Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Přesunuto z návodu od PPoolllla

Hawk

Zaslal: st září 21, 2005 9:24 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

čau klucíí... hele traffic mi nerespektuje jeho vyčkávací bod...jak na to?
A dá se servis 2 použít i pro předjíždění trafficem na jednokolejné trati?
Dík!

Naposled editoval moderátor:
Musím poopravit Pavlíka. Nemám (alespoň zatím) na webu žádné nízkopolygonové verze vozů. Ale jsou tam normální vozy z nichž některé obsahují LOD - postupné zjednodušení. To znamená že se zvětšující se vzdáleností se model zjednodušuje (ubývají mu polygony) a tím pádem klesá nárok na výpočetní výkon. Toto je ale záležitost autorů modelů.
Já jinak u vozů bez tohoto zjednodušení nastavuji maximální viditelnou vzdálenost na 900 m což je podle mne vyhovující. Z modelu je při maximálním rozlišení již vidět stejně jen malinký čtvereček o pár bodech. Při kratší vzdálenosti to bylo již výraznější když se na rovných úsecích či stanicích začínaly takto poupravené modely objevovat. Nic jiného krom menších textur se s již existujícími modely nedá dělat.
Takže i zmenšení textur do určité míry pomůže snížit nároky na grafiku ale je to něco za něco - opět trochu vyšší výkon za cenu nižší kvality zobrazení textury.
Pokud někdo má nízkopolygonové modely (již zde padla od někoho zmínka že si to udělal) a má zájem je zveřejnit tak může být. Stačí se domluvit.

.

Toto jsem již psal, ale dostalo se to někam, jinam.
---
Jedna věc na Zbyňka i ostatní: jedu ze Sedlece směr Holešovice a jsem rád že se do nich dokoktám, ale když jedu opačně, tak zaznamenám max. 2 zakopnutí. A to tam není žádný trafic, žádné stat. vozidlo. Na mail mi nějak Zbyněk odpověděl, ale myslím si že to byl výstřel do tmy. Proč se simulátor ve směrech tam i zpět chová jinak ? Zkoušel to i někdo jiný jet na tomto kousku tratě? Co se týká velkých stanic, zkoušel jsem do Kolína nacpat trafic o 7-mi soupravách, ale nakonec jsem uznal, že se spokojím s 5-ti. Snad se tato aktivita brzy dostane na světlo světa. I když nevím jestli bude funkční skrze avizované změny kolejí, teď nevim v jakých stanicích. Teď dělám noční aktivitu, jak moc si mohu dovolit experimentovat s traficem v noci? Zdá se mi, že průjezd Bubenčí a dál je mnohem horší v noci než ve dne. A to jsem pustil do Bubenče jeden osobák, proti. Asi jsem objevil Ameriku, si řeknou někteří. Kdo má obdobné zkušenosti?

Pelikán napsal:
Hawk: U počítačem řízeného servisu vyčkávací body nefungují.
A jak teda zdrzet traffic ve stanici aby byl u peronu... prijede, nalozi lidi a odjede, leda když ho zastavim na navestidle.... když neni moc daleko tak před nej hodim třeba 3x servis 4ku, ale to je dost nouzový řešení sice to vypadá že ve stanici stojí, ale neni to ono.....
PLS help

Hawk:
Pokud dokáže nabrat lidi, tak počtem cestujících na peroně. V editoru aktivit najedeš na tu modrou čáru značící peron, dáš vlastnosti a tam nastavíš počet cestujících.

Aha dík.... a jde to pro každej perón odlišně?

Jinak ještě k čemu je položka "výkon" u jízdního řádu hráče i trafficu? Defaultně je nastavená na 75, dík!

Ani tak ne pro každej peron, jako pro každou kolej zvlášť.
K čemu je položka Výkon bych teď z hlavy kecal, snad poradí jiní.

AndrewM

Hawk napsal:
Aha dík.... a jde to pro každej perón odlišně?

Jinak ještě k čemu je položka "výkon" u jízdního řádu hráče i trafficu? Defaultně je nastavená na 75, dík!

Vykon udava "rychlost" vlaku s jakou dany usek projede. Uvidite, ze pokud ho defaultne zvysite ci snizite, zkrati ci zvysi se Vam celkova jizdni doba. Druha polozka je tam ale i pro startovaci rychlost. Vykon lze ovlivnovat i mezi jednotlivymi stanicemi, kde vlak zastavuje, a to v konkretnim JR vlaku.
Me by ale spis zajimalo, jaky vliv ma polozka max.zrychleni v AE pri sestavovani souprav. Ridi se jimi traffic a jaky to ma vliv na hrace ?

Výkon - to není rychlost. Pozor na to. Přesně to je to s jakou vůlí/tolerancí oproti maximální čili bezchybné a nejrychlejší variantě možného stylu jízdy systémem brzda/plyn příslušný vlak jede. Ta rychlost z toho pak jen vyplývá.

Zrychlení - maximální povolená změna rychlosti. Platí to pro rozjezd i brždění. Pokud je tato hodnota malá a hráč prudce zabrzdí tak pak je to zapsáno v závěrečném vyhodnocení jako porušení pravidel. Lidově řečeno sesypete náklad/lidi na jednu hromadu.
A jestli to platí i pro traffic nevím - nezkoumal jsem to.

AndrewM

Schvalne jsem to psal v uvozovkach, protoze me nenapadl prihodnejsi vyraz, ktery by to lepe vystihl. Samozrejme se to tyka stylu jizdy, jak pisete. Casove dusledky to pochopitelne ma take. Popsal jste to lepe, ale mysleli jsme to same :-)
Ke zrychleni myslel jsem si to, ze pro hrace to ma takove dusledky, ale spis me to opravdu zajima vuci trafficu. Kdyz nekdy vidim ty raketove starty, tak me to udivuje. Ale take jsem to zatim nezkoumal. Ono dusledkem by bylo prekopani cele aktivity, takze se na to podivam, az zacnu delat dalsi. Proto rad privitam neci zkusenosti.

Nešlo by na stránkách udělat nejdřív index s navigací a krátkým infem o novinkách ,až poté odkazy na samostatné aktivity s obrázky..
I přes ADSL se mi dost často stává ,že stránky zamrzají nebo rolují opožděně

Mirec napsal:
Po dlhšej odlmke som aj ja aktualizoval web...

ocelot24 napsal:
Nešlo by na stránkách udělat nejdřív index s navigací a krátkým infem o novinkách ,až poté odkazy na samostatné aktivity s obrázky..
I přes ADSL se mi dost často stává ,že stránky zamrzají nebo rolují opožděně

Mirec napsal:
Po dlhšej odlmke som aj ja aktualizoval web...

No neviem ale obrázky maju veľkosť do 20 kB...Na mojom dial-upe to naťahuje celkom rýchlo a roluje to tiež slušne...Ale možno to robí to že zatvoríš reklamný banner vpravo dole...

Ten problém je daný niečím čo používateľ ani autor stránok nemôže ovplyvniť. Jedná sa o takzvaný peering, teda o spôsob a rýchlosť akou sú jednotlivé siete prepojené. Ak je prepojenie SZM a vášho poskytovateľa pomalé, resp. vedie cez množstvo medzičlánkov tak vás nezachráni ani najmodernejšie pripojenie k intenretu. (mne to isté robí WZ a som na 1Mbit/s DSL, pritom stránkyn a WZ sa zobrazujú štýlom 32kbit/s modemu ..)

JOHNZ napsal:
Ten problém je daný niečím čo používateľ ani autor stránok nemôže ovplyvniť. Jedná sa o takzvaný peering, teda o spôsob a rýchlosť akou sú jednotlivé siete prepojené. Ak je prepojenie SZM a vášho poskytovateľa pomalé, resp. vedie cez množstvo medzičlánkov tak vás nezachráni ani najmodernejšie pripojenie k intenretu. (mne to isté robí WZ a som na 1Mbit/s DSL, pritom stránkyn a WZ sa zobrazujú štýlom 32kbit/s modemu ..)
Jinak laicky řečeno, www stránky a downloady fungují tak, jak funguje nejslabší článek komunikačního řetězu....

??? to jsem moc nepochopil.... jinak brzo se rozjede i můj web sprvní aktivitou...možná i s rozhlasem... pls MartenSy napiš do Faqu k tomu tématu na .sms! A už se těšim na další Poisn&Mirec aktivita :twisted:

Os Letovice - Brno

Ahoj!Najde se někdo kdo mi otestuje vytvořenou aktivitu Os Letovice - Brno hl.n. i přes nutnost předělat si trainest podle svého? Mise je náročnější na výkon PC. Pokud se někdo najde napište mi na robi10@volny.cz :?:

Re: Os Letovice - Brno

robberto napsal:
Ahoj!Najde se někdo kdo mi otestuje vytvořenou aktivitu Os Letovice - Brno hl.n. i přes nutnost předělat si trainest podle svého? Mise je náročnější na výkon PC. Pokud se někdo najde napište mi na robi10@volny.cz :?:

mi to klidně pošli ,už testuji i jiným ..

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře