Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Podoba trainsetu

Petr Novák

Ale není pravda,že systém označování a tak jak je trainset upraven a nebo byl v předchozí verzi upraven nikdo neviděl.Vždyť část všichni používají se Zbyňkovou tratí.Samozřejmě ne všechno,ale určitou část ano.

Návod jak na trainset umístěný kdysi u Zbyňka je moje práce a Zbyněk tam doplnil jen odlišnosti.Tehdy jsem nepoužíval složku common.cab(snd),ale pouze cab(snd).Ale nynější podoba z toho vycházela.

Znovu však zdůrazňuji,že můj trainset kromě modelů již vyladěných jinými autory(Ppooollll atd) obsahuje i spoustu modelů,které je nutno ještě "zkrotit",aby vše bylo ok.

T.

Tohle jsem tedy nechtěl, mě se jednalo o doplnění vozidel, aby fungovaly aktivity.
Nestačím zírat, že tu někdo tvrdí, že si nevyzkoušel trainset T.
Vždyť na něm jezdíte od počátku distribuce mé trati. Na mých stránkách byl i návod. Já byl zásobován úpravami tohoto pána, jelikož spolupráce díky pracovním povinnostem někdy vázla, tak jsem byl nucen pracovat sám a tímto vznikly odchylky od obou těchto systémů. Na Commony mne naladil Pikku, k dokonalosti se značení dopracovalo na slezině a T jako první vše takto přeznačil, jelikož T je od jisté doby několik měsíců nezvěstný, tak jeho Trainset nemám a tudíž mám i výpadky v updatech. (jako jedinný mne informoval o všech novinkách)
Chování vozidel je úplně jiná věc a myslím, že není problém trainset po vyladění updatovat. Ppoollll několik vozů sice vyladil k dokonalosti, ale co je to platné, ačkoli byl účastníkem sleziny, její závěry nedodržuje. Commony ignoruje a zvuky dává do jinak pojmenovaných složek, potom je taková práce na H.
Děkuji za pozornost.

to p T.
o tom označování se mluví už tak dlouho,že je to folklór... Nic ve zlém,ale něco se domluvilo a stejně to téměř nikdo nedodržuje.Tady nejde o soupeření,ale představení ucelené verze trainsetu,která by měla více plusů než mínusů.Umístění více modelů do jedné složky má svoje výhody i nevýhody.Výhodou je to,že je vše pohromadě,nevýhodou a tu považuji za zásadní,že kdo se v tom systému označení nevyzná,neví,co k čemu patří,tedy textury,*s a *sd soubory k jakému *eng či *wag.Dále textura loko je pro všechny modely ve složce stejná a to je také nevýhoda.Pokud chci do složky přidat nový skin,přejmenování textur a jejich přepisu v *s souboru se často nevyhnu,dost lidí má problém s otevřením *s souboru a jeho editací.Takže je výhodnější mít každý model svou složku,ale pokud nebudu dělat žádné úpravy,tak není problém více modelů v jedné složce,ale loko.ace bude dělat problém pořád,neb každá loko je jiná,i když je stejné řady,což u vagonů nevadí,tam ten problém není.Praxe se přiklání k variantě více modelů v jedné složce,což zase klade větší nároky na označování.Ppoollll používá konkrétní čísla vagonů a tak je jasné,jaká textura k čemu patří.Ono upravovat jeho modely je nošení dříví do lesa.A protože už má vyladěné *wag soubory,tak je podle mého názoru o krok napřed.Až se vyřeší problémy s označováním lokomotiv,tak jeho web bude hlavní zdroj modelů pro MSTS,protože tam je záruka,že ty modely fungují jak mají.Chybičky tam jsou taky,tomu se nikdo zřejmě nevyhne,ale co je důležité,ty chyby se hned odstraňují.

Co se týče zvuků,tak tedy naprosto chápu Ppoolllla,že dal zvuky bokem.Common.snd byl ze začátku určen pro zvuky lokomotiv a spolu s common.cab pro kabiny.Na své stránce píše,proč to udělal.Tahle je alespoň nějaký přehled,kde které zvuky jsou.Protože ve zvucích pro vagony je,ať se na mě nikdo nezlobí,pořádný bordel.Něco je v adresáři Sound,něco je někde jinde (německé,s oblibou používané vagony),některé modely mají zvuky přímo ve své složce,kdo se v tom má vyznat?Takže bych byl pro to,aby se vytvořil jednotný adresář pro zvuky vagonů a není se o čem hádat.Je to jenom o ochotě ke kompromisům.
Ještě k tomu trainsetu p.T.Jelikož sám p T. přiznává,že není odladěn,tak k čemu mi bude sebelepší označení,když se nemůžu v misi připojit?Nebo se trhají spřáhla,celá souprava se vykolejí a další podobné kousky,co tady popisují ostatní uživatelé.Takový trainset podle mého názoru neodpovídá dnešním požadavkům.Máme perfektní trati,díky za ně,to je bez diskuze.Nyní také potřebujeme perfektní loko a vagony,abychom měli s čím jezdit po těch tratích.Nebo se spokojíte s defaultními modely? Ono všechno souvisí se vším,jak už tady zaznělo a proč jednu práci dělat dvakrát?Nejprve sladit označení a pak vyladit eng a wag soubory? Proč to neudělat najednou?Tolik času asi nikdo nemá,aby jím takto plýtval,nebo snad ano?

Podoba trainsetu

Petr Novák

Ono je sice pravda,že vyladěním několika desítek wag souborů ,které jsou ke stažení na jeho stránkách ,je možná Ppoollll o krok napřed,ale to je jenom zlomek.

A označení eng(wag),sd a s souborů ve složce:

cd_753
cd_753006.eng
cd_753006.sd
cd_753006.s
cd_753006a.ace
cd_753006b.ace

cd_753127.eng
cd_753127.sd
cd_753127.s
cd_753127a.ace
cd_753127b.ace

Nevím co je na tomto nepřehledného a v tomto se vyzná i můj sedmiletý synovec.Soubor loco.ace nepoužívám.

Jinak na otevírání souborů x.s doporučuji shape shifter.Je to jednoduchý prográmek,který převede s soubor do textového formátu a pak následně zpět.Ke stažení tuším u Johnze.

T.

To bych mohl kontrovat,skiny používají různé značení *ace podle různých *s souborů,protože ne všechny modely používají stejný *s soubor,Váš příklad byl na stejný *s soubor.Když použiji jiný,z jiné verze modelu,tak už tam nemusí být jen dva ace,ale klidně tři,u složitějších modelů i šest.Takže to není zas tak jednoduché.A loko.ace používá dost modelů a nevím,proč bych se ho měl zbavovat,když si jej mohu spustit s popisem loko před spuštěním aktivity,abych vůbec věděl, s čím jedu v čele vlaku.A zaplácávat si počítač dalšími programy když pro MSTS je už taková spousta programů nepovažuji za příliš dobrou cestu,takový Route Ritter obsahuje v podstatě vše důležité pro úpravy MSTS ve spojení s ConBuilderem.Pokud tohle někomu nestačí,je to už jeho věc,jaké další programy použije.

Ach jo, tady to nemá konce.
Tato debata opravdu nemá smysl. Pokud bude Trainset OK, nikdo nepotřebuje lézt do složek, kde je to i pro malé dítě přehledné.
Kdybych začal značení úplně nové, jiné. Také bych si obhájil proč. Ale pokud takto upravím jen nepatrnou část z celkového počtu vozidel, nemohu chtít po ostatních aby tohle značení používali. Na slezině se také dohodlo, že bude pro každou řadu pouze jedna složka. Jestli to několik jednotlivců chce jinak, prosím, ale v aktivitách si budou muset vše přeznačovat.
Common.cab a snd se používá mezinárodně, tak proč to měnit? A pro vozy je tam také místo.
Každý by chtěl patentovat si vlastní název těchto složek, ale nikdo si ještě nezkusil opravit tisíc engů se směrováním do těchto složek. Já to mám za sebou, tak vím o čem mluvím.

Podoba trainsetu

Petr Novák

Vezmu to od konce.Shape Shifter zabírá pouhých 469kB čili tím se nic nezaplácá.

Používání souboru loko je věc každého.Já ho na nic nepotřebuji,někdo ho využívá,aby si prohlédl stroj se kterým pojede.

Nerozumím však tomu co máte na mysli s těmi texturami.

Pokud si stáhnu jakýkoliv model respektive archív tak v něm většinou naleznu vše co je potřeba(eng/wag/sd a s+textury).Soubor s otevřu pojmenuji dle řady a inv.čísla textury a uložím je do příslušné složky.Pak je úplně jedno jestli model používá 3 nebo 10 ace souborů s texturami.Pokud je pro nějaké modely využívána společná textura označím ji pouze cd_XXXa.ace bez inv.čísla.A tak zcela bezpečně poznám co a k čemu patří a též díky tomu,že je bez inv.čísla vím,že je sdílená.

T.

Vypadá to na stávku! Možná, že by věci prospělo kdyby se zastavili veškeré nové aktivity, dodělali ty co jsou rozpracované a veškeré práce se stopli dokud se nevyřeší trainset!

Bohužel už skoro nevim kdo je zastánce jakého značení aj.
Mě se zatím nejlíp líbí argumentace pana T, respektive jeho značení pro přehlednost, nadruhou stranu má neodvratnou pravdu Z.Šemora, značení by nemuselo být ani tak sjednocené mohl by v tom být i guláš(to berte s rezervou) kdyby tvůrci aktivit nepřidávali své vagóny a loko do misí a vše by fungovalo tak jak by se předpokládalo.

Jestli má být slezina, tak ještě do vánoc a hlavně slezině musí všichni vyjádřit důvěru!(to už je jak v parlamentu :roll: )[/b]

Ono to s těmi modely na webu není tak růžové,jak to vypadá.Neodpovídají označení *s souboru v *sd souboru a to je jen ta prkotina,která dokáže,pokud je i špatně napsaný název *s souboru v eng či wag souboru,znemožnit zobrazení modelu.Běžný uživatel tohle neřeší,okamžitě leze na forum a klade dotaz,že má problém se zobrazením.Vy máte svůj systém pracujete na něm už dlouho,takže víte co a jak.Jenže je tady plno nováčků,kteří teprve začínají a o těhle problémech nemají nejmenší tušení.Jim editace *s souboru vůbec nic neřekne,chtějí si jen zajezdit a ne se pouštět do věcí,kterým vůbec nerozumí.O tom to je a ne že já tomu rozumím a další mě nezajímá.Tohle je ten kámen úrazu a ty zmatky okolo označování tomu ještě nahrávají.Pak se tady hádáme,proč některé aktivity mají tolik chyb a když se tam přidá vagon z cizích stránek,který se běžně neužívá,je to ke zlosti.Pokud chceme,aby komunita MSTS se rozšiřovala,tak musíme jít jinou cestou,nelze po každém chtít,aby ovládal editaci všech souborů v MSTS.Když jsem začínal,tak jsem nevěděl o možnostech celého MSTS,to přišlo postupně a myslím si,že u všech to bylo stejné.Rovněž tak editace souborů a textur,tomu se musí každý nějak naučit.Pokud budu vystupovat z pozice,že já to umím,tak se tím nic nevyřeší,protože se najde hodně lidí,kteří tohle nikdy dělat nebudou,protože si chtějí jen zajezdit a nějaké problémy řešit nebudou.Nanejvýš tady položí dotazy,které už byly xkrát zodpovězeny a Martens už může vyletět z kůže.

Pokusím se o malou rekapitulaci. Snad to bude mít význam.

Začnu slezinou - něco se domluvilo a to podstatné pro fungování úkolů je z mé strany doposud dodržováno. To že mám zvuky záměrně jinde nemá ŽÁDNÝ vliv na úkoly o které jde především.

S T jsem se snažil párkrát komunikovat přes mejly ale výsledek nebyl takový jaký jsem si na začátku představoval. Na některé mé mejly jsem dodnes nedostal ani odpověď. Takže o nabídnuté spolupráci s T se pak již nedalo ani mluvit/psát. Každý si prostě a jednoduše jedeme po svém ke škodě věci. Dva lidé dělají obrazně řečeno stejnou práci a každý po svém.

Pak tady T zveřejnil odkaz na Uacs vozy z jeho dílny. To co to obsahovalo zde nebudu rozebírat. Škoda to stahovat (podle mne). Nejvíc mne ale dostalo to že byly upravovány vozy tehdy na webu již dostupné. Prý podle tvrzení o pár příspěvků dříve ABY NEVYBOČOVALY ZE SYSTÉMU pana T. Budiž - bral bych to kdybych v tom ten systém poznal. Teď tady byl zveřejněn jeho NÁVRH, a to zdůrazňuji aby zde nepropukly zbytečné debaty plné emocí, který má své klady ale i jeden pro mne velký nedostatek. Záměrně nebudu komentovat hnací vozidla neboť je na webu dosud z určitých důvodů nemám a zde je v tvorbě názvosloví zatím pole působnosti zcela mimo mne - přenechávám to komukoliv kdo se toho ujme - v tomto případě to může být i T a jeho návrh vycházející z dohody na slezině. O tom zda to je či není systém všem jasný a jaké má či nemá výhody/nedostatky se dá polemizovat dost dlouho a všichni zůčastnění budou mít svou pravdu. Dopředu zde sděluji že nemá smysl nad tímto hloubat. T je v tomto okamžiku asi jediný kdo může "bouchnout do stolu" a říct "TAK A TAKHLE TO BUDE". A já pak později doplním upravené/opravené chování.
Teď ale k samotným vozům. To že mnou vytvořené a pojmenované soubory nebudou všem lidem vyhovovat je holý fakt a jsem s tím smířen. Že se již dlouho dohadujeme o tom že chování modelů a pojmenování souborů doposud není sjednoceno je také holý fakt.
Co se s tím dá dělat?
Kecat o tom - to mne už dlouho nebaví a snažím se tomu vyhýbat.
Začít něco dělat - začal jsem. A abych to dlouho nezdržoval tak jsem to dal i na web aby to bylo dostupné i druhým. A začali se ozývat i další jednotlivci z nichž jeden je velmi aktivní (dokáže mne i zahltit) a také postupně dochází k více či méně drobným úpravám v chování těchto vozů. Věřím že k lepšímu. A že někdo jiný pracuje na pouhopouhém přejmenování souborů a má "celý trainset" již přejmenován jsem sice slyšel již několikrát ale doteď jsem z něho neviděl nic. Že to je T jsem se dozvěděl až teď. Z mejlového pokusu o spolupráci jsem se toto nedozvěděl.
Teď mohu pouze odhadnout co prosazování CELÉHO JEHO TRAINSETU způsobí. Možná že se i pletu takže nechť si závěry utvoří každý sám. Znovu opakuji že v tomto okamžiku je to ze strany T jen návrh.
V optimálním případě budou přejmenovány všechny aktuální (mám na mysli odladěné) soubory u všech vozů na DVD které distribuuje Zbyněk. Dobrá - vše je OK a všem všechno funguje. Co ale bude dál? Občas proběhne u mne i aktualizace chování. Kdo ale bude tyto soubory opět přejmenovávat? Kdo bude Zbyňkovi obhospodařovat trainset distribuovaný s tratí? Já již názvosloví souborů u vozů na webu měnit nebudu (i když tam jsou občas drobné úlety) abych v tom nedělal lidem ještě větší guláš. Takže to zřejmně bude T? Jak to ale bude distribuovat ven k dalším lidem? Nebo si to bude dělat každý sám? A co budou dělat lidi (nevím kolik jich nechalo moje názvosloví souborů ale vím že si vozy průběžně stahuje již přes 200 lidí) kteří začaly takto hotové vozy používat a poupravují si k nim úkoly (vlastní i cizí)? Budou to opět předělávat? A to nechávám úplně bokem další problémový fakt - někteří zdatnější jedinci si již poladili svoje vozidla k obrazu svému a nahráním trainsetu od T se vrátí o velký kus zpět. Co s tím? Nevím. Je to mnoho otázek na něž si musí každý odpovědět sám.
Já mohu navrhnout pouze toto neboť mne nic jiného nenapadlo.
Budu se ještě delší čas na webu věnovat JEN samotným vozům aby práce postoupily kupředu a T nechť přejmenovává (sjednocuje názvosloví) hnací vozidla a samotné vozy nechá být tak jak jsou. Prostě si to rozdělíme a nepůjdeme jeden proti druhému.

Nic lepšího mne v tomto okamžiku nenapadá. Jen mne štve kolik času strávím zcela neproduktivně psaním tohoto příspěvku místo toho abych zaktualizoval web o zaslané úpravy/opravy.

bob57_cz napsal:
Autor trati je bůh :P , jen On zná záludnosti a možnosti svého díla a On také určuje pravidla. Jestliže pro svou trať uspořádal i jakýsi systém trainsetu, budou se tomu muset podřídit i všichni ostatní,kteří si chtějí na jeho trati zajezdit.
Pro "externí"stavitele aktivit pak MUSÍ být tento trainset TABU a z něj nesmí uhnout, pokud chtějí svoje dílo poskytnout široké veřejnosti a pochlubit se svým umem.
Kluci,umíte!
".
Bobe, nevím, proč jsi tento příspěvek psal k trati 150, když se to řeší zde.
Ale jinak jsi to napsal sice sprostě, ale tak to je. Sedí to na mě jak vyšité.
Díky za upřimnost. Musím se opět obhájit. Včera jsem reagovat nemohl, protože jsem stavěl trať. Já jsem sice přišel s novým značením inspirován T, ale nikomu jsem jej nenutil. (Tam vznikla ta revoluční myšlenka common.cab a snd, podotýkám, že můj nápad to nebyl, je to někde ze zahraničí, ale hodně křiklounům se to tenkrát zdálo jako zbytečnost)
Pokud si pročteš nejstarší příspěvky v tomto foru, Dejv řekl "dost" tomuto chaosu a pro rozšířenost s mou tratí se tohle bude používat jako standart, později se přidal Ondra Janiš. Od té doby nějaký rok uběhl. To mne donutilo si k Trainsetu opravdu sednout a vše vyladit a sjednotit. Měl jsem tam trochu nepořádek. Ještě chybí rozepsat OBB_pack, ale na slezině se dohodlo, že do zveřejnění úprav dohoto systému se už se značením v mých složkách hýbat nebude. Odsouhlasilo se "Autor trati je bůh ", jak jsi napsal.
Na eventuelní příští slezině se nebude řešit značení, ale přechod na systém, který se letos v lednu odsouhlasil. (doplněná a nová vozidla takto již upravená jsou)
Komu se to nelíbí, ať si.....však to znáte. Pokud to tady všem někdo nenadiktuje, tak dohoda nebude nikdy. Na slezinu mohl kdokoli a tam se to odhlasovalo a berte to jako TABU.
Ohledně chování vozidel, to je věc druhá, také mám plno otazníků, je to věc sleziny, ale doladění vlastností na bezchybné načítání aktivit to vliv mít už nebude.
Tyto vášně jsem rozpoutat nechtěl, účelem bylo, aby mi někdo poslal chybějící vozidla do mého Trainsetu, aby všem fungovaly aktivity. Něco mi už dorazilo: (nautik)
cd_Rils, cd_Sgjs, zssk_162,163 a 183, já doplnil 151006 a 150024, stáhl jsem si znovu cd_460 ještě doplním další.

Zbyňku

Reaguji pouze kvůli těm uvedeným vozům. Oba mám rozdělané (od JOHNZe mám ty Rils vozy vygenerovány už bez háků) ale nějak jsem se pro jiné vozy nedostal k tomu abych to dotáhl do konce. Pokud je zájem tak je doplním na web co nejrychleji aby byla možnost je mít jednotně všude. Dej mi vědět jak moc to mám urychlit.

Ppoollll napsal:
Zbyňku

Reaguji pouze kvůli těm uvedeným vozům. Oba mám rozdělané (od JOHNZe mám ty Rils vozy vygenerovány už bez háků) ale nějak jsem se pro jiné vozy nedostal k tomu abych to dotáhl do konce. Pokud je zájem tak je doplním na web co nejrychleji aby byla možnost je mít jednotně všude. Dej mi vědět jak moc to mám urychlit.
Vozy přišly, značení OK, Kontrola chyb OK, už jsou připraveny pro DVD, ještě je dám i na web, ale nestíhám. Ohledně chování a update, pokud se zachová toto dohodnuté značení, nevidím žádný problém
cd_Rils/cd_Rils.wag
cd_Sgjs/cd_Sgjs.wag, cd_Sgjs_k1.wag, cd_Sgjs_k2.wag,cd_Sgjs_k4.wag
další doplňující údaje bych nechal na autorovi modelu (skinu), u vozů to jednoznačné není a pokud je to originál od autora tak s tím nehýbejte. Stačí změnit jedinný znak a už to nebude kompatibilní. Pokud má někdo výhrady, tak jedině se souhlasem autora. Tady jsem opět narazil, ve složce nemám read.me. Potřeboval bych to podoplňovat. U sdílených složek (cd_363, atd) by stačil společný read.me, autor modelu, dále rozepsat dle čísel, kdo je autorem kterého skinu.
Nechce se někomu do této práce? Je to užitečnější, než se tu celé dny hádat o ničem. Nebýt Ppoolllla, tak ani nevím, že jsou tyto vozy od Johnze. Hold se něco před lety začalo, mělo by se to dotáhnout do konce i po této stránce. Já opravdu nestíhám.

Rils - JOHNZ
Sqs - Thunderbird

Já netvrdil že jsou oba od JOHNZe. A u Rilsu záleží na tom který model tam máš neboť byl i zahraniční použitý na přeskinování. :wink:
A toto názvoskoví je OK.

Ještě poznámka - Sqjs? To musel někdo přeskinovat původní Sqs.

A ty chybějící texťáky i obrázky je velmi častý jev v tom DVD trainsetu. Co není nezbytné pro ježdění tam ve velké většině chybí. Co k tomu vedlo toho od koho jsi to přebral musí zodpovědět on. Nebo jsi to byl ty sám? A věřím že se to nelíbí mnoha autorům ale z pohodlnosti či blahé nevědomosti nad tím mávnou rukou.

PS
Na toto nečekám odpověď ale pouze konkrétní činy (postupné doplnění chybějícího zpět) - raději se věnuj stavbě trati.

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle jsem tedy nechtěl, mě se jednalo o doplnění vozidel, aby fungovaly aktivity.
Nestačím zírat, že tu někdo tvrdí, že si nevyzkoušel trainset T.
Vždyť na něm jezdíte od počátku distribuce mé trati. Na mých stránkách byl i návod. Já byl zásobován úpravami tohoto pána, jelikož spolupráce díky pracovním povinnostem někdy vázla, tak jsem byl nucen pracovat sám a tímto vznikly odchylky od obou těchto systémů. Na Commony mne naladil Pikku, k dokonalosti se značení dopracovalo na slezině a T jako první vše takto přeznačil, jelikož T je od jisté doby několik měsíců nezvěstný, tak jeho Trainset nemám a tudíž mám i výpadky v updatech. (jako jedinný mne informoval o všech novinkách)
Chování vozidel je úplně jiná věc a myslím, že není problém trainset po vyladění updatovat. Ppoollll několik vozů sice vyladil k dokonalosti, ale co je to platné, ačkoli byl účastníkem sleziny, její závěry nedodržuje. Commony ignoruje a zvuky dává do jinak pojmenovaných složek, potom je taková práce na H.
Děkuji za pozornost.
To je pravda co tady Z.Šemora píše,copak jste tataři nebo co?Vdyť přeci každý s tím trainsetem jedíme tak o co jde?Je to trať Z.Šemory a on má právo si vybrat trainset jaký chce a tvůrci aktivit kteří dělají aktivitu do jeho tratě by měli dělat aktivitu tak aby vycházeli z jeho trainsetu.To je jako například když třeba Škodovka dělá auta a nějaká firma do tohoto auta dělá třeba koberečky tak je musí dělat podle toho aby to do toho auta pasovalo a né naopak! :!: :roll: :!:

Ppoollll napsal:
Rils - JOHNZ
Sqs - Thunderbird

A ty chybějící texťáky i obrázky je velmi častý jev v tom DVD trainsetu. Co není nezbytné pro ježdění tam ve velké většině chybí. Co k tomu vedlo toho od koho jsi to přebral musí zodpovědět on. Nebo jsi to byl ty sám? A věřím že se to nelíbí mnoha autorům ale z pohodlnosti či blahé nevědomosti nad tím mávnou rukou.

PS
Na toto nečekám odpověď ale pouze konkrétní činy (postupné doplnění chybějícího zpět) - raději se věnuj stavbě trati.

Já nejsem příznivce obrázků, hodí se pro reklamu na web ke stažení ale ve složce jen zbytečně zabírají místo. Od vzniku programu Shape Viewer není jedinný důvod je tam nechávat. Na druhou stranu read.me tam být musí. T je jednoduše vyházel, což je moc špatně. Každý si to odůvodňuje, že složky má jen pro sebe a tohle jsou důsledky. Nejpozději do sleziny je podoplňuji (respektive si do složek od někoho nakopíruji)
Kdybych nestavěl trať, tak je to dávno srovnané.

Zbyňku

Zkus si s archivy, co si dostal na CD těsně před prázdninama, v programu ConBuilder se zaškrtlou volbou "Options -> Always show picture" sestavovat consist. Teď nevím jestli máš alespoň u některých nákladních vozů, co tam byly, už byly všechny obrázky. Pokud ano tak pak můžeš sám posoudit jak se ti s tím sestavuje souprava.
Jestli i po tomto budeš odpůrce obrázků .......... tak už nevím.

Trainset

Ano ve své podstatě má Zbyněk pravdu,ale co se týká souboru readme.Je věc každého z nás jestli si ho v adresářích nechá stejně tak jako soubor loco.ace.Já to k ničemu ve svém trainsetu nepotřebuji.

Pokud někdy vznikne nějaký prostor,kde bude trainset ať už v mé podobě nebo v jiné vystaven sám za sebe zodpovědně sděluji,že mnou případně vystavený trainset všechny tyto náležitosti obsahovat bude.Všechny případné vzory doposud publikované jsou pouhými NÁVRHY nikoliv definitivním řešením.

Samozřejmě vyjímkou byl zbrkle vydaný adresář cd_Uacs,cd_460,cd_371 nebo 2-už se nepamatuji.Tam tyto soubory chybí za což se případným dotčeným autorům modelů či skinů omlouvám.

T.

T

Ta moje poznámka o chybějících texťácích a obrázkách nebyla jen na Vás. Nejste jediný od koho Zbyněk bere svůj trainset ale v tomto ohledu bohužel pro Vás jste ten hlavní takže to padlo hlavně na Vaši hlavu. A na téma autorství už tu byla diskuse několikrát. Stačí na to kouknout do Hyde Park.

Jinak pokud mohu ještě jednu poznámku k obrázkům.
Jestliže se jmenuje obrázek stejně jako eng/wag soubor tak ho ConBuilder umí okamžitě zobrazovat po najetí na příslušné vozidlo. Není nutné nikam klikat. A v mých archivech s modelem jsou tyto obrázky přiložené (nebo se postupně doplňují). Zároveň tyto obrázky mají doplňky podle kterých se může uživatel orientovat mnohem rychleji o kterou variantu vozu se jedná než to luštit někde na spodku okna napsané malým písmem.
Na toto "polidštění" výběru vozidla jsem zatím dostal pouze kladné ohlasy. Nikdo si zatím nestěžoval na to že by mu to tam překáželo (že by stahoval o pár kB navíc). A to jestli si to tam někdo nechá či nikoliv je pak už jen na jeho rozhodnutí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře