bob57_cz napsal:
Naopak to měla být obhajoba všech primárních stavitelů trati včetně Tebe a především Tebe a výtka stavitelům aktivit,kteří nedodrželi pravidla a pro své dílo použili vozidla navíc mimo databázi dané trati.
Plnohodnotná aktivita jde postavit ze základní databáze.
To určitě, ale není ani problém vložit při dodržení značení nové vozidlo, ale hlavně, pokud se nové vozidlo použije, tak zveřejnit link na download....
bob57_cz napsal:
U tvého trainsetu jsem za dobu,co tvoji trať znám,zaznamenal 3x změny ve značení eng . Pokud se chceme zbavit duplicitně zabraných GB dat ve svých PC,není jiné řešení,než trainset sjednotit.
To, že se 3x změnil je jenom důsledek, toho, že se to potřebovalo zavést do praxe ihned a naostro....v době, kdy se trainset dohadoval ( začátkem tohoto roku) nebylo značení nijak dohodnuté a už v té době byla velká skupina autorů aktivit.....IMHO i přes tyto nedostatky si myslím, že před slezinou byla z hlediska značení situace ještě horší.....
A jenom praxe ukázala, že ne všechny změny byly navrženy tak, aby to bylo OK....viz. např doplnění značky vlastnické správy do názvu eng a wag souborů....( odstraněn nedostatek duplicity)....takže proto se i několikrát přeznačilo....
bob57_cz napsal:
Kdo ale bude hlavním koordinátorem?
Ať to bude kdokoliv, už dopředu slyším revoltu: proč ten a ne jiný,on mi tam nechce zařadit nové vozidlo s malou odchylkou apod.
Je neúnosné,abys jako stavitel trati ještě sám obhospodařoval vozidlový park a ladil chování. Na to jsou tu jiní a dobří kabrňáci (P.,D.,T.,S....)
Na tohle bych řekl asi tolik: vím o jednom člověku, který psal mi i Zbyňkovi, že má daný trainset přejmenovaný a zkontrolovaný i na zvuky a cabviews......a co víc, je ochotný se o tu údržbu starat......doplňovat nové modely, udržovat názvosloví
A pokud by někdo vyskakoval s tím, že proč on a ne jiný? Na to je jednoduchá odpověď před tím, než bych jej poslal do prdele ...... ( teď trošku vulgarity, ostatní prominou, ale tohle slušně vyjádřit nejde) trainset se tady řeší hodně dlouho na to, aby měl dotyčný dost času se toho sám iniciativně chopit a ne mít hubu plnou keců ...... všechny činnosti, které souvisí s touhle scénou MSTS jsou dělány na základě dobrovolnosti....
samozřejmě jak psal PPoollll, je to práce na "věky věkův amen" s velkým vytížením, takže není problém, aby si dotyčný člověk ( H.U. - toto jsou jeho nacionále) vzal někoho k ruce....ale bude tady konečně někdo, kdo tohle bude řešit napříč všemi tratěmi, protože autoři tratí mi teĎ prominou, ale tvorba aktivit není prostě jejich parketa ( z pochopitelných důvodů)..... pokud se nechtějí odreagovat.....
bob57_cz napsal:
Na zahraničních forech se to taky řeší tak chaoticky?
Prostě to tam je a hotovo.
1. Moc jsem po zahraničních webech nebrouzdal, jenom cíleně stahoval co se dalo.....ale měl jsem tu kliku, že jsem se k MSTS dostal těsně před tím, než tady začal ten šílený boom.....doba, kdy tady byly ikony a stálice téhle scény....Miloš Starý, Ondra Janiš, Rado Rabatin, Dejv, Tax a další kvalitní autoři modelů ( v té době byla nějaká jednotnost zcela na houbách) ....... pak přišla první Jirkovo Polákova úprava defaultní trati na podmínky ČD, Zbyňkovy počátky.....celkem šílený nárůst lidí, kteří si jenom tak jezdí, ale i Ti autoři, kteří využívají tvorbu jiných pro tvorbu dalších add-onů.....a proto se začalo bavit o sjednocení......a upřímně ( možná mne někdo opraví - ale ani na DE, ani na AT MSTS scéně nevidím takové kvantum lidí, kteří se tím aktivně zabývají z hlediska tvorby ......
Nebo.......
2.Tak Ti mám takový pocit, že tohle už je typicky česká povaha....neumět se dohodnout.....
bob57_cz napsal:
Ve výhledu mám taky zrušení paralelních trainsetů,abych je nemusel přepínat a sestavení jediného univerzálního. Ten má být právě podle DOHODY.
Problém je ještě v tom,že některé soupravy v aktivitě se načítají z konzistů a to je OK, ale uvnitř aktivity bývají schovány ještě jiné soupravy,které se z konzistů nenačítají a jsou tam napsány jaksi "natvrdo".
Jo tohle je problém loose consists, které jsou právě v act souboru a nezbavíš se jich....a praxe ukázala, že takové ztracené consisty alias odstavené modely ve stanicích zbytečně zatěžují simulátor po celou dobu aktivity....proto se dneska všichni autoři aktivit snaží tohle cpát do servisů....IMHO stále s loose consists budeme muset počítat
bob57_cz napsal:
Zatím se bavíme o trainsetu,ale jsou ještě složky,které jsou až na pár odlišností stejné - SOUNDS.
Jak už jsem psal na jiném místě dříve, spolu s tratí bohužel zatím musím pro její správný chod měnit nejen ROUTES,ale i TRAINSET,GUI,GLOBAL,SOUNDS.
Buďto je přejmenovávat dávkově ( dělám to a nestěžuji si)......pokud se bude MSTS Activity Mover rozvíjet tak, jak máme s Markem Zvolským, tak kromě archivace aktivit by měl ve vyšší verzi umět vyměnit i tratě včetně výše uvedených adresářů....takže kromě funkčností TrainStore i něco navíc.....