ještě upravené není.S přejmenováváním jsem začal podstatně dříve než se rozběhl jeho web s úpravami a proto jsem i u upravených modelů sáhnul k tomu,že jsou pojmenované stejným systémem jako ostatní v té době již přejmenované modely...
Navíc nejsem příznivcem označení CDvagXXXXXX.wag,ale to je jen věc názoru.

T.

Přejmenovává. První byly Uacs vozy odkazované z diskuse a teď je v jeho ukázce/návrhu jiné pojmenování vozu Eas-u. Konkrétně mám na myli verzi s koncovkama a šroubovkama. Ta nebyla nikdy jinak a jinde zveřejněna než je to u mne. O tom, že je to jen část vozového parku vím a nepolemizuji nad tímto faktem. Ale verze s doplňky nemůže mít pojmenované dříve než je upravím a zveřejním. Není co pojmenovávat! Takže přejmenovává!!!! Základní verze vozu je jasná - nemá žádné doplňky takže je nejkratší. O tomto se nebavím.

Podoba trainsetu

Ppoollll

Upřesnění.

Dokola přejmenovává?Můj komentář k dokola přejmenovávání se týkal komplet trainsetu.Znovu a nyní srozumitelně.
Ano Vámi upravené soubory nebo modely stažené od Vás jsem PŘEJMENOVAL.Již před tím jsem však měl dle svého systému přejmenované dvě třetiny svého trainsetu a tak jsem si jen přizpůsobil většině modely stažené od Vás.Je to takto pochopitelné.

T.

Pro T (i ostatní):

No, konkrétně odladěný a dle systému Ppoollll značený cd_Eas-u už je na Ppoollllových stránkách zveřejněn 4 měsíce, dost lidí si ho stáhlo a teď by zase měl přijít jiný způsob značení? Systém značení používaný Ppoollllem se mi jeví jako dobrý, tak proč dělat ve vozech ještě větší nepořádek, než je? :?:

Já osobně navrhuji, aby vozy, které jsou již zveřejněny u Ppoolllla, nahradily v Trainsetu vozy současné (včetně značení) a tak, jak bude web postupně doplňován, doplňovaly/vyměňovaly by se i stávající vozy a časem samozřejmě i lokomotivy. Jízdní vlastnosti odladěných vozů jsou 100 a 1 proti tomu, co má většina uživatelů doma v Trainsetu, tak proč jim to neumožnit užít si to? :wink:
Než samozřejmě budou i lokomotivy, je třeba provést u neodladěných vozidel minimálně jeden zásah do .eng, nebo .wag souboru, a to otevřít tyto soubory v texťáku, najít tam položku "EmergencyBrakeResMaxPressure( xx )" a místo xx dosadit 73. Ale to snad každý mininálně počítačově gramotný jedinec zvládne. A ti více počítačově/MSTS-ácky gramotní pochopí systém nastavení brzd, a do doby, než budou všechny vozy doladěny/zveřejněny, si hodnoty nastaví sami. :idea:

Je to věcí diskuse, rád bych slyšel jak názor T, tak i ostatních. Děkuji.

Naposled editoval moderátor:
Podoba trainsetu

A ještě něco.Není rozhodující jestli někdo něco pojmenovává nebo přejmenovává.Tady jde jen o vytvoření nějakého funkčního vzorku pro všechny uživatele,kteří si neumějí trainset upravit sami a dávají přednost hotové záležitosti.

T.

Podoba trainsetu

Bob

Respektuji Váš názor i přesto,že s některými pasážemi nesouhlasím.Sice Ppoollllem otestované vozy jsou vystavené na webu 4 měsíce a za tu dobu si je stáhlo spousta lidí,ale já ten trainset nebo spíše funkční vzorek do této podoby předelával od letošního ledna.Byl vytvořen vzorek podle kterého jsem to pojmenoval/přejmenoval vše.Pak se objevily webové stránky,kde jsou vozy upravené,ale s jinými názvy.Právě proto jsem si i ty upravené vozy přeznačil dle svého schématu.Bylo jednodušší přejmenovat několik desítek vozů než tomu znovu přizpůsobit celý trainset.

Je to však věc názoru.

T.

Takže ty máš hotový podle tebe funkční trainset i s lokomotivama? který by mohl splňovat kritéria tady daná když pominem názvy?
A kolik má(mb)?

Trainset

Hawk

Člověče asi ten trainset hotový mám a komplet :D ,ale netuším o jakých kritériích je řeč.Podle mne docela i funguje :wink:

Můj trainset(upozorňuji,že pouze některé soubory x.s nemám v binárním tvaru-cca 20 ks)má 4.77 GB.

T.

kritéria aneb upravené wagy a engy :) ! Engy např. spřáhla brzdy atd.
4,7 giga nasvětšuje tomu že by tam mohly být skoro všechny dostupné modely ne?(CD, ZSSK,CSD atd.)
Jinak značíní by myslim bylo snesitelné...takže ať mě když tak někdo opraví, ale tento trainset by mohl být ten pravý ne? Jenom by se upravovali engy a wagy a doplňovali nové modely!
Snad to je takhle jednoduchý :wink:

Jak tady čtu tu diskuzi,zase se začínají vyhrocovat vášně a je čas to zarazit,jinak to dopadne blbě pro všechny.Ppoollll má své vozy na webu,všichni jsme si je mohli otestovat a tak bych byl velice rád,kdyby pan T. dal k dispozici alespoň část svého trainsetu,abychom měli možnost srovnání.Protože jinak je to tvrzení proti tvrzení a to je o ničem.Rád si vyslechnu obě strany a pak porovnávám.K Ppoollllovým úpravám jsem se už vyjadřoval a nyní bych rád otestoval trainset p T. pro srovnání.Jde mi o komplexní srovnání,ne jen o kosmetiku,tj,přejmenování souborů,ale o nastavení eng či wag souborů,aby co nejvíce odpovídaly realitě.O TOM SE TADY ZAS AŽ TAK MOC NEMLUVILO.
Takže bych to shrnul - Ppoolll má wag soubory odladěné,že používá trochu jiný systém označení modelu,tj CDvůzXXX,to bych nepovažoval až tak za velkou komplikaci,přepsání názvu souboru je práce na pár vteřin.Označení wag souborů velkým písmem vlastnické správy už není tak postatné,ono to odpovídá skutečnosti,vlastnická správa na vozech je označena velkými písmeny.Označení řady vagonů odpovídá skutečnosti.A teď bych rád viděl trainset p T.,jak má nastavený wag soubor,pojmenování a další.Teprve potom můžeme říci,kdo to lepší,dříve NE!Takže bych poprosil o umístění vzorku trainsetu p T. na web,aby ho mohli všichni vyzkoušet a teprve pak říci,kde má kdo plus a mínus a podle toho se rozhodnout.Má někdo lepší návrh?

Hawk: :?: :?: :?:

Petr Novák: Ale Ppoollll nepoužívá CDvuzxxxx, ale např. CD_Eas-u.wag, CD_Eas-u_drevo.wag, CD_Eas-u_drevo_ko, CD_Eas-u_drevo_ne atd. Cdvuzxxx bylo snad jen u prvních vozů a vzápětí od tohoto bylo upuštěno a držíme se výše popsaného systému, kterýžto je na příslušných stránkách patřičně odůvodněn a vysvětlen.

Hawk: Obávam se, že Trainset pana T po stránce chování moc odladěn nebude, ale možná se mýlím.

Podoba trainsetu

PETR NOVÁK

Já nevím a asi jsem nebyl pochopen.

Já jsem tady nikde nepsal o tom,že můj trainset je dokonalý a že hodlám s někým "soupeřit" jestli moje varianta nebo cizí.

Jsou dvě věci,které bych nemíchal do sebe.Jednou je nějaký ten systém označování souborů(eng,sd,s) a textur.Jedním z důvodů je,aby bylo zřetelné k čemu patří nebo spíše možnost sjednotit více modelů stejné řady třeba do jedné složky,pak přehlednost a podobně.

Dalším krokem je následná úprava chování,kterou provádí Ppoollll u modelů,které je možno stáhnout na jeho stránkách.Vzhledem k tomu,že nejsem na chování modelů zase takový odborník tuto fázi bych přenechal někomu jinému.

V tuto chvíli možná ani neexistují dvě verze trainsetů,které by měly systém v označování a současně s tím komplet vyladěné eng a wag soubory a tak není co porovnávat.

BOB

Obáváte se zcela oprávněně.Já jsem byl rád,že jsem z toho guláše co net nabízí dal dohromady 5 GB trainset a přitom to má,alespoň nějaký systém.Kdybych k tomu měl ladit každý eng či wag soubor,tak nebudu mít ani 20% trainsetu a trvalo by mi to několik let.Pro tuto chvíli bylo přejmenovávání skončeno a ve spolupráci s ostatními můžeme pokročit k dalším krokům tedy k nekonečnému ladění vlastností.

HAWK

Slovo komplet v jedné z mých reakcí bylo zavádějící.Komplet bylo myšleno po stránce názvů nikoliv vyladění vlastností.Za případnou mystifikaci se omlouvám.

to bob:
je to pravda,to jsem přehlédl,tudíž se Ppoolllolovi omlouvám,bylo to opravdu jen ze začátku,nyní je to popsáno v tvém příspěvku.Také jsem zvědavý na trainset p T.,o kterém již bylo honě napsáno,ale asi ho mělo možnost vyzkoušet málo lidí.
to Hawk:
ke komu se přimlouváš,k Pánu Bohu?Raději to napiš,přimlouvat se můžu také k ženským.. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře