Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tvorcovia MSTS pri jeho vzniku predpokladali určitú úroveň modelovania tratí (ich okolia) a používaných vozidiel. V poslednom období užívatelia v Čechách a na Slovensku podstatne prekročili túto úroveň. Vybudované české a slovenské trate a vozidlá sú voči pôvodným ďaleko realistickejšie. Daňou za túto úroveň je to že súčasné PC nestíhajú spracovať toto obrovské množstvo dát. (veľký podiel na tom má samotné MSTS, ktoré s takým objemom dát nepočítalo)
Dôsledkom toho pri hraní aktivít sú potom veľmi časté pády MSTS. Z tohoto dôvodu sa v aktivitách musí veľmi obmedziť počet vozidiel (traffic). Týka sa to najmä veľkých staníc ako Praha, Brno,... . Tieto sú potom prázdne, čo nezodpovedá skutočnosti.
Nakoľko som chcel toto odstrániť (prázdne stanice) tak som ako riešenie videl v tom, že si vymodelujem nízkopolygónové vozidlá a tieto použijem ako traffic. Vychádzal som z toho, že pokiaľ tento traffic v stanici umiestnim vo vzdialenosti cca 50 a viac metrov od vlaku hráča, nebude nič poznať. Za týmto účelom som si vymodeloval niekoľko nízkopolygónových vozňov (200 - 500 polygónov a s textúrami 256x256).
Keď si uvedomím že 1 osobný vozeň sa skladá z cca 10 000 polygónov a ktomu až do 10MB textúr (napr. ZSSK Amee), miesto neho môžem v stanici umiestnit 20 až 30 nízkopolygónových vozňov. Bežný nákladný vozeň (Eas) má cca 6 000 polygónov čo môžem nahradiť 15 až 20 nízkopolygónovými vozňami.
Za účelom odskúšania či sa moje predpoklady splnili som vytvoril krátku aktivitu kde prechádzam s 451 cez žst. Praha Bubny a Libeň. Do oboch som umiestnil niekoľko desiatok týchto nízkopolygónových vozňov. Taktiež som do každej stanice dal jednu normálnu lokomotívu (ako posunujúca záloha). Grafiku som si nastavil na farebnú hĺbku 32 bit. Celú aktivitu som prešiel v pohode bez pádu a pocit zo zaplnených staníc bol omnoho lepší. Nakoniec môžete posúdiť sami ako vyzerajú tieto stanice z obrázkov.

Praha-Bubny:
1
2
3
4
5

Praha-Libeň:
1
2
3
4
5

Tak po tomhle tady už dobrý rok volám - nízkopolygonové modely pro traffic...

Aktivity k trati 180

U aktivit pro trať 180 od Alcapone jsem narazil na 3 chyby, jedna nepodstatná ale druhá a třetí celkem podstatná. První chyba je v aktivitě JK_180-R357, kde se autor patrně jen překlepl v názvu stanice Vejprnice, kde použil název Vejprtice.
Další chyby jsou v aktivitě JK_180-Os7406. Ve stanici Plzeň-Jižní předměstí se čeká na protijedoucí Os z Domažlic, ovšem přijedou pouze 3 vagony cd_Bte bez lokomotivy!!! Další chyba je před stanicí Chotěšov, kde Chotěšov-vyhýbky není stanice pro cestující!!!, přesto tam vlak musí zastavit jako ve stanici, toto je pouze pro křižování vlaků a vjezdy na místní vlečky.

Upravujem si svoje aktivity na 71bptrat. Teraz som začal upravovať aktivitu KE_Slachticna. Viem, že niektorí užívatelia mali problémy s použitím predného spriahadla u tejto aktivity. Ak by bol záujem mohol by som vyrobiť aj verziu aktivity kde by sa táto úvodná pasáž preskočila. Aktivita by teda začínala až v stanici Praha-Bubeneč s vozňami napojenými už na zadné spriahadlo. Potrebujem len vedieť či by bol záujem aj o tákúto veriu (aby som nerobil zbytočnú vec).

Kebarko napsal:
Upravujem si svoje aktivity na 71bptrat. Teraz som začal upravovať aktivitu KE_Slachticna. Viem, že niektorí užívatelia mali problémy s použitím predného spriahadla u tejto aktivity. Ak by bol záujem mohol by som vyrobiť aj verziu aktivity kde by sa táto úvodná pasáž preskočila. Aktivita by teda začínala až v stanici Praha-Bubeneč s vozňami napojenými už na zadné spriahadlo. Potrebujem len vedieť či by bol záujem aj o tákúto veriu (aby som nerobil zbytočnú vec).
Ja by som teda záujem mal. A keď už máme tie vodné žeriavy, tak by sa cestou mohla aj doberať voda.

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Kebarko napsal:
Ja by som teda záujem mal. A keď už máme tie vodné žeriavy, tak by sa cestou mohla aj doberať voda.
Tiež sa pridávam.A ten nápad s vodnými žeriavmi je tiež dosť zaujímaví.

Mirec napsal:
Tiež sa pridávam.A ten nápad s vodnými žeriavmi je tiež dosť zaujímaví.[/quote]

Já jsem s úvodní částí neměl problémy, ale v *eng souboru pětasedmy je asi chyba - tendr mi vyschl tuším v Kolíně a pak jsem jel normálně dál až do cíle. Kotel nevybuchl.
Zbrojit by to určitě chtělo, ale jsou ty vodní jeřáby v trati funkční?

Ohledně vody v tendru mám dotaz. Dělám všechno v mašině ručně a voda mi v pohodě vystačí ž do Brna. Má někdo podobnou zkušenost?

Pelikán napsal:
Ohledně vody v tendru mám dotaz. Dělám všechno v mašině ručně a voda mi v pohodě vystačí ž do Brna. Má někdo podobnou zkušenost?
Mě voda u 475.1 došla už v Kolíně, ale do Brna jsem dojel - voda v kotli neklesala, asi chyba v *.eng souboru.
Mimochodem, ty vodní jeřáby Spitzner jsou funkční nebo je to jen statický objekt?

Čaute

Chcem sa spýtať či môžem počas jazdy vlaku dostať SPRÁVU,ktorá ma bude o niečom informovať...a či su ju môžem napísať v Activity Editore...
a či pri obdržaní tej správy sa jazda vlaku zastaví alebo pokračuje.Myslím tym pauzu ako keď sa dá napr.ESC

Neviete prosím vás poradiť ako funguje Udalosť ? a ako ju použijem poprípade zruším...Mám s tým problems

Díky.Majte sa[/img]

Áno - počas jazdy môžem dostať správu, ktorá ma o niečom informuje.
Áno - dá sa napísať v Activity Editore (dá sa napísať aj v textovom editore priamo do act súboru - ale len pre znalých).
Pri obdržaní správy sa jazda vlaku zastaví.
A čo sa týka udalostí tak najlepšie je preštudovať si návod od ppoollll-a, ktorý je tu na fóre - http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842/

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře