Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jirka

Jestli se správně pamatuji :?: tak ta 100 se vypíná při správném zastavení u konce peronů při odvěšování měřících vozů. Tolerance toho bodu je +/- 100m takže rozsah 200 m na zastavení na konci peronů je pro většinu lidí postačující.

Kebarko

Kostěnice mají nastavené časy tak jak to chtěl Zbyněk. Ten mi sdělil že do Kostěnic již předtím přijel podle jízdního řádu a tak je podle jízdního řádu nastaveno i omezení. Toto ale platí u vozidel která má Zbyněk k dispozici a šíří je na DVD i webu což ale neznamená že jejich chování je reálné. Pokud má někdo jiný toto konkrétní hnací vozidlo vyladěno dle reálu/jinak tak může být že kontrolním bodem neprojede včas ani kdyby se rozkrájel. Časové omezení je opravdu těsné (což bylo i záměrem - bavil jsem se o tom se Zbyňkem po telefonu) a toto je konkrétní ukázka toho jak jednotlivá vozidla a jejich chování dokáží ovlivnit "dobře" vyladěné úkoly.
V takovémto případě se to dá řešit editací času v editoru úkolů. Po otevření tohoto úkolu si v okně s událostmi závislými na čase najděte položku "Pozde Kostenice" a posuňte si u ní příslušný čas. Pak vše uložte a máte vyřešeno.
Zkus si porovnat eng tvůj a Zbyňkův. Pokud tam budou jiné výkony či jinak nastavené brzdy tak je v tom jádro problému. Pokud ale bude nastavení shodné tak je styl jízdy příliš měký na tento úkol.

Zbyněk

Co se týče tohoto úkolu tak jsem nic nepředělával. Udělal (doplnil) jsem jen to oč jsi mne požádal. Je ale pravda že o trochu důkladněji než bylo původní prvopočáteční zadání (dva kontrolní časově omezené body, omezení rychlosti + hlášky u reverz bodů). K tomu mne přimnělo to co již v diskusi padlo od různých lidí - jak dohánějí zpoždění. Pokud to shrnu tak volně formulované zadání bylo po pár telefonech upřesněno a výsledné řešení bylo důslednější než bylo původní zadání. A jak je vidět tak to zaměstnalo mnoho jedinců - což byl hlavní cíl této úpravy.

A pokud někdo vymýšlí jak vyzrát na simulátor jiným způsobem než daný úkol poctivě projet tak se připravuje o zábavu. To už je jednodužší si rovnou ten kritický čas posunout (popsáno výše). :lol:

Bob

Přesná, jasná a srozumitelná nápověda by byla moc dlouhá - je záměrem toto popsat v návodu (otázkou je kdy tak učiním :eek: ). Takže teď jen velmi stručně podle přísloví (Chytrého trkni, ...). U NS9 by se dalo zrealizovat vypnutí těch reverzních hlášek takto. Za první reverz umístit událost závislou na místě, která by ve třech akcích snižovala aktivační úroveň u třech nejbližších RV hlášek a na čtvrtou akci by se dalo zvýšení aktivační úrovně dalšího takovéhoto vypínacího bodu. atd..... U úkolů kde se začíná tím, že mašina stojí, se to dá rozlišit časem kdy se vozidlo uvede do pohybu a přejede aktivní/neaktivní bod.
Tolik stručné trknutí. Pokud to z toho není jasné tak pak nemá smysl se tímto zabývat. Tyto vazby již hraničí svou logikou s programováním.

Naposled editoval moderátor:
Kebarko napsal:
Aktivita NS9:
Prešiel som niekoľko krát aktivitu od začiatku až po Kostenice ale nikdy sa mi nepodarilo stiahnut meškanie pod dve minúty. Neviem ako sa to dá dokázať - podľa mňa len nereálnymi fyzikálnymi vlastnosťami jazdiacej súpravy. Ja mám v engoch nastavené "podľa skutočnosti - reálne" hodnoty (adhézia, friction, brzdy, výkon, ťažné sily...) a keď dodržiavam obmedzenia dané tvorcom aktivity (rýchlosť) tak nevidím oblasť kde by sa dal ušetriť čas. Brzdím reálne, rozbieham sa reálne, dodržiavam predpísané rýchlosti. Jediná možnosť mi vychádza len odklon od reality. R

to chceš říct, že máš nastaveno chování cd Bymee, že tyto vozy brzdí ještě méně? V praxi platí, pokud máš na začátku peronu 80 a plné brzdové válce, tak to musí na konec peronu vyjít. U NS pokud mám v brzdových válcích vše, asi 4bary, EDB naplno, tak když mám při tomto brzdění na začátku peronu asi 75 - 80 (dle sklonu), tak to vyjde také (ale mám perony 150m) . Tak si myslím, že jsme jakš takš v reále. Ale souprava Brněnský drak brzdí až moc, ta už reálná není, tam by chtělo trochu ubrat.
Závěr: NS je v reále strojvedoucího, který jezdí "jak prase". Ale už jsem poznamenal, cílem této aktivity bylo, aby byla trochu adrenalinová.

Ppoollll napsal:
Bob

Přesná, jasná a srozumitelná nápověda by byla moc dlouhá - je záměrem toto popsat v návodu (otázkou je kdy tak učiním :eek: ). Takže teď jen velmi stručně podle přísloví (Chytrého trkni, ...). U NS9 by se dalo zrealizovat vypnutí těch reverzních hlášek takto. Za první reverz umístit událost závislou na místě, která by ve třech akcích snižovala aktivační úroveň u třech nejbližších RV hlášek a na čtvrtou akci by se dalo zvýšení aktivační úrovně dalšího takovéhoto vypínacího bodu. atd..... U úkolů kde se začíná tím, že mašina stojí, se to dá rozlišit časem kdy se vozidlo uvede do pohybu a přejede aktivní/neaktivní bod.
Tolik stručné trknutí. Pokud to z toho není jasné tak pak nemá smysl se tímto zabývat. Tyto vazby již hraničí svou logikou s programováním.

Díky za vysvětlení, podstatu jsem pochopil, v některé ze svých budoucích aktivit zkusím zrealizovat. Již v té, kterou dodělávám, mám okolo 50-ti událostí, které na sebe různě logicky a časově navazují a jejichž nesplnění má za následek předčasné ukončení. Vypnutí hlášek by již bylo velkým zásahem a já bych ji rád do týdne dokončil, řádně otestoval a pustil ven. Tímto bych zároveň chtěl požádat případné zájemce o testování, ať se ozvou na mail, aktivita je na 95 % hotová a lze ji bez problémů projet a dokončit, jen ke konci není dodělán Traffic, některé "hlídací body" a podobné drobnosti. Nějak mi chybí čas .... :cry:

Naposled editoval moderátor:
emihop napsal:
Prosím o radu.Mám problém s misí: Mirec_osobakI.Pokaždé se mi stane,že za stanicí Č.Třebová po potkání protijedoucího vlaku mi upně zatuhne simulotor a nejde s tím nic dělat, jen ho vypnout natvrdo.Nestalo se někomu to samé?A nemohl by někdo poradit co by to mohlo dělat a jak to opravit?Ještě bych chtěl podotknot,že všechny aktualizace mám mám nainstalovaný( i poslední 41čku). :?:
To jste všichni tak zažraný jednou misí,že nemůžete někdo odpovědět? :!: :!: :?:

emihop napsal:
emihop napsal:
Prosím o radu.Mám problém s misí: Mirec_osobakI.Pokaždé se mi stane,že za stanicí Č.Třebová po potkání protijedoucího vlaku mi upně zatuhne simulotor a nejde s tím nic dělat, jen ho vypnout natvrdo.Nestalo se někomu to samé?A nemohl by někdo poradit co by to mohlo dělat a jak to opravit?Ještě bych chtěl podotknot,že všechny aktualizace mám mám nainstalovaný( i poslední 41čku). :?:
To jste všichni tak zažraný jednou misí,že nemůžete někdo odpovědět? :!: :!: :?:

Ale můžu, k NS9 jsem je ještě nedostal, ale Mirecův Osobák_I už jsem sjel. Měl jsem podobný (ne-li stejný) problém a tuším, že to skončilo tlačítkem Reset na bedně, což činím vyjímečně. V podstatě jsem to vyřešil častějším Save a v případě problému znovu Load. No a v kritickém místě na nic nešahám, rozuměj nezvyšuju/nesnižuju výkon, nebrzdím, nehoukám, jen se dívám, zda to projede nebo ne. Naštěstí mi k tomu stačil jeden pokus.

Obecně lze říci, že okolo Třebové je to na comp asi docela záhul. Např. v jiné aktivitě mé setkání s Ex 279 Jarda Hašek za Odbočkou Zádulka při jízdě do třebovské vjezdové skupiny skončilo opakovaným pádem do Woken, takže jsem jej raději zrušil a v kritickém místě žádný Traffic nepouštím.

Bob napsal:
emihop napsal:
emihop napsal:

Ale můžu, k NS9 jsem je ještě nedostal, ale Mirecův Osobák_I už jsem sjel. Měl jsem podobný (ne-li stejný) problém a tuším, že to skončilo tlačítkem Reset na bedně, což činím vyjímečně. V podstatě jsem to vyřešil častějším Save a v případě problému znovu Load. No a v kritickém místě na nic nešahám, rozuměj nezvyšuju/nesnižuju výkon, nebrzdím, nehoukám, jen se dívám, zda to projede nebo ne. Naštěstí mi k tomu stačil jeden pokus.

Obecně lze říci, že okolo Třebové je to na comp asi docela záhul. Např. v jiné aktivitě mé setkání s Ex 279 Jarda Hašek za Odbočkou Zádulka při jízdě do třebovské vjezdové skupiny skončilo opakovaným pádem do Woken, takže jsem jej raději zrušil a v kritickém místě žádný Traffic nepouštím.
Děkuji moc za odpověď hned to jdu vyzkoušet.Mám to uložené v Č.Třebové tak to nebude velký problém.Ještě jednou dík. :!:

To samý se mi stavá v aktivitě od Boba "CV".Z Čejče odjedu max.k přejezdu a padám k Billovi.Všechny aktuálky mám nainstalovaný a ani po deseti pokusech se to nespraví."Mirec_osobákI.v Třebové hlášky v podobě nelze přidat vozidlo Ampzdb atd.ikdyž je mám všechny v TRAINSETU v Mirec_osobákII. to samé v Třebovicích.nelze přidat vozidlo xxx přitom jej mám v TRAINSETU.Neví někdo co s tím. :?: :roll:

..už jsem to zdůrazňoval tvůrcům aktivit nesčetněkrát.
Mrtvé consists nebrat!!!!!
3x a dost
když jich je více tak to prostě bez pádů nepojede.
Jen si přidejte do ns např do Brna nějakou soupravičku. a garantuji , že nedojedete ani do Třebové.
Padla někomu NS? Mě zveřejněná verze ani jednou. Ono to chce i každou aktivitu před zveřejněním také projet a pokud to někde zamrzne tak nějaký mrtvý consists nahradit trafficem, jako jsem to dělal v NS. A vo tom to je.

Semora: no i NS padla, konkretne v Brne na odjezdu a pak jeste v Breclavi. Ale je fakt ze ty mrtve consisty jsou pekny potvory, to delalo problemy hlavne v aktivite Laborec sveho casu. Mno v tom pripade NS to delala ta 560tka co tam prijizdi do Brna. Staci se chvilku divat mimo a je to OK.

poison napsal:
To samý se mi stavá v aktivitě od Boba "CV".Z Čejče odjedu max.k přejezdu a padám k Billovi.Všechny aktuálky mám nainstalovaný a ani po deseti pokusech se to nespraví."Mirec_osobákI.v Třebové hlášky v podobě nelze přidat vozidlo Ampzdb atd.ikdyž je mám všechny v TRAINSETU v Mirec_osobákII. to samé v Třebovicích.nelze přidat vozidlo xxx přitom jej mám v TRAINSETU.Neví někdo co s tím. :?: :roll:

No, v CV mám bohužel 4 mrtvé consisty, to jsou mé začátečnické pokusy a většina z nich by mohla být Traffic, tak se na to ještě mrknu a asi poopravím.

Hláška "Nelze přidat vozidlo xyz do světa" vznikne, když už je toho na MSTS i comp hodně. Občas se mi to také stane a většinou pomůže pravidelně ukládat a pak případně načítat z posledního místa před pádem.

michawel napsal:
Semora: no i NS padla, konkretne v Brne na odjezdu a pak jeste v Breclavi. Ale je fakt ze ty mrtve consisty jsou pekny potvory, to delalo problemy hlavne v aktivite Laborec sveho casu. Mno v tom pripade NS to delala ta 560tka co tam prijizdi do Brna. Staci se chvilku divat mimo a je to OK.

Máš pravdu. V Brně mi to při kochání se z okna také padlo. Hold velké stanice, reálný provoz a MSTS, to moc dohromady nejde :cry:
Ale je zajímavé, že u Hurvínka jsem udělal v Břeclavi celkem reálný sjezd vlaků, až jsem měl z toho strach, jestli MSTS vůbec vše načte a OK, žádný problém. Ono je to také o tom, aby vlak přijel a za horizontem včas zmizel. Mě u NS některé traffic jedou zbytečně moc daleko a pak do toho Brno a chudák počítač.
Závěr je takový, že pokud chci ve velkých stanicích mít silnější provoz, chce to dobře rozvrhnout, aby současně těch vlaků nebylo vprovozu zbytečně moc. V žádném případě to neřešit mrtvým consists.

No jo, ono to s těmi mrtvými constist je těžký. Když do aktivity žádný nedám, bude spousta nádraží vypadat jako po vymření. Zatím jsem to vyřešil tak, že mám aktivitu rozdělenou do několika částí, před Brnem to uložím, snížím počet zobrazovaných objektů a viditelnou vzdálenost a pak to jde. Spadne mi to jednou, max. dvakrát. Ale zato můžu mít na nádražích sem tam nějakej vagon.

JOHNZ napsal:
A skus tam tie mrtve konzisty podavat ako trafficy zadrzat CD servisom a pod. ...
Jo jo, traffic je vždycky lepší. Ale když chci dát na kolej třeba 2 vagony, bez loko, tak to holt jinak nejde...

Anonymous napsal:
JOHNZ napsal:
A skus tam tie mrtve konzisty podavat ako trafficy zadrzat CD servisom a pod. ...
Jo jo, traffic je vždycky lepší. Ale když chci dát na kolej třeba 2 vagony, bez loko, tak to holt jinak nejde...

Ale jde. Za vozy se zapřáhne servis 1 a takto vozy mohou vstoupit do aktivity a až nebudou potřeba tak zmizí (odjedou do pryč)

Potřebuji poradit ohledně misí Sp 1903, kdy mi v Krasíkově dojde k poškození spřáhla a aktivita končí a dále NS9 kde mi v Břeclavi návěstidlo nedovolí se připojit k soupravě do Hodonína v čase ještě před odjezdem. Díky

Anonymous napsal:
Potřebuji poradit ohledně misí Sp 1903, kdy mi v Krasíkově dojde k poškození spřáhla a aktivita končí a dále NS9 kde mi v Břeclavi návěstidlo nedovolí se připojit k soupravě do Hodonína v čase ještě před odjezdem. Díky
U NS9 v Břeclavi dám "Tab" před návěstidlem a třicítkou můžu project.

To Anonymní

Zkus použít program Cofixer. Je na stránkách Zbyňka Šemory. Zdá se mi, že se tam vagóny příliš rozkmitají a dojde k přetržení. Jel jsem to čtyřikrát z toho jednou po úpravě Cofixerem a dvakrát se mi to roztrhlo a dvakrát jsem projel. ( Po cofixeru samozřejmě bez problémů).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře