Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, nevím, proč jsi tento příspěvek psal k trati 150, když se to řeší zde.
Ale jinak jsi to napsal sice sprostě, ale tak to je. Sedí to na mě jak vyšité.

Omyl,Zbyňku.
Napsal jsem to tam,protože v tu chvíli jela debata o trainsetu paralelně i tam.Napsané platí stejně pro BP,Vysočinu,Letohrad,150,180,321,310,.........
Doufám,že to slovo "sprostě" je překlep a mělo být "prostě".
V nejmenším sjem se nesnažil přilít ohně do ohně a vystoupit v tónu PROTI Tobě. Nemáš se proč obhajovat.
Naopak to měla být obhajoba všech primárních stavitelů trati včetně Tebe a především Tebe a výtka stavitelům aktivit,kteří nedodrželi pravidla a pro své dílo použili vozidla navíc mimo databázi dané trati.
Plnohodnotná aktivita jde postavit ze základní databáze.
U tvého trainsetu jsem za dobu,co tvoji trať znám,zaznamenal 3x změny ve značení eng . Pokud se chceme zbavit duplicitně zabraných GB dat ve svých PC,není jiné řešení,než trainset sjednotit.
Kdo ale bude hlavním koordinátorem?
Ať to bude kdokoliv, už dopředu slyším revoltu: proč ten a ne jiný,on mi tam nechce zařadit nové vozidlo s malou odchylkou apod.
Je neúnosné,abys jako stavitel trati ještě sám obhospodařoval vozidlový park a ladil chování. Na to jsou tu jiní a dobří kabrňáci (P.,D.,T.,S....)
Na zahraničních forech se to taky řeší tak chaoticky?
Prostě to tam je a hotovo.
Ve výhledu mám taky zrušení paralelních trainsetů,abych je nemusel přepínat a sestavení jediného univerzálního. Ten má být právě podle DOHODY.
Problém je ještě v tom,že některé soupravy v aktivitě se načítají z konzistů a to je OK, ale uvnitř aktivity bývají schovány ještě jiné soupravy,které se z konzistů nenačítají a jsou tam napsány jaksi "natvrdo".
Zatím se bavíme o trainsetu,ale jsou ještě složky,které jsou až na pár odlišností stejné - SOUNDS.
Jak už jsem psal na jiném místě dříve, spolu s tratí bohužel zatím musím pro její správný chod měnit nejen ROUTES,ale i TRAINSET,GUI,GLOBAL,SOUNDS.

bob57: Tam sa to neriesi chaoticky, kazdy addon (dokonca ani vsetky Pro-Trainy navzajom niesu konibilne) ma vlastny trainset a chudak user men si co vies ... ked k tomu pridas este freeware veci vyjde ti z toho chaos na ktory sa tu nechytame ani zdaleka ... :wink:

bob57_cz napsal:
Naopak to měla být obhajoba všech primárních stavitelů trati včetně Tebe a především Tebe a výtka stavitelům aktivit,kteří nedodrželi pravidla a pro své dílo použili vozidla navíc mimo databázi dané trati.
Plnohodnotná aktivita jde postavit ze základní databáze.
To určitě, ale není ani problém vložit při dodržení značení nové vozidlo, ale hlavně, pokud se nové vozidlo použije, tak zveřejnit link na download....

bob57_cz napsal:
U tvého trainsetu jsem za dobu,co tvoji trať znám,zaznamenal 3x změny ve značení eng . Pokud se chceme zbavit duplicitně zabraných GB dat ve svých PC,není jiné řešení,než trainset sjednotit.
To, že se 3x změnil je jenom důsledek, toho, že se to potřebovalo zavést do praxe ihned a naostro....v době, kdy se trainset dohadoval ( začátkem tohoto roku) nebylo značení nijak dohodnuté a už v té době byla velká skupina autorů aktivit.....IMHO i přes tyto nedostatky si myslím, že před slezinou byla z hlediska značení situace ještě horší.....
A jenom praxe ukázala, že ne všechny změny byly navrženy tak, aby to bylo OK....viz. např doplnění značky vlastnické správy do názvu eng a wag souborů....( odstraněn nedostatek duplicity)....takže proto se i několikrát přeznačilo....

bob57_cz napsal:
Kdo ale bude hlavním koordinátorem?
Ať to bude kdokoliv, už dopředu slyším revoltu: proč ten a ne jiný,on mi tam nechce zařadit nové vozidlo s malou odchylkou apod.
Je neúnosné,abys jako stavitel trati ještě sám obhospodařoval vozidlový park a ladil chování. Na to jsou tu jiní a dobří kabrňáci (P.,D.,T.,S....)
Na tohle bych řekl asi tolik: vím o jednom člověku, který psal mi i Zbyňkovi, že má daný trainset přejmenovaný a zkontrolovaný i na zvuky a cabviews......a co víc, je ochotný se o tu údržbu starat......doplňovat nové modely, udržovat názvosloví

A pokud by někdo vyskakoval s tím, že proč on a ne jiný? Na to je jednoduchá odpověď před tím, než bych jej poslal do prdele ...... ( teď trošku vulgarity, ostatní prominou, ale tohle slušně vyjádřit nejde) trainset se tady řeší hodně dlouho na to, aby měl dotyčný dost času se toho sám iniciativně chopit a ne mít hubu plnou keců ...... všechny činnosti, které souvisí s touhle scénou MSTS jsou dělány na základě dobrovolnosti....

samozřejmě jak psal PPoollll, je to práce na "věky věkův amen" s velkým vytížením, takže není problém, aby si dotyčný člověk ( H.U. - toto jsou jeho nacionále) vzal někoho k ruce....ale bude tady konečně někdo, kdo tohle bude řešit napříč všemi tratěmi, protože autoři tratí mi teĎ prominou, ale tvorba aktivit není prostě jejich parketa ( z pochopitelných důvodů)..... pokud se nechtějí odreagovat.....

bob57_cz napsal:
Na zahraničních forech se to taky řeší tak chaoticky?
Prostě to tam je a hotovo.
1. Moc jsem po zahraničních webech nebrouzdal, jenom cíleně stahoval co se dalo.....ale měl jsem tu kliku, že jsem se k MSTS dostal těsně před tím, než tady začal ten šílený boom.....doba, kdy tady byly ikony a stálice téhle scény....Miloš Starý, Ondra Janiš, Rado Rabatin, Dejv, Tax a další kvalitní autoři modelů ( v té době byla nějaká jednotnost zcela na houbách) ....... pak přišla první Jirkovo Polákova úprava defaultní trati na podmínky ČD, Zbyňkovy počátky.....celkem šílený nárůst lidí, kteří si jenom tak jezdí, ale i Ti autoři, kteří využívají tvorbu jiných pro tvorbu dalších add-onů.....a proto se začalo bavit o sjednocení......a upřímně ( možná mne někdo opraví - ale ani na DE, ani na AT MSTS scéně nevidím takové kvantum lidí, kteří se tím aktivně zabývají z hlediska tvorby ......

Nebo.......

2.Tak Ti mám takový pocit, že tohle už je typicky česká povaha....neumět se dohodnout.....

bob57_cz napsal:
Ve výhledu mám taky zrušení paralelních trainsetů,abych je nemusel přepínat a sestavení jediného univerzálního. Ten má být právě podle DOHODY.
Problém je ještě v tom,že některé soupravy v aktivitě se načítají z konzistů a to je OK, ale uvnitř aktivity bývají schovány ještě jiné soupravy,které se z konzistů nenačítají a jsou tam napsány jaksi "natvrdo".
Jo tohle je problém loose consists, které jsou právě v act souboru a nezbavíš se jich....a praxe ukázala, že takové ztracené consisty alias odstavené modely ve stanicích zbytečně zatěžují simulátor po celou dobu aktivity....proto se dneska všichni autoři aktivit snaží tohle cpát do servisů....IMHO stále s loose consists budeme muset počítat

bob57_cz napsal:
Zatím se bavíme o trainsetu,ale jsou ještě složky,které jsou až na pár odlišností stejné - SOUNDS.
Jak už jsem psal na jiném místě dříve, spolu s tratí bohužel zatím musím pro její správný chod měnit nejen ROUTES,ale i TRAINSET,GUI,GLOBAL,SOUNDS.
Buďto je přejmenovávat dávkově ( dělám to a nestěžuji si)......pokud se bude MSTS Activity Mover rozvíjet tak, jak máme s Markem Zvolským, tak kromě archivace aktivit by měl ve vyšší verzi umět vyměnit i tratě včetně výše uvedených adresářů....takže kromě funkčností TrainStore i něco navíc.....

To Martens:
Mi to rozepisovat nemusíš, vždyť si neodporujeme.
Pro někoho to možná bude novum.Mi baťáky fungují.

Zatím se to tady stáčí jen jedním směrem a sice to vypadá,že standard bude trainset k BP.
Jaksi nepřímo se k němu přihlásil i autor 321čky.
A co ostatní stavitelé tratí a aktivit?
Zahlídl jsem zmínku o vlastním trainsetu u 270.
Bude ochota po sjednocení na všech "frontách"?
Podaří se sestavit opravdu "závazná česká norma" ?
Přihlásí se k ní všichni? ( :?: ISO9001czMSTS :?: )

Jelikož se množí reakce nespokojených uživatelů, kteří jsou otráveni nejen opravami značení trainsetu, hledání po webech použitá vozidla, ale hlavně, padání hry a nemožností dosáhnout včas kontrolního bodu, je nutné stanovit nějaká pravidla pro tvorbu aktivity. (nedělám nic jiného než odpovídám na takové emaily)
Nebudeme se dohadovat o pomlčkách ve značení, že takový tvar by byl lepší, ale mluvím-li o své trati, bude se vycházet z vozidel, která dodávám na DVD a jsou ke stažení na mých stránkách (včera aktualizováno)
1. Bude nutné se vyvarovat silného traffic ve velkých městech, raději méně vlaků, ale maximálně tolik, aby hra nepadala. Nepoužívat Loose consists, pokud to není nutné v návaznosti na vlak hráče.
2.Kontrolní body nastavovat s větší rezervou a to samé objevování a mizení traffic vlaků.
3.Pokud bude problém s odbrzďováním, spojováním vozů a bude nutná úprava wag souborů, tyto opravené wag soubory budou přiloženy k downloadu aktivity.
4. je nutné aby před zveřejněním aktivitu autor komplet projel a otestoval, zda není náchylná k pádům do windows.

Takhle to vidím do sleziny, od které si slibuji, že si předáme komplet vyladěná vozidla v souladu se značením, jak jsme se dohodli letos v lednu. Jedině takto se hneme z místa.
Návody na úpravu vozidel jsou k ničemu, já na to čas nemám, pokud to někdo vyladil, ale ve svém systému značení, tak je to pro update také nepoužitelné.

2 ALL>k tomu co teď psal zbyněk o loose vlacích v aktivitě....
nešel by udělat servis který by vlekl vagóny? aneb po nutnou dobu by tam stali jako odstavené a pak jako u trafficu šup o metr dál a byli by pryč! Možná že už to s nějakým servisem jde tak napište!

Já osobně se omlouvám za vzniklou situaci,která je z největší pravděpodobností dána naší společnou aktivitou s Mirecem a to M&P Bardotka.Trainset mám v nepořádku to souhlasím,ale že aktivitu nezvládnou PC jsem nepočítal.Aktivitu jsem projel asi 5x celou a to s P4 2Ghz a 128 Radeonem 9200.Neměl jsem problém s padáním,jen problém se spřáhly,který se podařil vyřešit viz.fórum.Dnes mám v plánu s Mirecem další aktivitu,a nevím zda ji nenechat osudu. :pale:

poison napsal:
Já osobně se omlouvám za vzniklou situaci,která je z největší pravděpodobností dána naší společnou aktivitou s Mirecem a to M&P Bardotka.Trainset mám v nepořádku to souhlasím,ale že aktivitu nezvládnou PC jsem nepočítal.Aktivitu jsem projel asi 5x celou a to s P4 2Ghz a 128 Radeonem 9200.Neměl jsem problém s padáním,jen problém se spřáhly,který se podařil vyřešit viz.fórum.Dnes mám v plánu s Mirecem další aktivitu,a nevím zda ji nenechat osudu. :pale:

To by byla škoda.....nemyslíš?

poison napsal:
.Dnes mám v plánu s Mirecem další aktivitu,a nevím zda ji nenechat osudu. :pale:

Pláče už bylo dost. Není třeba utíkat z boje. Stačí jen aktivitu proklepnout, testnout někým, kdo má kompatibilní trainset a pokud se vyskytují upravované problémové vozy, tak přibalit i wag soubory....
Opravdu by se měla dodržovat nějaká pravidla a hlavně vycházet z Trainsetu k dané trati. Mně emailů, že to někomu nefunguje chodí opravdu hodně. V lednu bude slezina a tam nebude problém tato pravidla probrat. Trainset tam bude určitě také.

Zbyňku

to bys ty eng, wag, sd soubory pak měl přibalovat všechny neboť za celou tu dobu toho je několik verzí nemluvě o domácích dodělávkách. A dokážeš si představit co by z toho vzniklo pokud by tohle dělal každý z autorů úkolů a měl to chování jinak než ti druzí? Toto jsme kdysi s Jackem dělali ale po to co jsme se vzájemně usnesli že tudy cesta nevede jsme začali pracovat mnohem více na chování vozidel aby se to dalo někde zveřejnit a bylo to dostupné všem. Malá část z toho je již zveřejněná a na dalším se pracuje. A při tom se stále i učíme a tím pádem to občas i celé musíme revidovat což je z určitého pohledu ztrátový čas. To už bych ale popisoval Úvodní slovo z mnou a Jackem obhospodařovaného webu.

All

Lidi přestaňte už psát Zbyňkovi o problémech s úkolama (on je netvoří - nemá na to čas) ale adresujte to autorům těchto úkolů. A to i včetně chybějících vozidel. Alespoň si tak autoři dají pozor na použitá vozidla a případně se domluví na doplnění trainsetu u Zbyňka. Ale tohle musejí domluvit autoři úkolu (jeden konkrétní člověk) se Zbyňkem a ne uživatelé kteří ho zavalí spoustou emajlů a tím blokují práci na stavbě tratě.

poison napsal:

Víš, ale každý nemá Pentium 4 2 GHz. Zkus to testnout na slabším stroji. Já mám Athlon 1,2 GHz (grafickou kartu mám sice lepší - Sapphirre ATI Radeon 9550 - ale mám starou základní desku a proto ta grafika nejede na 100 % výkonu) a aktivita mi pořád padala bez hlášek do Windowsů a ten konec si už kvůli hardwaru bohužel nezahraju

Naposled editoval moderátor:
Ja som si ju otestoval na stroji Intel Celeron 850 MHz doplneneho GF4MX440 a vsetko OK, az na par seknuti a loadov (3) som to presiel cele ...

Ani P IV 3GHz s 1GB RAM a GK NX 6600GT nikoho nezahráni pre občasným pádom k Billovy. Napriklad Bardotka mi spadla 2x - v Pardubiciach. Po reštarte som to už prešiel bez problemov.

.

Víte chlapci, uvědomte si že lepší to už nebude simulátor je ver. 1 a další nebude. Diskuze typu, že já mám HW takový tedy nadupaný, přeci to nejede, je myslím už zbytečné. X-krát se to tu probíralo. Jak se říkalo za komančů: Přes subjektivní problémy se musíme tak nějak přenést ... . Tedy platí stále pravidlo , UKLÁDAT, UKLÁDAT A UKLÁDAT. Nevěšte hlavu, může být hůř.

Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
Víte chlapci, uvědomte si že lepší to už nebude simulátor je ver. 1 a další nebude. Diskuze typu, že já mám HW takový tedy nadupaný, přeci to nejede, je myslím už zbytečné. X-krát se to tu probíralo. Jak se říkalo za komančů: Přes subjektivní problémy se musíme tak nějak přenést ... . Tedy platí stále pravidlo , UKLÁDAT, UKLÁDAT A UKLÁDAT. Nevěšte hlavu, může být hůř.

S tímto úplně nesouhlasím, podle mě je to jen o pečlivosti.
MSTS má určitý strop možností a z toho je nutno vycházet.
Také se bojím chvíle, kdy mi MSTS řekne dost a dál ani kilometr navíc.
Ale mnoho věcí je již prokázáno.
Xtracks silně omezuje počet objektů na čtverec, proto GlobalBP
Sound: Dejv mi poslal vylepšené zvuky pro běžnou trať a také poblém, hra začala padat v aktivitách, takže je opět nutný kompromis.
Pak je prokázáno, že Traffic vlaky a losse consists MSTS načítá po celou dobu jejich existence, ikdyž se nachází od vlaku hráče na druhém konci trati. Takže si myslím, pokud například do Brna i Prahy dáte staniční rozhlas, že může být problém v aktivitě při načítání objektů.
Ohledně padání u velkých stanic. Z těchto důvodů jsem vytvořil aktivitu Náročná služba. Pokud je mi známo, tak tam to padlo jen někdy až v Brně. Ale důvod je už jasný, traffic vlaky které jsem minul mezi Brnem a Blanskem mizely až ve Svitavách a zabíraly zbytečně paměť. Takže také to chtělo více pečlivosti i z mé strany.
Pokud budete testovat novou aktivitu, kochejte se venkovními pohledy ve velkých stanicích. Pokud to padne, tak první věc Losse consists. Ubrat. U mé NS vše běhalo jak má a stačilo dát do Brna losse consists, pro výměnu soupravy a z Hoštejna do Třebové mi hra spadla dvakrát. Po odstranění losse consists v Brně už vše šlapalo jak hodiny. Asi tudy vede cestička k bezchybnému chodu aktivit.

Ja som to myslel skôr ako podnet pre uzivatelov so slabším PC, že ani sebelepší PC im pri MSTS nemusí úplne pomôcť. Ja mam detaily a pod takmer na 100%, oni na 20% a výsledný beh MSTS je možno ten istý. Skôr ma mrzí že velké stanice vo velkých mestách musia byť prázdne, vizerá to potom divne: 10-15 kolají a na nich možno jedna súprava....

No kolikrát se už diskutovalo i o nízkopolygonových soupravách pro traffic ?? .. Souhlasím se Zbyňkem ,věřím že pečlivostí autorů aktivit se problém aspoň o něco zmenší.. Samozřejmě by měl každý autor aktivity dodat traffic jen tam ,kde ho hráč má potkat a zbytečně ho nevodit déle.. Jenže jak zajistit hráčův průjezd včas ?? .. Já to řešil i poznámkou ,která uváděla kde a na jaký výkon má hráč úsek projíždět a vše vycházelo ,jak mělo..
Stojící soupravy na odstavných nádraží jsem používal kombinovaně ,a to na kolejích co nejblíže k hráči a druhou hned vedle ,jen třeba o trochu blíže ,aby se nepřekrývaly (použito ještě bez servis1).. Poté to vypadalo že na nádraží nejsem sám.. Testoval jsem to hlavně na Pardubickém nádraží a to jak na nákladním ,tak i odstavném a poštou najednou.. Vše o.k. ,žádný pád do win ani bill.. (Aktivity jsem jel na starém AMD 1700+ ,256RAM ,GF2 64b i novějším AMD 2,1Ghz ,512DDR RAM ,GF FX5200 128b)
Myslím že by to ale stejně chtělo vytvořit nízkopolygonové soupravy ,hlavně pro Prahu!!
:roll: :roll: :roll:

nebulus napsal:
Ja som to myslel skôr ako podnet pre uzivatelov so slabším PC, že ani sebelepší PC im pri MSTS nemusí úplne pomôcť. Ja mam detaily a pod takmer na 100%, oni na 20% a výsledný beh MSTS je možno ten istý. Skôr ma mrzí že velké stanice vo velkých mestách musia byť prázdne, vizerá to potom divne: 10-15 kolají a na nich možno jedna súprava....

Ale vždyť některé nízkopolygonové vagony lze stáhnout u Ppoolllla na jeho stránkách! Tímto také zároveň prosím, aby autoři aktivit pokud možno dodržovali Ppoollllovo značení vozů, protože zde jsou ke stažení vyladěné vozy a bral bych tohle jako standard (alespoň prozatím).Já v mé aktivitě pro 310 budu mít vozy v tomhle formátu.

mrtve con

Napadla mne taková pitomůstka:
Mrtvé konzisty v aktivitách vůbec neosazovat !
Asi takto. Pokud potřebuji, tak tam dát funkční trafic,aby popojel alespoň pár metrů.
Jedná-li se o soupravu,kterou pak budu zapřahat za svou loko, nechám ji přijet jako trafic s jinou loko na místo určení.
Pak na ni najedu se svou loko a původní mašinu po spojení odvěsím.
Pokud je původní loko na konci přímo, pokud na mé straně , "prohlásím ji v hlášce za náhle neschopnou - porouchanou" a v rámci aktivity ji odposunuji vedle a vrátím se pro vlak.
Kdo má zkušenosti s přepřahem? Jde to tak?
Vyřešil by se tím problém mrtvých con. ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře